Jump to content

Recommended Posts

d0092865_22361624.jpg

 

Tokyo Tower (2005)

Страна: Япония

Също така известен като: 東京タワ

По новелата на: Kaori Eguni - Tokyo Tower

Премиера: 15 януари 2005

Времетраене: 126 мин.

Жанр: Драма, Романс

Режисьор: Takashi Minamoto

Субтитри: Английски

IMDB

                  

Участват:

Junichi Okada - Toru Kojima

Hitomi Kuroki - Shifumi

Jun Matsumoto - Koji

Shinobu Terajima - Kimiko

Kento Handa

Aya Hirayama

Rosa Kato

Goro Kishitani

Hiroyuki Miyasako

Kimiko Yo

 

Резюме: 20-годишният студент Toru (Junichi Okada) е влюбен не само в омъжена жена, но и с двадесет години по-възрастна от него, която се оказва и най-добра приятелка на собствената му майка. Историята се разгръща заедно и с тази на най-добрия му приятел Koji (Jun Matsumoto), също имаш връзка с омъжена жена. Двете двойки се борят да се справят със сложността на избора си в опит да намерят баланс между силата на любовта и действителността около тях...

:essub:

 

Торент

 

С руски субтитри

 

С български субтитри

 

Онлайн с бг субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Позната и предъвквана тема, обаче, филмът е страхотен. Достави ми истинско удоволствие.  Пуританското ми възпитание, винаги е възпрепятствало възприемането на подобни връзки, като тези във филма, обаче, опитът ми, познанствата ми, и вродената ми любознателност ми показват, че трябва да плюя на пуританството и да възприема реалността, в която живея. Познавам няколко двойки, които имат фрапираща разлика във възрастта и какво се оказва  - те са супер успешни. А другите, стандартните, с равна възраст или там където, съпругът е по-голям, пълен крах. Уж, както трябва, уж, така правят всички, пък то се оказва обратното. Обичайте се, без значение на възраст, пол и занятие, важно е да има любов, защото както е казал велики Дънов - Бог е Любов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,може и да е познато като история и да е заснемано не един път,но този филм определено грабва. Дали заради добре изградената история,страхотни персонажи или идеално подбрани актьори,но определено мен поне филмът ме впечатли и със сигурност пак бих го гледал. Любовта граници не признава са казали хората. Според мен големият минус на голямата разлика в годините е,че с напредването на същите то единият неизменно влиза в онази по трудна напреднала възраст,а другият ще е все още в активна такава и ще има някой пречки пред двамата. Разбира се най-вече визирам секса.

Не мисля,че Йошида беше права с обвинението към Кимико. Защо заради такива като нея да страдат децата. Ако мъжът ти е такъв дебил като нейният,какво е виновна тя ,че иска да разнообрази живота си. Какво е виновна майката на Йошида,че е искала малко страст в живота си. Еднообразието убива. Децата обвиняват родителите си,просто защото не са го изпитали,но с времето сигурно осъзнват,че живота не е приказката ,която си мислиш ,че е докато си дете.

Най-впечатлен бях от мъжът на Шифуми. Много трезво разсъждаващ. Осъзнаваше,че жена му има нужда от страст и й го позволи,. Да,в един момент вече поиска да го прекрати,но пък вече птичето беше излетяло.

Та,така де. Много хубав филм,изпълнен с много страст,хубава музика и прекрасни диалози.

Онзи ден гледах Астрономът Тейчи и въпреки,че филмът ми хареса много то тогава не бях впечатлен от главният герой,но тук Джуничи ме смая. Страхотно изиграна роля. Впечатли ме.

10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде там дълбоко в нас е скрит един по-истински и хубав свят и този, който ти помогне да го откриеш вътре в себе си остава в сърцето ти завинаги, а това, че си го открил заедно с този човек го прави специалният за теб, както беше Шифуми за Тору, независимо от разликата във възрастта им.

Само, че с още нещо се съгласявам с Тору, това е зависимост, която ни прави безволеви. Наистина ставаш много зависим и много влюбен и това е неизбежно.

 

 

 

Naia като започнаха финалните надписи и ти прочетах името и пак ми идеше да те разцелувам. аригатооо за буквичките!!! :subs::kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ми липсваше в този филм. Харесаха ми двамата главни, бяха страхотни, както и дамите около тях, макар и по - възрастни, но имаше нещо, което сякаш не ми достигна. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Криси, с тебе съм. В един момент просто ме изгубиха. Реално ми беше трудно да разбера Шифуми, Тору ми досади , а и не мога да проумея как ,при мъж като нейния  избира хлапето. В един момент започнах да следя страничната история. Коджи ми беше по-интересен, надявах се 

да има развитие, промяна и да се появи любов , която да го обърка

. Може би защото не разбрах героите , не успях да стана съпричастна с тях и филма ми остана някак чужд.  Пък то се знае, няма как мнението ми да служи за атестация на романтичен филм  :896767: . Този поне не ме подразни и няма да си го спомням с лошо   :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен Коджи беше по - интересен, но според мен се появи любов, която го обърка. Но все още съм в търсене на това, което исках да видя, а не видях в филма. Иначе и аз като теб не си го спомням с лошо, дори напротив. А и обичам такива объркани персонажи. Единствената, която ми досади на мен беше Шифуми. Разглезена, манипулираща, егоистична кучка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм, без неизменните битовизми и пошли разправии в такива ситуации /почти, а и са много обрани/, обърнали са внимание само на вътрешния мир на героите. Не приемам тази разлика във възрастта, но не мога да отрека очарованието на тази тематика, а и тука е майсторски поднесено всичко. Благодаря много на екипа за бгсубтитрите! Филмът трябва да се гледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука се случи да ти кажа:-))) Благодаря, че си изгледала толкова японски и корейски филми.

Благодаря ти за позитивното мнение!

Нямаш си представа колко се радвам.

Добре дошла в отбора на гледащите, филми, манга, аниме, сериали.

 Аригато от мен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...