Jump to content

Исторически филми


Recommended Posts

Докато разглеждах сайта се учудих, че няма място, където да са събрани и подредени всички исторически филми и тема, в която да се обсъждат. Затова пускам тази тема. Историческите филми на източна тематика са от любимите ми и чисто егоистично ще ми е по лесно да преглеждам новодобавените филми.

Link to post
Share on other sites

И аз да се запиша като фен. За новите не знам, защото още не съм изгледала всички постари исторически. Но безспорно това е неповторим жанр. В момента гледам Императора на морето и използвам всяко място за да го препоръчам. С интерес ще следя тази тема и се надявам всички любители на историческото да са активни, надявам се на много инфо за минали, настоящи и бъдещи проикти в този жанр, ще се радвам да споделям с вас радостта дето ми я носят тези сериалчета и филми!

Link to post
Share on other sites

И аз мога да се причисля към феновете на този жанр дори да не съм изгледала много исторически драми,но тези които са ми привлекли вниманието определено ще запомня.В момента гледам Queen Seon Duk и Chuno,които определено ще фигурират в класацията ми за най-добра драма на 2010-та.

Link to post
Share on other sites

Присъединявам се към вас .Историческите филми са ми любими, чакам с нетърпрние превода на новите.

Link to post
Share on other sites

Между другото, тази година почна добре за историческите сериали. Миналата нищо не успя да ми хване окото, а сега са цели два - "Чуно"-то и "Чеджунгуон". Ловците на роби още не съм ги гледала, но този с болницата започна доста драматично и кърваво, въпреки че нямаше дуели и размахване на мечове. За сметка на това има лекари и касапи. Върви и към касапи-лекари, в какъвто и смисъл да разберете словосъчетанието. Та и на него предполагам ще си заслужава да се хвърли един поглед.

Link to post
Share on other sites

Няма как да мине без тази тема.не знам за другите,но първият ми досег с азиатската култура стана чрез киното на историческа таматика.Всеки е гледал филми със бойци ,самураи,благородници и генерали.Всички са се възхищавали на изумителното чувство за чест,дисциплина и лоялност,всички са гледали напрегнатите бойни( или не чак толкова бойни,но също толкова напрегнати :D ) сцени.За повечето хора Азия още е онова магично място на гейши и самураи,шогуни и императори.

:asian: :asian: :asian:

Link to post
Share on other sites

За мен най-красивото нещо в един исторически филм са бойните сцени с мечове.

Движенията на героите в тези сцени са ефирни и леки - някак си безтегловни, погледа им, веещата се дълга коса...

Да знаете колко пъти съм връщала сцената само за да се насладя на магията.

Link to post
Share on other sites

Присъединявам се. Корейските исторически филми са изключителни. Личи си, че са првени с много любов към историята. Горещо препоръчвам Queen Seon Duk, Jumong, Damo - преживяването е неповторимо.

Link to post
Share on other sites

На мнение съм, че именно чрез историческите филми може да се разбере най- много за културата, навиците и всичките тем подобни неща на една нация. На мен всичко ми харесва в тези филм- обичайте, бойните сцени, облеклото и т.н. ... Китайците правят най- добрите исторически филми според мен, но пък корейците ги бият по исторически сериали.. ;)

Link to post
Share on other sites

Изгледах и последният епизод на Strongest Chil Woo и идвам да се запиша като фен. :) Бих ви го препоръчал, имаше доста хубави моменти. Напомня ми най-много за Hong Gil Dong и се подсетих защо толкова харесвам корейските исторически. Пак групичка хора се опитват да оправят света, като свалят сегашния крал и поставят принц, който всички мислят за мъртъв. Имаме си работа с корумпирани министри, тайствени нинджи и все неща от този сорт. :) Интересното е, че първите 12 епизода бяха (горе-долу) всеки с отделна история или случка, в която се описва някаква несправедливост и нашите момчета трябваше да спасяват положението. От 12 до 20 почва главната история, където всеки епизод, свършва на най-интересното. На момент сюжета, макар и клиширан, се развиваше доста свежо. (но разбира се, имаше и пълнеж) Според мен му липсва епичен финал, като този на Hong GIl Dong. 7.5/10 от мен.

