Jump to content

Witch Craft Works (2014)


Razzormaw

Recommended Posts

112982l.jpg

 

Witch Craft Works

ウィッチクラフトワークス

Държава: Япония

Година: 05.01.2014

Епизоди: 12

AniDB

Студио: J.C. Staff

 

Плот: Историята се върти около Такамия Хонока, момче чиято съученичка Кагари Аяка е изключително талантлива в спортовете, класните занимания и на всичко отгоре и привлекателна. Също така е и най могъщата вещица на Земята. Нейната основна цел е да защити Такамия на всяка цена.

 

Бележка: Едно от най чаканите от мен заглавия! Не само защото ще го правят моите любимци от JC Staff ами защото тази история я следя от доста време в мангата, която се явявава и първоизточник.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=lltx5nJQzoE

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз лично не се оплаквам. Личи си, че хората дето са направили тая история мислят мащабно! Един вид да си тежи на мястото героинята! :rolleyes: Пък и като я гледам на постера как го носи тоя,  явно няма проблем с тежестите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук нищо изненадващо за хората, които като мен са чели мангата. Хубавото на тези екранизации е че виждаш как любимците ти от черно белите страници оживяват на екрана, затова и зяпането на анимета винаги ще е приоритетно за мен, а Кагари Аяка си е доста интересна героиня откъдето и да го погледнеш. Такамия е поредният загубеняк, но тук този герой има интересна и значима роля за действието, тези, които решат да отделят време на това аниме ще видят защо точно в последствие. Тези вещици, които се появиха са също доста колоритни личности, но за тях после..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори епизод затвърди добрите впечатления от първият, засега добре пресъздават нещата от мангата, но да видим докъде ще я докарат. Всъщност началото на тази история може да се окаже малко тегаво най вече заради личностните характеристики на главният герой, но по нататък нещата стават по интересни, а и неговата роля е от голяма важност като в последствие става все по надежден. Този епизод загатнаха за нещо доста важно относно потенциалът му, но няма да спойлвам понеже това с Евърмилион е доста интересно хрумване на мангаката. При Кагари Аяка нещата също не са такива каквито изглеждат като миналото й е доста интересно, всъщност това важи и за двамата с Хонока.

JC Staff оново радват като няма просто как да съм недоволен засега от тяхното пресъздване на тази история както и добрата работа на сеютата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 1: Отлично свършена работа откъм арт, анимация, керактър дизайн и всичко останало, отнасящо се до картината! Малко постно откъм сюжет беше, но ще се преживее, и без това не съм и очаквал задълбочена и логична история icon_lol.gif Главният герой е мухльо, с минимален шанс за подобрение. За сметка на това Огнената вещица е невероятнаааааа~ love.gifС този поглед донякъде ми напомня за Маширо Шийна

 

Епизод 2: Продължава си стабилно добре. Имахме още от простотиите на Такамия и Кагари, малко измъчване на вещици... Директорката изглежда готина.

 

Епизод 3: Забравете какво съм казал по-нагоре, Такамия няма шанс да се оправи - г*й се е родило момчето, такъв ще си и умре icon_lol.gif Сериозно, сякаш той играе женската роля! Ся ще става и вещица... Средна работа беше епизодът, очаквам следващия.

 

