Jump to content

Какво мислите за Eastern Spirit?


Recommended Posts

Eastern Spirit е едно отнай-страхотните неща, които съм откривала в интернет! Само като гледам колко много информация и полезни неща има в този сайт, направо ме хваща яд, че няма да мога да изгледам, прочета и науча всичко. От скоро гледам азиатско кино, в частност най ми допада корейското, и просто се чувствам като някой откривател, който навлиза и навлиза в все повече непознати територии на нещо ново- култура, изкуство, музика, та даже различната духовност и чувства, които носят азиатците. Наистина, това е нещо изключително. От както се потипих в това, вече ми е толкова безинетересно и безвкусно американското кино, че дори и новите и касови заглавия са ми тягостни и трудни за гледане.

От доста време се чудя защо все още няма български торент тракер за азиатско кино?! Какво мислите по въпроса. Аз нямам много познания в правенето на сайтове, но мисля, че ако се съберат няколко души, биха се справили с това прекрасно начинание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не,че искам да се подмазвам или да сипя суперлативи....Просто казвам мислите и чувствата си на глас ( пиша ги,окей )

Според мен това са най-велите хора!Хора,които започнаха от нищо,хора,които от начало бяха 30-40...вече са много ...Хора,които ни отвориха очите,които ни показаха,че да харесваш различни неща не е нито странно,нито срамно.Това са хората,които са заредени с най-голямото търпение на света - отговарят на всякакви тъпи въпроси,измислят все нови и нови неща,за да е интересен форума,ровят се нон-стоп,за да можем ние наготово да прочетем от едно място интересуващата ни информация!Да не споменавам колко организирани и задружни са!Вече близо 3години...всеки път,когато отворя форума или замунда(азиатско кино/сериали) си повтарям добре,че ги има!Ако си мислите ,че прекалявам или говоря празни приказки..спомнете си първия азиатски сериал/филм,който сте гледали с бг субс,спомнете си емоциите,когато видите публикувана песен/клип на стената във фейсбук на любимия ви актьор/певец(радостно е нали,че някой помни вашия любимец и манията ви по него)Ако сте били на форумна среща спомнете си нервното очакване,смеха,как всеки се представя с ник-а,вместо името си...АМи ако всичко това го нямаше?Това е за мен форума и хората в него .. Макар да не се познавам с всички и да не съм виждала всички,това е моето 2-ро семейство :)

Благодаря! Камсахамнида! Аригато! Шишини!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди година и половина последвах надписа в края на първия си корейски сериал.

Сякаш някой свише ми показа, къде мога да се укрия в последвалата най-голяма буря в живота ми.

Месец след това загубих моят компас, "разумният гласец в главата ми", моята най-скъпа приятелка.

 

Един човек се появи в пустинята, където сърцето ми бродеше безутешно.

Той повярва в ентусиазма ми. Даде ми възможност да правя нещо, което винаги съм обичала - да пиша.

Позволи ми да изпълня часовете след работа със смисъл. Така Истърн Спирит подслони агонизиращата ми душа. Приласка я.

Вложих всичките емоции в нещо градивно и полезно!Благодаря ти, Мрън! :bow:

 

Благодаря на хората, които със своята работа ме доведоха тук!

Благодаря на хората, които споделят време и идеи тук!

Благодаря на тези, които намират време да напишат някоя мила дума!

Благодаря на приятелката си, моята пътеводна светлинка в познанието!

 

Истърн Спирит е мисия!

Истърн Спирит е непрекъснат опит да полетим отвъд границите на познатото!

Благодаря на старейшините на форума за уроците по летене!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво мисля ли - бе аз не ме бива в мисленето.

 

Ма със желание бих почерпил хората отговарящи и работещи за този форум по една ледена мастика :beer:

 

 

 

п.п.по-дяволите толкова добри филми има из азиатското кино,а никъде не могат да се намерят - е па как да не си доволен от съществуването на easternspirit

Благодарско от мен на всички ви и все повече успехи да имате!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар да се регистрирах наскоро смятам, че Eastern Spirit е едно много приятно място. Има толкова много неща, с които мога да се запозная. Благодаря за всичките ви усилия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотни сте ! Благодарение на Вас и аз бях заразена от магията на изтока до такава степен , че се превърна в част о живота ми.Моля продължавайте все така и занапред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eastern Spirit е мястото, което ми дава възможност да се докосна до една далечна и непозната култура.Тук научавам толкова много нови неща за бита и нравите на хора, които няма да имам шанс да опозная сама.Това е един нов богат свят за мен, за което съм благодарна на хората създали този сайт и на всички споделили лични впечатления и опит.

Радвам се, че на това място мога да кажа че някой филм ме е разплакал или разсмял без да ме гледат със снизходителна усмивка и да ми казват "какво пък ги харесваш тези жълтури".

