Jump to content

SHINee


Recommended Posts

Според съобщения в медиите на 15 септември, Minho ще играе главната мъжка роля в предстоящата оригинална драма на Kakao TV „Goosebumps“.

"Goosebumps" е драма от 8 епизода, която ще изобразява различни ужасни истории, използвайки фон на често срещано, типично ежедневие.

Драмата наскоро започна да се снима и планира да излезе някъде през октомври или ноември.

Ако бъде потвърдено, Minho ще играе главния герой на един пълен епизод, който започва, когато млад мъж получава мистериозно писмо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредни тийзър снимки на Кий за албума му Bad Love.

Бяга ли, гони ли извънземни не знам, но изглежда впечатляващо.

Изображение

Изображение

Изображение


Изображение

Изображение

 

 

Искам тук да споделя и един актуализиран гайд за SHINee.

Мисля си, че видеото ще е интерено и информативно за всички нас - по-нови и стари фенове. Разказва доста неща за момчетата, някои от които не знаех.

За Оню - през 2015 г. е бил развил вокални полипи и се е наложила операция, след която е имал дълъг период на възстановяване през който не е могъл на говори. Бил загубил почти напълно способностите си и не се знаело дали ще може да пее отново. Работил упорито върху въстановяването си и през първия концерт след операцията си, изпял като свое соло песента Rainy Blue, написана от японския певец Хидеаки Токунага, който бил преминал през същото и страдал от дългогодишни проблеми с гласовите струни. 

Разбираме например, че въпреки всеизвестния факт, че Темин е сред най-добрите танцьори в бранша, то човекът, който най-бързо учи хореографиите е не друг, а Кибум. За соло кариерата си Кий казва, че е "Искам да докажа, че мога да стоя сам на сцената." Мнозина знаят, че Кий е моден ентусиаст и от 2015 г. се занимава със стайлинга на групата, но бях изненадана да разбера, че е и моден директор в СМ.
Ето какво споделя: "Бях винаги на пето място. ВИНАГИ. Сред петимата членове на групата аз постоянно бях класиран на последно място във всяка категория. Това ме накара да се съмнявам в себе си... Затова казах на компанията, че искам да се заема със сценичните костюми. Благодарен съм, че харесаха всичките ми идеи. Има толкова много айдъли, които са много по-красиви от мен, мнозина, които са по-високи от мен. Има толкова много са по-добри певци, по-добри танцьори от мен. Така е. Но аз си мисля, че да живея като себе си е най-добрият начин... И виждате веждата ми, нали? Не съм го направил нарочно, това е белег и като по-млад бях свикнал винаги да го прикривам. Но не мислите ли, че е добре да имате по някое празно място? Мисля, че е окей, ако нещо е непълно. Дори ако не всичко е завършено (предполагам в смисъл несъвършено?), докато съм истински... всичко е наред. Това е картата на живота ми, моят знак. Чувствам се по-добре, когато мисля така."
(Кий, Кий... КИЙ!!!)

Минхо, Минхо :D Винаги ми е била забавна смешката, която Те споделя: "Аз мисля, че състезателността е хубаво качество, но Минхо я показва за незначителни неща. Например в шоу-викторина. Ако веднага отговорим изобщо не е забавно, трябва да създадеш достатъчно материал за предаването. Всички знаят отговора, но си траят... А той си мисли, че е най-бързият..."

Научаваме също, че в началото на кариерата си Темин не е различавал тоновете (tone deaf) и това била причината да няма самостоятелни части в дебютната песен "Replay". Обаче заложил на здрава работа, която му се е отплатила и вижте го сега - страхотен певец. Темин е и първият айдъл от СМ, който дебютира със соло албум, докато е действащ член на група. Годината е 2014, а той е едва 21-годишен. 

Джонгхьон. Един от най-добрите вокали в к-попа. Първият СМ айдъл дебютирал със самопродуциран соло албум...  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои официални снимки на Темин като част от военния оркестър. Той споделя, че би искал да се срещне със семейството и домашните си любимци по време на първата му почивка и споделя, че много му липсват феновете.

Вижте тук.

