Jump to content

Успешните и неуспешни роли на любимите ни актьори


Recommended Posts

Идеята ми фокусът да е върху ролите на любимците ни, а не толкова на конкретните филми. Защото често се случва актьорът да се е справил отлично в една слаба продукция и обратното - не особено добра роля в иначе силен филм.  Задължително е да присъстват само азиатски звезди. Трябва да се посочи защо конкретната роля Ви допада или защо я считате за неуспешна.

 Ето и правилата( публикувани в следващите страници) :

1. Всеки е добре дошъл и може да пише колкото и както си поиска. Стига да е завъртяно около актьори

а) лиричните отклонения се толерират и поощряват

б)стимулиране на дискусии, дебати, провокиране на такива и все в тоя ред на мисли са разрешени на 1200 %

в) инакомислие и въобще всичко както си му дойде на човек да изтресе пак му е мястото тук

г)място за реклама на любим актьор. Ако на някой му е досадно подобно поведение има пълното право да не чете и пише в темата и общо взето нищо не е забранено ( освен общите забрани на форума) :D . С две думи не ме оставяйте само аз да се вихря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, задължително е да са азиатски звезди, все пак сме в този форум, за да четем за тях, крайно проникновените романтични превъплъщения на ШварценегЪр определено нямат място тук. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, задължително е да са азиатски звезди, все пак сме в този форум, за да четем за тях, крайно проникновените романтични превъплъщения на ШварценегЪр определено нямат място тук. ;)

o0ht.jpg

:bee::cry::rolleyes:

 

ПП пише се "неуспешен"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен в "Непобедимите" (The Expendables) 1 и 2 по-лошо от Джет Ли игра само Долф Лундгрен.

A Шварценегер беше единствената радост за очите в единичната си реплика в първата част...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любими актьори е широко понятие, обаче с правилата не споря и щом не може друго освен азиатци :) .  Така или иначе аз исках да си направя кратък списък от японци. Ето го и него .

1. Огури Шун

 

Успя да закове вниманието ми и ме накара да обикна слънчевия и добродушен Учи в Гокусен и разбира се Ханазава Руи. Не само променя гласът си за тази роля, но и докрай остава странен, хладен, хладнокръвен и на моменти объркващ образ. Роля с която не се е справил няма, въпреки, че избира калъпа на „ръбчо“ в различни вариации

 

2. Каменаши Казуя

 

Една от най-любимите ми му роли е на Юки. Блестящо се срасна с това фриволно хлапе, а единствената роля с която не се справи е в Mr. Brain. Не го възприех като зрял , нито пък като отрицателен герой.

 

 следва продължение :) С Харума Миура,Такаока Соске, Наримия Хироки,Такеру Сато,Мацуда Шота,Уено Джури - моята скромна осмица

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук е момента да дефинираме термина "актьорско майсторство"! :D Арни мисля се справя отлично с ролята на мускулест бабаит пускащ лафове преди да срита лошите в седалищната област. Като изигра робот от бъдещето кво му имаше на човека? :D Сталоун пък прави истински бум с ролята си на боксьор като дори бива номиниран за доста престижни награди. Истината е че за всеки актьор си има подходяща роля..дори за такива като Мин Хо и моя "любимец" Сънг Ги, на който не бих му поверил да играе дори като част от мебелировката от декорите ако бях филмов директор.

Иначе най любимите ми актьори от японците ако говорим за талант не цялостен чар защото тогава отиваме в съвсем друга посока (Сатомииии!!! <3) са Кимура Такуя и Ая Уето. Като първият особено и досега ме изумява какъв широк набор от най различни характери може да покрие и то с завиден успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любими актьори с любими роли и защо са ни любими :) и другият вариант издънките на любимците.... ......Слай в Танго и Кеш ми е някак по на сърце :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, наистина е много специфично това с ролите.

