Jump to content

Recommended Posts

city-of-life-and-death-2009-7.jpg
City of Life and Death


Жанр: Drama, History, War
Година: 2009
Режисьор: Chuan Lu
В ролите: Ye Liu, Yuanyuan Gao, Hideo Nakaizumi, Wei Fan, Yiyan Jiang

:imdb:


.: Резюме :.
Действието се развива през 1937 г., по времето на Втората Китайско-японска война. Японската армия е превзела град Нанкин, по това време столица на Китай. Последвалите действия са известни в историята като "Клането от Нанкин" или "Изнасилването на Нанкин", период от няколко седмици, през който са били убити десетки хиляди китайски войници и цивилни. Великолепен филм!

 

 

 

 :subs: Свали с български субтитри: :click:  :click:  :click:

 

:subs: Онлайн с български субтитри: :click: :click:  :click:

 

Свали с английски субтитри: :click:


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бг субтитрите са готови и качени на сайта за одобрение.

Поздравления за focuska и ilian1! :kiss2:

Филмът може да намерите тук

Пуснат е free leech, че е доста големичък, но пък качеството е много добро.

Самият филм... уау... малко е да кажа, че ще ви разтърси, не знам колко трябва да ви е силно сърцето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ragnos :Черно-бял? Някой гледал ли го е?

 

Fastuka : Аз. Страхотен е. Но не мога да кажа същото за превода.

 

Ragnos : Доста жесток и тежък филм. Не знам доколко японците са вършели такива зверства през войната, но някои неща наистина бяха крайни. Още не мога да забравя момента с

изхвърлянето на детето през прозореца, или масовата екзекуция на плажа

 

Филма не е за всеки. На мен поне ми дойде в повече. А черно-бялата лента допълнително подсилва тягосната атмосфера.

Субтитрите в началото наистина прелитаха, сигурно повечето бяха по 7-800 мили секунди. :affraid: Даже не успяваш и пауза да удариш. :lol: За качеството им - отделен въпрос. Имаше цели пасажи, които оставаха непреведени. И все пак този филм идва малко като документално кино, така че субтитрите не са му кой-знае колко голям кусур... Ако целта на създателите му е била да втрещят зрителя - справили са се на 100%, но от филмова гледна точка - това не е нещо, което бих изгледал отново. :|

 

 

mike: Aз определено бих го изгледал отново. Никога не съм виждал така добре направен филм, който абсолютно безпристрастно показва тънката граница разделяща живота от смъртта. Самата визия е просто смазваща, още в средата на филма заличи в мен всякакви спомени от "Списъкът на Шиндлер". А онези две усмивки на края... дори свещичката и детенцето в гореспоменатия филм не мога да кажа, че ги посрещнах с такова облекчение.

Филмът всъщност е доста личен, далеч от документалистиката, която обикновено засяга съвсем повърхностно нещата, тук вниманието към детайлите беше изумително. Играта на всички актьори беше абсолютно безгрешна, декорите, костюмите, начина на заснемане на сцените- възможно най- добрите.

Четох внимателно коментарите в IMDB, дори китайците признават, че така направен филм за събитията в Нанкин дори и те не са виждали. А случилото се там не бива да бъде забравено никога.

 

Доктора : Филмът е страхотен, реалистичен и на места тежък; правен е по действителен случай и строго по налични документи и свидетелства от онова време! Японците са гадни копелета и избиващи комплекси (за малоценност, мания за величие и сексуална неудовлетвореност и импотентност!); след този филм вече не ги съжалявам, че американците им треснаха двете атомни бомби на главите - хак им е и са си го изпросили с гадни изпълнения и незачитане на човешкия живот. Геноцидът, който са извършили в Китай още се помни от поколенията!........ :asian: :x :!:

 

galdoka ::Тежък филм определено... Дотолкова попих атмосферата, че на моменти през мозъка ми започваха да се въртят вариянти как бих могла в тази ситуация да се отърва и в крайна сметка май все си беше безизходица. Определено ми въздейства много силно... имаше сцени дотолкова брутални, че ми се сториха по-отвратителни от най-отвратителните хоръри, които съм гледала и предполагам е така защото знам, че това, или нещо подобно, наистина се е случвало. Просто съм потресена от реалистичността на лентата!

 

Благодаря ви за субтитрите, този филм наистина се нуждаеше от качествен превод. Радвам се, че лека-полека наистина качественото кино тук получава заслуженото си внимание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакви други отзиви? Никой ли не го е гледал още?

Виждам, че е качен отново.

Събитията са достатъчно ужасни, дори само да прочетеш за тях в уикипедия. Прекалено ми беше тежко. Издържах само до 40-тата минута. Всъщност даже не са представили кошмара докрай, така както се е случил. Това е мек филм. В действителност е напълно истинско събитие и дори престолонаследника на Япония си е пробвал меча там. Най-компрометиращото за Япония събитие в цялата история и причината китайците да ги мразят толкова много и до ден днешен. (Причината на корейците не я знам още съвсем.)

Но така е. Войната е голямо зло. Според мен ако се правят такива филми, това само ще подсили омразата и може да стане предпоставка за още войни. Историята да почива в мир и да гледаме бъдещето. Не е ли така? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се пробвах преди време да превъртя набързо лентата, понеже исках да погледна, какво е направил Лу Чуан. Той е признат режисьор, когото много харесвам и знам, че не би предал историята повърхностно. И на мен ми направи впечатление, че показва нещата безпристрастно и достатъчно реалистично. Дори и сред зверовете беше открил хора и струва ми се, такъв беше героят на Хидео Накайзуми (в последните години той доста снима в Китай). Много набързо превъртях, понеже това е тежка тематика, действително. Натоварваща е дори мисълта за филма, но пък прецизната кинематография си личи още от постера и човек няма как да не надникне зад нея. Някой ден бих го гледала изцяло, при подходяща настройка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...