IMG_20210916_055712.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпълнение на военния оркестър на  песни на Майкъл Джексън - 

We Are The World и Heal The World. 

С участието на Темин. :cry:

Обичам Майкъл, обичам Темин, и тези песни.

Чувствам се някак... вдъхновена. 

 

 

И феновете веднага отчетоха факта, че Темин вече четири пъти дебютира.
С SHINee, 2008 г.
Изображение

Соло, 2014 г.
Изображение

Със SuperM, 2019 г.
Изображение

И във военния оркестър, 2021 г.:D
Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нови тийзър снимки на Кий за албума му Bad Love.

Подсещам,че излиза на 27.09, 18:00 KST.

Изображение

Изображение

E_fuNApVgAoHMNP?format=jpg&name=medium

1, 23456, 7

 

За песните в албума пише:
Кий ще покаже широкия си музикален спектър с първия си мини албум BAD LOVE.

Той ще включва песните "Yellow Tape", която напомня за мистериозен филм, както и английската песен "Helium".

Кий е написал текста на диско парчето "Saturday Night", както и на топлата "Eghteen".

Off Topic

 

KEY to show off his wide music spectrum through his first mini album 'BAD LOVE'! To include 'Yellow Tape' which reminds you of a mystery film and English song 'Helium' as B-side tracks!

 

KEY writes the lyrics of the disco genre B-side ‘Saturday Night’ and the heartwarming B-side ‘Eighteen’ from his upcoming new solo album!

 


 

Видео от канала на SK Telecom.

Темин е записвал гласа си за NUGU - онези, умни приложения, които отговарят на някакви въпроси или ти казват прогнозата за времето. Това се е случило в Advice ерата, може би през май, преди да влезе в казармата. Определено му е било натоварено, но се надявам сега да има възможността да си почине поне малко. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И честитката за рождения му ден в тон като предстоящият му албум. Добър е. Много здраве и да видим какво ще ни поднесе с новия албум, че концепцията дето представи досега, много интересна и луда. Пък и на 27 септември ще има и нещо като обратно броене на живо, тоест Кий ще се включи онлайн в ютуб канала на групата, ще говори за албума, ще споделя спойлери и т.н. Много неща ни очакват, но и днес е негов ден, защото е рожденик. :wub:

IMG_20210923_062429.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз този човек много го харесвам и безкрайно уважавам. 

Не само заради уникалния му стил, страхотния глас или красивата външност. Да, заради всичко това, но най-вече за смелостта да бъде себе си, показвайки се директен, открит и с пиперлив хумор. Както когато имаше лайф в Инста след уволнението например. Един фен го пита дали пие и той каза "Аз съм на 30 г. Да, пия." Или когато някой му се примоли "Говори на английсли, че не разбирам.", тогава Кий й каза простичко да научи корейски. Или когато направи видео-връзка с фенове, на живо в лайфа си. 

Той е един от айдълите който би ми било интересно да опозная като човек. 

 

Честит рожден ден, Кибум! 

Бъди здрав и дерзай! 

Ужасно много се радвам, че си част от Шайни! И донякъде причината да съм тук, в този прекрасен форум. 

 

Снимки за предстоящия му онлайн концерт Beyond Live - Key CROKS IN THE KEYLAND, който ще се проведе на 26.09, 15:00 KST. Между другото, там ще изпълни за пръв път песните от албума. 

78aa13f482fa3668.jpg

 

6ece68a9b9a5e25c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит Рожден ден на сладурчето Кий.Пожелавам му много здраве,най вече.Много успех за предстоящият му албум.От снимките му изгежда (поне за мен),че са някак мрачни,но в същото време той самият е цветен.Ще е нещо ново и различно.Да видим като излезне албумът му,дали и песните ще са такива,някои мрачни,а други щури:)

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А любимеца ми има рожден ден.:rolleyes:Тогава честит рожден ден на Кибум от мен ,да е жив и здрав .Пожелавам му много творчески изяви за напред,успех,в каквото се захване да върши.:wub: И да той винаги е бил себе си и държал на това,което е той самия. Той ми е любимец още,когато ги чух за първи път и преоткрих  кпоп чрез тях. Дерзай напред и назад не се обръщай Key:blush:

klz1632379120y.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак хващам последния влак за поздравленията, ама не мога да пропусна да честитя на този прекрасник.