Аз отделям три страни в кашата - добре изпълнена роля, добре замислен и логичен герой, и трето - на мен да ми харесва това, което гледам като герой и роля :).

Номерът е, че има логични герои, които не харесвам, и добре изпълнени роли, които не ме палят. А има и цели жанрове, които отбягвам :)))))))). 

 

Примерно Огури Шун го харесах много в Токийските кучета, а след това и в Гарваните, (но там май повече се кефих на Такаюки Ямада), а в BOF за мен младежът много отстъпваше на присъствието на Мацумото Джун, който просто крадеше камерата :). А героят му - този, който е в историята, а не артистът и начинът, по който той играе героя - в Токийските кучета не ме кефеше и не ми беше логичен, а  в Гаргите страшно ми харесваше въпреки въпиющата му глупост. И толкова с Огури Шун. :)

 

С Такаюки Ямада от друга страна след това все попадах или на гостуващи и второстепенни герои в гадни или тежки филми от сорта на Ганц 2/13 убийци/ Уроци на злото или на странни азиатски карикатури като Героят Йошке. Съдба :) - добър е, но не ме кефи в това, в което го гледах.

 

Каменаши Казуя беше истинско предизвикателство :). Много ме забавляваше в "Седемте образа на Ямато Надехико", страшно го харесах в "Чудовищните хуманоиди Бем", но в Токийския Bandwagon ми досади, в Ore, Ore също и то много.  Като според мен Казуя е еднакво добър, просто първите две истории и герои ме кефят - вторите две са ми скучни. Ти все го повтаряш това Юки, и сигурно е много добро, но не мога да се прежаля с финала за момента :))))). 

 

И така не мога да се зафеня както си му е реда :) Тъкмо си заплюя някой и след следващия му филм се настройсвам подозрително :).

 

Като следващи за обсъждане предлагам Нишикидо Рьо, Сакурай Шо и Харума Миура :))))))))))). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приемам предложението :) . Замисълът ми беше друг, но и хода в който се развива ми харесва :D . Обаче преди това за Юки : любим филм е ( не само от азиатските, а по принцип) когато го гледах не бях чела коментарите и не знаех за какво става въпрос. Изтеглих го с недоверие, все пак филм за телевизия е, но Шун и Казуя надделяха . А лентата въпреки всичко е много жизнерадостна или по скоро самия Юки е такъв.

 Нишкадо и Сакурай все още не мога да ги обсъждам твърде малко са ролите в който съм ги гледала, а Харума Миура си е в списъка ми, който реших да го поствам на част по лъжичка за да вкарам повече хора.

Двата филма отговорни за японската ми мания са все с Харума Миура : Коизора и Bloody Monday, такаче аз винаги ще си имам едно особено отношение към него. Хиро и Феджимару ( Фалкон) винаги ще ги обичам и май докато играеше ученик му се получаваха нещата, аз съм от тези дето не им допадат по -„зрелите“ му роли. В пепеляшката нещо  не ми беше като хората. Постоянно го сравнявах като химия с Анего и смятам, че Аканиши Джин се справи по добре. Но Харума Миура е мой любимец и първопричина да гледам даден филм и така ще си остане. Чудно ми е твоето мнение за предложената тройка. Така или иначе едни и същи си пишем при японците ( въпреки, че тук е място за всякакви актьори) та едва ли някой друг ще се включи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е сега вече,Keva,с последното си изречение ме предизвика!...Ще бъда кратка.И хайде-ще започна с-Кимура Такуя.Това,което не съм успяла да намеря,това не съм гледала.И честно казано,за мен той няма слаба роля!Мога да посоча и още поне 5-6 японски актьори,които с една или друга роля са ме впечатлили.

  Сонг Ил Гук - първият корейски актьор,който ме заплени с играта си в "Кралството на ветровете",последва "Чумонг" и в "Имераторът на моретата" вече беше мой любимец.Не ми хареса в "A men called God".Ta и не догледах този сериал.

