Jump to content

Препоръчайте ми аниме...

djumba
 Share

Recommended Posts

Здравейте! Гледа ми се аниме сериал, на което действието да се развива в бъдещето. Може да ми препоръчате някоя стара класика или нещо ново. Единственото условие е да има български субтитри. И ще ви помоля да се ограничите с най-много два препоръчани сериала. Просто нямам време много за гледане и може би ще успея да изгледам максимум 2 сериала. Така че трябва да покажете най-доброто. :) Благодаря ви предварително!

А какво ще кажете за Ghost In The Shell? Май има филми, сериали, игри и какво ли още не. Какво точно да гледам, ако реша да е това? Малко насока и инфо ще ми е много полезна.

Нещо по-конкретно като жанр, защото часта с "действието да се развива в бъдещето" е много обща. Второ само сериали или и филми може понеже на Ghost In The Shell аз лично харесвам филма от 1995 :)

По принцип, голяма част(да не кажа всичко) от категория Sci-Fi се покрива с това, което вероятно търсиш, но трудното е с бг субтитрите. Някой имат теми тук и дано намериш нещо по твой вкус. Набързо и съвпадащо с изброеното  от теб по горе са заглавията в спойлера, популярни са(което не ги прави лоши, а просто преведени :) ) и вероятно си ги чувал или дори гледал, но засега толкова

Steins;Gate, Psycho-Pass, Darker than Black: Kuro no Keiyakusha-на това май вторта част има бг субс, Ergo Proxy, Ghost in the Shell, Sidonia no Kishi, .hack//Sign, Eve no Jikan

Трябваше да каже какъв жанр предпочиташ щото вкусове всякакви - говоря за екшън, романс, комедия, драма и т.н.. Ето мен Ghost-a, който споменаваш изобщо не ме кефи. Лично мога да дам препоръки за бая заглавия от Гъндамите ако говорим за свят развиващ се в бъдещето като някакъв вариант за прогреса на човечеството. Те са точно една такава проекция с множество вариации засягащи доста интересни теми в социален и политически план, а екшъна поне в повечето е на доста добро ниво. Но гъндамите не са за всеки както повечето меки..ако ти се гледа мека тоест аниме с битки с роботи или особено такива с постапокалиптичен сюжет гарниран със сайбърпънк мога да препоръчам отлични заглавия някои от които шедьоври.

Иначе мога да дам само два варианта, които ми се струват приемливи като общ знаменател - Gankutsuou и Gurren Lagann. Първото е футуристична вариация на граф Монте Кристо, а второто пародия на мека с доста забавни и същевременно сериозни нотки.

Ивинете ме, че ви затрудних с описанието ми. :) Имате ли нещо, което да е екшън? Да има роботи, киборги и други такива. Може би историята да е за хората, които се опитват да спасят почти разрушената Земя. Нещо такова. Благодарско!

Цялата Гандъм поредица, Ghost in the Shell, Sidonia no Kishi, Hoshi no Koe, RahXephon, Escaflowne, FLCL, Tengen Toppa Gurren Lagann... абе всичко включващо  Mecha :)  Виж, кои от тях имат бг буквички не знам, всъщност за които се сетих ги споменах в горния пост.

Мда тя добре те е упътила. Аз ще добавя само едно заглавие - Fullmetal alchemist, което е просто must-see. Ако се спреш на гъндамите препоръчвам Gundam Seed.

Съгласна, само че Brotherhood  :happy:  Code Geass също не е лошо, но не съм сигурна дали има бг суб. 

Дете на 9 години, момиченце, време му е да започне да гледа аниме. Препоръчайте моля, нещо подходящо, може и сериали. Може да чете субтитри, говори и чете свободно на два езика - френски и български. От дублаж също не се отказваме.

Очаквам вашата помощ!

Ще опитам, макар че за френски субтитри не съм проверявала досега :) . Само дай някаква по конкретна насока, например какво харесва детето, това че е момиче не е достатъчно-в смисъл може да харесва спорт, екшъни, фантастика и тн

Това e добро начало. Приказките на братя Грим. С малко повече търсене ще се намери и с бг дублаж.

Иначе от по-сериозните творби за деца - всичко на студио Гибли, режисирано от Миядзаки, без "Порко росо" и "Вятър се надига". Особено добре е да започне от Небесният замък Лапута, Отнесени от духове, Подвижният замък на Хаул и за финал Принцеса Мононоке, понеже е малко по-мрачна приказка.

Днес започвам със Замъците. Как не се сетих. Гледала съм ги и съм във възторг. Благодаря!

А когато я попитах какво харесва: :na2:  - Ами всичко момичешко! - което преведено на езика на възрастните евентуално значи - всичко без екшън.

Понеже отдавна не съм гледал аниме преоръчайте ми някое със тупалки може и да има лека драма няма да откажа.Благодаря предварително.

Здравейте,

това ми е първото писане във форума и влизам с въпрос.

Имам 8 годишна госпожица, която проявява интерес към мангата/анимето.....та ако може да ми препоръчате нещо подходящо като за начало. Знам, че принципно не са съвсем за деца на тази възраст...ама обещах да намеря нещо подходящо.

Може да е за училище, за спорт...нещо от този вид.