Jump to content

Най-скучен/глупав азиатски сериал/филм


Recommended Posts

С огромен риск да започнат да ме замерят с домати и други неща.. Ще кажа Hana Yori Dango . :unsure:

Наистина актьорите Матсумото Джун и Огури Шун са едни от най-добрите японски актьори за мен, но...Просто този сериал... Не знам но изобщо не ме привлече. Вярно, не е пълна скръб, но просто не знам защо за мен беше скучен, а очите ми почти не можеха да се задържат върху екрана. Главната героиня(ще ме прощава), но ми беше адски антипатична и мноого ме дразнеше. <_< Не беше възможно да я изтърпя до края и затова и не го догледах сериала. Исках да го догледам, да мога да направя едно сравнение между японската и корейската версия поне, но..уви - не можах. Не знам защо не ми хареса, имаше моменти, които си ги биваше, но пак не ме привлякоха, нито успяха да подбудят някаква емоция у мен. Докато го гледах наистина нито една емоция не изпитах, което се случва много рядко при мен. Някак си всичко ми беше безразлично, много при това. Въпреки, че е доста по-различно за мен от корейската версия, хич не ме грабна и ми беше безинтересно. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котка на покрива- една единствена серия успях с голям инат да изгледам. That fool също ми се стори глупавичък филм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На доста тъпи филми от жанра случих през годините и ще се опитам да не бъда прекалено многословен в негативния коментар - не бих искал да засегна никой от присъстващите във форума с такова мнение, но просто трябва да бъдем толерантни и да приемаме и уважаваме чуждото мнение :)

 

Такаааа откъде да започна - ами най-пресен пример ми е с Legend of Chen Zhen - направо голям провал за Дони Йен, и като актьор и като хореограф на бойните сцени, че той се справи в пъти по-добре и в SPL & Dragon Tiger Gate, дори и в първия Twins Effect. Но тук просто всичко беше некадърно направено, жиците си личаха от километри, прекалено насечени бойни сцени, гаден монтаж и като цяло нищо запомнящо се. Прекалено много бяха обърнали внимание на драмата и любовната нишка... пропилян потенциал отвсякъде... А започна толкова добре в началните кадри на бойното поле.

 

Друг негов слаб за мен филм е Legend of the Wolf - страда от същите проблеми посочени по-горе, а на всичкото отгоре това е и режисьорски дебют на самия Дони Йен. Беше се поизсилил с хореографията и на места толкова очевидно undercranking, че няма накъде повече. Да не говоря за ужасната бленда през която е снимана и безумните сетинги за бой (един от тях беше полутъмна стая и от боя не видях почти нищо).

 

Hero of Swallow - изчетох едно възторжено ревю по въпроса и реших да си го купя - все пак батко Юен Бю беше там. след първото гледане у мен се настани чувството на хартиен продукт - имаше една такава стерилност и безвкусно отношение към цялата продукция. Евтини декори, тъпа бойна хореография, някакви китайци авиации се появиха по едно време, нямаше нищо за което да се хвана и да харесам крайния продукт. Жалко...

 

Още няколко филма с Дони Йен (сега се сетих за тях) - Empress and the warriors - голяма скука ми беше тоя филм, едвам го изтраях да свърши, уж някаква епичност се опитаха да вкарат, но беше толкова зле представена, че направо се издразних, вяла актьорска игра, елементарни бойни сцени, някакво подобие на House of flying daggers (друг образец за тъп филм според мен) и докато вървеше на екрана взех да си чета Властелинът на пръстените...

 

Другия филм с негово участие беше Painted Skin - това нещо го спрях някъде след около половин час - не можах да го изтърпя повече - поредният cash cow, с глупав сюжет, смотани герои и никакви прилични бойни сцени - язък за Дони Йен...

 

Въпреки, че съм голям фен на Джеки Чан доста от филмите му са такава тъпня, че направо се чудя за какъв го дири там и какво точно се опитва да постигне с такъв филм... Около 98% от американските му простотии са за боклука - визирам по-специално Tuxedo, Rush Hour 3, The Spy next Door, The Big Brawl, An Alan Smithee film, от не-американските такива - The Medallion, The Prisoner, Police Story 4: First Strike, Mr. Nice Guy, Thunderbolt, Police Story 2 (след оригинала, това очаквах да е по-добро, но се оказа доста протяжен и прекалено драматизиран).

 

При Джет Ли положението за мен е почти същото - нито една от американските му продукции не успя да ме впечатли (с изключение на Дани Кучето и Единствения, а и участието му като главен лошковец в Смъртоносно Оръжие 4) - Ромео трябва да умре, Целувката на Дракона, От люлка до гроб, War, ми бяха еднотипни и дори приличните бойни сцени не ги спасиха от дървеняшките изпълнения и клишираните емоции...

 

Новата легенда за Шаолин ми беше прекалено измислен и летящ (какво да очаквам от шебека Wong Jing) и не успя да ме грабне с почти нищо.