Не мога да не спомена Хони/Сонг Сънг Хон/ и ролята,с която дълбоко се вряза в сърцето ми е тази на Донг Чол в "На изток от рая".Не се сещам за роля,в която да не ми е харесал!

Също и актьора,който не бих пропуснала,тове е Вик Джоу и неговите разнообразни превъплащения -от "Silence" до "Black & White"

Както казах-кратко!Любимци много,но тези са ми фаворити!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, то не е, че японците или корейците имат определен брой фенове, а просто писането по този род тема изисква усилие, не просто "ш'ги изпапкам  тез" :)))). Т.е особено ако не си силен фен се налага да си припомниш заглавията с този или онзи и така да пишеш коректно, което иска време и внимание... Класическа съботно-неделна тема и ако няма шумотевица наоколо :).

Миура го гледах в с кеф в понеделниците, и в полицейската история (Hi Wa Mata Noboru), но най си ми харесваше в училищния самурай :), Коизора не съм гледала, отново заради финала. :). В Пепеляшката пък започна добре, но мадамата му там открадна камерата постепенно :)). То и затова е имало толкова спорове онлайн с кой да остане прекрасната фризьорка - просто младежът избледня твърде много като образ за да си струва усилието.

От страна на историите обаче, Пепеляшка и полицаите ми харесваха най-много, след това самурайчето без финала, и накрая понеделника, където Фуджимару спасяваше дупките по сценария със смела игра :)))). Просто ме възхити японската смелост да въплътят в едно и също телевизионно нещо посланието за самотните жени на 39, за които животът не бива да е свършил, и "комерс-хост" мечтата, на дамите на вързаст, по тях да си падне красив Вертер. :). И разбира се, другата гениална сюжетна врътка в полицейската академия, която обаче няма нищо общо с Миура - това е полицаят зарязан от жена си, избягала с един от арестантите му, пак без финала. Подозирам, че Наоко ще ми хареса, ей така, просто като жизнеутвърждаващо японско филмче, но нямам време за него все още :).

 

Сакурай Шо ме хвърли в шок в Семейна игра (Kazoku game), и се наложи да го преслушам на други места :). В Семейната е най-добър за мен особено във финала, когато разбираш точно и докрай какво прави. Баууу, трепач е... Като бонус там ме впечатли и надеждата Камики :). В Загадките след вечеря е ужасно схематичен, но там и жанра ми е кофти :). А в Ямада Таро ми допадна това ръбестото, което според мен си одобрила при Огури Шун в BOF, но там той крадеше камерата на Ниномия Казунари въпреки че и оня не падаше долу, чак ми беше симпатичен  :).

 

Сега, ти, за някой друг :) Нишикидо го оставяме за следващия кръг :)

 

ОООО има корейско включване :))))))))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една моя нечовешка слабост Такаока Соске. В гарваните тотално ме грабна, превърна се в любимия ми образ. За мен това е най-добрия поддържащ актьор и  крадец на камерата, изпълва и малкото време, което му е отредено. Друга много любима роля е на „плевелчето“ в Rookies. До преди да гледам Spring Snow не вярвах, че ще има роля в която ще ми се загуби, а може би героят си му беше прекалено безгръбначен, но при всички положения не ми хареса като присъствие.

 Мейби , последното изречение беше за да предизвикам някой :) При корейците съм пас. известни са ми точно толкова колкото и пакистанските актьори . За Кимура Такуя - няма нещо преведено с него, което да не съм гледала и общо взето си имам слабост към него. Не е пример за пластичност, но си има особен чар и го носи във всяка роля. А Вик, еми убеди ме момчето, че може да се справя с разнообразни и тежки роли и даже ми се иска и да снима все повече и повече. Същото нещо си го пожелавам и за Каменаши Казуя.

