Jump to content

SHINee


Recommended Posts

Промоциите с View приключиха, а миналата седмица момчетата имаха специални сцени в предаванията, с изпълнението на различни парчета от албума Odd.
Четох преди няколко дни, че от SM Ent. планират да върнат и тях с преопакован албум и то съвсем скоро. Времето ще покаже дали това е истина.
В петък, нa Music Bank изпълниха An Encore, в събота на

, а вчера на Инкигайо изпълниха Odd Eye.
Бяха страхотни с тези черни дрехи, но Ончи ме спечели. Odd Eye е много добро парче, то наистина ми харесва, а съм доволна, че видях сцена и с него.
В музикалните предавания приключиха с общо 9 победи за View.



Кий ще има собствено риалити шоу, което ще стартира през юли. Заглавието е Key's Know How, а в епизодите ще видим Кий такъв какъвто е в ежедневието, в работата си, с момчетата и пр.
Ще бъде интересно. Няма да пропусна.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предаването на Кий - Key's Know How стартира в началото на юли, а епизодитe се качват веднага с превод на английски в канала на PlayMnet.

Кратки са, пускат ги и на части всяка сряда. 

Слагам линк към първа част от първи епизод (видеото по-долу), останалите ги има в канала на PlayMnet. До тук са излезли три епизода общо (днес сутринта пуснаха трети), а доколкото разбрах ще са общо четири.

Интересно е, в смисъл, зная на какво е способен, зная, че е много подреден, че готви отлично, че е организиран. Приятно ми е да го гледам отново. Ценя го заради характера, които има, допада ми чисто човешки.

Тази седмица, когато гледах новият 35-ти епизод на Please Take Care of My Refrigerator, се зарадвах много на финал, когато видях кои ще са гостите в следващите две седмици - БоА и Кий. След като видях и в епизодите на Key's Know How колко е подреден и чист хладилникът му, не се съмнявам, че ще се представи много добре следващата седмица, а готвачите в студиото ще му сготвят нещо наистина много вкусно. Първата седмица ще готвят за БоА, т.е в 36-ти епизод, който ще се излъчи на 20-ти юли, а на 27-и юли ще готвят за Кий. Дано да му се падне, както и при Гю, да му сготви българският готвач Мишо Ашминов.

То след хладилникът на Сонг Гю, на мен всичко вече ще ми се види приказка.

 

 

Да отбележа и новият мюзикъл с участието на Кий. Метнал ги е сериозно, мюзикъл след мюзикъл. Новото му участие в In the Heights, в който ще участва заедно с Джонг Де от ЕХО и Луна от f(x). Представленията стартират на 4 септември.

 

Много е хубав с черна боя.

 

d725e83b587b7d88.jpg

 

И една снимка днес от инстаграма му.

 

56f67f9bd4238b40.jpg

 

Новата реклама и на групата за сладоледите на Baskin Robbins

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи пропуснах, но и днес е все още 18 юли.... Да го отбележа, порасна с още една година.

Да е жив и здрав Темин! Радва ме в последните месеци, изобщо откакто пусна и соло албума си миналата година, съм много доволна от него и развитието му.

Няма да може да отпразнува рожденият си ден днес заедно с ЕХО-половинката си, сигурно ще му е много мъчно, хаха. Големи приятели са двамата с Джонг Ин, Минчо си има верно другарче в него лице.

И като ги споменах и двамата, вчера излезе и кратко видео с част от фотосесията на Джонг Ин, Темин и Кристал за августовският брой на WKorea.

 

 

И видео с изпълнение на Pretty Boy от декември миналата година.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускат ги с преопакованият албум Married To The Music. Всички 11-ет парчета от албума Odd + 4 нови - Married To The Music, Savior, Hold You и Chocolate.

Дата - 3 август, в полунощ корейско време.
Бързо ги връщат, а уж казаха миналата седмица, че малко ще ги забавят заради контузията на Минхо, хмм.
Снимките и видът им, честно казано, малко ме плашат. Минчо, Минко и Ончи са добре, но Хълк и Кий.... Грр. Днес сигурно по някое време ще пуснат и видео тийзър.

