Jump to content
maria_debit

Азиатски сериали в български телевизии

Recommended Posts

Уви засега това е само мечта! Мисля, че гледахме само: Ирис,Паста, Хиляда пъти любов. Турски сериали обаче се излъчват целодневно. Да започнем инициатива за разпространението на азиатски сериали. Тук е мястото за предложения.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не мерси все още не искам да гледам такива сериали по нашето тв..., защото първо ще са с гаден дублаж както горепосочените, второ една камара тъпанари ще се изкажат негативно, трето нашия балкански манталитет. Все още са малко хорицата които ще ги разберат, виж турските близък манталитет затова и ги дават. Абе не искам разни тъпаци да ги коментират или обиждат, а такива бол в наща мила родина, затова хубаво и че няма, каквото искаш си го има в нета... :28558:

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз съм върл противник на турските и латиноамериканските сапунки , искрено ме дразнят и за това вече сигурно повече от година не гледам тв ... а и не намирам нищо интересно ... Добре че е половинката да чисти праха му и да го пуска от време на време , но съм сигурна ,че нашите тесногръди българи няма да отценят филмите ... те са свикнали на сериали  дълги докато свят светува , а корейските са само по макс 20 епизода (поне на тези които им правят преводи де ) , а тук в бг надали някои телевизия ще се навие , въпреки че бях изненадана като разбрах за тези три които дават по бг тв-то ... Доколкото знам "Ирис " и "Паста " много са се харесали  ( аз лично нито един от двата още не съм гледала) иначе за предлагане много са и то е ясно с кой започвам с F4 BOF , " Playful.Kiss " , "Personal Taste ", " The Greatest Love" ,"Тайната градина ", " The Moon that Embraces The Sun " ,.. който тукощо завърших и отлита  в топ сериалите ми и т.н. няма да продължавам ,че са много ....Не мерси все още не искам да гледам такива сериали по нашето тв..., защото първо ще са с гаден дублаж както горепосочените, второ една камара тъпанари ще се изкажат негативно, трето нашия балкански манталитет. Все още са малко хорицата които ще ги разберат, виж турските близък манталитет затова и ги дават. Абе не искам разни тъпаци да ги коментират или обиждат, а такива бол в наща мила родина, затова хубаво и че няма, каквото искаш си го има в нета... :28558:

Лазето е абсолютно права ...а и  ще изчезне магията ако е с наше аудио ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Точно това е проблем, че изобилстват турски сериали и нивото е прекалено ниско. Не искам да обиждам никого, но народа гледа, каквото му се предлага.

Самата аз съм на 50 години, но не гледам телевизия, а само корейски и японски сериали и повярвайте ми, не може и да става дума за сравнение.

Идеята ми е субтитрите от сайта да намерят по-широко приложение и да бъдат използвани при излъчването на азиатски сериали по бълг.телевизия.,а не с кофти озвучаване на набедени актьори.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И това трудно ще стане по принцип дублират сериалите за да могат да се гледат от повече хора, затова и турски сапунки със субтитри няма. А и както каза abador корийски или японски сериали са по 20 серийки... освен ако не са исторически. А за публиката наистина гледа какво и се предлага но и това е до мантлитет, малко трудно им е да разберат источното мислене и нрави. Например случка в киното след 47 ронина масово коментари защо подяволите пича не взе мацката а се самоуби с другите и защо шогуна не ги помилва тъпи ли са да се самоубият така  :28558: , беше ми забавно да ги слушам. Просто не ми се иска да ги обиждат и подиграват това е най вече. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Според мен в тази тема само ще си чешем пръстите, освен ако някой от вас не е човек, от когото зависи какво ще се дава по телевизията (независимо коя). На мен ще ми е интересно друго - да направят българска версия на  BOF например. Така де, нали в последно време са се амбицирали да правят родни сериали, защо не закупят правата за направа на бълг. версия на най-гледаните сериали в целия азиатски свят - BOF, Hana Kimi, You're Beautiful... Да ви кажа честно харесвам азиатските сериали, но ми се гледат и родни. Обаче искам "положителни" родни, защото сега не ми харесват - лъхат на мутрагенска пошлост и поведение. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тук не става въпрос и само до това какво му се предлага , а и както каза до манталитет , на пазара се предлага това което се търси  , навсякъде е така .. гледаш рейтинг ... при нас се търсят турските и латинките ..   преди ми беше харесал един бразилски сериал, хайде да са два, които за мое щастие не се самозабравиха откъм серии и бяха далеч от латино сапунките .. нещо като корейските ... заслужава си времето , но до там и изведнъж се заля  пазара с комерсиализъм .... чак баща ми които е далеч от тези неща на съвсем друго ниво  за мен ,ме изненада как се е повлиял от мамчето и ми каза " по тихо почва ми сериала " и  ах каква изненада "Гордата Аси " турски сериал .. е как няма да го запомня стоях като втрещена ... като се съберат съседките тип домакини за какво друго да си говорят , освен да развиват клюки и да разискват сапунките  като нас тук .... това са по-голямата част от българите ... така че както каза по горе  Didkapan само си чешем езиците ...Според мен в тази тема само ще си чешем пръстите, освен ако някой от вас не е човек, от когото зависи какво ще се дава по телевизията (независимо коя). На мен ще ми е интересно друго - да направят българска версия на  BOF например. Така де, нали в последно време са се амбицирали да правят родни сериали, защо не закупят правата за направа на бълг. версия на най-гледаните сериали в целия азиатски свят - BOF, Hana Kimi, You're Beautiful... Да ви кажа честно харесвам азиатските сериали, но ми се гледат и родни. Обаче искам "положителни" родни, защото сега не ми харесват - лъхат на мутрагенска пошлост и поведение. 

 

Идеята не е лоша дори е very nice  , но ми е по интересно кои предлагаш за ролите :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Идеята не е лоша дори е very nice  , но ми е по интересно кои предлагаш за ролите :)

Амиии  :dunno:, може би някои току-що завършили НАТФИЗ хубавци или все още обучаващи се, тъкмо ще се даде шанс на младите.  :unsure: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да побългарим или да окепезим хубавите сценарии, не няма нужда. КОЙ може да замести Би Райн или Ямапи? Хайде малко по-сериозно да помислим.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кой може да ги замести ли .. ако говорим за визия ... ще се намерят , и като актьорска игра съм сигурна, но нещо не мога да си представя , хахахаха все едно американската версия .. гледах един епизод и много се смях ... спри да гледаш тв или определени канали  и проблема е решен .... аз съм се отказала , на мен постояно ми се кикотят и ме бъзикат с корейските сериала , но на мен нали си ми харесват ... другите като са слепи и не искат да вдият света по хубав техен си проблем :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да побългарим или да окепезим хубавите сценарии, не няма нужда. КОЙ може да замести Би Райн или Ямапи? Хайде малко по-сериозно да помислим.

И защо не, да споменавам ли, че точно от тези сериали тръгнаха доста азиатски звезди. Мин Хо-то стана много известен с BOF, малко го бяха чували преди това. Разбраха, че е играл на други места след BOF. Ами Ким Хьон Джун, да не би да беше играл някъде преди това? Да не говорим за тайванската версия, където в същия сериал изгряха звездите на едни от най-добрите им актьори, ами японската версия... И това само за един сериал. Проблемът при нас е друг. Наскоро мимоходом чух интервю на Рафи, в което казваше, че проблемът на младите таланти в България е, че старите бг звезди, така са налапали кокала, че не само не дават да се изявят младите, но и по някаква щастлива случайност ако пробият се опитват всячески да ги препънат и унищожат. Сигурна съм, че това го има и при артистите. Да сте чули някой доказал се бг актьор да е станал ментор на млад перспективен негов колега? Аз не съм. Та, това което искам да кажа е, че има много талантливи млади хора, на които не им се дава възможност поради себичността на други. Дано да греша!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Их, не искам да се намесвам в темата, но понеже забъркахте те и друго любимо кино, не мога и само за малко ( и този път като никога , кратко ). Стефан Данаилов винаги лансира класовете си и не малко утвърдени , и наложили се имена  на театралната ни сцена са благодарение на него. Няма актьор бил в класът му , който да не го спомене в интервю. Та поне един има :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ХЕх с новите не съм толкова запозната , защото нещо не ми харесва в последно време бг киното ни , но виж за по- старите заслужили артисти (както са ги писали през комунизъма ) има доста които просто ще бъдат феноменални в изпълнението си .. един от тях е Стефан Данаилов ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ивайло Христов за съжаление е вече само режисьор :) ....имаме си едно цяло пропиляно поколение от таланти, който нямаха достатъчно поле на изява ( и театъра тогава беше замрял ) има и от по-новите, от към филми обаче е доста спорно........ А силата на азиатските ( всъщност мога да говоря за японските) е в това, че си третират техните си теми и проблеми и много, много не преписват. От друга страна на нас сериалите винаги са ни куцали за сметка на киното, и аз предпочитам повече филми да правят пък било то и телевизиони