Епизод 4: Не мога да спра да се смея, това беше най-нелепият епизод досега =%29%29.gif Вече си имаме imouto с brother complex, която е и вещица при това. Битката с гигантски животни направо ме довърши обаче.
"Нима си мислиш, че заек би победил мечка?" - честно, не се бях замислял. Особено пък ако и двете са с размер на жилищни сгради icon_mrgreen.gif След това се появи и динозавър - Боже опази - и мечката стана толкова огромна, че се извиси над един хеликоптер (а великият динозавър беше голям колкото стъпалото й?!) ; след това уж ги настъпи, а на тях нищо им няма. Добре, това е аниме, не може да измрат толкова бързо, ама поне някакви щети по града да имаше, то с този крак може да разруши 4-5 улици - нищо такова. След битката Такамия осъзна колко е влюбен в Кагари, отключи gay power и се разрева под претекст, че му е липсвала и се е притеснявал за нея, въпреки че реално знае, че тя е ОП и не се бяха виждали по-малко от ден... Наш'то момиче още малко брак щеше да му предложи, к'во вика "Премести се у нас, ще те браня постоянно" doh.gif Добре бе, аз ли съм назад или това трябва да го казва един мъж!? Не, че Такамия е голям мъж, ама това настрана
Отделно, Тампопо ме кефи много, особено сейюу-то й, много добре си играе ролята. thumb.gif Сега ще видим тая Медуза каква ще е, нали казват, че можела да разруши света icon_rolleyes.gif
п.п - не знам защо в началото си мислех, че сестричката ще бъде от лошите...

 

Епизод 5: Доста интересен епизод, битката ми хареса как е направена, имаше доста забавни моменти с майката и Касуми. Такамия за пореден път се прояви като жена, целувайки Кагари "по бузката" ; при него може да изглеждаше зле, но когато тя му отвърна със същото беше неимоверно сладка love.gif
Изненадан бях от богатството на сем. Кагари, изглежда не било толкова нископлатено да работиш в училище =%29%29.gif
Общо взето нямаше слаби страни епизодът, чакам следващия, където се очертава да има още простотии с майката.

 

Епизод 6: Този еп. като че ли не ми хареса особено... Или просто не бях в настроение точно за това аниме, но се насилих да го гледам... По-скоро е второто.

Анимацията, както винаги, беше страхотно направена, единствено не ми хареса, че бяха направили публиката, когато Кагари изнасяше реч, CG.
А Съгледвачките, ако така се водеха, направо не е истина к'ви са айляци =%29%29.gif

 

Епизод 7: Страшен епизод! Идея си нямах, че момичетата толкова ги надъхва да чистят уши =%29%29.gif

 

Епизод 8: Среднист епизод. Танпопо имаше по-голяма роля, което определено ми хареса, но флашбекът с Аяка не ме изкефи особено.

 

Епизод 9: Ха, ще си имаме добра финална арка. Супер. Новата злодейка обаче не ме кефи толкова колкото предишните (въпреки че досега не е имало сериозен злодей, виж само Tower Witches icon_lol.gif)

 

Епизод 10: Както си и мислех, заформя се най-интересната арка. Тук анимацията и изображенията на разрушения град бяха върховни!

п.с Тая, която я подстригваха накрая, коя беше? icon_surprised.gif

 

Епизод 11: К'ъв беше я-я-я-як stars.gif Много бой и шантави обяснения, битки с големи зайци, нова женска с nekomimi и просто няк'ва супер готината атмосфера. С нетърпение очаквам да видя к'ва ще я надробят на финала.

 

Overall: Наистина доста яко се оказа. През цялото време поддържаше добро темпо, общо-взето май нямаше слаб епизод. ok.gif

Както вече неведнъж съм казвал, всичко отнасящо се до картината - арт, анимация, керъктър дизайн, бекграунд и пр. - е направено перфектно. Шантавите битки са направени доста добре.

Обаче тук героите - и конкретно героините - правят цялото шоу. Аяка, директорката Казане, Танпопо, сестричката на Такамия, Танпопо...
ying.gif
Освен Такамия. Той е гей. Обаче поне до голяма степен правеше хумора в това шоу, особено в последния епизод.

Сею-тата бяха перфектно подбрани - особено това на Танпопо (колко ли още ще я споменавам не знам - просто съм влюбен в това момиче love.gif), Хроноар, Ринон... ; Саундтраците също ми харесаха, ОП&ЕД песничките бяха сладки :3

Едно от добрите попадения на сезон Зима 2014. Оценка: 8,5/10. peace.gif

п.с Обаче на мен не ми се ще да има втори сезон. Една овичка още ще му стигне на шоуто, не му трябва още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...