Да е жив и здрав и много щастлив. Благодаря много за готините постове по-горе, момичета всички сте страхотни.

Шайни е една от първите ми групи и винаги ще изпитвам по-специален сантимент към тях.

Кий е толкова земен, искрен, истински, много му се радвам.

Още дълги години творческо дълголетие му желая:)

 

spacer.png

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ключовите откровения на Кий за намирането на вдъхновение за предстоящия му солов албум, значението на това да живееш вярно на себе си и др.

 

Наскоро Кий участва във фотосесия и интервю за модното списание Vogue!

В интервюто той разказа какво означава за него ключовата дума „ретро пространство“. „Преди ретрото да се превърне в мега тенденция, това беше тема, която вече беше вградена в мен“, споделя той. „Винаги съм копнеел за тази култура и исках някой ден да я изпробвам по свой начин.“

Ретро тенденцията е нещо, което Кий влага в предстоящия си самостоятелен албум „BAD LOVE“, който ще излезе на 27 септември. Споменавайки как се е вдъхновил от жанра научна фантастика, той разкрива, че е изследвал стари играчки, рисунки, направени от легендарния рок групи и класически чуждестранни филмови плакати, за да съберат концепцията за неговия албум.

Що се отнася до начина, по който е определен дизайнът на албума, Кий каза: „За предишния си албум взех предвид гласовете на експерти в областта и други служители. Въпреки това, за „BAD LOVE“, тъй като вече бях предложил ключовата дума „ретро пространство“, исках да включа собствения си вход повече от преди. Моят стандарт за избор на дизайна на албума идва от мисълта, че компактдискът е вид сувенир. Искате да го съберете и се чувствате добре, когато го получите. Вместо нещо, което можеш да си купиш по всяко време, исках албум със силно сезонно настроение. "

Когато се мъчеше да измисли дума, за да опише какъв би искал да бъде албумът му, интервюиращият предложи „произведения на изкуството“. Кий се съгласи и добави: „Точно така. Хората, които купуват книги, може да го направят, защото им харесва, но също така получават голямо удоволствие само от притежаването им. Искам албумът ми да е такъв. "

Кий посочи, че въпреки че е негов собствен солов албум, стилът не трябва да бъде изцяло негов. „Обмислих много различни гледни точки“, каза той. „Този път обаче си помислих, че ще съжалявам, ако не направя това, което искам. Напоследък бях в много разнообразни предавания и не се занимавах много с музика. Искам да уведомя хората, че съм могъщ и имам силна концептуална страна. Сякаш аз съм „основният ключ“.

Кий също разкри, че е плакал на снимачната площадка за музикалното видео „BAD LOVE“. Той обясни: „Този албум трябва да е бил наистина интензивен. Имаше проблеми с бюджета и времето, резюмето на музикалното видео беше отменено, имах разногласия с хората ... имаше много драма. Моментът, в който снимките приключиха, се почувства малко сложен. "

Описвайки себе си като човек, който предпочита да остане зает, той приписва тази черта на личността на опита си, прекарал живот, определен от другите. „Мога да взема много по-добри решения, тъй като сега знам много повече, отколкото когато бях на 18, а също така имам смелостта да кажа„ не “, споделя той. „Това е ера на самомаркетинг, в която е добре да разкрия повече за себе си. Има още много неща, които не знам. Преди няколко месеца, когато популяризирах „Don’t Call Me“, бях шокиран, когато чух коментара „Кий трябва да обича да пее и танцува“.