Share this post


Link to post
Share on other sites

И защо не, да споменавам ли, че точно от тези сериали тръгнаха доста азиатски звезди. Мин Хо-то стана много известен с BOF, малко го бяха чували преди това. Разбраха, че е играл на други места след BOF. Ами Ким Хьон Джун, да не би да беше играл някъде преди това? Да не говорим за тайванската версия, където в същия сериал изгряха звездите на едни от най-добрите им актьори, ами японската версия... И това само за един сериал. Проблемът при нас е друг. Наскоро мимоходом чух интервю на Рафи, в което казваше, че проблемът на младите таланти в България е, че старите бг звезди, така са налапали кокала, че не само не дават да се изявят младите, но и по някаква щастлива случайност ако пробият се опитват всячески да ги препънат и унищожат. Сигурна съм, че това го има и при артистите. Да сте чули някой доказал се бг актьор да е станал ментор на млад перспективен негов колега? Аз не съм. Та, това което искам да кажа е, че има много талантливи млади хора, на които не им се дава възможност поради себичността на други. Дано да греша!

Не съм напълно убедена  по скоро при нас е това ,че сме бедна държавица .... от там идва голямата греда ... тука крадем та са късаме , е кои да купи дискове та да се завърти колелото  . Хареса ми рекламата ( ще я нарека така ,че не мога да се сетя за точната дума ) където наш артист отваряше хладилника на непознат , оня изумен ,а той " ти като ми сваляше филма питали ме " ... мисля че се сетихте за какво говоря ...

 

Аз лично гледам постояно стари бг филми , особено комедиите .. .. това беше кино за мен , а сега ми е мутриснко както се бе изразил някои, (ако не се лъжа ти keva ) .. сред тях има доста които ще ми бъдат интересни в ролята на F4  ,  ако го направят сегашните режисьори ще бъде като " забранена любов " ... или кака беше оня сериал за моловете ... пак мутри и борци ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не не бях аз, но има няколко плахи и някой добри опити. Като една от първите тв роли на Асен Блатечки ( човека с хладилника от рекламата) и Койна Русева - Морска сол, друг сполучлив сериал от онова тегаво за нашето си кино време си беше Клиника на третия етаж, великолепен и ненадминат Малин Кръстев в Хайка за вълци, от по новите ( повечето си висят на компа и си чакат реда), но Дървото на живота (1 -ят сезон) много ми хареса, политическия уклон и недостоверните исторически изкривявания на първата серия от втори сезон ме вбесиха и сега просто си тегля сериите, та и той чака по-добри дни, Революция зет ( аз и 14 годишните си я гледаме с кеф). На стъклен дом гледах само втори сезон и предпочитам да не го коментирам ( поради некомпетентност). От киното ни след 89 имаше множество ужасни, псевдо арт изпълнения, но се намират и добри филми като : След края на света ( нищо, че си е пропаганда), Светът е голям и спасение дебне от всякъде ( пак пропаганда и двама сърби, в главните роли, но пък силен сценарии), Шивачки свърши по-средата, та той си е не просто недовършен ами не знам :), Черната лястовица ( на Ивайло Христов ) - не е за всеки, но пък Стъпки в пясъка му е просто великолепно филмче. Има и още, но  и все не са преписани като сюжет и психика. Гледам нашите комедии, но типично човешките истории от нашето си кино са ми по на сърце

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хихи Морска сол. keva къде са ми лайковете, а? Айде пак пиши, ми ако не беше неделя и пр благоприятни условия... ?

