Jump to content

Recommended Posts

884536.jpg

 

Take Care of My Cat / Погрижете се за котката ми / 고양이를 부탁해

 

Режисьор: Jeong Jae Eun
Сценаристи: Jeong Jae Eun и Lee Eon Hee
Оператор: Choi Yeong Hwan

Продуцент: Oh Ki Min
Година: 2001
Времетраене: 110 минути

Жанр: Драма

AsianWiki

Актьорски състав:
Bae Doo Na
Lee Yo Won

Ok Ji Young

Lee Eun Sil

Lee Eun Ju

Резюме:

В пристанищния град Инчон пет момичета се опитват да запазят своето близко приятелство, докато всяка започва да гради живота си след завършването на гимназията. Когато една от групата, амбициозната и гъвкава Хе Джу, се премества в Сеул, останалите се справят по различен начин с липсата ѝ Чувстваща се най-силно отхвърлена, срамежливата Джи Йонг, намира утеха в засилващото се приятелство с бунтарката Те Хи.

 

*Резюмето не е мое дело. Надявам се неизвестния за мен автор да няма нищо напротив да го използвам за темата.

 

Свали с български субтитри

Свали с английски субтитри

Свали с руски субтитри

Link to post
Share on other sites

Хубав ,но и доста тежичък филм. Една типична човешка драма си беше това,която ни показва колко е трудно на младите след като завършат училище. Горката Джи Йонг толкова тежък живот. ДОбре,че голяма подкрепа и оказваше Те Хи ,та успя да продължи напред и заедно двете замечтаха за по-добър живот.  Хе Джу въпреки,че изглеждаше малко егоистка,я оправдавам,тъкмо постигнала нещо в живота тя се бореше да го запази,но в края осъзна,че това всъщност не беше нещото ,което очакваше и като ,че ли се поосъзна накрая,че не направи ли нещо и непромени ли нещата и тя ще забуксува в калта на най-нисшето чиновничество, и ще е просто момичето в офиса за всичко. Двете близначки си бяха достатъчна опора една за друга и успяваха някак си да се справят с трудностите ,подкрепяйки се една друга. Краят не ме удовлетвори напълно,твърде отворен остана.Очаквах някакъв по завършен вид на нещата. Но явно идеята на филма е била да проследи просто една малка част от живота на момичетата и да видим колко е суров живота и как тази суровост започва да ни отдалечава един от друг и дори и най-добрите приятели малко по малко охлаждат един към друг и всеки поема по своят път. Най се радвам ,че накрая Те Хи и Джи Йонг решиха заедно да направят следващата стъпка. Така надеждата ми,че ще се справят по леко с трудностите е жива. Може би,единствената оптимистична нотка в целият филм.

Link to post
Share on other sites

Много голямо впечатление ми направи обстановката, в която се развиваше действието. Преди изобщо да започна да гледам азиатски филми си мислех, че Япония и Южна Корея са супер високо технологични, много богати и едва ли не няма нито един беден човек и няма нито един беден квартал. Много наивен съм бил, нали? Този естествено не е първия филм, в който може да се види, че и там има малки къщички и бедни хора, но пък тук някак си се вижда това нещо почти през цялото време. И именно това ми хареса най-много във филма.

 

А той е направен много реалистично. Няма кой знае какви драматични моменти, в който човек да се разплаче като малко дете. Но това не означава, че филма е слаб или липсата на такива моменти го разваля по някакъв начин. Напротив, пак казвам много реалистичен беше. И актрисите също допринесоха изключително много за това филма да е много хубав.

 

Много се радвам, че гледах Пе Ду На като доста млада актриса. Не мога да си обясня точно какво в нея ме привлича, но трябва да си призная, че много много я харесвам. И голямото й носле, колкото и грозно да й стой за някои хора, на мен може би именно това най ми харесва от външния й вид.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...