vivivan Публикувано 19 Януари, 2014 Share Публикувано 19 Януари, 2014 (Редактирано) Това е много популярна супа в Корея - Beef and Radish Soup или така наречената Soegogi-muguk. Не е пикантна, малък брой продукти, бързо се приготвя и поне за мен е много добро предложение за вечеря в зимните дни. Оригиналната рецепта е с говеждо месо, но лично аз съм я приготвяла и със свинско. Рецептата съм я взела от тук (има снимки и клипче), но в нета я има в почти всеки готварски сайт или блог с рецепти от изтока. Продукти: ½ килограм говежди гърди, нарязани на малки парченца ½ килограм ряпа Дайкон, измита и обелена 2 стръка зелен лук, нарязани на тънко по диагонал 4 скилидки смлян чесън 1 супена лъжица сос от риба (или соев сос) 1 чаена лъжичка сол 7 чаши вода Начин на приготвяне: Ряпата се нарязва на тънки парченца (не на купчета, а може на шайби дебели до около 0.5 см). Слага в тенджера с вода, на средно силен огън да ври за около 15 мин. Добавяме месото и чесъна и оставяме да ври за около още 25 мин. Накрая добавяме зеленият лук, солта, соевия сос и след 5 минути сваляме от котлона. Едно допълнение, което лично аз правя някой път е добавянето на нудели или т.н. спагети удон - като в повечето случаи моите са домашно приготвени. Редактирано 21 Май, 2022 от vivivan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abador Отговорено 20 Януари, 2014 Share Отговорено 20 Януари, 2014 Тази аджума и аз я гледам , но предполагам мога да сложа обикновена бяла дълга ряпа дето продават на всякъде , а говедото да е телешкоооо ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vivivan Отговорено 20 Януари, 2014 Автор Share Отговорено 20 Януари, 2014 То точно бялата дълга ряпа се води Дайкон А за месото вече всеки си решава - аз и със свинско месо съм я правила и става, не е оригиналната, но е вкусна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Борянка Отговорено 20 Януари, 2014 Share Отговорено 20 Януари, 2014 Какво представлява този сос от риба? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vivivan Отговорено 20 Януари, 2014 Автор Share Отговорено 20 Януари, 2014 Ето информация за рибения сос. Аз специално не съм намирала в магазините, но не съм и тършувала много специално за него Супата я правя с обикновен соев сос, който е даден като заместител на рибения Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abador Отговорено 22 Януари, 2014 Share Отговорено 22 Януари, 2014 Рибен сос продават по големите вериги била, кауфланд, карфур ,пикадили .... аз от там си купувам основно съставките Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vivivan Отговорено 20 Ноември, 2020 Автор Share Отговорено 20 Ноември, 2020 Наскоро Посолството на Република Корея имаха пост във фейсбук страницата си точно за тази супа и полезно инфо за корейската ряпа + рецепта разбира се 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vivivan Отговорено 19 Юни, 2022 Автор Share Отговорено 19 Юни, 2022 Корейското посолство организира в края на май открит кулинарен урок Let's HANSIK - шеф Парк - главният готвач в резиденцията на посолството, приготви 4 ястия от своя роден град Тегу. Като втора част на мероприятието е онлайн кулинарен конкурс, в който участниците ще трябва да приготвят едно от тези 4 ястия. Супата Soegogi-muguk бе едно от ястията в кулинарния урок, Неговият вариант на приготвяне на супата е малко по - различен, а и добавя червен пипер и кълнове. Ето видео с приготвянето на супата, а в страницата на посолството в Youtube може да се видят и другите рецепти 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.