Jump to content

Най-скучен/глупав азиатски сериал/филм


Recommended Posts

Харесва ми, накъде се разви дискусията. Отдавна не беше коментирана толкова дадена тема.

Параб, направо ме убеди(колко съм лесна ). Отивам да си догледам отново "домашният любимец".

 

Ето, че има полза от темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много писане, много мнения, много чудо...докато четях всичко изписано, все повече се убеждавах от ползата от такава тема...да, и на мен не ми е особено приятно да се задълбаваме в негативизъм, но когато подхождаш не особено емоционално и с уважение към чуждото мнение, и най-вече да не приемаш нещата твърде навътре, то тогава остава чувството на свобода да изразиш собствените си възгледи...защото истината си е, че Звездната например се пълни от бесни фенове на определен актьор, а ако някоя звезда те дразни и посмееш да си напишеш коментар за нея, феновете скачат...е, и аз не мога да разбера как някой не харесва Со Джи Соп и не се радвам на "хубави" коментари по негов адрес и все пак да си уважаваме фенщината, да си уважаваме и личните пристрастия. А относно сериалите и филмите...мнения по въпроса хиляди, а и да си призная, бих предпочела един искрен негативен коментар относно някоя моя любима драма от човек от форума, който все пак гледа такова кино, знае и се интересува от него, отколкото да слушам изказвания от рода на "Гледаш тия простотии с некви дръпнати..." от хора, за които тайвански и тайландски е едно и също...това, че всички харесваме азиатското е общото между нас, а това вече кой какво, в каква степен харесва си е негова рабова...няма лошо в това...няма лошо и в това да сподели мнението си по въпроса....

Малко дълго ми се получи...по темата да си кажа, че по-голяма боза от One Percent of Anything с Kang Dong Won не бях гледала :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мисля, че темата си е много добра, но всички забравят, че тя си е лична. Най-малкото, защото сме българи. Ние не можем и нямаме право да заклеймяваме общо корейски, японски или каквито и да е други азиатски продукции, по простата причина, че те са продукт на култура, която няма нищо общо с нас. За нас сериал като Coffe prince не е особено пикантен, но в консерватичното корейско общество си е направо за червена точка. То имаше целувки, намеци за хомосексуализъм, че дори и секс, което аз да съм го видяла в две драми досега. Вярно , не съм капацитет, но определено липсата на физически контакт се забелязва от всеки, за сметка на емоционалната връзка, която корейците на мименти пресъздават до съвършенство. Идеята ми е, че за да можем да харесаме или не някой сериал трябва да си пречупим мисленето(освен ако не гледаме IRIS) и да сме напълно наясно, че не глеаме отражение на нашето западно ежедневие.

 

Същото е и с японските сериали, най-малкото, че половината са правени по манги, което само по себе си е достатъчно позатаелно за типа култура в Япония. Тези сериали не са предназначени за износ в огромната си част, затова и фактът, че има продукции, които ни харесват си е чудо. Не се правят за западни хора. Не знам дали са много хората, които се интересуват от Япония и Корея не само като ентъртеймънт, но и като схема на този ентъртеймънт и мащаби.

 

Да, за мен Kamen Rider е наистина нещо толкова малоумно, че на моменти ми се палче, Gokusen също не е много остра серия, обаче тези неща едно на ръка, че дават старта в кариерата на много млади актьори, и друго че си имат аудитория към която са се насочили. Съжалявам, но не може жена/мъж на 35 да се възмъщава от Hana Kimi, тъй като това е сериал за тийнейджъри, заради което Сано не награби Мизуки още на първия път.

 

А и тъй или иначе американците смятат, че азиатец ли е,освен роля на машина за убиване друго няма как да бъде.

 

Все едно де, дълго се получи, а и аз си изгубих мисълта някъде по пътя, ако съм се оплела, съжалявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тази тема наистина се развихриха големи "размисли и страсти". На sabrina1 ще дам съвет да следва собственото си сърце. Винаги ще има хора, които ще изкарат и най-прекрасната идея като нещо пошло и ненужно. Ти пускай, каквито теми искаш, а аз ще те следвам и подкрепям. Следя темата първо за забавление и второ, за да знам кои са от моята порода. Колкото до тези, които много обичат да спорят и на всяка цена искат да наложат своето си мнение, ами имат още "много хляб да изядат", докато проумеят, че чуждото мнение се уважава. Противното говори за един незрял и нездрав характер. А аз ще кажа защо Hana Yori Dango хич не ми понесе, предния път пропуснах да го направя. Първо гледах BOF и историята ми беше ясна, а очакванията, че ще се забавлявам. Да, ама не! Актьорите играеха сухо и скучновато. Когато биеха барабана, че много страдат, ми идеше да завия, щото хич не им се получаваше. На моменти историята ставаше разпокъсана и нелогична. Ами няма едно нещо за което да се хвана и да кажа, че гледането на сериала не беше пълна загуба на време. И не мислете, че не харесвам японските филми. За мен все още няма корейски сериал, който да е надминал Pride. :flower:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сериали и филми много са,тея които са тъпи и са ме дразни до толкова,че ми идвало да пиша писма на режисьори,актьори,сценаристи и ред други фигури....ясно ми е ,че много хора харесват посочени от мен за "тъпи",.ма въпрос на вкус,аз също не съм съгласна с всички посочени..

