Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Danaotian gong / The Monkey King (2014) / Кралят на Маймуните

ИМДБ/ IMDB

Информация за филма:

Режисьор:  Pou-Soi Cheang

Китай, Хонгконг 

2014

екшън, приключения, семеен, фентъзи

продължителност - 90min в ИМДБ... а според някои, които е по-добре да не четете, че ще се откажете - над 100 минути,

Актьорски състав:  Donnie Yen, Yun-Fat Chow, Aaron Kwok, Joe Chen, Kelly Chen, Gigi Leung, Zilin Zhang, Siu-Fai Cheung, Siu-Wong Fan, Yitian Hai, Peter Ho и др.

 

Резюме: История на будистки монах пътуващ към Индия за да вземе от там религиозни текстове...

Допълнителна информация:  Филмовият бюджет е около 65 ООО ООО USD , като филмът е считан за своебразен тест на зрелост за китайското кино. За първия ден излъчване набира 17 ооо ооо,  така че има надежда...

 

 

Личното мнение на автора на темата за филма:

Очаквам го с нетърпение. Подозирам, че това е началото или края на Journey to the West Conquering the Demons, за който впечатленията ми са доста противоречиви... Но като искрен фен на Господаря Ли ще надмогна всяко нетърпение... и колебание по повод балетния размах...

 

TheMonkeyKing.jpg

 

WATCH

Смотри скоро

свали

 

Сваляне с  :subs: :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ударих си аз една тежка клетва, че повече филми с балетисти няма да тегля и определено смятам да те изчакам . Ако филма ти подейства достатъчно вдъхновяващо ще си рискувам живота :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@keva: Разбрахме, че не ти харесва китайската киноиндустрия, не е необходимо в почти всеки твой пост да го натъртваш... Като нещо не ти изнася за филма, гледай го и тогава коментирай - иначе, не го коментираш и гледаш това което ти харесва... Голям проблем станаха "балетистите", макар че Дони Йен не смятам, че се причислява към тях, но ако ми кажеш кои филми с него си харесала може и да постигнем дискусия... Макар да се съмнявам да си изгледала и 1/10 от неговите филми. Ако някой админ или модератор сметне коментара ми за прекалено рязък - да го изтрие.

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като наскоро разбрах за тази китайска класика, ще ми е интересно да видя как се е получила продукцията. Единственият минус, ако мога да го нарека така, е защо главният герой е маймуна. И да си падам по фантастиките, така и не можах да харесам "Планетата на маймуните".

Иначе с удоволствие ще се насладя на китайската митология, която сякаш не е от особено познатите на Запад и у нас (не знам дали има известен в Б-я подобен филм за просветлението на... всъщност как се изписва името му на бг?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@parab: Кралят на Маймуните в китайската митология е известен с името Сун Укун, който помага на монаха Сюен Дзан, заедно с Джу Бадзие (Свинчо) и Безмълвния монах сред множеството им пътешествия на Запад ("Пътуване на Запад" съставено от доста книги, всяка от която описва различно приключение). Имам някъде още по-точна информация за оригиналната творба, но трябва да си намеря книгата за Китайската Митология, която е набутана някъде из къщи. Надявам се, да съм внесъл малко светлина по въпроса.

 

Поздрави

 

П.П. @mike: Благодаря за подкрепата, да се надяваме, че няма да има негативни последици от моя коментар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:28558: Какви негативни последици, като си прав филми, който не са гледани не се коментират, а що се отнася до всички Lord of the dance  изпълнения, който по обективни причини не съм харесала -проблема и изгубеното време са изцяло мой. :na2: .

 

П.П. За митологичното разяснение , благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

parab, в България бе популярна една американска версия 

След това излезе версията с Джеки Чан и Джет Ли, но и тя е дооооста поамериканчена, за мен първата е в пъти по-добра. 

Сега бих гледал и тази, за да видя все пак китайската интерпретация. 

Редактирано от mrnkaloto
Покрити са линкове.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Аз се загледах в тоз филм покрай участието на Питър Хо, който не е споменат в артистите, а дори е на едната корица... та ще видим :)

И като се позачетох в горните полемики и като фен на писанията по темата "летящи филми" на видните техни фенове Wong Fej Hung  и кeva надявам се да ви заинтересувам и очаквам мнението ви за този филм Cold Steel (2011)  , за който не намерих тема  тук   :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

merisa , мен ме излъга главно заради Тони Леунг, видях военни кадри .......... така или иначе го дърпам , няма да е лошо и някой да му направи тема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@merisa: Ще го погледна и аз, по твоя препоръка, макар че като видях името на Мия 1 като преводач на субките и леко се отвратих... Ама карай, ще го погледна - аз още мъча едни субки на Special ID, имам малко проблеми сега и все не ми остава време да ги довърша, че тези сътворени от гореспоменатата Мия са меко казано "зле"...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епичен филм, неочаквано и целия балет си беше на мястото... Легендарна легенда, както казва Кунфу панда...