 

The Twins Effect 2: Huadu Chronicles - нямаше такава кретения на всички нива, а толкова много елементи бяха събрани на едно място - Джеки Чан, Дони Йен, хореограф на бойните сцени Yuen Woo PIng, а в крайна сметка се е получила такава развалена манджа, че усмъртява само с мирис....

 

Iron Monkey 2, The Avenging fist, The Champions, Kid from Tibet, License to steal, Tiger on a Beat, Zu Warriors, Drunken Monkey, Legendary Assassin, Drunken MAster 3, Moon Warriors, Once upon a time in China 3, и още доста други, за всеки бих могъл да дам по-пространствени обяснения, но нека не правя прекалено дълъг пост за четене - да не моря мозъчни клетки и очни дъна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Допълвам си списъка с:

Womb Ghosts - адската глупост. Силно препоръчвам избягването на това заглавие.

Legend Of The Fist : The Return Of Chen Zhen -Скръбно ми става, като видях, колко средства са вложени в тази малоумна продукция.

Death and Glory in Changde - с една дума "пропагандна глупост".

Detective Dee and the Mystery of.the Phantom Flame -Жал ми стана за Анди Лау. Ама от една страна и той си е виновен. <_< Пълна скръб е този филм.

Black Ransom и The Stool Pigeon- филмите са от кофтите хонгконски екшъни/все пак трябва да има и такива/.

City Under Siege- тук Бени Чан се изложи здраво.

Five Senses Of Eros

Higanjima

Apartment 1303

Crazy for wait

Blood Rain

Напоследък все попадам на "Най-скучен/глупав азиатски сериал/филм"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех Боже, на един дъх прочетох цялата тема и много ѝ се накефих. :lol: Естествено, с някои посочени заглавия, не мога да се съглася, като например:

Do Re Mi Fa... - именно след този филм обикнах Гън Сок, а преди това го гледах в началните серии на "Красиви като ангели" и "The Case of Itaewon Homicide"...

The Naked Kitchen & Antique Bakery - супер-дупер любими филми!

3-Iron (!!!), I'm a Cyborg, But That's Ok и т.н. А за споменатите сериали... да не се захващам по-добре, че и от тях имам доста любими. :D НО не съм тръгнала да линчувам всеки, който ги е посочил за такива, които не харесва.

 

Сега да си кажа моите печеливши на "Златната малинка":

Drift GTR [Japan] - много му се бях наточила, но в крайна сметка все едно гледах едно нищо и останах крайно разочарована... И съм сигурна, че причината не е тази, че съм имала високи очаквания. Убедена съм, че и никакви очаквания да не бях имала, нямаше да ми хареса. Даже почти не помня за какво ставаше въпрос, но лошото впечатление го помня.

100 Days with Mr. Arrogant [south Korea] - и за този се бях наточила адски много, понеже що коментар за него съм изчела, все хвалби. Ама... ядец. Аз и в самата тема на филма съм писала, че освен една сцена, нищо друго не ме впечатли. И бруталното начало. :lol:

Happy Life [south Korea] - Сори, сори, сори, сори за Гън Сок, ама... не ми хареса филма.

Dream [south Korea, Kim Ki Duk] - Сори на четвърта и за този голям режисьор, но... Даже и не мога да нарека филма скучен или тъп, но просто... не ми допадна.

 

Сериали:

Attic Cat [south Korea] - изгледах само първи епизод. Актьорите не ми допаднаха, а и само от този един епизод развитието на историята ми беше до болка ясно.

Maou [Japan] - Бях гледала корейския вариант "The Devil" преди това, но този факт няма никакво участие в изграденото ми мнение относно японската версия. Мисля, че изгледах само 2 или 3 епизода и... така си и остана. Че те още от първата серия ти разгадават цялата "мистерия" и си помислих: "Че какво ще дават другите 9? Само как тоя манипулира народа и един по един умират ли?". Някак си не усетих, че ще има градация на действията и разкритията като в корейската версия.

 

А поста на mimeto1ove направо ме разби :lol: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много тъпи филми и сериали съм гледал през годините, но не ги помня вече, прекално много са... освен последният тъп сериал Strongest Chil Woo от който останах изключително разочарован, и дори насила го излгедах целия. Чуно не ми хареса, но все пак не бях в настроения, играе любимия ми Сонг Ил Гук и може би очаквах да ми блесне още в 1ви епизод... а и има един Факт при корейските сериали а той е , че на повечето корейски сериали първите 2-3 серии са увод/флаш бак и тн. към истинската история на сериала, макар не и при всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята класация за тъпи корейски сериали е следната: 1- Worlds Within: 2-Lovers in Paris- мацката беше синпатяга, но толкова превзето и не артистично говореше, че едва я изтраих няколко серий( ужас). 3- Lovers отново, със същата бездарна актриса. 4- Hong Gil Dong , там издържах само половин серия. 5-A Man Called God, най-големия провал според мен на Song Il Gook, който ми е най- големият любимец от останалите корейски артисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуно не ми хареса, но все пак не бях в настроения, играе любимия ми Сонг Ил Гук и може би очаквах да ми блесне още в 1ви епизод... а и има един Факт при корейските сериали а той е , че на повечето корейски сериали първите 2-3 серии са увод/флаш бак и тн. към истинската история на сериала, макар не и при всички.

