Jump to content

Nezumi, Edo wo Hashiru (2014)


Rie

Recommended Posts

spacer.png

Име: 鼠、江戸を疾る/ Nezumi, Edo wo Hashiru
Страна: Япония spacer.png
Формат: рензоку
Жанр: джидайгеки (историческа драма)
Период на излъчване: 9 януари - 6 март 2014 г.
Тв канал: NHK, всеки четвъртък от 20:00 ч. японско време
Епизоди: 9
Режисьор: Ринтаро Маюзуми
Сценарист: Сумио Омори, адаптация по новелата на Джиро Акагава
Oфициална страница

 

В ролите:
Хидеаки Такизава като Джирокичи/ Незуми Козо
Шиори Куцуна като Косоде
Нана Катасе като Чигуса
Тайга Кьомото като Хироношин
Шу Уатанабе като Хаясаки
Масахиро Такашима като Токугоро

Шаку Юмико като Котоне (епизод 2)

Оомаса Ая като Осато (епизод 5)

Окада Йошинори като Язаки Денноске (епизод 7)


Историята: Nezumi, Edo o Hashiru ще ни представи приключенията на така нареченият японски Робин Худ (действителна историческа личност), живял в края на XVIII и началото на XIX в. в Япония. Джирокичи Накамура (в ролята Хидеаки Такизава), известен с прякора си Незуми Козо е млад мъж, обсебен от чувството за дълг и справедливост, легендарен крадец, който помага на бедните - ограбвайки богатите.

 

Свали:

Свали с български субтитри spacer.png

 

Английски субтитри spacer.png

 

Епизодите с руски субтитри spacer.png

:essub:

 

Гледай онлайн:

 

С български субтитри и тук spacer.png

 

С английски субтитри и тук spacer.png

 

С руски субтитри spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да си струва "мишката", щото напоследък японските постановки по исторически сюжети ме карат да дропна панически първи епизод, преди да съм се отвратила трайно от японското кино:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам амюзче на хоризонта, а  и от доста време не съм гледала нещо с Хидеаки Такизава,

така че включвам това заглавие за гледане. Сюжетът е нещо познато, затова поне се надявам

да го представят прятно за гледане.

 

Мерси за темата, Rie! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, Дарки, за нищо. Веднага след като разбрах, че и Шу ще участва, направих темата, макар че знаех за заглавието и бях с намерение да го следя. Гледам тези кратки джидайгеки-продукции на националната телевизия NHK, на мен ми харесват най-малкото, защото са по действителни исторически събития, с действителни исторически личности, живели през Едо периода. Вярно е, че има и доза художествена измислица, но не са и тип вълшебни приказки, измислици-премислици, а се основават и водят по събитията, които са описани. Пример е Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun, който гледах тази есен, отново по NHK (продукция от същата поредица) с участието на Ацуко Маеда и Соске Икемацу. Действителната история на Яоя Ошичи и нейната забранена любов с един млад монах (в ролята Соске Икемацу), която е осъдена на смърт. Трагедия, но бе представена много добре от японците. Жалко, че както в повечето случаи голяма част от качествените японски продукции, не получават превод на английски.
Не очаквам чудеса в Nezumi, Edo wo Hashiru, а едно добре издържано заглавие, в изпълнението на ролите от актьорския състав не се съмнявам. Истинският Джирокичи Накамура е...

... заловен и обесен за деянията си през 1831 г., така че не очаквам и приказка с щастлив край.



За мен е важно единствено историята да бъде добре представена, а щом ще науча и аз като зрител за този легендарен японски крадец - чудесно. Направих темата, но мислех, че ще си пиша сама в нея. Радвам се, че има интерес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, може да се каже. Гоемон е преди Незуми Козо, но и той е известен. Освен това, за първия вече са правени какви ли не екранизации. Наскоро гледах един стар филм от 60-те години, който се оказа част от поредица, посветена на Гоемон.

Да видим, какво ще направят тук. Таки е свикнал да играе исторически персонажи - в театъра и на телевизионния екран сме го виждали като Йошицуне. Като гледам и на възраст го докарва. Почти на едни години е с оригиналния крадец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Не знаех че имат още един Робин Худ. Всъщност не е от кой знае какво значение, защото сдобие ли се с превод със сигурност ще го изгледам.

Една от причините е Хидеаки , който още с първата роля в която го гледах успя да прикове вниманието ми, но не съм гледала достатъчно неща с него :) . Любимите ми японци започнаха именно по тая линия - окупираха ми вниманието с някоя своя рола, след което гледах с тях всичко възможно преведено и в един прекрасен момент им се превърнах във фен до гроб

Ще стискам палци за английски букви и тайно ще се надявам за бг превод

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ух, че слабо начало, много зле е тази нова дорама. Много съжалявам, че така се подведох по имената в каста, очаквах да е нещо сериозно и добре направено като Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun, а това, което видях преди час е истинска мъка. Ще прехвърлям само епизодите всяка седмица на две на три, видях и Шу, но нищо друго не може да ме задържи като зрител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ух, че слабо начало, много зле е тази нова дорама. Много съжалявам, че така се подведох по имената в каста, очаквах да е нещо сериозно и добре направено като Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun, а това, което видях преди час е истинска мъка. Ще прехвърлям само епизодите всяка седмица на две на три, видях и Шу, но нищо друго не може да ме задържи като зрител.