37f17960e787d6de.jpg

Откъс и от участието на Кий този понеделник в Please Take Care of My Refrigerator. Нашият Мишо Ашминов му сготви телешко, макар че това трудно би могло да се нарече "сготвено", защото Мишо поднесе на Кий сурово телешко объркано с подправки. Кий май дори си падал по такива "манджи".
Аз лично обаче не бих опитала, колкото и да е прясно телешкото.
Важното е, че все пак Мишо спечели и Кий гласува за него.

Иначе хладилникът на Кий, както можеше и да се очаква - добре зареден, месо, зеленчуци. Кий няма грешка. Нищо общо с този на Сонг Гю. От айдълите (конкретно при мъжете) само те двамата са гостували засега. Ще видим в следващите епизоди, сигурно ще поканят и други момчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стилово, парчето е същото като LMR и Champagne, само че Married To The Music ми е най-слабо от трите.
Видеото.... Хелоуинска концепция през август.
То е ясно, че ги връщат, колкото да имат група в предаванията и да има кой да печели, преди да върнат отново богините с албума.
Слушайки новото парче, направо вече оцених Вю и ще отида още сега дори да си я пусна.

Преопакованият албум за теглене:

SHINee - Married To The Music (The 4th Repackage Album), August 3, 2015

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ме простите, (лека му пръст на Майкъл Джексън), можеха и да не го копират толкова в това 

Married To The Music...Това му се вика, да нямаш собствен стил и визия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е стил измислен от Майкъл Джексън - нито е първият, нито е последният. Това парче на Шайни е по-скоро повлияно от новата вълна на 2015 г., която тръгна с излизането на Uptown Funk на Марк Ронсън и Бруно Марс в края на 2014 г. Това, че ти звучи близко, не означава, че е копирано дословно. Парчето на Шайни е дело на американските им продуценти и изобщо не идва случайно (модно е), а и един от продуцентите им е човек работил с Майкъл - Теди Райли.
Да, това парче може да ти напомня на ранни неща на Майкъл, но то не го копира. Това, че някакъв изпълнител е имал парчета в даден стил и айде сега повече никой да не го "пипа", или пък че и други не са го "копирали".

Това си е фънк. Типична соул музика с джаз елементи, ритъм и блус. Възникнала е през 60-те на миналия век и не Майкъл е нейният откривател.
И аз не харесвам Married To The Music, но това не означава, че парчето е дословно копирано или че не става.

Навсякъде чета само положителни отзиви за парчето им, точно защото звучи много американско, ретро стил, а и това е някаква политика на SM Ent. тази година с мъжките групите, изобщо не идва случайно. Такава им е концепцията и във Вю беше такава, ретро стил.
И е похвално, че пробват нови неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък, точно защото е много американско не ми е по вкуса и не мисля, че щом на стадото му харесва, трябва да се равнявам по него.Смешен ми идва корейският напън да се мъчат да изглеждат като Хамериканците, но щом било модно и комерсиално...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идея нямаш какво представляват Шайни като група. Ясно е, че не разбираш от к-поп, ама поне малко се подготвяй, за да не звучиш смешно.

Е, сега няма да се занимаваме в темата на Шайни отново с теб, личните ти вкусове и злобните ти подмятания. Много ти стана в този форум, капризите на друго място.

 

А изречението, че "ти идвал смешен напъна на корейците да изглеждат като хамериканци" е дъното... Тия от подписа ти хич не са такива да знаеш, нито пък компанията им, те са със "самобитния" корейски поп, видиш ли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да залюбя Шайни напоследък, но съм изцяло съгласна с Рие в случая - попът води началото си от САЩ, така че и да му сложиш едно к отпред все ще си се води от популярните тенденции (откъдето идва и името очевидно). А иначе аз харесвам фънк и се кефя, че се завърна този стил, но и аз съм на мнение, че в изпълнението на Шайни липсва нещо. И "Вю" също не ме грабна, а и от албума не можах нищо да си харесам за по-продължително слушане.