Аз също не смятам, че бг артистите са по-зли или по-зле от колегите си... просто имаме много малко продукции. Колко азиатски неща излизат на сезон и колко български? Даже и ако сравняваме с отделните страни ние пак сме по-малко от 1/20 от бройката на продукциите във всяка от страните... И сега ние имаме любими сериали/филми от Азия не случайно ... понеже имаме и нелюбими. Българските сериали нямат по 20 братчета и се мъчат да се харесат от първия път, което е трудно... камо ли пък да се задържи и в сезони... 

За мен сериалите принципно помагат да се изживее нещо общо и именно затова повечето правителства ги ползват за пропаганда - на ценности, на история, на отношение към системата. Затова и турските сериали се гледат - поради ценностите, които размахват, и които липсват в нашите продукции, които заради това се опитват да бъдат "реални", но сценаристите не познават достатъчно реалността... поне не тази, която би била убедително интересна...

Лично аз не съм имала мания турски сериали, та не знам много по въпроса, но съм говорила с хора, които твърдят почти същото за завръщането към идеала и честта, любовта, истината, семейните ценности и пр. което е нашироко описано и в нашия форум. А двете ми приятелки професорки от Турция току ми рекламират някоя турска арт или иранска филмова продукция с дълбоко нерешени проблеми, изгледи от пустиня, кървави отмъщения и семейни извращения, напомнящи доста някои корейски неща....

Но стига OFF, според мен ако се взима идея от азиатските сериали за да се прави на бг продукция ... не трябва да са известните любовни истории, а по скоро вариациите с пътуване във времето :). Примерно някой от ханското време в сегашен мол или някой търновец от Второ царство... пред Семинарията, или някоя девойка от османския период и ценности на поведение, срещаща съвременен младеж... Нашия народ има нужда да изживее подебен контраст за осъзнае развитието си :)... И разбира се има нужда от много ирония... И въпреки трудните финанси за всички ни - не толкова брандове в кадър... понеже... каква идентификация...

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз както винаги имам нужда от палчетата , обаче донякъде ме е яд , че напипа точно пулса на темата в която не ми се навлизаше. Предпочитам да разграничавам страстите си и интересите си :) (така че няма да захапа сламката ).  Идеята ти не ми прозвуча лошо, така няма как да се препише манталитет и поведение, пък и много хора ще бъдат изненадани от това което реално сме :) . Тъжно , но факт - не се познаваме. А иначе таргета на сапунките си е един и същ , общо взето им е все тая. Обаче турските са за предпочитане пред латино-глупостите заради точно горе изброените - семейство, ценности, сплотеност, традиции. Дори да се излъчи някой корейски сериал, а всъщност ще се излъчва корейска сапунка по -един от каналите, който е за сапунки, то няма да е за онзи таргет от турските маанета. Идеята не е лоша и по-телевизията ще си им пасувам на корейците, но колкото по-разнообразна е телевизията ни, толко по-добре

Share this post


Link to post
Share on other sites

Х

Но стига OFF, според мен ако се взима идея от азиатските сериали за да се прави на бг продукция ... не трябва да са известните любовни истории, а по скоро вариациите с пътуване във времето :). Примерно някой от ханското време в сегашен мол или някой търновец от Второ царство... пред Семинарията, или някоя девойка от османския период и ценности на поведение, срещаща съвременен младеж... Нашия народ има нужда да изживее подебен контраст за осъзнае развитието си :)... И разбира се има нужда от много ирония... И въпреки трудните финанси за всички ни - не толкова брандове в кадър... понеже... каква идентификация...

Подкрепям с две ръце. И аз съм мислила по въпроса много.

Но пък си мисля, че и любовна история би вървяла, стига да се украси с малко идеализъм. Като се сетя само за сериалчето "Детство мое" и ми се плаче.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Напълно съм съгласна с коментарите по-горе. Аз съм мислила и за друго. Например исторически сериал - измислена история преплетена с истински исторически личности и събития. Имали сме велика държава. Представете си екшън, интриги и любовна история по време на първото бълг. царство... Да се наблегне на самочувствието и гордостта ни като народ. Това им трябва на хората, да им се погъделичка малко егото на национална гордост, а не да наблягат на до болка познатата ни действителност. Искам да има родни сериали, които да продадат малко мечти и красота.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...