Друга моя любима слабост е Мацуда Шота. Той слаба роля няма, разнообразен като възможности. Обичам всичките му роли, но единствено Ikigami харесах на 100 % като филм, за другите неща трябва да внеса редица уточнения и уговорки от сорта : „ако пренебрегнем .....“ или „като се настроиш за ....". Но определено момчето има бъдеще и е много добър. обичам Шота :)

Е някой друг е на ход, че си имам още любимци от списъка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не харесвам Шота (освен в Икигами)...харесвам много брат му. :) Страхотен актьор, както в главни, така и в поддържащи роли. Един от малцината японски актьори, които възмъжаха с ролите си на екрана с финес. 

 

Ще карам и аз с японците, че иначе става сложно и обширно. И най-вече с неуспешните роли на тачените от мен актьори. :)

 

 Аи Хашимото...любимата ми японска актриса (макар да не следя много останалите). Още от "Изповеди" ми стана любимка, а след "Контролна кула" се затвърди. Единствено със Садако 3Д ме разочарова, но не с играта си, а с това, че е избрала да участва в такава боза.

 

Огури Шун...най-добро превъплащение - The Woodsman and the Rain, за провал не се сещам, но в повечето не ми изпъква, което е странно, защото го харесвам много. Харизматичен е, а не само захаросан, като повечето му колеги.

 

Кенго Кора...моя the best в поддържащите роли. Страхотни герои е изиграл, истинско удоволствие е да се гледа. Най го харесвам в Fish Story и Bandage, защото съумява да изпъкне над всички за малкото си екранно време. Не мисля, че съм го гледал в провал, но ми бледнееше в The Lightning Tree.

 

Ямапи :)..лошото с него е това, че все още продължавам да твърдя, че най-добрите му роли са в Нобута, Драгон Закура и Buzzer Beat...сериали от преди съответно 8 и 4 години. На големия екран ми бледнееше и в двете си роли. Особено в Куросаги бе изключително зле.

 

Ейта...доста филми съм изгледал с него до преди да ме грабне с Tada's Do-It-All House и Soredemo, Ikite Yukи. Много симпатичен актьор. Винаги е голям плюс, когато попадам на филм с него. За негов провал не мога да се сетя, но преди да гледам двата гореспоменати филми съм го гледал в Синя Пролет, Азуми, 9 души и Мемоарите на Матсуко, а щом помня бегло присъствието му в тях, явно мога да ги причисля към неуспешните му филми (макар че и 4-те са си класика).

 

Хикари Митсушима...другата ми любимка. Ако ме пита човек, коя женска роля ми е най на сърце в японското кино...Йоко в Love Exposure. :) Не съм я гледал в слаб филм, на висота е навсякъде, но не харесах героинята й в Акунин. Тя обаче си я изигра превъзходно. 

 

С по две-три изречения, това е. Някой друг път повечко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боже Alfons, благодаря ти :) , от много време на сам се мъча да разбера какъв е проблема ми с Рюхей. Че е талантлив не мога да отрека, че има невероятно силно екранно присъствие има, че май изгледах всичко преведено с него изгледах, че на всичкото отгоре изглежда добре ( за разлика от клочавия си брат) , а  аз грам да не го харесвам. Явно двамцата са много специфични по - различен начин , може би и за това обичам толкова единия, а другия въпреки всичките му качества не харесвам.

 

Ейета и Кенго Кора са актьори, който харесвам но не са сред любимците ми и въпреки това имената им в каста на даден филм са си причина да го дръпна :) . А за Шун не ми прозвуча странно, просто защото идиотски си подбира ролите :)

 

