Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Majo no takkyubin

魔女の宅急便

Държава: Япония

Година: 01.03.2014

Директор: Takashi Shimizu

Сценарий: Eiko Kanodo (новела)

Времетраене: 108 минути

 

Каст

Fuka Koshiba - Kiki

Machiko Ono - Osono

Hiroshi Yamamoto - Fukuo

Rie Miyazawa - Kokiri

Michitaka Tsusui - Okino

Ryohei Hirota - Tonbo

Asano Tadanobu - Ishi

Hirofumi Arai

 

Плот: Младо момиче на име Кики (Фука Кошиба) трябва да напусне дома си за година, за да се обучава във вещерство. Тя излита с метлата си, но първо се сбогува с приятелите и семейството си. Така Кики започва новия си живот с вярната си котка Джиджи.

 

spacer.png

 

Бележка: Щом има котка значи става! --> 'Nuff said!!!

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уфф, те точно на тази класика ли решиха лайв-екшън да правят... Имам толкова лошо предчувствие за това, че ще се радвам дори само ако не ме накарат да повърна първите 10 минути. Според мен анимациите на Миязаки не заслужават да бъдат окепазявани с евтино игрално изпълнение. Ще видим де:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че то кво може да се обърка пък тука точно? :dunno::bee: Не съм гледал анимацията, но тъй като го гледам не ми изглежда като да има някакъв сложен замисъл изискващ изцеждане на всяка капка актьорски талант. Фентъзи атмосферата си личи само от този едноминутен трейлър, че са се постарали и не са пестили средства. Разбирам да беше някое аниме-шедьовър като Холик или Мирай Ники, които буквално бяха окепазени от шайка църковни мишки дето едва свързват двата края ама иначе тръгнали с големите кошници, а то тука няква тийнейджърка дето се разкарва с метла...Освен това при филмите за разлика от тв драмите, които рикриейтват анимета и манги почти няма лабаво, първият филм за Кеншин за който наскоро писах тук е точното доказателство за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми в анимацията дори при слаб сюжет можеш да се кефиш на арта, вълшебната атмосфера и на сладурското излъчване на героите. Всичко това в зле направен филм се превръща в некадърна актьорска игра, кофти грим и паянтови декори :28558: Та това ме притеснява, макар че едва ли ще го гледам. Само като я видя актрисата с ква чупка в кръста позира пред тая нацапана със синя боя врата, и лошо ми става:) Ако пък става за нещо филма, все някой ще си каже, ти например;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че каква боя да ползват, че да ти угоди човек? :D Не че и на мен не ми харесва тъмно синьото, бих избрал аквамарин или бяло ама все пак? А можеше и да е по лошо - розово!! Пак, че не каза нещо за постройката и качеството на тухлите или за тея фикуси и мушката дето са ги наредили! :896767: Иначе аз, че ще го коментирам, ще го коментирам обикновенно правя с тази мисъл темите, но не се знае кога ще го пуснат из торент тракерите...предишните филми бая си почаках след премиерите им хич да не е! Особено Helter Skelter ако бях решил да не се бръсна докато не го гледам сигурно щяха да ме питат по улиците от кой манастир съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не знам, аз като цяло бих ти препоръчала да гледаш анимето и после вече да прецениш дали те дразнят боите :) Нали ги знаеш "миязашките" анимета, имат си една такава ретро-атмосфера на градче от ХІХ в., герои със супер изразителни физиономии и т.н. Възможно е да ми бърка в окото тая снимка заради вече изградената представа от оригинала. Боицата на вратата ми направи впечатление, щото е намацана върху някаква явно фабрично произведена повърхност, и то само в средата :28558: Мисля, че фотографът ги е накарал да я наплескат набързо просто за общата цветова композиция на снимката с лафа "Липсва ми още синьо в кадъра!". Ти ако ще си боядисваш вратата, така ли ще я оставиш? :28558:

 

Както и да е, няма да флудвам темата повече, все пак и филма още го няма в свободен достъп, за да го оплюя (евентуално) не толкова безпочвено:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм фен на анимето, но ще си чакам и филма. Рано или късно, все някой трябваше да екранизира и аниметата на Гибли. Това в Япония не е проблем, понеже там непрестанно се адаптират анимации за киното и телевизията. Надявам се, наистина големите очаквания към лентата да се оправдаят, понеже това е Миязаки, все пак. Ще чакам да мине премиерата и да видя каква оценка ще му дадат. В момента повече се притеснявам за филмовата версия на Шингеки но кьоджин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая...не брадясах ами не знам какво докато го пуснат тоя филм! Дадох горе и линк за азиата, остава само да го преведат и да го сложат и в по достъпните тракери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се какво да гледам тази вечер и се спрях на този филм, а и аз съм на принципа на Razzormaw - "Щом има котка (а и то черна, като моят Нерко), значи става".
ukio, имаш късмет тези дни с мен. Ето ти филма за теглене, само 1,5 ГБ. Свалих го от корейците, а и там всичко е свободно и без регистрации. Не съм гледала дали субтитрите на английски стават, но предполагам - да. Провери и сама. Има го и за онлайн гледане, но предполагам, че ще искаш да го свалиш.

На мен лично този постер ми харесва повече, за това ще го споделя в темата.

c23a8050c3fb1fc7.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднага свалям! Спасяваш ми свещеното пространство! Коментар - когато го изгледам.

Постерите много радват. Вторият може да е обратната страна на първия, но е възможно да е съвсем отделен. Като знам, по колко вида правят, няма да се учудя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много доволна. Приятно филмче, тип приказка. Много положително ме зареди и ме накара да се усмихвам. Момиченцето Фука Кошиба е страхотно, истинска душица.

Не съм гледала анимационното филмче, но може тези дни да го прегледам.

 

Сега отивам да се зареждам положително и на Стамфорд Бридж.

 

Пиши, като го изгледаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, изненадаха ме, наистина беше приятно филмчето:) Малко ми стана смешно, когато

 

 

ветеринарят окачи часовника на гъза на хипопотама, автоматично си представих какво ще му се случи при следващо ходене по голяма нужда :28558:

 

 

Ама иначе беше ок всичко. Внесените промени в сравнение с анимето бяха съвсем на място. Тонбо в началото ми се искаше да го удуша, но постепенно преглътнах неадекватщините му:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, как ме зареди с позитивизъм тази лента! Очаквах да ми се отрази приятно и я подхванах точно, когато имах нужда от нея.

Оказа се, че не съм свалила субтитрите и гледах без тях, но познавах историята и нямах проблем.

Подборът на актьорите е великолепен! Видях Фука още лятото, в новата версия на GTO и знаех, че може да направи ролята. А колко харесах Мачико Оно в нейната! Не е истина! И Хирофуми Арай! И малкият Рьохей, колко е пораснал. Помня го от участието му в едно семейно заглавие, където играеше син на Ютака Такеноучи. Ще стане актьор от него, без съмнение! 

Голямата изненада обаче, беше поднесена на финала. През цялото време се чудех, къде е Асано, а той буквално изскочи от ролята на д-р Дулитъл! Хахаха!

За блестящото въздействие на продукцията, голяма заслуга има сценографията и умело използваните декори. Отнесоха ме в приказен свят, пълен с усмивки и красота. 

Обожавам анимето, но и филмовата версия остави частица светлина у мен. Имаше някои леки промени в сюжета, които също ми харесаха. Въобще, приключението ми с Кики и компания, мина неусетно. Дори ми се искаше да продължи още малко.

Музиката е другият голям плюс на филма. Маи Кураки звучи за финал, но и добавената песен на Юри не е никак лоша. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...