Jump to content

Най-добър японски сериал 2013


parab

  

40 гласа

  1. 1. Кой японски сериал ви хареса най-много?/ A-M/

    • Никой от раздела
      1
    • Ando Lloyd - A.I. Knows Love?
      2
    • Garo 3: Yami wo terasu mono
      0
    • Gekiryu~Watashi wo Oboete Imasuka?
      0
    • Hanzawa Naoki
      5
    • Hard Nut
      3
    • Itsuka Hi no Ataru Basho de
      3
    • Kamen Teacher
      0
    • Kasuka na Kanojo
      2
    • Kazoku Game
      16
    • Last Cinderella
      12
    • Minna! ESPer Dayo!
      0
    • Karamazov no Kyoudai
      5
  2. 2. Кой японски сериал ви хареса най-много?/ N-Z/

    • Никой от раздела
      3
    • Pin to Kona
      2
    • Saikou no Rikon
      4
    • Sennuu Tantei Tokage
      0
    • Shoten In Michiru no Mi no Uebanashi
      3
    • Starman ~ Kono Hoshi no Koi
      0
    • Summer Nude
      11
    • Take five
      2
    • Tonbi
      5
    • Umi no Ue no Shinryoujo / Clinic on the Sea
      1
    • Woman
      3
    • Yakou kanransha
      2
    • Yamada kun to 7 nin no Majo
      8


Recommended Posts

jap20111.jpg

 

Гласуването за японски сериал и тази година ще бъде по-ограничено. Подбрани са заглавия, които имат теми във форума, български превод и мнения за тях.

 

 

П.С. Пропуснати сериали са добавени, а анкетата е нулирана. Благодаря ви за помощта и насоките!

 

Моля да гласувате отново!(към дата 16 декември)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Monsieur е напълно излишен в тази класация. Сигурно аз съм единствената, която го е гледала, направих му тема, но така и не качиха никъде епизодите, освен в японските онлайн сайтове. Дори мислех да се обръщам към модератор изобщо да изтрие темата, няма смисъл от нея, въпреки че аз съм писала.

 

Едно от най-силните заглавия през тази година липсва и това е Tonbi, чиято тема има изписани две страници. Липсва също и Shoten In Michiru no Mi no Uebanashi, доста добър сериал също с доста коментари в темата му. Saikou no Rikon, Pin to Kona, Itsuka Hi no Ataru Basho de, също липсват, а и там е писано доста. Много пропуски има класацията, сещам се и за още.

От тези заглавия, които са изписани само Hanzawa Naoki и Kazoku Game струваха най-много за мен (както и Tonbi, но той не е в класацията).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слаба година беше тази при дорамите. Не беше толкова зле положението както при корейските сериали, но все пак много малко бяха заглавията, които се открояваха, а за някои от издънките дори ме беше супер яд понеже лошата реализация съсипа страхотният потенциал, който притежаваха по начало. С Рие сме на едно мнение като и аз не бих могъл да посоча други от този лист освен Kazoku Game и Hanzawa Naoki. Има още няколко, които ми харесаха, но просто не мога да ги поставя на едно с тези двата..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето зимният сезон си остана най-силен. Не знам как е Шота като доктор, но като детектив много ми хареса в Sennuu Tantei Tokage. Take five също си заслужи симпатиите ми. Не съм гледала Woman  и още един от силните, нито лекарските. Този с Рьоко Йонекура обирал точките в момента.

Съгласна съм с вас, разбира се. Ханзава Наоки, плюс Казоку гейм и Якоу канранша обират първенството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде пак несериозно направена анкета. И миналата година ми попадна такава, че даже и гласувах :slap: . :dunno:  ами то няма половината гледани от мен и доста харесали ми заглавия, дори шедьоври. Начело с Tonbi и следват Itsuka Hi no Ataru Basho de,.. изброените липси до тук. Само  на 1 глас ли имаме право?