Дойде време и за моето любимо чудо Уено Джури. В това момиче се кълна, по- пластично и способно чудо едва ли съществува на планетата земя. Гениална е. За пръв път я гледах в Last Friends. Трудно ми беше да повярвам, че Рука се играе от жена. Капка женственост нямаше в нея, от стойка, през походка, жестове, мимики ,погледи все по момчешки пресъздадени. Толкова да ми събуди любопитството, че точно тогава в тракера бяха започнали да качват Nodame Cantabile и аз дръпнах първа серия от любопитство как ще ми изглежда в него. Общо взето до трета серия не вярвах, че е една и съща актриса ( съвпадение на имената или грешно изписано име ) :) . Вече много я харесвах когато гледах Josee, the Tiger, and the Fish, там от първите няколко кадъра събуди антипатия. Общо взето това гениално чудо го гледах в много правилна последователност. Първите и роли са все подобни една на друга и все е добродушна, безпомощна, наивна лигличка, радвам се че е сменила курса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От страх да не остане недовършена осмицата ми, ще продължа списъка с Наримия Хироки . Честно казано той в повечето си роли ми е малко статичен , не успява да ме накара да го наричам с името на героя му. Обаче не случайно е списъкът ми. Взе ми сърцето с Нода и Джей ( любимия терорист).... геройте му са достатъчно полярни ( пък и бяха едно от първите неща, който гледах), което честно казано ме удиви. Пластиката на японците в началото ми правеше остро впечатление, в последствие свикнах, приех го за нещо обичайно , че даже и абсолютно задължително и почнах да искам все повече и повече. Та може би по тая линия Наримия да ми издиша на моменти, но ще продължавам да следя филмите му и няма как да си изкривя душата - слабост ми е и ще си остане такава. Също като Харума Миура, и двамата не са сред най силните но ще си останат сред най любимите ми актьори :)

 

 Сато Такеру : Също като Шота не разбрах, кога, защо и как дребосъка ми стана любимец. Вече се беше наредил до Шун, Миура Камето........когато осъзнах, че е сред най любимите ми японски актьори. Хареса ми много в Mr. Brain, даже най много от всички гостуващи - и много повече от моя любимец тогава Каменаши Казуя :) . Бях останала с впечатлението, че му се отдават единствено роли на малко отвеяни и вглъбени в себе си създания, но кризата с преведеното японско ме накара да дам шанс на редица отписани първосигнално от мен сериала и с изненада открих , че хлапето може и още и на всичкото отгоре достатъчно добре се справя. Вярвам във възможностите му и не съм засичала роля с която да не се е справил и съм склона да гледам всичко с него :)

 

Завърших си осмицата и мога да бъда спокойна. А ако някой се включи, ще даде шанс и на любимите ми актриси да намерят място тук. Ако не , темата ще си замре за винаги <_< . Да не повярва, човек като никога японските фенове сме по активни от корейските :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тази събота§неделя няма да ти умре темата, не бой се чадо мое, Keva :))))))).

Къде ако не тук можем на воля да си оклюкаме някой образ бивал или не бивал?

БТВ какво значи пластичност? Т'ва го разпознавам в скулптура и пространствени обекти, но в актьорско не съм сигурна, че го разбирам правилно. 

Alfons, за Аи Хашимото и Кенго Кора ме убеди от първия път, че са силни макар че имам по 1-2 гледани филма с тях, а не 5-6 че да се отварям и да казвам къде не ме кефят - кефят си ме засега :). Не знам дали ще се пробвам с The woodsman and the rain, много дълъг списък с неща за гледане се заформя, а пък си имам съмнения и нали е за кеф цялата работа :)))))). 

Ейта по-скоро не ме кефи като присъствие, което не го прави лош актьор, а просто не мой тип изпълнител. Пак не върви да се отварям да казвам къде не го харесвам понеже никъде не го харесвам :)))).

