Jump to content

Take Care of My Cat (2001)


Recommended Posts

spacer.png

 

Take Care of My Cat / Погрижете се за котката ми / 고양이를 부탁해

 

Режисьор: Jeong Jae Eun
Сценаристи: Jeong Jae Eun и Lee Eon Hee
Оператор: Choi Yeong Hwan

Продуцент: Oh Ki Min
Година: 2001
Времетраене: 110 минути

Жанр: Драма

AsianWiki

Актьорски състав:
Bae Doo Na
Lee Yo Won

Ok Ji Young

Lee Eun Sil

Lee Eun Ju

Резюме:

В пристанищния град Инчон пет момичета се опитват да запазят своето близко приятелство, докато всяка започва да гради живота си след завършването на гимназията. Когато една от групата, амбициозната и гъвкава Хе Джу, се премества в Сеул, останалите се справят по различен начин с липсата ѝ Чувстваща се най-силно отхвърлена, срамежливата Джи Йонг, намира утеха в засилващото се приятелство с бунтарката Те Хи.

 

*Резюмето не е мое дело. Надявам се неизвестния за мен автор да няма нищо напротив да го използвам за темата.

 

Свали с български субтитри

Свали с английски субтитри

Свали с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав ,но и доста тежичък филм. Една типична човешка драма си беше това,която ни показва колко е трудно на младите след като завършат училище. Горката Джи Йонг толкова тежък живот. ДОбре,че голяма подкрепа и оказваше Те Хи ,та успя да продължи напред и заедно двете замечтаха за по-добър живот.  Хе Джу въпреки,че изглеждаше малко егоистка,я оправдавам,тъкмо постигнала нещо в живота тя се бореше да го запази,но в края осъзна,че това всъщност не беше нещото ,което очакваше и като ,че ли се поосъзна накрая,че не направи ли нещо и непромени ли нещата и тя ще забуксува в калта на най-нисшето чиновничество, и ще е просто момичето в офиса за всичко. Двете близначки си бяха достатъчна опора една за друга и успяваха някак си да се справят с трудностите ,подкрепяйки се една друга. Краят не ме удовлетвори напълно,твърде отворен остана.Очаквах някакъв по завършен вид на нещата. Но явно идеята на филма е била да проследи просто една малка част от живота на момичетата и да видим колко е суров живота и как тази суровост започва да ни отдалечава един от друг и дори и най-добрите приятели малко по малко охлаждат един към друг и всеки поема по своят път. Най се радвам ,че накрая Те Хи и Джи Йонг решиха заедно да направят следващата стъпка. Така надеждата ми,че ще се справят по леко с трудностите е жива. Може би,единствената оптимистична нотка в целият филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много голямо впечатление ми направи обстановката, в която се развиваше действието. Преди изобщо да започна да гледам азиатски филми си мислех, че Япония и Южна Корея са супер високо технологични, много богати и едва ли не няма нито един беден човек и няма нито един беден квартал. Много наивен съм бил, нали? Този естествено не е първия филм, в който може да се види, че и там има малки къщички и бедни хора, но пък тук някак си се вижда това нещо почти през цялото време. И именно това ми хареса най-много във филма.

 

А той е направен много реалистично. Няма кой знае какви драматични моменти, в който човек да се разплаче като малко дете. Но това не означава, че филма е слаб или липсата на такива моменти го разваля по някакъв начин. Напротив, пак казвам много реалистичен беше. И актрисите също допринесоха изключително много за това филма да е много хубав.

 

Много се радвам, че гледах Пе Ду На като доста млада актриса. Не мога да си обясня точно какво в нея ме привлича, но трябва да си призная, че много много я харесвам. И голямото й носле, колкото и грозно да й стой за някои хора, на мен може би именно това най ми харесва от външния й вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...