 

В попа всичко се е дъвкало и се предъвква - в крайна сметка, като имаш 7 ноти на разположение, комбинациите не са безкрайни, както и да ги синтезираш. Между другото наскоро в тоя ред на мисли и ББ ги обвиниха в плагиатство, макар че не беше особено реалистично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сиера, убичъм тъ.
Така е. Всичко идва от САЩ, корейците не са измислили поп-музиката - вече въпрос на вкус е кой каква музика (идваща от Корея) ще си избере да слуша и на каква точно група ще е фен. Затова корейски поп-групи - много.

SM Ent. работи изцяло с американски и западноевропейски продуценти, така че мен парчетата им изобщо не ме учудват, казах го и в други теми на групи на компанията, които пуснаха близки по стил парчета, като това на Шайни.

И аз съм фен на фънка. Джеймс Браун ми е образец, а и музиката, с която съм израснала, въпреки че не съм от това поколение, е точно тази - американската от 60-те и 70-те години на миналия век (благодарение на баща ми) и за нея мога да говоря много. Радвам се, че се обърнаха към този ретро стил и одобрявам, но просто точно това парче на Шайни, наистина ми е по-слабо от останалите, които излязоха в този стил от компанията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идея нямаш какво представляват Шайни като група. Ясно е, че не разбираш от к-поп, ама поне малко се подготвяй, за да не звучиш смешно.

Е, сега няма да се занимаваме в темата на Шайни отново с теб, личните ти вкусове и злобните ти подмятания. Много ти стана в този форум, капризите на друго място.

 

А изречението, че "ти идвал смешен напъна на корейците да изглеждат като хамериканци" е дъното... Тия от подписа ти хич не са такива да знаеш, нито пък компанията им, те са със "самобитния" корейски поп, видиш ли.

 

Всеки има право на мнение, не съм обидила никой, дори започнах с извинение"да ме простите".И ако обичаш, не смятам че някой ти е дал пълномощно, да мериш на кой колко му е станало и къде.Като гледам, две,три теми си ги списваш сама, браво- показвай си знанията, които на мен пък са ми смешни( коментираш, все едно им светиш 24 часа в денонощието), пък и не виждам много заинтересовани да ти се бъркат.Успех!

Музика слушам за кеф, а не да се подготвям за диспути и не пртендирам за експерт ,достатъчно друга работа си имам, така,че не ми давай наставления, моля!

Пък тия от подписа ми си имат тема, ако ти се коментират, в която за  разлика от твоите теми с монолози,хората си коментират свободно.

Не смятам да продължавам спора.

Извинения на останалите.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сайонара.
Списвам си ги, да, затова има и много читатели и гледания на темите. Поне да има кой да пише за тях. Музикалният отдел се поддържа точно от от петима-шестима души наистина заинтересовани за к-поп-а, които обичат музиката и се интересуват. Иначе този подфорум досега да е загинал и да се драска само в две теми.

Шайни са си класа в к-поп-а и няма да стоя отстрани, да гледам как ги обиждат, че нямали класа и визия. Алелуя за момчетата, защото са страхотни.

 

И едно парче, поздрав за всички фенове на групата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се включвам само да уточня, понеже за втори път чета подобни обвинения, че някои теми са монолози, не са монолози, аз ги чета редовно, а предполагам има и други, и за мен лично е много по-добре да попадам предимно на нещо съществено и важно за въпросната група, отколкото да чета разни дрън-дрън, затова и се въздържам да се включвам, хаха, само ако нещо наистина ме е впечатлило и държа да го отбележа. Освен това в нашите теми няма мрънкалници и не броим  колко от 9,6, 5 могат да пеят, нито се разхождаме на воля по темите само за да критикуваме. Гледаме си в нашата камбанария, предполагам, защото ни е достатъчно, поне в повечето случай, това което чуваме в тях :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да сте живи и здрави, но мисля зрителите  не правят от монолога диалог и темите се правят за писане на мнения, а не за лично ползуване с назидателен тон, сакън ако някой не хареса нещо. Не видях и табелка, че в темата е разрешено  да се пишат само суперлативи и оди за хубостта.   :).


Пък за статистиката, тази тема има  40109 прегледа и 454 отговора и е направена един месец преди една друга, в която доста хора " драскат"  с    235 340 прегледа и 2 538 отговора. Изводът- за вас.


