Jump to content

Какво мислите за Eastern Spirit?


Recommended Posts

само хубави неща мисля за Eastern Spirit много се радвам, че ви открих, те хубавите неща обикновенно стават по тъмно и случайно ) от скоро съм тук, но много ми хареса и смятам да поостана. Благодаря на всички за всичко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kаквото и да кажа малко ще е!

Старахотни сте посещавам сайта и форума всеки ден много се радвам че ви открих.

Изгледал съм над 20 сериала вече благодарение на вас и трудно мога да опиша с думи благодарността си към вас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм голяма фенка на тоя форум няма спор! не минва и ден без да вляза ..според мен това е най - хубавая форум за азиятско кино.. ако този форум го нямаше незнам от къде щях да си намирам филми и сериали от изтока .. администраторите и модеаторите са много точни хора, за което съм им много благодарна.. много хубаво е оформен като цяло с темичките, мненията и лесно можеш да се управиш без да се чудиш ся от къде да си сменя аватара и т.н., много харесвам заглавната страница и досега съм нямала нито един проблем със форума .. поздравления!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко с форума е окей..негативните коментари съм ги писала в темичката за оплакване(не че са кой знае колко)..Пък за хвалене то, като гледам са се потрудили повечето от писалите тук... Само ще кажа, че форума е повече от страхотен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, дойде времето и аз да се отбележа тук. Правя това чак сега, защото едва снощи мисля, че напълно ви оцених. Не, че преди това не съм ви ценила, напротив, но просто миналата нощ напълно разбрах що за мили мазохисти сте . Снощи реших да се пробвам да преведа едни епизод - ей така съвсем любителски, за да видя как се случват нещата. Изтеглих си програмката, направих настройките и почнах. Цъках си лекичко аз и определено ми беше интересно, щом като разбрах колко късно е станало едва, когато чух първото 94/280 да минава пред блока. Но колкото и интересно да е, определено не е лесна работа. Дали защото английският ми е доста посредствен или пък защото не ми достига дар слово на български, доста се измъчих на места. А това беше просто превод без да съблюдавам за брой символи и т.н. Та така тази сутрин в 6:30 изпитах искреното си възхищение към хората, който доброволно и систематично вършат тая работа, за да могат разни мързели (като моя милост) да си гледат любимите сериали без много много да се напъват. Едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен, за което!

Възторга ми от easternspirit и форума, обаче не се изчерпва само с предоваческата работа. Всеки ден посещавам форума и въпреки, че не съм много активна в него, искрено се наслаждавам и забавлявам на повечето коментари, научавам много нови и интересни за мен неща, свързани с източната култура и кино.

Но най-ценното тук остава отношението на хората един към друг. Дали защото всички тук са завладяни от източния дух или просто защото се е събрала хубава тайфа не знам, но добрата атмосфера е факт.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ ви, че ви има

П.С: След толкова хвалби сега отивам да се отбележа и в критиките естествено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че намерих този форум.. незнайно как (не за друго ами ме мързи да си спомня) Има ли значение изобщо? xD Та.. взех, че се привързах към сайта и форума o3o;;

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че Eastern Spirit е един страхотен сайт, пожелавам им все така добра работа.А относно треските, мисля че се справям с тях, сигорен съм че това ще изглади нештата :noteet: :hehe:

780990-medium.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форумът е като свежият полъх на вятъра. Усещаш го върху себе си и това чувство се запазва някъде дълбоко в душата си, затова винаги когато видиш, че духа, излизаш, за да не забравиш никога спомена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представата ми за църковен храм и за Eastern Spirit се припокриват - място, където се събират хора с определени възгледи/предпочитания и добри намерения.

Най-редовно влизам, чета и се забавлявам, но рядко пиша. Много сте ми мили! Пък и забележки нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар да съм нова тук,много искам да ви благодаря за форума.За субтитрите нямам мнение,понеже повечето филми ги гледам с английски превод,но си заслужават похвала огромните ви усилия :)

За преместването-тепърва ще се свиква ,но щом нещо се налага,по-добре да се направи.