Link to post
Share on other sites

Здравейте и от мен!Присъединявам се към групата.По принцип не сам по историческите,но като изгледах 1-2 сериала ми хареса.Незнам дали тука да пиша,но ако може да дадете предложения за др исторически,които са ви оставили отпечатък.Благодаря предварително! :)

Link to post
Share on other sites

И аз съм фен също! Любими са ми: Кралица Сон Дук, Хуанг Джин Хи и Илджиме! :)

Понякога избягвам да ги гледам, защото знам, какъв е краят и ако не е много добър, се дистанцирам от сериала или дадения филм :)

Link to post
Share on other sites

Не един път съм споменавала,че филмът,който ме запали по всичко азиатско е "Кралството на ветровете".Последваха "Чумонг","Императорът на моретата","Илджиме"...да не ги изреждам всички.Историческите филми са раздел,който,според мен ,не трябва да се пропуска.Те, всъщност,в много случаи ни помагат да разберем определени моменти от филмите на съвременна тематика.

На мен лично са ми любими.Освен това,историческите филми са "облика"на киноизкуството за дадена страна/според мен ,де!/.

Link to post
Share on other sites

Аз отначало отбягвах исторически филми и драми, незнайно защо. Но от време на време си теглех по нещо и те така...

Взех, че изгледах Хонг Гил Донг, Чил У, Илджиме, БиЧон Му, Легендата за Хянг Дан... /за друг не се сещам, може и да изпускам нещо/. Само Четирите бога нещо не можах да го възприема още от начало. Може по-нататък пак да опитам. Та вече не им се дърпам. Сега чакам субтитрите на Чуно.

И някои филми отметнах, други са изтеглени и си чакат реда. Сещам се за Кралят и клоунът - браво на Джун Ги! Хуанг Джин И го гледах заради Сонг Хе Гьо.

И... за сега №1 в моята класация Замръзналото цвете. Страхотен!!! Великолепна роля на Чу Джин Мо като краля. Много красив филм!

Гледайте го! Който го е пропуснал, бързо да поправи грешката си! ;)

Link to post
Share on other sites

Имате си още едно фенче на историческите филмчета и сериали :)

Те са ми слабост още като малък (малиийй кога беше тва :) )

Още с първите класики ........ Манастира Ша О Лин, Непобедимите от удан..............да не забравя и тези на батко Джеки.

Снощи си почнах и аз Чуно-то .................дано само шефчето по скоро довърши бг субките...........

Иглежда ме грабна още от първата серия tongue.gif.

Link to post
Share on other sites

Никога не съм се мислила за фен на историческите сериали, тъйкато съм много скарана с историята, особено от към години. Ама гледам, каквото гледам само историческите успяват да ме развълнуват. The first king's four gods ми беше кръщенето в корейското кино, а пък Илджиме ми е любим. Точно вчера завърших и Чуно - и той ест ме отвя. От Хил Донг се дърпам, ама и аз не знам защо. Всички го хвалят, а пък все си мисля, че ще излезе подобен на Илджиме и ще почна да сравнявам. Обаче и на него ще му дойде реда като ме зачопли историческия глад. Няма нищо по - хубаво от доблестни, и не толкова доблестни, мъже, борещи се с мечове юмруци за това, в което вярват.

Link to post
Share on other sites

Аз пък се дърпам от историческите филми, но в същото време и те ме дърпат към тях :lol: Самата атмосфера е по-различна, но в същото време.. не мога да я опиша съвсем точно. Имам чувството, че бягам от "новите филми/сериали", т.е от корейските продукции, но в същото време усещам, че се приближавам до тях.

Link to post
Share on other sites

Историци, събудете се XD ! Препоръчайте ми нещо с не повече от 30тина серии, естествено разтърсващо и с доста бой, мъки и страдания. Ако финалът пък е и щастлив ще е добре, но след целите мъки и страдания едва ли има такъв корейски сериал :lol:

Link to post
Share on other sites

Историци, събудете се XD ! Препоръчайте ми нещо с не повече от 30тина серии, естествено разтърсващо и с доста бой, мъки и страдания. Ако финалът пък е и щастлив ще е добре, но след целите мъки и страдания едва ли има такъв корейски сериал :lol:

 

Bichunmoo :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...