Нещо май се бъркаш. Сонг Ил Гук не играе в Чуно. В главните мъжки роли са Чанг Хьок и О Джи Хо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо май се бъркаш. Сонг Ил Гук не играе в Чуно. В главните мъжки роли са Чанг Хьок и О Джи Хо.

 

може, не споря, не съм се тъпкал с информация , като време оно.. (т.е хич ама хич не съм се вълнувал дори как се казва филма и каквато и да е друга информация от много време) с такова впечатление съм останал за името, "Чуно- ловци на роби", че се казва(явно съм го мернал , като име няколко пъти някъде, последните месеци).

А всъщност било A Man Called God , да направим поправка. ;)

 

Моята класация за тъпи корейски сериали е следната: 5-A Man Called God, най-големия провал според мен на Song Il Gook, който ми е най- големият любимец от останалите корейски артисти.

 

точно за това говорех... :)

 

между другото, докато четях мнения из форума и други места в бг пространтсвото разбрах, че съм успял да накарам много хора да заобичат най-любимия ми корейски актьор Сонг Ил Гук, това ме радва много.

 

Риналдо <- върл фен на Сонг ил Гук от 2005-6та година ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да догледам tumbling. Момчета гимнастици, Мацумото облечен в тясни дрехи не ми се понрави. Самата идея на филмът ми изглежда глупава. Сето попринцип го харесвам, ама да не му гледам веждите. Това е, което много мразя на японците. Може би доста хора го харесват, една приятелка ми каза, че открила смисъла на живота чрез този сериал, което на мен вече ми се струва прекалено. Май за друго не се сещам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Haunted Changi- Сингапурска версия на "Проклятието Блеър"...може би. Нискобюджетна глупост...със сигурност. <_<

Psychic- За мое голямо съжаление филмът не струва. А толкова загубен финал не бях гледал от доста време.

A Better Tomorrow- Айде да не е в графата "глупав",но определено е в "най-скучен". Пропиляни 2 часа.

The Naked Kitchen-Ами и тук същата история. Красиво заснет /плюс Мин-А и Джи Хун/,но сюжета ми беше адски скучен и ако не бяха гореспоменатите актьори да съм го спрял още по средата.

Dragon Tiger Gate-Wilson Yip + Donnie Yen, Nicholas Tse и Jie Dong = 0 . Може би бях с големи очаквания. <_<

Cadaver- Тайландско хорърче. 1-2 "стряскащи" момента и останалото слаб сценарии,слаба актьорска игра, липса на оригиналност и незадоволителен край

плагиатстван от The Devil's Backbone на Гилермо дел Торо. Но може и да е случайна работата ,и само търся още телета под вола

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично от корейските най-скучен ми беше "Soulmate" :wacko: , едвам го догледах с много превъртане и почивки, не ми хареса и "Bichunmoo" така и не го догледах! От японските немога да се оплача това, което съм гледала до сега, всичко ми е харесало :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, голям КЕФ ми достави тази тема!!! Така скоро на никой сериал или филм не съм се смяла!!!

Сега разбирам защо някой филми изобщо не съм ги гледала ( Sex is Zero, My Sassy Girl, S Diary - няколко пъти ги срещам) или все нямам нагласа за тях или като цяло идеята на самия филм ми се е струвала тъпа).

За мен разковничето е с каква нагласа сядаш да гледаш даден филм и защо (заради препоръка, актьор, тема).

Ако пренебрегнеш някой от изискванията си и от там и самия филм може да ти се стори глупав.

Последно цитирания "Soulmate" ми е пресен спомен и мога да кажа го изкоментирам : в никъв случай не е най-глупавия – имаше си и драма, и любов, и "странно поведение" (не типично за мен и обкръжението ни, което граничи с глупаво) изиграно страхотно от всички и както се изразиха преводачките - можеш да научиш и много начини за свалки :es:

Tа моя най-глупав филм е Densha otoko и то по няколко причини:

1. За него ми беше ясно как ще свърши ! (според мен - типично по японски)
:rolleyes:

2.След като реши единия проблем (с помощта на форума) изникна друг проблем, който пак "не можеше" да реши сам - доста предвидимо, нали
:D

3. Толко сълзи и суполи във филм, в който няма трагедия, че е просто прекалено.

И защо разбирате ли го гледах. Защото реших, че след като го превеждат преди много други, сигурно си заслужава. Голяма грешка! (другия път пак ще си слушам 6-то чувство).

Ама нали затова е всичко, ако не ни достави удоволствие, то поне да ни спести други грешки.
:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих добавила още едно предложение към скучните и глупави филми и сериали.

Става дума за Attic Cat - той е просто класика в жанра XD.

Това е най-предсказуемият сериал на света. Само от първите 5 мин от 1ви епизод разбираш как ще свърши. Е, аз го изгледах до края, и естествено не бях изненадана от финала.. Скучен, анален, глупав, с не много добра актьорска игра и замисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...