Jump to content

SHARK (2014)


Recommended Posts

shark.jpg

 

SHARK (2014)

Страна: Япония

Също така известен като: シャーク

Година на излъчване: 2014 – Януари – 11 старт

Време на излъчване: Събота 24:50 - 25:20

Формат: Renzoku

Жанр: Драма

Канал: NTV

Епизоди: 12

Режисьор: Kubota Takashi, Nishimura Ryo

Субтитри: Английски

 

 Участват:

Hirano Sho as Kurata Mizuki

Yamashita Rio as Komatsu Ichika

Hamada Takahiro as Hagihara Kai

Matsumura Hokuto as Ryuzaki Ayumu

Fujii Ryusei as Kitagawa Kazuki

Iwamoto Hikaru as Satomi Kenzo

Kamiyama Tomohiro as Adachi Teppei

Kawaei Rina as Konno Kaede

Mano Erina as Okawa Miku

Ujiki Tsuyoshi

Okada Kohki as Yoshimura Takahiro

Sano Kazuma (епизоди 1-2)

 

Резюме: Петимата от бандата SHARK искат да променят света със своята музика, надявайки се само да могат да дебютират на сцената. Затова те се борят упорито, за да осъществят своята мечта независимо колко е трудно, но точно преди така желания дебют се случва немислима трагедия с един от тях, което напълно обърква плановете им...

 

С български субтитри

Торент с английски и български субтитри

Свали с руски субтитри

 

PNHgVWJ.png

 

 

SHARK Season 2 (2014)

Страна: Япония

Също така известен като: シャーク 2

Година на излъчване: 2013 – Април – 19 старт

Време на излъчване: Събота 24.50 - 25.20

Формат: Renzoku

Жанр: Драма

Канал: NTV

Епизоди: 11

Режисьор: Kubota Takashi, Nishimura Ryo

Субтитри: Английски вградени

                  

Участват:
Shigeoka Daiki as Irie Saku

Abe Aran  as Sato Yuto

Yasui Kentaro as Shindo Kota

Hagiya Keigo as Ogawa Haruya

Hamada Takahiro as Hagiwara Kai

Iwamoto Hikaru as Satomi Kenzo

Hirano Sho as Kurata Mizuki

Kamiyama Tomohiro as Adachi Teppei

Matsumura Hokuto as Ryuzaki Ayumu

Yamashita Rio as Komatsu Ichika

Okada Kohki as Yoshimura Takahiro

Kaede as Yonezawa Makoto

Ujiki Tsuyoshi as Onodera Tsutomu

Toyohara Kosuke as Matsuyuki Hisashi

IVAN as Samantha

Iwahashi Genki

Jinguji Yuta

 

Резюме: Продължение на историята от сезон едно...

 

Торент

Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще взема да похваля Джонитата за избора на жанр този път. Най-сетне са се вразумили и са решили да оставят гангстерските роли за батковците им от други компании, а сами са се насочили към музиката.

И още един бонус получават с включването на Шо Хирано като главен герой. Да не повярва човек, че взимат кансайски възпитаник от Нагоя. 16 годишен дебютант е той в телевизията, но какво от това, след като се представи великолепно в първата серия. Мимики, жестове, всичко му се получи. Гласът му също е много интересен, а по отношение на действията страшно ми напомня на Тоцу и Рьо Йошизава.

Да видим, как ще се развият нещата, но съм впечатлена, от него и китариста, с когото направиха страхотен дует в края на епизода. 

П.П. Сано Казума имаше участие, но не съм сигурна, че ще продължи нататък.

Song: Keep walking by SHARK

 

Втора серия беше още по-добра. Браво!
П.П. Хаха, Шо са го облекли почти като Аран в Sugarless!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли мога да направя най-точно сравнение, но по отношение музикалната тема, вероятно има допирни точки (виждам концерти, песни, борба за място под слънцето на голямата сцена - на корейския съм гледала само първа серия, а този в момента се излъчва). Освен това, двете продукции са различен формат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм, вероятно, но аз не виждам кой знае каква драма тук, а определено с една изгледана серия корейския ми се стори по-инди. 

Който изгледа и двата, да каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм Shut Up Flower Boy Band, заради Господин Л (там открих и онзи симпатичен мушморок Ким Мин Сок), а сега гледам и Shark. Приличат си, може би заради бандата и момичето около, което се върти историята, но е много по-различно, а и снощи изгледах и новия трети епизод и...