Изобщо за да се коментира добре, ще трябва да се гледа :)))))))) няма лошо. :)

Наримия и Сато Такеру и аз ги харесвам, (понеже са хубави разбира се) но на роли са ми пак 50 на 50. Наримия е Джей, разбира се, и също му се раздвах в Yankee-kun-to-Megane-chan, но в Drop ми избледня, а в някои сериали, мервайки се за малко, съвсем го загубих. Просто на него му ходи една усмивка и един тип противоречив герой и в другите места не стои кой знае как. Сякаш не съм го виждала да се смее откровено или да е реално ядосан, рицаря печален... :)

Сато също ми е специфичен - в Beck беше супер, но ако не гледа тъжно просто филма не върви без забележки :))))). Примерно в Bloody Monday мога да го заместя с всеки на тази възраст и с джиджан стайлинг без изобщо да усетя. В скитника Кеншин също ми е съвсем подменим, и не виждам нищо характерно. За Кеншин обаче може би и това е идеята, че се разиграва добре известен образ, който покрива актьора, а не толкова актьора да оживи образа. Не знам. Но докато не мога да си представя друг BEM, изобщо, ясно си представям друг Кеншин.

И разбира се, вероятно вътре в Япония нещата изглеждат по съвсем друг начин, с много театрални роли, мюзикъли, шоута, и т.н. и тез жалки бройки дорамички дето ни захранват с впечатления я някой ги гледа, я не :))). Ама пък аз ще си коментирам за кеф и няма да ми дреме :)))))))))))).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех Маira , добре че си ти :)  и не само тук а в много, много от темите :) 

1. Вярно, че навсякъде блеща за пластичност и настъпи часа да уточня какво имам предвид, защото самата аз не съм убедена, че това е правилният термин :). Та в кожата на колкото повече разнообразни герой успее да влезне един актьор, толкова по пластичен е според моите представи. Темерут, веселяк, социопат, хиперактивен, обикновен и сив, плейбой, смотаняк, победител, загубеняк,добър, лош, посредствен...... и не толкова ролята, а умението им да ни накарат да забравим ( ние зрителите), че това е роля.
2. Наримия аз пък го харесах в Дроп, а в отличничката ме разочарова, А Сато наистина в понеделника се губеше, може и героя да му е бил такъв не знам. Обаче аз вярвам във многопластовите му възможности и се доверявам на подбора му :)
3. Нишкадо така и не го разиграх ме :)

 

 

 Хорокита Маки е една от първите актриси, който не само ми направиха впечатление , но и обикнах :) . И при нея важи казаното за Шота, обичам я, но не обичам ролите й. Твърде малко са филмите и сериалите с нея, който са ми допаднали от край до край. Не особено позитивното ми отношение към филмите не се прехвърли към нея, напротив. След всяка роля все повече ми харесваше. Не само е красиво и миловидно момиче, но и талантлива актриса надскачаща външният си вид. Въпреки слабите филми, тя слаба роля няма . Успя да осмисли сума ти недомислици :)

