Jump to content

Super Junior


Recommended Posts

Рожденика днес в Music Bank.
Изображение
 



Да е жив и здрав!
Много ми е симпатичен.
Пожелавам му още повече успехи и да продължава да създава хубава музика!


Качиха и видео зад кулисите на клипа California Love.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаме и видео, изпълнение на живо на песента Blue Moon, която е с участието на Miyeon ((G)I-DLE):)

 

 

Снимка от Ънхьок и Кюхюн, които гостуваха в Дубай като част от фестивала Feel Korea 2021.
Изображение


Тук D&E в интервю за 1st LOOK.:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това видео ме присети за нещо.

Когато излезе информацията, че Донгхе ще има соло песни /те не са много соло де, ама не са и с Ънхьок, а нали чакаме албум от двамата, от D&E/, та тук си помислих, първо това е празничен албум, нали отбелязват десета годишнина, значи очакваме изненади, второ, явно ще има нещо соло и от Ънхьок, ама все пак ще видим.

Но, най-интересно ми стана за песента California Love и най-вече заради участието на Джено. Хем самата песен ми стана любопитно каква ли ще е, хем пък защото и двамата са SM отрочета, ама единия вече е възмажал, а другия младеж и каква ли ще бъде симбиозата между тях.

Пха, младеж, друг път.

Като застанат един до друг с тая еднаква височина, хич не си личи разликата между тях в годините. Друго си представях, наистина.

Обаче песента им е много яка, много ми допадна.

А сега преслушах и другата, тази с Miyeon, и тя не е лоша.

Доволна от полученото до сега, очаквам вече следващото.

 

FBy-EODEUUAMTHf-V.jpg

 

Off Topic

 

Мислех, че ще видя това:

image.jpg

 

Кога пораснаха тия момчета от NCT и те... :o

 

super-junior-donghae-nct-jeno-california

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Документалния филм на D&E "Отброяване до 0", еп.1- California Love.

Харесва ми как показват композитора - J-DUB, на когото Донгхе просто е подал заглавието California Love без повече обяснения и казал "това е", споделеното от хореографа Lee Jun Ho, който казва, че песента е свежа, носи усещането за плаж и слънце и е искал да покаже "грууви" страната на певеца. Донгхе разказва за проблемът с колената, който има. Явно нещата не са от сега, но започват отново с работата по сингъла, умората и репетициите, което предизвиква възпаления. Направили са му няколко инжекции, за да издържи известно време, за промоциите на песента.:mellow: Във филма се включва и режисьорът на клипа Kwon Yong Soo и разяснява за снега във видеото. Както казва в Калифорния сняг не вали, идеята била на Донгхе и след като Yong Soo наблюдавал в монитора как певецът се забавлява и колко добре се получила сцената, смята, че тя всъщност е най-забележителната в клипа. Донгхе споделя, че като артист най-много иска да изпълнява пред публика, на сцена, но това не се случва в момента.В главата си той разиграва представления, участва в шоута... Докато наблюдава себе си чувства някак самотен, както е представено в клипа - един самотен изпълнител. Споделя, че когато се е запознал с Джено му е пожелал да стане страхотен артист и някой ден да имат общо изпълнение. Казва, че по принцип много харесва жива музика и макар да е имал много танцови изпълнения досега, му е трудно да пее на живо с група, но винаги го е искал. За песента Blue Moon казва, че я е създал, за да може да рапира повече - това е "най-рап" парчето му досега. Благодарен е на Miyeon ((G)I-DLE), която е приела предложението за участие и песента е станал по-богата и придобила по-богата гама. 
"Тъй като в момента не можем да се срещаме, искам да кажа всичко с този албум. Това си мислех, докато го подготвях. Постарах се да покажа различна своя страна.Моля, очаквайте го!"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, на 20.10 ще ни зарадва Ънхок със своите соло неща. Дигитален сингъл, който ще се състои от заглавната песен (be) и b-side Red Muhly. Тийзър снимки: КликКлик

IMG_20211018_060951.jpg

 

IMG_20211018_061340.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ънхьок с тийзър #2 за соло парчето "be".
Да си призная, очаквам я с още по-голям интерес отколкото чаках на колегата му.:D

Изображение

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ънхьок и сингълът му 'be'

Айййй страшно ми харесва, хора. Супер, браво!

3.jpeg?type=w1200

 

 

 

А това е другата негова песен - Red Muhly.

Ако горната 'бъди', говори за детето Ънхьок и неговите мечти, то тази песен разказва за вълнуващият момент преди да признаете любовта си на любимия човек.
5.jpg?type=w1200
 

 

 

ДОБАВЯМ.
Песента на Ънхьок. Цял ден я слушам и искам да я чуя пак. Не очаквах такова нещо, чувствам се горда и щастлива.
Както четох един коментар: "If California Love is for chilling, BE is for healing." (Ако California Love е за разпускане, BE е лек за душата) и съм абсолютно съгласна с това. Една от песните на годината за мен, лично. 
Малка част от текста, който Енхьок е написал, само като насока.