Asakiyumemishi - Yaoya Oshichi Ibun, това къде може да се гледа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление никъде, освен в японските онлайн сайтове, до които достъпа е с регистрации и ограничен. Беше добро заглавие, но за съжаление качиха първи епизод и тъй като никой не започна превод на английски, спряха с качванията, остана си само в японските сайтове. Всъщност това се случва с доста голям процент от японските дорами, за съжаление.

 

Тук, в Nezumi, Edo wo Hashiru, макар да има и сериозни сцени, е направен по доста странен начин, повече е комедийно-пародийната част (дори Незуми Козо излезе голям сваляч и ценител на жените), слабите екшън сцени, които уж би трябвало да впеатляват. От Тайга Кьомото актьор не става, трябва да спрат да го мъчат. Смешно е дори само като се сетя какво видях. Дори ме съмнява вече, че и тази джедайгеки продукция ще види бял свят или някой ще започне да я превежда, макар че Хидеаки Такизава има доста фенове и дорамите му се превеждат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа това значи с основание ми е изглеждало съмнително! Хехе шестото ми чувство явно се е подобрило в последно време ама пак добре, че беше репорта на колежката от фенклуба на Милан. Японският Робин Худ е само един да и то точно Гоемон другите като тоя са импостъри! :@

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Описание:
Действието се развива през периода Едо.
Джирокичи (Такизава Хидеаки) е безделник, живее ден за ден,

но... никой не знае, че залезе ли слънцето става съвсем друг човек-гражданите го наричат Незуми Козо (Човек-плъх). Джирокичи ограбва богати самураи и раздава откраднатото на обикновените нуждаещи се,в това му помага неговата по-малка сестра - Косоде.

 

 

imdb.gif

Изгледах две серийки, не е зле сериалчето, има си интрига, самураи, както се предполага, и един симпатяга, по-скоро действа като Зоро/ засега/ отколкото Робин Худ, е и закъде  без...харакири.

 

Руски-онлайн

Видео,френски субтитри



Изгледах две серийки, не е зле сериалчето, има си интрига, самураи, както се предполага, и един симпатяга, по скоро Зоро/ засега/ отколкото Робин Худ,

е и закъде  без...харакири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много резервирано подходих към това сериалче, а то пък взе, че ми се хареса. Има си от всичко, както каза и Лу.

Миличкия Джирокичи го имат за голям лентяй, че спи толкова, а само ако знаеха какви ги върви по цели нощи момчето :i love this:  Много се смях на момента със свирката, прецака властите милия.

За сега съм на клона, за нататък си зависи от представянето.

 

П.П. Тоя котарак белия препариран ли беше? Или просто искаха да наблегнат на бързината на Героя, като го сравнят с рефлексите на котката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах тема преди време, че се превежда,

Редно е да изкажа мнение.

 

Защото е един прекрасен сериал.

 

Доставя ми удоволствие времето на сериала, средата. Дрехите, всеки един елемент...

(чадъри, сандали, мостове, чинии, чаши, дрехи, къщи и имения, даже самите битки.

 

 

Не знам дали някой напоследък е гледал реални неща в разни доджо, или спортни зали.

Аз съм гледала доста, включително "показни" неща, уникални, по карате-до, но преди много време.

Подозирам, че нещата не са се променили. И те нямат нищо общо, или да го кажа така, не са чак толкова зрелищни, като това, което бълва киното. Просто реалните, владеещи изкуството на меча или боя, са велики , но не и това, което показва киното. За левитацията, да не говорим.хих.

 

.

Нямам забележки относно боя. Справят се.

Не знам дали е достоверно на някои места, такава намеса на жени. :-))

Всеки един епизод е различна история.  С нежност, любов и убийства.

Криминале?  Да!, О, да...

Едно "пътуване" в старо Едо. Да!

Едно припомняне за Робин Худ. Да!

Сериал, който може да се гледа от 10 до 90-годишни деца. Да!

 И родителите им.

 

 

Не зная защо  го спряха на 9-ти епизод.... това е нещо гледаемо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам да видя Таки отново в действие. Каква комбина са Шиори! Шу малко ми страни от полезрението, но за краткото време, в което се появява личи, че е станал още по-уверен в себе си.

Благодарности на Ная, че се зае с превода! Вече изгледах трети епизод с бг субтитри. Прекрасни са!

Дорамата е изключително приятна. Прави впечатление, че е снимана на ограничено пространство. Според мен е в един от увеселителните им паркове, специално построени за тази цел и пресъздаващи старо Едо едно към едно. Доста време изследвах първи епизод, още като стартира, за да разбера подробности, но все още не съм сигурна. Мисля, че не е Ейгамура, колкото и да ми е познат онзи мост, по който героите минават. Не че е от голямо значение, но ми е интересно да узная.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бързам да коментирам изгледаната четвърта серия, в която имаше няколко гостувания. Откроявам имената на Анна Ишибаши и Фумито Кавай от A.B.C.-Z. Кавай-кун с отлично представяне. Гледам го за първи път на екрана и той изигра ролята си по най-добрия начин. Много убедително.

Епизодът беше отново занимателен, на места емоционален, на други - откровено забавен. Хахаха! Голям смях пада с Незуми Козо! И не само с него. Тайга, който върви по стъпките на собствения си баща в киното, също се оказа доста весел образ, особено в откъса, в който каза на Косоде, че обича котки. Хахах!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...