Tonbi, Woman  и Kazoku Game са безапелационно на първо място, защото са шедьоври за мен, без грам забележка по всички параметри. Hanzawa Naoki гледам в момента и имам леки забележки към режисьора, така че няма да е до горните 3 а едно стъпалце под тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, аз пропуснах и Woman, но ще гласувам, когато добавят и останалите, иначе ми се губи вота, а имам право само на едно гласуване.

 

Шош, не се ядосвай и за мен е странен избора, но виж дори и постерът е само с постери на корейски сериали, няма ни един японски както се казва колкото да има щом е написано, че трябва да гласуваме за японски сериал. Съветът ми към хората, които са отговорни за тази класация е - да се допитат до нас, тези, които гледаме и се интересуваме от японски сериали и най-вече, които пишем редовно. Само бихме помогнали, за да бъде реална тази класация (поне до някъде).

То, верно сме една шепа хора, редовните в японските теми, но все пак държим (предполагам, че и други ще се съгласят с мен) да не се претупва всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е те ще го дооправят в последствие, миналата година май така стана. Вие споменахте най важните липси. А и вотовоте могат да се ресетват така, че би трябвало да можете да махнете гласовете си сега и да дадете после окончателно други.

PP Гледам, че Пепеляшката е набрала сериозна скорост, явно романтиците тука са сила хич да не е! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си прав. Сериозните дорами малко хора са ги гледали. Предполагам, че много от хората, които гласуват, са следили само 1-2 заглавия и ще си дадат вота за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да то аз още миналата година казах, че тези класации няма как да са напълно обективни. Но няма нищо лошо това все пак тази тема е за забавление повече. На мен лично ми е интересно понеже се вижда къде отиват зрителският интерес в нашият форум и какви жанрове и сюжетни сетъпи са предпочитани от мнозинството потребители. Конкретно Last Cinderella не е лошо заглавие, може би ако класацията беше само за категория романс лидерството за в момента на тази драма щеше да е напълно резонно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериозните драми нямат бг превод, което за такива като мен е проблем. Всеки път като гледам с английски буквички трябва да съм отпочинала (нещо, което все по-рядко се случва) да отделя повече време и най-важното получавам зверско главоболие след около половин час. Само ако знаете от колко време се надявам някой да почне превода на Tonbi ( честно чудя се как някак си той остана в страни) , а Пепеляшката ( заради кризата с преведеното ми японско) я изгледах и то много трудно и не разбирам високия вот

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, големи сте мрънкала! :)

Приемам всички критики. Естествено, че ще оправя класацията. Така или иначе, тя не се прави от някои си "вас", а от всички нас. Точно на това се надявах, да вземете отношение и да я съставим заедно, нищо, че ще минем през една междинна стъпка. 

По този начин ще се обърне внимание и на тези заглавия, които са добри, но нямат превод на български.

 

Тъй като съм още по-зле с китайско-тайванските сериали, се надявам хората от съответния раздел да окажат съдействие, за да съставим и съотвената класация и за тях.

 

 

Анкетата е модифицирана, а гласовете са нулирани, затова ви моля да гласувате отново!  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все се сещам за някое заглавие, особено от зимния сезон, който беше много силен. Срамота е, че съм забравила да предложа една от най-забавните дорами на годината - Mahoro Ekimae Tada Benriken. Гомен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamada kun to 7 nin no  Majo е моят избор.Гласувах с три ръчички за него. Е имаше и други добри заглавия - Kazoku game,Karamazon no Kyudai,Summer nude ,но след тази порция смях от Ямада и вещичките ,няма как да гласувам за друг. Може би ако бяха жанрово разделени,но пък те и заглавията не са много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен Силното заглавие през годината беше Karamazov no Kyodai, но си признавам, че давам втори глас за Ямада и вещиците :rolleyes:  Отдавна не се бях смяла толкова с Юске.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите фаворите са Kazoku Game, Tonbi и Hanzawa Naoki. Yakou kanransha също се оказа много добра дорама, жалко че я изгледах наскоро и не можах да пусна глас и за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...