БЪДИ


Врата, заключваща се в дванайсет
Мечта на шестгодишно дете
Нощта става по-дълга, луната по-ярко блести
Задържах сълзите си, когато да исках да те държа в ръцете си
Тихото ми дишане за теб, добросърдечното,
Детето, което губеше думи, докато гледа небето.


...Дете, не искам да те нараня
Върви навскъде с мен
Забрави болезнените дни

О, дете, не искам да те променям
Не лъжа, мое дете,
Няма да избягам от теб
Знам, не мога да те пусна никога...

 


Леле, хора, преди малко се сетих, че Ънхьок всъщност е основният рапър на групата:blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

D&E с изпълнение на Winter Love при участието си в "Седмична плейлиста" на канала All The K_POP.

 

 

А Донгхе разказва как е записана California Love.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Ънхьок с втори видео, специлно за песента му Red Muhly.

 

Аз пък все искам да разбера значението на нещата. 
Чудех се какво значи тази дума "muhly" и разбрах, че е вид трева, с розовеещ цвят, която цъфти от ранна есен до към средата на ноември. На български я наричаме с поетичното наименовеание "розова трева". :D

Както казват в този материал розовият цвят символизира нежност, щастие и сладост, и носи чувство на топлина. Гледката на розовата трева е като приказка, а в Корея си имат и известни места, където да й се насладите и да си направите чудесни снимки.
haneul-park-600x450.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Документалния филм на D&E "Отброяване до 0", еп.2 - be

Ънхьок споделя, че е имал една заета година, опитвал се е да бъде с феновете чрез различно съдържание и по всеки възможен начин. От края на миналата година и той се чувствал както много хора - било му  трудно (депресирано) заради Корона. По принцип не е човек, който лесно се депресира или пада духом, оптимист е като цяло, но не е могъл да бъде на сцена (да изпълнява), а това е, което обича най-много. Било му е трудно, дори нереален е почуствал последния комбек на D&E, защото не е бил с феновете. 
Срещат ни с фотографа Pakbae, който му е направил фотосесията и казва, че Ънхьок позира добре, предимно с ръцете си, а Хьокдже добавя, че опитва да ползва вятъра като реквизит (помощно средство по време на снимките).:) "Не е лесно - казва - да ползваш природата като реквизит, но днес вятърът ни съдейства."

За текста на  "Red Muhly" казва, че го е написал след като един ден наблюдавал залез, който бил изключително червен, необичайно дори и Ънхьок се почувствал шокиран. По това време е шофирал и когато се погледнал в огледалото за обратно виждане дори лицето му изглеждало червено. Помислил си е, че иска да напише текст с който да накара хората да почувстват същото. По-късно се свързал се е с музиканта Colde, споделил е какво мисли, каква идея има и Colde му изпратил музиката. На Ънхьок му отнело 30 мин. да напише текста. "Когато правиш признание се изчервяваш, нали? - разказва идеята си Ънхьок - Ако се обясня сега тя няма да може да разбере дали съм се изчервил или лицето ми е червено заради залеза, затова трябва да й призная сега! Това е идеята на песента. Исках заглавие, което да предаде цвета на небето, затова вместо "розово мъли" е "червено мъли" ("мъли", дали така е на бг, някой знае ли?) За клипа казва, че е искал да разбере как феновете виждат небето и е помолил да направят снимки и да му ги пратят, самият той също го е снимал. Използвал е част от тях във видеото и благодари на феновете за помощта да направи добър видеоклип.:)
За 'be' споделя, че "Това е песента!" Тя не е била предвидена за негово соло, но той я харесал. Опитал се е да предаде шестте години в които е бил младо трейни и единствената му мечта била да дебютира. Но в момента в който това се случило, сякаш мечтата му изчезнала. Продължава: "Тогава не го осъзнавах, бях много зает след дебюта, работих много и нямах време да мисля за нищо или да преосмислям живота си или мечтите си. Просто продължавах да работя упорито. Но сега, когато съм по-спокоен, мисля, че моите невинни цели и неща, като страстта, по някакъв начин са изчезнали в момента в който дебютирах. Затова сега си казвам "Аз съм с теб, не искам да те загубя." Това е, което искам да предам с текста.
За танца говори също и хореографът Lee Min Ho и обяснява, че танцът показва сякаш пътуване назад във времето (в композицията Ънхьок се движи напред и обратно назад). В началото Ънхьок е дете, после Ънхьок вече е възрастен, но с движенията, които вървят напред и назад се опитва да предаде история за пътуване.
Нещо, което научих сега, докато си ровех покрай песента му. Заедно с приятеля си от детството Ким Джунсу (и с други приятели) са формирали своя танцова група наречена 'SRD'. През 1999 г., двамата с Джунсу се явяват на прослушване в СМ, но само XIA е приет. Ънхьок опитва отново следващата година и успява. Не знаех, че са близки приятели с Джунсу, хубаво ми стана.

 

8348217a7dbd5790.jpg

 

 

Днешното участие на Ънхьок в Inkigayo с 'be'.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...