... трупове няма, поне до тук от главните герои, а и познавайки продукциите на японците не вярвам и да има, т.е героят на И Мин Ки (ако някой може да се определи от момчетата тук като такъв) не е мъртъв. Липсват и училищните кадри, както и онази каква група беше.. Ягоди нещо си, конкуренцията им. Загина един, но не от главните герои, поне аз не останах с впечатление, че е такъв, а и той участва само в първите пет минути.

 

 

Всъщност до някъде идеята наистина може да е взета от корейския сериал, но поне с развитието на действието след първи епизод, аз не откривам голяма прилика.

Този нов японски сериал го определям по-скоро като най-близък до японския музикален филм Beck (2010). Приятен е, има и доста романтична нотка. Никак не е лошо заглавието, приятна музика, а и епизодите са само по 22 минути. За главната женска роля само на Рио съм много скептична, но кой ме пита мен. Тя никога до сега не е блестяла за мен с изпълнения, но ще видим до финал, до тук се търпи.

Гледам го най-вече, т.е проявих интерес заради Хикару Ивамото (барабанист тук), който отново се справя много добре, а откритие е и Шо Хирано (пораснал е, променил се е, а и това е първата му роля, браво на хлапето), както и още едно кансайско Джони - Такахиро Хамада. Първи изяви и на двамата, но се справят много добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, да се разпиша и аз.

Изгледани 2 серии.

Сериалче, за вярата, че музиката може да промени света,

стига да притежаваш нужните качествата за това-харизмата- японската сила и дух,

каквито в сериалчето точно има Мизуки- арогантен, надменен, но и талантлив,

Повярвах, повече от добра игра на Хирано Шо:

Мацето от агентството, упорито същество, каквото и трябва да е:

" И разбрах; колкото по-ярко свети светлината,

толкова по-дълбока става тъмнината".... Интригуващ финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че Рие е дала обективна оценка за нещата.

 

Само не разбрах, кой не е загинал? Казуки, старият вокал, жив ли е? Или това се отнасяше за героя на И Мин Ки?

 

И еп. 4 излезе. Този път в основата на действието беше героят на Хикару Ивамото. Имахме и гост в лицето на Гоки Маеда, а в следващата серия очаквам Дайске Кикута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Включвам се отново, само заради теб, иначе съм се отказала от коментари.

 

В корейския сериал героят на И Мин Ки го отнесе един камион, ей така, както си пресичаше улицата във втори епизод, изведнъж се появи от нищото, а бях останала с впечатление, че той ще е главният, поне така започна историята. Като видях сцената си помислих, че "гениалните" корейци са решили да сменят сценариста, що ли. Та, мисълта ми е, че тук подобно нещо няма.

Това, което исках да кажа е, че вокалистът на група Shark загина, т.е дадоха една сцена, в която се видя как той е проснат на земята до мотора си, на девойката й се обадиха по телефона и се разбра, че той е загинал и това стана още в първите 4-5 минути на първи епизод. От там нататък гледайки епизодите всяка седмица, той се появява за много кратко единствено в спомените на момчетата от групата.
Ако има изобщо прилика с корейското заглавие тази японска продукция, то е само заради петте минути на вокалиста и факта, че загина, но нито се драматизира, нито се изпадна в подробности. Нищо друго от японската версия не прилича или е като корейския сериал. Съвсем различни герои, тук се търсеше вокалист, откриха го в лицето на героят на Шо - един самонадеян малък пикльо, но който гледайки и тази седмица епизода, май започва да влиза в релси. Тук нито действието се развива в училище, нито има конкурентна група, с които да си подливат вода.



Огромната разлика между корейските и японските сериали, докато корейците буквално правят от мухата слон, драматизират, меко казано дори драматизират, то при японците нещата ти се поднасят спокойно, без драми, без сополи и с напълно реалистична картина.

Между другото вокалистът, т.е героят на Рюсей Фуджи е изписан с три имена - едното в японските сайтове е Нобухиро, гледам, че в драмауики е Казуки, а в азияуики е Уацуки. Иди, че го търси. Трябва да се заслушам какво му е името в епизодите, изобщо не съм обърнала внимание, а и идея нямам как го превеждат на английски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи правилно съм разбрала, но си помислих, че

 

имаш повече инфо и може би знаеш, че някой ще възкръсне по-нататък. Хаха! Глупаво е, знам, но наистина ми мина през ума, че Казуки може да е жив. Според мем, Казуки е вярното име на героя.