1.All about lily chou chou,незнам какво толко му се кефят хората на тоя филм,бил им променил мирогледа и светоусещането и дрън-дрън.....та незнам дали аз съм тъпа,дали филма е боза или съм имала предубеждения,но само се повтаря за тоя ЕТЪР и некви куп глупости..

2.Attack the pin-up boys....само с красивите момчета хваща око и то ги показват за 2-3 мин

3.Check it out,yo...гледах го в продължение на месец ...по 2-3 минути на ден

4.Drift GTR...много тъп,очаквах голямо нещо като токио дрифт нещо,ма уви...като видях надписите се чудех дали не съм заспала та филма ми се е сторил толко безсмислен...не просто си е таакъв

5.I`m a cyborg but that`s ok....най-ужасния филм...още се сещам за русите и вежди и как на рейн му влиза пижамата в дупето.....след като го изгледах,аз щех да хода в лудница

6.My mighty princess ....също нищо не разбрах

7.My sister,my love/i`m in love with my sister/boku wa imanto ni koi wo suru...ами как да кажа...поздравявам се сама себе си,че го изгледах многоо разтърстващ филм(ненормален)..който си мисли,че темптейшън оф дъ уолфс е гнусен....гледайте тоя и после ще говорим за гнусни филми

8.My tutor friend ...имаше хубав замисъл филма,можеше да стане много добре,ма бяха изпоакали работата

9.Who slept with her ...ами тъпня

10.хлапетата с метални боксове ли нещо от сорта(японски) накрая на тоя филм си казах What the fuck?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

I`m a cyborg but that`s ok. Този бях забравила да го включа в класацията за най-тъп. Сигурно защото ми е от половин година на компа а още го доглеждам.

Любимия ми филм на Chan-wook,що така :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да знаете, че доста се посмях. :D:D:D

Не мисля, че тази тема предизвиква негативизъм, напротив.

На българите ни е голям проблем, че не умеем сами да се иронизираме и да се шегуваме, нито да приемаме критика. Това го споделям с ясното съзнание, че и аз самата влизам в това число.

 

sabrina1, все ще се намери някой адвокат да те защити, няма страшно!!! :D:D:D

 

А за грозниците - Ким и Джун, ами егати цирка ще е. То на тези двамата Господ е давал, давал, чак в излишък, та ако някой ги обяви за грозници, и то с някакви сериозни доводи, ще се посмея истински и на глас, както преди малко :D:D:D ..

Точно днес ми попадна тайландската класация на драмите. Доста се поядосах в началото, после като размислих и си казах, че наистина най-важна аудиторията - като се започне от възраст, пол, култура, дори социален статус и не на последно място (както сподели ANJY) - важна е личната настройка.

Аз лично гледам от всичко, макар че съм фенка на сериозните и тъжни истории. Но се хващам се, че вече подбирам - най - вече кой играе и с кой си партнира, също и по сценарий. От изгледаните около 20 корейски сериала, мога да номинирам веднага:

1.

Goong спрях го след 3 епизод' date=' някак не може да ме грабне този сериал.[/quote']

 

Аз се измъчих до 10-ти някъде. Историята ми се стори напълно измислена и играта изкуствена. Май само бабата и Шин ми допаднаха като персонажи.

2.

"Coffee Prince" го изгледах, насила, с нищо не ме впечатли. Все пак ми беше полезен да разбера някои интересни порядки на корейците. Втори филм или сериал, в който момиче се прави на момче или обратно, няма да се насиля да гледам - доста несериозно е.

 

И "Lovers" ми куца, но може би ще го изгледам и ще ми стане интересен. Все пак харесвам главните герои.

 

БОФ ми беше и на мен първи, така че в никакъв случай не ми е бил тъп. Играта на момчетата от F4 беше добра.

 

Засега двата исторически, които съм гледала, сякаш най-много ме впечатлиха. Така че към този жанр мисля да се насоча. Останалите започнаха да ми се повтарят и да ми се размиват, и трябва да спра за малко или да разнообразя.

