pamity Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 (edited) Здравей, ето ти линк , аз не гледам филърите и ги следя от тук Edited July 15, 2016 by mrnkaloto Покривай линковете Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mn Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Здравейте! Гледа ми се аниме сериал, на което действието да се развива в бъдещето. Може да ми препоръчате някоя стара класика или нещо ново. Единственото условие е да има български субтитри. И ще ви помоля да се ограничите с най-много два препоръчани сериала. Просто нямам време много за гледане и може би ще успея да изгледам максимум 2 сериала. Така че трябва да покажете най-доброто. Благодаря ви предварително! А какво ще кажете за Ghost In The Shell? Май има филми, сериали, игри и какво ли още не. Какво точно да гледам, ако реша да е това? Малко насока и инфо ще ми е много полезна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
debil4e Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Нещо по-конкретно като жанр, защото часта с "действието да се развива в бъдещето" е много обща. Второ само сериали или и филми може понеже на Ghost In The Shell аз лично харесвам филма от 1995 По принцип, голяма част(да не кажа всичко) от категория Sci-Fi се покрива с това, което вероятно търсиш, но трудното е с бг субтитрите. Някой имат теми тук и дано намериш нещо по твой вкус. Набързо и съвпадащо с изброеното от теб по горе са заглавията в спойлера, популярни са(което не ги прави лоши, а просто преведени ) и вероятно си ги чувал или дори гледал, но засега толкова Steins;Gate, Psycho-Pass, Darker than Black: Kuro no Keiyakusha-на това май вторта част има бг субс, Ergo Proxy, Ghost in the Shell, Sidonia no Kishi, .hack//Sign, Eve no Jikan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razzormaw Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Трябваше да каже какъв жанр предпочиташ щото вкусове всякакви - говоря за екшън, романс, комедия, драма и т.н.. Ето мен Ghost-a, който споменаваш изобщо не ме кефи. Лично мога да дам препоръки за бая заглавия от Гъндамите ако говорим за свят развиващ се в бъдещето като някакъв вариант за прогреса на човечеството. Те са точно една такава проекция с множество вариации засягащи доста интересни теми в социален и политически план, а екшъна поне в повечето е на доста добро ниво. Но гъндамите не са за всеки както повечето меки..ако ти се гледа мека тоест аниме с битки с роботи или особено такива с постапокалиптичен сюжет гарниран със сайбърпънк мога да препоръчам отлични заглавия някои от които шедьоври. Иначе мога да дам само два варианта, които ми се струват приемливи като общ знаменател - Gankutsuou и Gurren Lagann. Първото е футуристична вариация на граф Монте Кристо, а второто пародия на мека с доста забавни и същевременно сериозни нотки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mn Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Ивинете ме, че ви затрудних с описанието ми. Имате ли нещо, което да е екшън? Да има роботи, киборги и други такива. Може би историята да е за хората, които се опитват да спасят почти разрушената Земя. Нещо такова. Благодарско! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
debil4e Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Цялата Гандъм поредица, Ghost in the Shell, Sidonia no Kishi, Hoshi no Koe, RahXephon, Escaflowne, FLCL, Tengen Toppa Gurren Lagann... абе всичко включващо Mecha Виж, кои от тях имат бг буквички не знам, всъщност за които се сетих ги споменах в горния пост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razzormaw Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Мда тя добре те е упътила. Аз ще добавя само едно заглавие - Fullmetal alchemist, което е просто must-see. Ако се спреш на гъндамите препоръчвам Gundam Seed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miss Interpol Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Мда тя добре те е упътила. Аз ще добавя само едно заглавие - Fullmetal alchemist, което е просто must-see. Ако се спреш на гъндамите препоръчвам Gundam Seed. Съгласна, само че Brotherhood Code Geass също не е лошо, но не съм сигурна дали има бг суб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonihrisi Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Дете на 9 години, момиченце, време му е да започне да гледа аниме. Препоръчайте моля, нещо подходящо, може и сериали. Може да чете субтитри, говори и чете свободно на два езика - френски и български. От дублаж също не се отказваме. Очаквам вашата помощ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
debil4e Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Ще опитам, макар че за френски субтитри не съм проверявала досега . Само дай някаква по конкретна насока, например какво харесва детето, това че е момиче не е достатъчно-в смисъл може да харесва спорт, екшъни, фантастика и тн Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ragnos Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Това e добро начало. Приказките на братя Грим. С малко повече търсене ще се намери и с бг дублаж. Иначе от по-сериозните творби за деца - всичко на студио Гибли, режисирано от Миядзаки, без "Порко росо" и "Вятър се надига". Особено добре е да започне от Небесният замък Лапута, Отнесени от духове, Подвижният замък на Хаул и за финал Принцеса Мононоке, понеже е малко по-мрачна приказка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonihrisi Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Днес започвам със Замъците. Как не се сетих. Гледала съм ги и съм във възторг. Благодаря! А когато я попитах какво харесва: - Ами всичко момичешко! - което преведено на езика на възрастните евентуално значи - всичко без екшън. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tensei Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Понеже отдавна не съм гледал аниме преоръчайте ми някое със тупалки може и да има лека драма няма да откажа.Благодаря предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagura Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Някой който да е превел/ преведе този masterpiece? o(╥﹏╥)o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsvetelina85 Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Здравейте, това ми е първото писане във форума и влизам с въпрос. Имам 8 годишна госпожица, която проявява интерес към мангата/анимето.....та ако може да ми препоръчате нещо подходящо като за начало. Знам, че принципно не са съвсем за деца на тази възраст...ама обещах да намеря нещо подходящо. Може да е за училище, за спорт...нещо от този вид. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
debil4e Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Няма проблем да препоръчам нещо, обаче как стои въпроса с езика, тоест държиш ли на бг буквичките? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsvetelina85 Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Ами добре е да има бг. субс, но ако няма не е проблем . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
debil4e Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Ок, тогава ще ти пратя няколко предложения на лични Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts