Jump to content

SHINee


Recommended Posts

:oСтейдж от Темин...

 

Допълвам...

Темин в радио KBS Cool FM, 10 септември

태민(TAEMIN) 'Criminal (Radio Ver.)' /200910[강한나의 볼륨을 높여요]

 

Редактирано от skofiild
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненaдa The STAGE Nemo

Тaзи песен и aз много я хaресaх. Инструментaлът е стрaхотен, a и сaмият Темин я посочи кaто неговa любимa от aлбумa зaедно с Criminal.

 

И "коментaрно студио" от сaмия Темин.
С усмивка споделя как е допускал гафове при сцената в която зад платното се протягат ръце.
Скелетът бил истинска ръка, компютърно са я променили, а в сцената с картите човек от екипа дърпaл кaртите, зa дa изглеждa по-ефектно.
Като цяло ни обяснява, че песента и видеото показват злият (престъпникът) Темин и жертвата Темин, общо взето идеята е Стокхолмския синдром.
Споделя, че любимата му фраза от песента е "So elegant, a criminal who hurts me. So elegant, a criminal who destroys me" (Толкова елегантен, злодей, който ме наранява, който ме унищожава).
Чуди се какво ли мислят колегите му от Шайни. Споделя, че Onew го подкрепя чрез Бабъл и вероятно харесва песента.
Казва, че тя няма общо с 2Kids, но Criminal в този албум - Act 1, е някак свързана с песен от Act 2 и ако кажем, че има сюжет, то сега посреща трудностите, а по-късно ще е щастливият край.
(може ли да е толкова сладък този "criminal", кажете ми?)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И сaмият Темин - The STAGE

ЪПДЕЙТ
Има едни такива изпълнители, че на когото и да си фен си ТЕХЕН фен. Темин е от тях. А най-хубавото е, че има и такива местенца, като Esterm Spirit, където можеш не просто да споделиш ефектна картинка, а и да научиш нещо за човека зад нея. Тази The STAGE, чийто клип е отдолу, не е просто поредния танц, а кратък филм за артиста и човека Темин, и неговата музика. Ако имате възможност погледнете го, а аз слагам и най-прост превод на български, за да може да стигне до повече хора. Надявам се да ви е интересно.

TAEMIN
THE STAGE

“Птицата се мъчи да излезе от черупката си. Яйцето е светът. Който иска да се роди, трябва да разруши един свят. Птицата лети към бог. Богът се казва Абраксас.” – Херман Хесе, „Демиън“ , 1919 г.

Off Topic

TAEMIN
THE STAGE

“Птицата се мъчи да излезе от черупката си. Яйцето е светът. Който иска да се роди, трябва да разруши един свят. Птицата лети към бог. Богът се казва Абраксас.” – Херман Хесе, „Демиън“ , 1919 г.

- Готови за репетиция. Да я направим!
- Да, разбира се.


Всъщност, когато бях малък приемах за задължително, че трябва много да работя. Мислех, че е очевидно. Обаче постепенно осъзнах, че никой не ме кара насила да го правя, а го правя, защото го обичам. Стана моето си нещо. Едно по едно започнах да правя неща, които харесвам. Осъзнах, че това ме кара да се чувствам отговорен към нещата, с които се занимавам. Дава ми чувство на удовлетворение, когато бъде изпълнено.

- Здравейте, здравейте!
- Практикувахме…
- Определено е Темин…


Мисля, че ставам по-добър колкото повече влагам в работата си. За мен тези неща са моята история. Както с животните – така както те оставят старата кожа зад себе си мисля, че и аз оставям пътека след себе си. Това, което другите никога не са направили, само Темин е правил. Моята идентичност. Мога ли да кажа, че това (сякаш) ме описва с повече детайли?

- Трябва да го направиш по-близо. Съберете се…

Наистина не помня… Това е като израстване. Ставам по-възрастен, надявам се, че хората ме гледат и мислят: „Аха, значи така се е променил… Станал е по-зрял…“ Искам да покажа живота си като личност. И в музикален аспект, като музикант. Звездата Темин и човека Темин. Колкото повече давам позитивна енергия, трябва да получа обратно, за да презаредя. Надявам се можем да даваме и да получаваме (енергия). Това желая.

- Добре, готово. Нека ви покажа кадъра.
- Виж това. Как е?...
- Ще включиш ли
LED отзад?
- Да.

..
- Всичко е хубаво, но това…
- Пода? Защото е твърд? Говорихме за това. Опитахме да направим отделна сцена, обаче тази камера не може да е на същото ниво като другата, трябва да направим отделна платформа на върха… Ако си уморен, почини си.


Когато си изпълнител от много време хората имат високи очаквания. Аз, разбира се, искам да задоволя тези очаквания, но в някои дни усещам товара на раменете си много тежък. Чудех се дали ако се променя като човек, ако стана нов човек – дали хората ще ме приемат за нов? Имам предвид, разбира се, след като пак съм си аз, няма да мога да съм напълно променен, от А до Я. Но исках да пробвам нещо, което никога не съм правил. Опитах различни неща, нещо силно и властно. Мисля, че такива неща. Моментът в който излезе Criminal се надявам хората да помислят по нов начин  за Темин като човек. Като се замислиш, аз произвеждам (представям) нов имидж. Излизането с нова тема е като (създаването на) нещо ново. Обаче, ако хората могат да усетят, че аз като човек, съм някак променен, могат да възприемат и албумът ми по-сериозно. В юношеството ти ставаш бунтар и просто мразиш неща, които преди си харесвал. Чувстваш се изгубен, минаваш през спадове. Но преодоляваш тези неща и ставаш по-силен за нещата, които ще правиш в бъдеше. Да кажа ли, че ставаш по-уверен в това, какво да правиш? Разказвам своята история. Показвах себе си и исках да знам начина по който хората да разберат как се чувствам и да ме подкрепят, което е трудно. Но ако знаех, че аз ще бъда международна звезда…  Вибрацията и музиката, които хората обичат? Наистина не знам каква музика хората ще харесат, но сега се опитвам да правя нещо, което аз обичам и мисля, че е готино. Просто нещата които мисля, че са яки. Мисля, че това правя най-добре, ако се опитам. Затова… не казвам, че не мисля за звука и музиката въобще. Не мисля обаче прекалено за това. Аз… Самият аз не съм сигурен, но мисля, че и другите не са. Но мисля да бъда уверен за да (може) някой, който прилича  на мен, да го хареса.

- Добре, хора. Започваме точно в 8:05.
- Добре, да го видим…


THE STAGE
(един час преди сцената)


Въпрос 1
Представяне на албума

Never Gonna Dance Again: ACT 1 (буквално означава Никога повече няма да танцувам: ЧАСТ 1) скоро ще излезе. Съдържа общо девет песни. За артиста Темин това е ново пътуване за намиране на ново „аз“ и ново начало.

Въпрос 2
Причината да използваш цитат от „Демиън“

Вече 13 години работя. Работя с SHINee, сега като соло изпълнител, работя и в новия проект SuperM. Това е свят в който живея и познавам. Обаче исках да променя света в който съм свикнал да живея, да го обновя, да покажа нова страна от себе си. Затова исках да включа цитата от „Демиън“.

Въпрос 3
Значението на „Никога няма да танцувам отново“

Когато мислите за мен, мислите за мен като танцьор. Считам, че така ме виждат хората. Затова реших, че ще е забавно да се представя по парадоксален (противоречив) начин. Както казах  и преди, исках да избягам от моя танцов стил или публичен имидж, да порасна с още една стъпка. Амбицията ми е да покажа нова страна от себе си чрез изпълнение, различна от преди.

Въпрос 4
За Пролог, Част 1 и Част 2

Издавам общо три албума – Пролог, Част 1 и Част 2. Албумът, тези три песни, опитах се да обобщя различните си погледи към света в едно и да ги превърна в един разказ. Така че, всеки албум става моя идентичност. Пролог е буквално началото, Част 1 е по средата, а в Част 2 – раждам се отново, нов. Затова е албумът. Разказът се превръща в един албум. Амбицията ми е, че това ме мотивира да се променя.

Въпрос 5
Любима песен в албума

Усетих се, че често слушам песента Nemo, която променя настроението ми. Преди много се опитвах да пея добре, когато записвах песен се опитвах да предам посланието на текста възможно най-добре. Но с Nemo се опитвах да релаксирам докато пея. Затова дори като я слушам се чувствам по-отпочинал. Ако се замислите, тя има добавен малко ретро вайб, в стил 90-те. Когато бях малък, имаше една r&b песен, която много слушах. Усещам се, че я слушам (Nemo) с много носталгия

Въпрос 6
На какво обърна внимание най-много в този албум

Всичко до Част 1 е вече завършено. Трябва да започна да работя по Част 2. Не мисля, че мога да кажа със сигурност, но в първата част, музикалното видео, танцът, аранжиментът на песента, импровизациите, които бяха добавени. Също и музикалния мост. Като история предадена от разказвач, например. Текстът (също)... Постарах се във всичко. Дори за видеото. Обикновено компанията предлага режисьор с когото да се работи и артистът го прави. Обаче след като имах ясна картина в главата си какво искам, аз предложих режисьор с когото искам да работя. Отидох да се срещна с него и го попитах. После експериментирахме с видеото и разни нещата като предварителни картини, за насоката, цветовете които исках. Говорихме за нещата цяла нощ, обобщихме това, което да покажем на компанията и сами направихме предложението. Което ме привърза още повече (към продукта). Отидох лично и в студиото, където се монтираше видеото, говорихме за сцените и как се опитвахме да доближим нещата колкото се може повече до това, което исках аз. Как да кажа? Наистина много работих, (проекта) порасна в мен.

Въпрос 7
Подготовката за албума

Бях много нервен. Това не е музика, която да слушаш докато почиваш. Затова мисля, че е песен, която някои хора ще харесат, но други не. Просто се надявам, че повечето ще я харесат. Но може и да кажат, че е страшна или неприятна (отблъскваща), объркваща или трудна за разбиране. Може да кажат тези неща. Знаех, че това може би ще се случи, но сега трябва да изпълня тази песен и да представя албума. Такива мисли продължават да ми изскачат в главата.

Въпрос 8
Мечти и бъдещи цели

Искам просто да бъда запомнен като Темин к-поп идола. Това са основните неща. Очевидно съм част от категория, която тези думи описват, но аз искам да съм повече от тези неща. Например, искам хората да не се ме асоциират като “айдъл от предишно поколение“, а да си кажат „Това е Темин“. Искам просто така да ме наричат... Мисля много за тези неща. Занапред  в бъдещето, ако се оженя и имам деца искам гордо да мога да кажа, че съм оставил своя знак в света. Също така, много хора ми помагат в това. Това е добър тайминг. Аз съм част от добра компания, с хубави хора. Мислейки за това ме чувствам, че въпреки че работя вече повече от 10 години, това е добра възможност за мен - да мога да влагам цялата си енергия.

THE STAGE
5 минути преди сцената

Здравейте! Аз съм Темин.
Идвам със своя трети албум Never Gonna Dance Again: ACT 1. Досега Темин, като човек, представяше музиката, която иска да прави, в която е най-добър и му подхожда най-добре.. Работих усилено, за да покажа тези неща. В същото време, мислех за начините по които да ви покажа нещо ново. Времето в което се чувствах изгубен или слаб беше част от процеса на израстване. Независимо от болката на порастването, знам, че трябва да се отдаваме изцяло, за да намерим своето ново аз вътре в себе си. Това е нещото, което най-вече искам да кажа и този албум описва напредъка, който постигнах. Заглавната песен Criminal е бунт срещу познатия ми свят. Тя е като ново начало. Текста разказва убедителна история, песента има настроение. Слушайки я ще се чувствате сякаш гледате трилър. Освен нея, има песен, наречена Black Rose, включвайки Kid  Milli, също така и песен на име Nemo, с ретро вайб от 90-те. Този албум включва много нови неща, които опитвам. Това е ново начало за мен.
Моля, бъдете заедно с мен в това пътуване.

-THE STAGE-

 

 

Между другото, очакваме комбек стейджа му на 18.09 в Music Bank с Criminal и Black Rose.
Мъчно ми е, че няма да може да представи изпълненията си пред жива публика. Загубата и за двете страни е голяма. :mellow2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стейджове дa искaш.

[One Take] Criminal

 

И "очи в очи"

Off Topic

 

 

 

Тaкa и с Nemo

[One Take] 

 

A тук се гледaме - и с Nemo, и с Black Rose.

Off Topic

 

 

Розaтa

 

 

100% съм изпуснала някое изпълнение, но ще ме прощавате - те днес се прескачат и с тел-а не мога да хвана коя след коя е.
Не се оплаквам, напротив. Кътам си ги за "периода на сушата".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кaзaх ли ви, че видеaтa нa Темин днес се прескaчaт?

Ето още едно - зaд кулисите нa The STAGE

 

 Кaкто и денс туториъл :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другарите от SM няма го научат на нещо хубаво я...

И Темин се прави на луд..:28558:

 

И Темин при Рави...

[EP.09-1] RAVI's CLOSE UP! 역시 끼리끼리는 싸이언스?! 월드스타 친구 등판..!With 태민(TAEMIN)!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса на сцената на MUSIC BANK от днес.~:panda-145:

Беше номиниран за първо място заедно с BTS, но си отреди 2-рото място.

 

Ще допълнява поста като качат изпълнението ~

 

В част от интервюто водещият Soobin ( ТXT) му подарява последният албум на групата му: The Dream Chapter: Eternity

Споделя, че има специално съобщение в самият албум за Taemin от Taehyun (друг член на TXT), koйто е голям фен на Taemin и Shinee и си е мечтаел да стане певец заради него!

Taemin е казал, че ще купи храна на Taehyun ако някога се видят.

Interview with TAEMIN [Music Bank / 2020.09.18]:panda-145:

Off Topic

 

 

Изпълнявал е две песни: Criminal & Black ROse :panda-145:

Criminal - TAEMIN(태민) [Music Bank / 2020.09.18]

 

 

Black Rose(일식) - TAEMIN(태민) [Music Bank / 2020.09.18]

 

Редактирано от bubble
Добавене на клипове ~
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завръщането му на сценaта на MUSIC CORE ~

 

Беше номиниран за първото място:panda-145:

[쇼! 음악중심] 태민 -일식 (TAEMIN -Black Rose) 20200919

 

[쇼! 음악중심] 태민 -크리미널 (TAEMIN -Criminal) 20200919

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Full cam на изпълнението му днес на inkigayo, излезе ли официалният клип ще се допълва, не че разликата е огромна...

 

 

Официален клип Black Rose

Criminal

от участието му днес...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ми стане тъпо, че някой от любимците ми не е победил някъде си казвам, че Move  няма и една награда от музикално шоу, а е една от най-разпознаваемите песни в к-попа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Key е излязъл от казармата и няма да се върне там поради протоколите за Ковид 19, но остава със статут войник до 7 октомври, когато е уволнението му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интервю на Темин за FORBES
"...Мисля, че исках да наблегна на индивидуалния си талант и да представя характера си като артист, личния си стил. Музиката е нещо, което може да бъде много модерно. Исках да съм сигурен, че с този албум мога да разгранича себе си от останалите артисти като подчертая това, което прави Темин да е "ТЕМИН".

Off Topic


...I think I just really wanted to emphasize my individual talent and showcase my character as an artist, my own individual style. Because music is something that can be very trendy, I wanted to make sure that with this album I was able to differentiate myself from other artists by emphasizing what makes Taemin Taemin.”


Taemin leaning into caress with classic-looking sculpture bust

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...