 Иное Мао е една от първите актриси,която ме привърза към себе си :) . Не ми харесва, че не е особено продуктивна, признавам, че не съм я гледала в кой знае колко разнообразни роли, но пък влиза в кожата на един от най-любимите ми типажи : силните и борбени жени. Излъчва една притаена сила и много ми харесва. Към тези две госпожици винаги ще си имам специално отношение. Слабост са ми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета темата откакто беше пусната, но наистина с коментарите не се разбираме твърде много- започна ли трудно се спирам, затова гледам да не изпадам в излияния. 
Видях имената на доста любими лица, което определено ми събуди интереса. Според мен няма двама зрители, които да  гледат по един и същ начин, било то филм или сериал. Затова цялата работа как се справя определен актьор е доста субективна- случвало ми се е да се влюбвам в нечие изпълнение, което на друг би се сторило слабо, и обратното-  някой всеобщ любимец да ми е интересен колкото муха на стената. А най-любимо ми е самата аз да смятам някоя роля/изпълняващия я актьор за  посредствени, и все пак да симпатизирам. 
И след обърканото встъпление започвам поред, макар че ще гледам да е кратко.
Наримия Хироки- самото му споменаване е плюс за даденото заглавие в моите очи. Силно предсавяне- на ниво е на повечето места, бледнееше в Nana, но може да е било и заради Тамаяма Тетсуджи. Дроп го дропнах, така че и там нищо по-впечатляващо. 
Тамаяма Тетсуджи- великолепен поддържащ актьор, макар че ми се щеше да надхвърли този тип роли. Имам си теория за някои актьори, започнали като професионални модели, но за това по-късно. В Sunao ni narenakute ми направи много голямо впечатление, в Brother beat също се справи. Прави хубави роли и в The seaside motel и Elevator to the gallows. В BOSS беше приравнен с функцията eye candy, но не мисля че беше въпрос на лошо изпълнение.
Kamenashi е скрит талант за мен. Като любими превъплъщения, до голяма степен и заради самите герои, мога да посоча Шуджи от Нобута, Бем, Юки. Гледах Оре, оре и останах доволна. Вярно, когато изпълняваше ролята на боксьор не ми беше твърде правдоподобен, а в Kami no shizuku и Yamato nadeshiko...бледнееше, но като цяло съм с позитивно мнение за играта му. 
Друго Джони, което се представя интересно за мен е Шо Сакурай. От една страна- поредният (не дотам) мулти талант. Но има нещо в него, не следя работата му, но съм във възторг в шест от седемте роли, в които съм го гледала. Не мога да преценя дали играе невероятно добре, или въобще не играе. Има нещо някак...хем невинно, хем самодоволно, дори садистично, и все пак някак чисто, не знам дали е въпрос на подход към героите. До голяма степен го отдавам на писането на сценаристите, но все пак се съмнявам, че бих възприела MC Kamiyama или учителят от Kazoku game по същия начин с друг актьор. При него според мен го има момента с целенасочено преиграване, но с  положителен ефект- някак успява да си изиграе ролята добре. Любими превъплъщения: споменах ги вече, знам че Играта се радва на голям интерес, но обърканият Камияма от The quiz show може би заема челна позиция.

Матсуда Шота не ми допада, талантлив е, но някак...не е за мен. Рюхей обаче - ''това вече е съвсеееем друга бира.'' Единствено в Нана не го забелязах, всичките му други изпълнения са ме държали в шах. Дори в Choshu five имаше онова характерно, леко натрапчиво присъствие, което не те оставя. Може би именно затова е от този тип актьори, които или заобичваш, или въобще не харесваш. Внася нещо специфично във всяка роля и това си е. 

Киритани Кента, Кора Кенго  и Аяно Го ги слагам наедно, може би защото като поддържащи актьори са ме впечатлили повече. Кента- присъствие и това е, от скачащото, енергично чудо в Beck. през Соланин и Гаргите. Даже ще се цитирам от темата му тук  ''От идиотската физиономия, която не слезе от лицето му за единадесет епизода,спешъл и цял филм,през псевдо тупаниците с Косаку-кън в One pound gospel, до истинските в Crows Zero, страхотната му енергия в ролята на Чиба в Beck, и Били от Solanin. Ролите,свързани с музиката му пасват някак. Другите двама- Кора Кенго ми беше леко изкуствен в Bandage.  Аяно Го от своя страна понякога е безличен, но чак пък да се представя зле...може би твърде малко неща съм му гледала. Cleopatra na Onnatachi изгледах само заради неговото изпълнение, а говорим за второстепенна роля. 
Танихара Шоске е следващият в списъка - не знам дали говори фенстването, но и за него имам много ласкаво мнение. Не мисля че е само заради едното хубаво лице (даже много хубаво). Има някаква топлота, която си пренася от роля в роля, комедията също му е силна страна. Handsome suit е пример за жанр филм, до който по традиция не припарвам, но все пак се забавлявах. Слабо представяне...един китайско- японски нискобюджетен хорър, отново жанр, който избягвам с всички сили, в който участва и Стивън Фунг, друга моя слабост. Наистина тъжна картинка, но не толкова заради актьорската игра. 
Love Shuffle, Sharehouse no koibito и Mop girl, както и шеметът-детектив от Lucky seven са попадение в целта. 
 