И не на последно място искам да изкажа ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ[/font] на всички които се занимават с преводите на филмите, позволявайки на нас невежите да се насладим на това красиво изкуство :thanks: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето кътче, моето спокойствие, моята вяра, моите мечти, моята индивидуалност, моята почивка, моите убеждения, моето АЗ.......мисля, че думите не стигат, от деня в който се регистрирах не излъгах себе си и продължавам да търся себе си, може да се стори тривиално....но Кътче от изтока промени живота ми, накара ме да се замисля над някои неща и ми утъпка пътека към нови и непознати хоризонти! Благодаря! ありがとう! 谢谢! 감사합니다!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм...... Спирита е едно наистина спокойно място където може да се отпуснеш ако си напрегат, този форум е просто мечта за всеки азия-фен! :lol: Винаги съм се възхищавала на съфорумниците си, много мили и забавни хора намерих тук! Винаги ще ги подкрепям каквото и да направят! :) Много се раздвам, че открих такива приятели като abjc, bealonenomore, ukio, Razzormaw, slunchice, funktasic17, SHINeeGirl и ina7! :P:kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви,че Ви има.От както открих този сайт живота ми се промени.Винаги съм харесвала азиатската култура,но никога не съм имала възможност да обсъждам с някого темата до тази година в началото.Сега си имам моето място,занимавам се с моите си приятни моменти с източния дух и разбира се всички тези различни и невероятни филми,които ме зареждат с толкова много полужителна енергия,че ми се иска всички да Ви прегърна като Ваш луд фен.Хиляди благодарности,че Ви има.Всички сме се събрали с една цел и всички ми харесват независимо колко различни са мненията ни.Хиляди благодарности и на преводачите,че без тях голяма мъка.

Иска ми се да седнем на една маса на соджу ама с много усмиви и емоции.

Продължавайте все така.Страхотни сте. :thanks: :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не съм против.Все пак и той си има някаква символика.

И уважавам страшно много всяка секунда отделено време на хората които се грижат за нашето удоволствие и комфорт.Всеки си има разбиране и не се сърдя на никого за нищо. :):);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй си мислиш ама Пикачу е превъплъщение на злото! Само се замислете върху уж невинното на пръв поглед аниме Покемон...Там някакви дечица хващат малки и симпатични животинки, натъпкват ги в топки големи колкото кокоше яйце и ги принуждават да се бият помежду си за развлечение в някакви турнири, където битките м/у покемоните са цяла индустрия обхваната от пипалата на капитализма в нашия свят - сувенири, аксесоари, картички, фигурки, десертчета, дъвчици и т.н. Как Пикачу се отразява върху младежта?? Днеска гледаш Покемон утре ходиш да залагаш на борби с петли или да пускаш домашната котка на съседското куче за да се биеш в гърдите, че си покемон майстор! Дефакто малките животинки са роби на героите в това аниме и са длъжни да им се подчиняват също както африканците са били вземани на корабите за да работят в захарните плантации на белите робовладелци демек Покемон пропагандира робството! И какво друго виждаме в Покемон? Едно дете напуска дома си и майка си за да участва в битки със странни животни като хойка по пътищата и спи на отркито като просяк и се забърква постоянно с лоши хора, които искат да му навредят както отбор Ракета преследваха Аш? Това ли е примера за децата да бягат от вкъщи в гората при "покемоните" и при съмнителните типове? Това ли е посланието и символа на християнски празник като Коледа? Недопустимо! Долу Пикачу! Предлагам титлулният банер на форума да е котарака Хепи от Fairy Tail ето това е животинче вдъхващо позитивизъм! cigarl.gif

 

happythecat.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав,за посланията които трябва да достигат до децата.Аз явно съм малко по непросветена.Когато "Пикачу" стана на мода аз вече работих и съм го свързвала единствено с това,че е аним. герой.Не съм гледала нито едно епизодче.

Иначе сега си имам 6 год. дъщеричка и сме на тема "Барби","Мики Маус","Том и джери" и т. н. и всичко което гледаме сега с нея си е с прекрасни послания.Даже по супер7 сутрин дават едно филмче ,от Азия не знам точно от къде,но е много забавно и поучително"Тао Шу-Момчето воин".

Във случая трябва просто да го приемем като нечий избор.

Иначе с твоето мнение съм съгласна. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Том и Джери и то е пропаганда както Бъгс Бъни и Елмър, Пътния бегач и койота даже при тях е още по безнадежден случай с насаждането на заблудата, че по слабите с коварство и насилие могат да надделеят над по силните и да ги унижават. Ама айде да не подхващам и това..ама Том и Джери ко беше корейско или японско щяха да са приятели котката и мишката или да умрат заедно на края :rolleyes: Иначе Тао Шу не го знам ама сигурно е добро те повечето азиатски са съдържателни и поучителни само такива като Пикачу не стават аз за това го искам вън от банера! dry.gif:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...