Jump to content

Как избирате какво да гледате?


Recommended Posts

Може би първо гледам картинките и дали са симпатични героите. После рейтинга и резюмето, клипове. Предпочитам романтични комедии,защото ме разтоварват, но като ми поомръзнат сменям с някоя драмичка. Обичам, когато края на филма е щастлив. Ако е с актьор, който харесвам определено е плюс.

Толква много са филмите, които искам да изгледам, но за съжаление времето все не достига. От друга страна пък ще си имам за гледане за по-дълго

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо гледам актьорите,ако ме грабнат самите актьори тогава гледам дадения филм или сериал.Примерно Boys Before Flowers още като видях заглавната пик на сериала и се влюбих в този сериал от пръв поглед,а като гледах и самата драма се зарадвах,че първото ми впечетление не ме е излъгало.Няма голяма филисофия какъв филм или сериал да гледаш мисля,че всичко допира до самия човек какво му прави най-голямо впечетление супер сте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пък аз напоследък си избирам сериал първо, ако има български превод. Мноого тъпо, но... Пробвах на руски език и въпреки, че почти всичко разбирам, нещо се губи и за това не е вариант. Ако е с английски пък, отиде - серия от 1 час, става два. Като за капак, после се тормозя и да уча новите думи ииии...

Следващото е настроението и нагласата.

Актьорският състав е важен, само ако там играе някой от любимците ми. Иначе ми е безкрайно приятно, когато гледам нещо с непознати актьори и попадна на някоя нова звезда.

Коментарите, принципно, са само ориентировъчни и не се влияя много от тях.

Изобщо, варианти колкото щете....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никаква представа.Понякога чувам заглавие,става ми интересно и....много често ''уцелвам''.Друг път съвсем случайно виждам снимка или коментар за нещо и обикновено не съжалявам.

Така открих много стойностни и не съвсем известни неща(така или иначе за азиатско кино нямам много събеседници :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги, когато тегля даден филм първо и задължително гледам какъв е жанра, след това прочитам последните 5-6 кометара, но почти никога не чета резюмета, защото доста пъти в тях е разказана цялата развръзка (а не бива - трябва да има нещо скрито)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Чета резюмето .

2. Мнението във форумната тема .

3. Гледам кои са актьорите . По този начин избирам какво да гледам . И също гледам и жанра . :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип търся по режисьорите ... След това гледам жанра и актьорите.. Описанието почти никога не го чета.. А и също така зависи дали ми се гледа японско, китайско или корейско .. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като киноманиака вкъщи, години наред избирал какво да гледат вс като се събираме да гледаме заедно филм, имам доста изисквания :P

1) Определям си жанра, който ми се гледа на момента

2) Избирам си държава, от която бих предпочела да е филма (напр. може да съм в настроение за нещо френско, испанско или пък японско...вс има свои уникални черти, които се проявява независимо кой е режисьора или актьорите)

3) Гледам първо нещата на актьорите/ режисьорите, които са ме впечатлили с нещо преди

4) Разглеждам и какво ново има излязло

5) Винаги чета резюметата (обичам да зн какво става в филма и накрая, така спокойно си се наслаждавам на актьорската игра/ режисурата и т.н.)

6) Чета и мненията на тези, които са го гледали

7) Естествено проверявам и препоръчаните ми филми от приятели и познати

Като цяло гледам почти всякакъв вид филми без хорърите( мн еднообразни и скучни са ми - то само гледаш как некви там си дерат гърлата :lol: ), напоследък съм особено запалена по японските сериали, за което благодаря на този форум :) като цяло най-мн ми харесват оригиналните/нетипични филми. ДА като съм в настроение нямам нищо против поредното филмче от еди кой си тип, но мн повече се радвам като видя нещо ново :)

Слава Богу субтитрите не са ми проблем, но ако мога гледам филма без (напр. френските, испанските и английските филмчета) съм мн доволна, дразня се защото субтитрите отнемат вниманието от картината, но пък човек не може да научи вс езици по света:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо си казвам сега ще гледам нещо корейско... ( най - често е така ). после си знам моя си жанр - почти винаги търся нещо, което да е драма или комедийно и също ако може свързано с музика... след това преглеждам набърза актьорите - не че та за какво става въпрос [ никога ] - почти. ;d .... И понякога чета мнения за филма, но каквито и да ес те, ако съм решила да го гледам не ме спират. :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко става спонтанно - но по принцип имам един голям списък със сериали и филми и си избирам от тях. Винаги чета резюмето, за да имам някаква представа за какво иде реч и тогава тегля. Никога не се влияя от това какъв е рейтинга, постера, кои актьори участват и т.н. В повечето случаи просто хващам нещо само по заглавието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така значи...

1.Преценявам какво ми се гледа (екшън, драма, комедия...)

2.След това си избирам държава

3.Гледам дали е на бг

4.Не гледам имената, тъй като повечето не знам какво значат, а гледам жанра, който го пише под името

5.Гледам актьорите

6.Ако са до 25 години и има някой мой любимец или някой, който ми е симпатичен чета резюмето

7.След това набързо преглеждам коментарите

8.Преглеждам целият раздел и копирам линковете на всички филми, които ми харесат

9.Когато вече съм ги копирала, отварям всички и намирам този, който най ми харесва

10.Ако го има онлайн с бг субс го гледам, ако не избирам друг...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

знам ли,гледам..

1. може би постера първо..

2. актьорите

3. горе-долу сюжета

4. сякаш предпочитам актьорския състав да е по-млад.. не ми се нравят да гледам някои на по 40 .. така де :D

5. и задължително поне един коментар .. дали става или не.. :D

 

 

а и забравих.. донякъде и субтитрите.. принципно може и на руски или англ.. но някой път се отказвам ако са само на англ. .. въпреки че наскоро си набелязах някои тайвански но повечето са само с англ. букви <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При избора на филми винаги се водя от настроението си,обикновено не се влияя от рейтинги и постери, още повече , че гледам почти всичко, но напоследък взех да отказвам драмите, много нагорно ми идват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се влия най-вече от настроението ,разбира се предпочитам определен тип жанр (исотрически) .Чета резюмето и коментарите на колегите форомци преди да взема решение дали да гледам този сериал/филм .Когато имам доста варианти за забавление съм доста критичен и избирам само най-доброто от корейското кино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да е преведен - (странно, винаги американските сериали ги гледам с английски субтитри, за да чета това, което казват, но някак си с корейските не ми е готино :unsure: )

Първият сериал ми беше БОФ, хареса ми Мин Хо, затова после гледах Personal Taste, от там нямаше друх подходящ с негово участие и затова изчетох доста теми и почнах да гледам My Girl, от там видях, че всички хвалят Coffee Prince и айде и аз :lol: . Харесаха ми много главните артисти, затова следващите два сериала бяха с тяхно участие: Hello!My Teacher с Goong Yoo и Take care of the young lady с Ън Хе. После пак четене на отзиви и коментари и почнах Ким Сам Сун, там още в началото Хьон Бин ми се видя голям симпатяга и почнах да чета инфо за него, разбрах, че са гаджета с актрисата, която играе във Full House и изтеглих първата серия да видя за какво става въпрос, но много ме заплени това сериалче, остават ми 4 серии, после мисля да си догледам Сам Сун по някое време, ама май първо ще гледам Worlds Within (заради красавците, които са били двойка и в живота по време на снимките, а това е интересно да се види :wub: ) Та така - ако някой има сходни вкусове, може да дава идейки :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето като всички по постера сюжета и актьорите и ако ми хареса влиза в моя дълъг списък и от там на тото (най-често на Онче-Бонче :lol: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...