Иначе да, те дори не дадоха самото произшествие, но зрителят можеше да се досети, какво и как е станало. Харесва ми това загатване на някои неща и събития, без да ни правят свидетели на самите тях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ако ви утрепят певеца още във втора серия, значи е същото. То и онова си е драма, не виждам разлики дотук. :)

 

 

 

Даже не изчакаха до втора, действаха по-бързо :xaxa:

 

Вярно, че тук траура го претупаха и скочиха директно върху новия Герой, а той пък си е съкровище - знае какво иска и не се дава току-така. Браво на детето. Вдъхновяващи реплики има, музиката също не е лоша. Харесвам.

Тези Джонита не ми се отразяват добре, доведоха ме до пристрастяване. :28558:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото са кансайски Джонита. Винаги съм смятала, че те имат специално излъчване и страхотни заложби. Много са изразителни и пластични.

Още един поучителен епизод. И Теппей трябваше да мине през сериозно изпитание, за да разбере, къде е мястото му. 

Мисля си, че човекът, който ги познава най-добре е Ичика. Не знам, как ще й се отблагодарят, ако успее да събере цялата група и да им осигури големия дебют.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя го, май съм до пета серия, но нещо не ме грабва, идва ми безличен. Може би е въпрос на настроение. Или ме дразни клишето, което вече започна да се случва.

Всички един по един ще минат през различни драматични ситуации, за да осъзнаят колко е важна групата за тях.

Или просто в последно време прекалявам с японските сериали и това вече си казва думата.

Ще го изгледам, Мацумура Хокуто беше първото джони, които ми направи впечатление в първия японски сериал, който гледах, "Бакалея", а и другите ми допадат, но в общи линии, следя го от уважение към актьорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми е безличен, но не заради клишето, обичам добрите клишета :))))))), а понеже играят все едно ще се бият, а няма да свирят заедно. Няма лошо да се поръмжава и да се попетлят един на друг, като са такива "мъжки" свирачи... но не ми е по темата...рока го о виждам малко по-другояче като поведение..... а пък на връх агресията им, музиката ми е твърде естрадна.

Но по вкус и цвят приятели няма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой дали би могъл да помогне, проверих на две три места, но изглежда всички са зарязали превода до средата.. След 7-ми епизод, не намирам субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключи снощи дорамата, с общо 12 епизода. Виждам, че са изписали в d-addicts, че са 11, но не са. Снощи изгледах финала. Доволна съм като цяло от сериалчето, всяко едно от момчетата извървя своя път и всички осъзнаха колко важна е за тях групата. Имаше повече музикални изпълнения във финалния епизод, емоционален, така мога да го определя. Доволна съм. Нищо особено като сценарий, нищо, което не сме виждали вече, но въпреки това ми допадна, а и отново си получих японските поуки.

 

На 19 април стартира втори сезон на Shark. Веднага след приключването на този сезон, явно са решили да продължат, но с друга група, която ще ни представят този път в историята. Снощи, на финала на последния епизод пуснаха и рекламен тийзър. Отново ще има и в този втори сезон кансайски Джонита. Дайки Шигеока от 7 WEST ще е в главната роля, а с него ще участва и колегата му от групата Томохиро Камияма.Такахиро Хамада продължава и тук като герой, а групата видях, че ще е от 4 момчета. Кентаро Ясуй от по-известните Джонита ще участва, останалите, които видях бяха все кансайски възпитаници.

 

Deyja, сега проверих. Явно не са продължили с превода, спрели са поне за сега. Виждам, че последно 7-ми епизод е преведен на 10 март и от тогава - нищо. Ще се забавят, но не вярвам да не го завършат. С тези дорами е така - трябва да се чака, за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро начало и за втори сезон в събота. Най-добре е да се промени името на темата на Shark 1 & 2, няма смисъл да се прави след време отделна тема и за настоящият втори сезон (трябва само да се допълни инфо и постер и за нея в първи пост), след като и по принцип в темата не се коментира кой знае колко.

Дайги Шигеока ми хареса, явно не е и случайно налагането му и първата главна роля за него. Няколко от героите продължават и във втори сезон, освен Такахиро Хамада. Свързаха двата сезона.

Доволна съм - Джони-дорама на музикална тематика, а то е ясно, че вечните теми за приятелството и характерните японски поуки ще бъдат отново застъпени. Ще я следя, този сезон е благодат при японците. Има няколко стойностни и качествени дорами, които си заслужават отделеното време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! Втори сезон! Аз тъкмо се сетих да довършвам първи. Трябва да кажа, че историята след 6 серия тръгна в доста интересна посока. Изненадващо за мен, не зацикли на едно място, а сюжетът беше обогатен идейно, за да зъдържи интереса на зрителя.

Надявам се и новите епизоди да са на ниво! Изглежда това е дорамата, която ще промотира кансайските Джонита. 7 WEST вече са в пълен състав на екрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...