 


 


 


 


 


 . .


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офффф, Рие стига си се изявявала като адвокат на любимите ти групи! Нали си наясно, че си поредната фенка и не си нищо повече от който и да е друг фен! И кво - ако някой каже нещо, че не го кефи и ае идва даскалицата и ти развява пръст пред носа, видиш ли колко си прост!  И понеже в друга тема си позволи да ме обиждаш, сега ще си кеся и с кеф ти следя сеира с инфантилното ти поведение на тема ''айдълчета''... Толкова ли не можеш да даваш инфо, щом искаш, но да се научиш да приемаш мнения различни от твоето. Бетер к - феновете си! И тук цитирам един друг твой ''форумен фен'', който преди време каза нещо много вярно, след като естествено си го изгонила от темата ти :28558: : "истинският фен има право да критикува любимците си не с цел хейт, а с надежда въпросното ''кофти нещо" да се подобри във времето!". И....относно парчето - скучна песен с готин клип! Т.к. всичко е копи пейст и при другите групи, вече не ги гледам под лупа. Тук Темин поне заприлича пак на човек, че след Луцифер не ми се вярваше как постигна това ''окепазяване'' на визията му. Добре, че Кай не го копира и в това....слагам си бронята :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно е как всички започвате да обиждате лично, когато някой ви покаже, че доводите ви малко издишат....

Аз не съм видяла Rie да спира някой да каже - тази песен не ми харесва, но обикновено мненията ви са че - не струват, копират, имитират, не са като "еди кой си" и т.н.....

В случая, цялото нещо тръгна от едно мнение, което нямаше никаква почва освен странното наподобяване на една статия от едно клюкарско сайтче (много интерсно...).

И това че мнението няма почва го потвърди и друг потребител, но пак само Rie ви отнася "пожеланията" хахаххаа.

 

Освен всеки да си казва мнението, защо да е нередно някой да защитава групата, когато има по-добри доводи в случая? Като човек от толкова години тук, вече знам кога и с кой няма смисъл да се спори градивно, поздравявам я нея за желанието което все още има. хахахаха

 

Съвсем забравих, като човека на който песента му харесва да си кажа, супер е песничката.... Връща ме в музикални години които са ми любими. Клипа както казах е луд и много забавен. Чудя се кой върна модата на студеното къдрене, но това е от фешън идилиите на к-попа....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има желание да налага мнение! Кое му е нормалното да зададеш въпрос и да ти се отговори "ти затова ли ми пишеш в темата, да ми правиш интриги..." Тя започва да обижда лично, а не останалите, които посмяват да си изказват "неадекватните мисли...'' Знам, че няма как да не я защитиш  - вие си вървите пакет и сте най - активни, което е готино! Но не е нормално да реагираш така "Ясно е, че не разбираш от к-поп, ама поне малко се подготвяй, за да не звучиш смешно.

Е, сега няма да се занимаваме в темата на Шайни отново с теб, личните ти вкусове и злобните ти подмятания. Много ти стана в този форум, капризите на друго място." Няма да цитирам и от темата за Ексо, какви реплики пак отнесох от майката орлица... :28558: Доводи викаш - нали всички градите мненията си  от пр решенията на компаниите...И точно затова, можем да си обсъждаме без да се обиждаме и да твърдим кой с какво не бил запознат...Щото всички кълвем клавиатурите някъде на майната си от Сеул...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, в общи линии тея, които най-много се палят на фенски начала, отнасят хейта. Забавното е, че на 80% от писалите не ни харесва новата песен (в това число и Рие), но пак спорът е налице. Моето мнение е, че ако се хвърлим да обясняваме кой какво и откъде плагиатства (в това число и любимите ми ББ), ще си спорим цял ден. Просто попът се води от модни тенденции, голяма част от компаниите ползват американски (или корейско-американски) продуценти. Съгласна съм с Ърбан, че ако Рие разкара назидателния тон, това което е написала, щеше да има по-голям успех сред четящите. Не, че на мен ми е проблем, де, 'щото и аз обичам да се заяждам по форуми, а и да гледам сеир, така че за мен си е уин-уин отвсякъде.  :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...