Голямо ''Благодаря'' от мен,продължавайте в същия дух :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности и от мен

Почти всеки ден съм във сайта, следя Вашите мнения, млади момичета и момчета, които сте заформили това чудо.

В повечето случаи си избирам нещо за гледане след като съм прочела Вашите доста компетентни резюмета, мнения във форумите и не оставам излъгана.

Аз съм зле с английския, а с корейския - 100 пъти по зле, така че разчитам изцяло на Вас.

Всичко написано във форумите и в спецалните раздели е чудесно поднесено.

Все в този дух, за да съм всеки ден с Вас.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам че успях да намеря сайта,страхотен е! Много обичам да чета коментарите и да се забавлявам с някои изказвания.Открих много нови филми и най-вече научих страшно много нови неща за Корея(и за двете де )и Япония.Най много обаче БЛАГОДАРЯ за бг субтитрите .Бих искала да съм полезна снещо но обикновено съм кът с времето.Моля продължавайте да работите все така упорито! :lol: :lol: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре,че сте вие.Нямам думи да опиша колко съм благодарна,че полагате такъв труд за феновете на Далечния изток. Благодаря ви. :thanks: Ако не беше вашия сайт щях да изпусна ужасно много. Евала :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са едни хора, които непрекъснато ме възхищават и учудват :) :)

Бих ви отглеждала като цветенце в саксийка, всеки ден поливала и отглеждала, за да ви има. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, здравейте!

След няколко месечен престой в чужбина, отново съм България и отново откривам любимия си сайт! Ама го откривам един такъв изпосталял, безрадостен, оплешивял.... Що така? Къде са ми любимите постове за любимите филми от спиди, параб, рагнос, пирани, мацкова, блеки, рагнос, катрин, меми, румен, мартисън и т.н. и т.н.???

Истината е, че и аз много се нервих от някой от постовете...В чужбина съм.....харесвам си някой азиатски филм от великия руски трекер торентст.ру /понастоящем РуТрекер – руснаците са велики: този сайт го отварях без проблем дори от Нова Зеландия/.......решавам да проверя мненията в любимия наш сайт .......и ....Страницата се отваря за има няма 1 час......Изнервям се......... и когато най-накрая се отвори, чета: “Този филм ми звучи интересно, май ще го гледам” или: “Филма е хубав, ама не е нищо особено”?!!? или: “Това е филм за образите и светлосенките, който художествено доказва еклектизма на вселената и ни води до екзистенциализма на битието...” /това последното си го измислих, ама има и такива дълбокомислени постове, за които се чудя: дали авторите им искат да ми кажат нещо за филма или да искат да ми покажат колко са интелигентни?/.

НО: повечето постове бяха ТОЛКОВА ИСКРЕНИ, мили и непосредствени....... Благодаря на всички Вас! Благодаря на спиди за нейната всеотдайна любов към Вик, която ме накара да гледам Марс /и тайванско кино/, също и благодаря за задъхано-въодушевения коментар за Прайд, който ме накара да изгледам филма и ме зариби по японското кино и Кимура......Да гледам японско ме вдъхновиха много и мацкова и параб и меми и лазето и елион ............техните постове!!!

За корейското: Параб ще ти напиша дълго любовно писмо, за това какви хубави преводи правиш....Откъм постове си обрана и пестелива, но преводите ти са супер.../За мен /която насила се сблъсках с корейската действителност/, твоите пояснения в ВВF /особено финалните пояснения/ и кафе-принца бяха повече от задължителни!!! – да не говорим, че искрено ме затрогват, защото показват че преводача не само превежда, но влага и душа и сърце! И друго уникално в твоите преводи: Консуматора /аз!/, докато реве и бърше сополи, разбира, че не е сам: има още някой, който е харесал и разбрал тази история!/

Подобни сантиментално-мелодраматични чувства ме карат да чувствам привързаност към постовете на пирани /която ме зариби за Харвард и От коя звезда си/ и Пам /Обсебен/ и Румен /който без да се афишира, тихо си върши работата/ и изобщо цялата варненска агитка...........Хора, без да ви познавам......харесвам ви!