Кий смята, че причината за този коментар трябва да се дължи на постоянното му появяване в естрадни шоута и скорошната му военна служба. „Идеята да пея трябва да е била нова за обществеността. Поради тези думи отново осъзнах какъв съм в настоящия момент. "

Той отбеляза значението на постоянното изявяване на себе си чрез различни социални медийни платформи, като каза: „Тъй като това е епоха, в която е нормално да се появяваш постоянно върху нещата, ако си вземеш дори малко почивка, това може да се почувства като дълга пауза. Не съм знаменитост, която прави видеоклипове в YouTube, но се опитвам да се появявам често в клиповете на други хора. "

Кий посочи, че социалните медии също са му позволили лесно да уведомява хората какво харесва, докато си спомня: „Отне много време, за да разбера, че харесвам дрехите. Тогава нямаше Instagram. "

Влиянието на социалните медии не е единственото нещо, което се е променило, откакто Кий стана знаменитост. Той също така спомена как личността му се е променила в сравнение с преди около пет години. „По-рано щях да излизам, когато имам време, независимо дали ще си купя дрехи, ще отида при дерматолог или ще се срещна с приятели“, коментира той. „Сега обичам да прекарвам време в почистване на къщата или да се грижа за кучетата си. Наричам го „радостта от самотата.“ Приятно е, когато приятелите ми посещават къщата ми, но след един или два часа се чудя кога ще си тръгнат, ха ха.

След това Кий повиши интереса си към екологичните въпроси, коментирайки: „Тъй като съм човек, който се движи много, не мога да спра да използвам пластмаса, но се опитвам да се дистанцирам от нея. Публикувах снимки в Instagram, когато отидох в магазин за нулеви отпадъци, надявайки се, че някой ще види и ще бъде повлиян от него. Предлагам някои идеи, свързани с околната среда, но също така не съм перфектен, така че съм предпазлив. "

Интервюиращият приключи, като попита Кий дали някога е чувал коментара: „От всички хора около мен изглеждаш най-щастливият“. Кий със смях отговори: „Никога не съм чувал това, но хората ми казват, че ревнуват как мога ясно да кажа какво харесвам и какво не харесвам.“

Тук може да видите статията + още супер страхотните снимки на Кийот фотосесията му.

 

Key-1.jpg Key-9.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от най-щурите айдъли.
Bad Love - Key.

 

 

Определено е в стил 80-те, а басът е толкова силен, че на моменти не чувам нищо друго. 

Обаче без съмнение хореографията много ми хареса и нямам търпение да го видя из музикалните предавания. :)

Отивам да чуя албумчето и ще се разпиша с мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И песента и клипа са трепач.

Много ми харесва идеята за 80-кия период, дрехите, фантастиката, кораба Ентърпрайс.

За гласа на Key, каквото и да кажа малко ще е.

И аз отивам да слушам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Албумът ми хареса, като Bad Love най-малко. :D

Любимата ми песен е тази - Eighteen (Осемнайсет)

Тя е една от двете негови парчета в албума и е адресирана към 18-годишния младеж Ки Бум.

 

Бягането винаги е победа или загуба.

С теб никога няма видя края, края на моя свят

В красивите дни и дори когато съм стъпкан,

С теб никога няма видя края, края на моя свят

 

Не позволявайте всичко да се срути

Просто мечтайте и летете високо, мои осемнайсет, мои осемнайсет...

Не позволявайте всичко да се срути

Летете без граници, мои осемнайсет, мои осемнайсет

 

Прикован в един и същи капан всеки ден

Вероятно просто ще вървя

Нараняващ, за да не бъда наранен

Уморен съм, просто запушвам ушите си

 

Бягането винаги е победа или загуба.

С теб никога няма видя края, края на моя свят

Дори да остана без дъх, дори да падна

С теб никога няма видя края, края на моя свят

...

Дръж ме здраво, защото краят ще дойде

Бих искал да го видя с теб,

Краят на моя свят с теб

 

Не позволявайте всичко да се срути

Няма да поглеждам назад, мои осемнайсет, мои осемнайсет

Не позволявайте всичко да се срути

Не се тревожете, мои осемнайсет, мои осемнайсет

Летете без граници, мои осемнайсет, мои осемнайсет

 

 

 

 

Една статия на CLASH за албума на Кий.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да не постна две страхотни видео, с танцуващия Key

В първото според мен направо си засенчи Hyuna

 

 

Второто скри шапката на всички участници, признавам си и моето чене увисна като му видях движенията.

Направо може да се конкурира с крал Темин за палмата най-добър танцьор;).

От 0.44мин започва якия купон

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...