И накрая, но не на последно място- Kim Jae Wook, актьор, обрал къде що симпатии имам. Единственото място, в което не беше съвсем на място за мен беше Marry me Marry. Но и без него целият сериал беше болезнено посредствен. Лошото при него е, че освен късометражките, няколкото поддържащи роли в сериали и Антик, няма много къде да се гледа. 

 
Michelle Yeoh можеше и да не бъде момиче на Бонд, нито да се появява в продължението на Мумията. Друго не се сещам, Тигър и дракон няма смисъл да споменавам.
 

Умишлено се спрях на няколко актьора, играещи основно второстепенни роли. От една страна е по-лесно да си подредя мисълта, от друга- не знам колко е уместно да скоча от първия пост  на имена катоТакакура Кен иТоширо Мифуне, там вече сигурно бих ''блеснала'' с някое непопулярно мнение от сорта на ' 'най-добрата роля на Мифуне е ––––––.'' 


 

 

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Умишлено се спрях на няколко актьора, играещи основно второстепенни роли. От една страна е по-лесно да си подредя мисълта, от друга- не знам колко е уместно да скоча от първия пост  на имена катоТакакура Кен иТоширо Мифуне, там вече сигурно бих ''блеснала'' с някое непопулярно мнение от сорта на ' 'най-добрата роля на Мифуне е ––––––.''  “ – Е и, нали за това е темата :). Напълни ми сърцето. Честно казано четееки за някой от актьорите в списъка ти се за пореден път се зачудих, аз ли нещо не съм на ред. Рюхей ( обещавам за последно го споменавам) харесах много в Нана, след като изгледах и анимето за мен друг Рен не може да съществува, а всички обичащи баткото на Шота сте на обратното мнение B) . На всичкото отгоре ми се потвърди теорията тези, който харесват баткото не долюбват Шота и обратното. Аз единственото, което харесвам на Рюхей е , че го превеждат и може би това, че играе много и дано така да продължава та да има какво да гледам :) . А за Дроп макар и слаб филм ( имаше много пропилян потенциал в тази история ) за мен ще си остане третата много силна и специфична роля на Наримия и най-важното даваш ми повод да се прехвърля към един друг свой любимец ( може да не е в челната 15 ) обаче аз до сега не съм попаднала на слаба роля на Киратани Кента. Може би в евангелието да беше загубил нещо от присъствието си ( изключвам абсурдността анорексично и дребно създание като Каменаши Казуя да е в една категория с него) , вероятно е заради отрицателният заряд на героят му...... За пръв път го бях видяла в гарваните и там той и Такаока Соске ( май само аз си го харесвам толкова много) ми обраха точките,  така се получи с Дайто Шунске ( чудно ми е защо не му дават достатъчно роли). Епизодичната роля на Кенто в Куросаги много ме беше впечатлила, обичам Веск така че и Кента намазва , много харесах W no Higeki пък и по-зрял Кента някак ми допада :) и може би показател за възможностите му е идиотската му роля от Rookies ( готино детско).

 

Понеже препълнихме темата с мъже  смятам да обърна внимание на хубавата Фукуда Саки. Нейните филми май малко наопаки съм ги гледала от Ghost Friends  където е добра и миловидна към лошата Саки. Момичето еднакво добре покрива и двете, не е сред най-големите ми любимци, но е предизвикала интереса ми и имам чувството, че постепенно ще ме зафени. И тя като Маки не е просто красива, но и талантлива. Как това миловидно лице успява да излъчва толкова злост още не ми е ясно ?

 Следващият си пост ще посветя на моето тайванско откритие Айви Чън, превърна се в голяма моя любимка и определено конкурира Джури в списъка ми :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...