И като извод: Не може ли всички тези прекрасни постове, изказвания, въодушевени съобщения, нелепи изявления и дори пререкания да се запазят в новия сайт? Чета много чуждестранни форуми: там са петимни за такива изказвания и се молят да имат такива!!!

И въпреки, че поста ми стана много дълъг, ще си позволя да се обърна към всички потребители на този форум: МОЛЯ ПИШЕТЕ! Ако някой филм НЕ ви е харесал – пишете! Ако някой филм ВИ е харесал – пишете! Не се притеснявайте, че Вашето мнение не е меродавно...........Дълго време разсъждавах, върху факта, кое прави дадено произведение на изкуството стойностно и защо трябва да харесваме това, което се харесва на останалите? Естетиката обективно или субективно чувство ли е? За себе си реших, че е субективно, най-малкото защото естетическото чувство се променя във времето......... Не харесвах азиатско кино – сега го харесвам...........Не харесвах Пикасо.........след като видях картините от импресионистичния му период в Барселона – се влюбих в него............... Така, че: дали даден филм ви харесва, решавате само и единствено вие ..................... НО: ПИШЕТЕ ЗАЩО ви е харесал или защо не, за да дискутираме, да се скараме и да се помирим!!!.........А и за да могат използвачите като мен да си спестяват време и благодарение на вашите постове да решават дали да гледат даден филм или не........./ХА-ХА-ХА!/

След този дълъг и вдъхновяващ етюд отново ще се отлъча, по ред причини...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

Ще се опитам да ти дам своята версия на част от въпросите ти. Относно онова за оплешивяването - нали знаеш, човек като одъртява на какво заприличва ? (освен ако не се казва Лили Иванова, разбира се) Така че, приеми, че сме пораснали, с всичките му позитиви и негативи. Относно коментарите към филмите, които така ти липсват - истината е, че прехвърлянето на постовете на един цял форум се оказа доста трудоемка и отнемаща време задача. Специално за раздел кино не успяхме да прехвърлим доста от мненията, въпреки че доста колеги помагаха. За момента нямам времето, а и желанието да го правя, останалите колеги също си имат една камара задачи, но ще се постараем до няколко месеца всяко добро и интересно мнение да си дойде на мястото.

 

Вярно, братушките от Рутракер са нечовеци, ала и в техните теми рядко може да срещнеш свестен коментар, нищо, че имат милиони потребители.

 

Ама този "интелигентния" коментар

“Това е филм за образите и светлосенките, който...
как го засука само, трите ми мозъчни клетки се блъскаха ужасено цял час, при прочитането му. Виж, аз лично предпочитам такива постове, защото съм се наситил на малоумщини (от типа на изказванията в маймунда, от които освен, че няма да разбереш нищо, ще останеш и с няколко милиона мозъчни клетки по-малко, но за сметка на това значително по раздразнен), но пък стига както в правилно посочения от теб случай, някой да не се опитва да изпъкне. Което не е лошо разбира се, стига да е подплатено със съответния умствен багаж, а не папагалско цитиране на сложни думички, чути от някъде.

Но дори и така да е, пак е по-забавно да се четат подобни "псевдо интелектуални" напъни (като моите, включително - тук - виноват), отколкото дадените по-горе от теб примери.

 

Това е от мен, общо взето за всичко си болезнено права, дано съответните хора обърнат внимание на думите ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем по човешки благодаря за комлимента. Но нали разбираш, че особено за тия двата сериала, които си споменала, нямаше и как да се пусне стерилен коментар? :lol: Не че ме бива в тях.

Не съм спряла да споделям онези неща, които са ме докоснали. Само сега нямам много време за гледане, както беше преди. Така е и с повечето от дружките тук - всеки малко или много е пораснал, а заедно с това и отговорностите и задълженията му. Наистина местенето беше много тежко за колегите, така че извинете ни за липсите, но се надяваме всеки, който има ценно мнение, липсващо за момента тук, да сподели.

Подкрепям Майк, много си права за всичко. Но подозирам, че скоро пак ще се развихрим. Само потърпи малко. :lol: Ай ем бек! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...