 

От филмите са няколко, които дори не догледах, имената не се постарах да запомня.

 

Но двата номинирани над мен - "A Millionaire's First Love" и "100 Days with Mr. Arrogant" са от тези, които ми допаднаха, и то доста.

 

Японски сериал съм гледала само един. И тайвански един. Но Кимура и Вик няма как да не ги харесаш?! И филми по един, и един от Хонг Конг. Не знам защо трябва да се сравняват японски, тайвански и корейски сериали.

Прилика имат. Но и са различни. Мисля си, че точно тази различност се крие богатството.

Все едно да сравнявам италианската и корейската музика, която си слушам от телефона.. Нарочно не си подреждам песните по имена или певци, за да мога да си ги съпоставям и да изпитам върховното удоволствие. Езиците са толкова различни, но все пак навътре някъде, откривам някакви прилики - и двата народа са много емоционални и с гореща кръв и това ми действа антистресиращо. Все пак имам и няколко японски и тайвански песнички, които също подхождат на пейзажа.

Поздрави от сърце!!!

 

 

Бъдете позитивни, преди всичко! Аз това им харесвам и това ми внушават азиатските филми и сериали..

Усмихвайте се повече!!! И на глупостта също! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сравнително скучни ми бяха "Вещицата Ю Хи" и Style.На последния още не съм му изгледала последния епизод и заради протакването не бях гледала със седмици нищо азитаско.Бях се наплашила,че ще ми отмине манията :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да се присъединя към Румбата за "Белия дракон" и да предложа да се промени заглавието на темата на "Кой филм/сериал най не ми хареса". Така по-чувствителните души няма да се засягат от факта, че някой е оплюл любимото им.

 

Всяка продукция си има и привърженици, и противници. Лично на мен ми идват в повече лековатите корейски комедии и прекалени гримаси, и си признавам, че едва ли ще изгледам целия БОФ, да речем. Но пък и не ща да се давя в морета от сълзи, та напоследък подбирам.

Сега се сещам, че когато със Сини започнахме превода на Чумонг, се радвахме на 10-те души, които сваляха субтитрите, и си казвахме, че дори за тия 10 души, които го харесват, си заслужава бъхтенето по превода. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора много ме натъжихте.Оплюхте някои от любимите ми сериали.Ама няма проблем аз съм "за" всеки да си казва мнението.Ето един сериал, който до колкото видях никои не е писал - Tokyo DOGS.Аз този сериал още не съм го довършила не че не ми е интересен време нямам.Темата е хубава моля направете и другите теми за най-грозен актьор, за най-бездарен актьор и за целувката - там вече ще става меле :rofl: ама ще е яко да се види как хората се карат за актьори//актриси които надали някои от нас ще види на живо(за тва последното се моля просто някои да има късмета да види любимия си актьор/актриса на живо :D стискам палци ;) ).А за сериал, който съм се насилила да гледам до края това беше A love to kill.Не ме грабна и тва е аз само заради Rain го гледах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Maрс! 6 пъти заспивах на 1 серия :) :sleep:

Зъл си, зъл! :no:

Връщаш ми за "Императора" май :lol: .

 

В момента умирам от скука над Master of tai chi, ама съм инат и заради Винсънт Джао ще си го изгледам, пък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 - Iron ,с това ме удари у земята, и няма ставане вече.

Най-култовия за мен филм да попадне в списъка "Най-скучен/глупав". :scratch:

Аз ще добавя Koizora,не че бе глупав,а доста скучен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Maрс! 6 пъти заспивах на 1 серия :) :sleep:

 

Хе хе' date=' много е идейно! Филми против безсъние! :idea:

И аз започвам да събирам 'сънотворни' филми ... :naughty:

 

Предполагам, че трябва да си изменя и схемата на оценка.

Примерно:

[:scratch: :scratch: :scratch: :sleep: :sleep: :affraid: :shock: :suspect: :sleep: :sleep: :sleep: ']

Тълкуване:

Средно тъп филм с неусетно заспиване, прекъснато от единично стряскане, опомняне, притваряне на едното око и последващо заспиване...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 - Iron ' date='с това ме удари у земята, и няма ставане вече.

Най-култовия за мен филм да попадне в списъка "Най-скучен/глупав". :scratch:

[/quote']

 

Алфонс за това те подкрепям с две ръце. :lol!: И на мен ми е номер едно от най-любимите.

Тази анкета е полезна, за да разбереш къде гравитира твоя вкус спрямо другите. И да си знаеш, когато нещо се препоръчва. Винаги има изненади, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...