Не ми хареса обаче :(.  Мисля, че нямаше страст и енергия в другите герои, - те само заемаха геройски културистки пози, а маймуната, която кипеше от енергия ми беше визуално не съвсем приятна и трудна за гледане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден го приключих - ефекти на килограм както и се очакваше, летежна пудра с тоновете - както и се очакваше, но единственото приятно нещо беше Дони Йен, който внесе неочакван свеж заряд в този изтъркан герой, толкова жизнерадостен, толкова игрив и с правилните граници на емоции - показа доста добра палитра от настроения, което ме изненада приятно.

 

Бях свикнал да виждам Дони Йен в роли на човек от стомана, който не се спира пред нищо, за да накаже онези, които са му се противопоставили или просто стоят на пътя му.

 

Общо взето ефектите не ме вдигнаха на крака, те бяха там за да подчертаят визуалния стил (който безспорно присъства) и грижата към детайла в самата продукция, но аз не се впечатлявам вече от прекалени ефекти, трябва да има история, да има герои, които да са ми интересни, а като добавя и липсата на традиционни бойни сцени - повечето бяха китайска авиация с епилептични припадъци - не мога да му дам една лична средна оценка (5/10), но поне този филм бе в пъти по-добър от отрочето на Стивън Чоу "Пътешествие на Запад", което пък ми беше скучно и безлично.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм чак малко ме досрамя за негативния  коментар... както забелязах и други  пъти, с теб сме на обратни вълни ако и средната ни оценка да съвпада понякога. (Още не мога да ти простя Young Detective Dee and rise of the sea monster оценен с 9/10 :) много място на харда и много време ми затри :)... ама поне се научих колко сме различни :) ) Пътешествието на запад наистина беше скучно, и зарад едната финална реплика  (10 000 години са много време, обичай ме сега...) 2 часа кървави и грозни демони му бяха сууупер много, но като че ли имаше някаква по-голяма екзотика, за мен де, стоеше ми азиатски и митологично... ако и тъпо отиграно...

А тук Дони Йен, който принципно страшно харесвам просто ме побъркваше с това мигане и идиотското постоянно почесване. Истина е, че имаше ведри моменти с маймуната (Am I not awesome!) но повечето пъти ме болеше да го гледам :((((... И религиозните отклонения ми бяха странни.

От друга страна The Monkey King не случайно е с нагъзени ефекти и хероични пози- бих го сравнила с Титанските (Clash of  the Titans, Wrath of the Titans) холивудски продукции които са ми равно толкова скучни... само че са с мааалко по-добри битки щото се стрясках като идеше медуза примерно пък тук не се стреснах нито веднъж..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@maira: Няма как да ни съвпадат винаги мненията и коментарите за филми - на теб някой ще е ти хареса неимоверно, на мен пък никак или обратното - комбинациите са доста, извинявам се ако съм те подвел за Младия Съдия Ди, но на мен лично този персонаж ми е много любим от книжния материал на ван Хюлик, но от друга страна не съм чак такъв капацитет, за да се счита моето мение за някакво основополагащо.

 

Всеки филм от моята колекция и всеки филм, който съм гледал преминава през моя личен и субективен възглед и ще се радвам ако понякога мненията ни съвпадат, но както сам си се убедила понякога оставаш с различно виждане :) Иначе за Кралят на Маймуните - Дони се справи по-добре в ролята от примерно Джет Ли от "Забраненото Кралство", макар че там бойните сцени бяха по-добре направени - само заради неговата игра тук и това че показа едно друго свое лице, му дадох с поне една и половина единица в цялостната си оценка.

 

Аз принципно по филми с много ефекти не се прехласвам вече (остарях кат оче ли или по-точно отлежах), последния който ми хареса с наблъскани неестествени сцени беше Отмъстителите, но иначе нито се впечатлих от Аватар, нито въздишах по Епизод 2 Клонираните атакуват, а съм фен на Star Wars от '84, когато за първи път гледах на кино Нова Надежда :) 

 

Благодаря ти за коментара и анализа ти за филма - харесва ми, че не генерализираш нещата и се аргументираш добре. Ще чакам други словесни дискусии с интерес.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...