Jump to content

Log Horizon (2013-2014)


debil4e

Recommended Posts

spacer.png

заглавие: Log Horizon

страна: Япония

година: октомври 2013

тип: ТВ серии, все още се излъчва

жанр: шоунен, фентъзи, приключения, виртуална реалност, магии, екшън

епизоди: 25

продукция: Satelight, NHK, NHK Enterprises, Sentai Filmworks

още инфо:  :click:,  :click: 

 

резюме: Историята започва, когато 30 000 японски играчи са затворени в света на фантастичната онлайн игра "Приказка за предците".Това, което някога е било свят на магия и мечове, сега е самата реалност. Главният герой Широе се опитва да оцелее заедно със своя стар другар Наоцуго и красивата убийца Акацки.

автор: DARK RANGER

 

лично мнение: Когато започна реших, че ще е същото като всички останали анимета от типа "заклещен във виртуална реалност".  Това се оказа вярно само до частта с играта, оттук нататък започват разликите. Ако сте очаквали нещо от типа САО ще останете разочаровани. Главния не е от Героите с главна буква, които въпреки че са с жълто около устата размахват меч в едната ръка спасявайки света, с другата прегръщат девицата в беда и между другото покорява ниво след ниво. Широ, а и голяма част от другите персонажи са изключително реални образи, с вече изградена ценноста система, за които играта не е само хоби, но и животът им не се върти около нея.  Действието се развива доста плавно, защото фокусът е поставен върху това как действат играчите поставени в тази "непозната" среда. Въпреки че вероятно голяма част са започнали да играят за да се отърсят от реалния свят и неговите безкрайни ограничения в един момент сами започват да ги налагат. Човек е социално животно и естествено се стреми  да сформира групи и съпътстващите ги структури.

Приятно гледане :D !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, дръпнах 1-ви еп. от линка и... Греда! Няма превод? О.о

Иначе арт-а ми се видя що-годе читав от първите две минути. Ще видим историята.. Търсех си точно нещо със сходен сюжет като САО. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Релийза, който дръпнах е на Хорибъл, но го пуснах да го зяпам на таблета, та е възможно в него да е вината, да не ги е разчело буквичките. Често играе номера за субтитрите.. особенно на анимета и к-драми. Нямам идея защо така. Някои програми намират някои субове, други пък не, трети бачкат за други... шантава работа. ;)

Ще го почна по-късно като се прибера... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Андроид. С MX съм баш и... няма. Само на опънинга има някакви субтитри иначе по време на епизода няма. Аз за това и помислих, че няма понеже MX-а е отварял всичко до сега безпроблемно. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе квото и да си говорим това си е чисто SAO wannabe. :D Основният елемент тоест хора затворени във виртуален свят се припокрива напълно другото са просто обстоятелства и козметични промени колкото да се отбие номера. В това няма нищо лошо разбира се, САО събра голям контингент от фенове и е напълно естествено да му се появяват производни и така да се каже конкретното аниме да пообере от фенмасата на първоизточника. Даже нищо чудно след време да видим и разновидности на шингекито. Аз лично понеже се разочаровах доста от завършека на САО понеже там просто претупаха нещата и накрая падна такова смукане от пръстите дето никъде го няма и затова поне докато не отшуми тази неприязън не бих се захванал с нещо подобно, но кой знае по нататък може и да му дам шанс въпреки, че главният и главната ми изглеждат доста подозрително нека кажем. :rolleyes: Надявам се и да коментирате понеже от толкова постове досега никой не описа какво аджаба се случва тук и не мога да си направя изводи на база чужди впечатления. :dunno: Е това аниме има тема и на други места ама там нямам много вяра на редовните коментиращи особено след като тръгнаха да сравняват KLK със SNK. :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм изгледах разгеле 1-ви епизод и... без да усетя стигнах до последния за момента излязал (10-ти). Хареса ми много, дам! И както debil4e каза е много по-различно от SAO. Единственото общо е сетинга (че всички са затворени в игра)... от там на сетне нищо общо. Геройте, правилата, настроението, арт-а,... всичко е различно, но все пак приятно и зарибяващо. 

Значи в началото не ми допадна много, че за разлика от SAО, където беше подчертано от всякъде, че това е виртуален свят (на моменти графиката се бъгваше, показваха през очите на персонажите, как изглежда леко размазан света по ъглите, залезите и прочие прелесният арт на бекграунда и околностите си беше точно като изваден от игра), то тук това не е подчертано въобще. Арт-а си е един единствен през цялото аниме и ако ги нямаше екранчетата с менютата и липсваше превод можех спокойно да не разбера, че е виртуален свят и да го сбъркам с някое чисто фентъзи, като Tales сериите и други подобни. В последствие обаче усетих, че виртуалния свят е силно подчертан в историята и това определено компенсира.

Колкото до перснажите - харесвах в SAO идеята за убер-силен добър ренегат, като главен герой! Без съмнение си падам по аутсайдер-тип главен персонаж. Тук обаче Широ (главния) не е нищо подобно. Усеща се пак, че е главното действащо лице, но сам по себе си е физически безсилен. По-скоро силата му е в интелекта (малиии к'ви пъклени планове вади по-навътре в сюжета! :D ) и в способността да привлича читави хора към себе си. А като стана дума за хора - има страшно много персонажи (за разлика от SAO, където се брояха на пръсти до 10-ти епизод), а историята тепърва ще се развива. Хареса ми също и идеята за Чаеното парти и като цяло наблягането на "гилдийте" и тяхното значение за всеки от персонажите. Честно казано макар да съм пробвал 1-2 пъти за по има-няма час да цъкам mmorpg, като WoW или Guild Wars, то никога не ме е пленявало особенно поради еднотипния геймпей, голяма част от който е загуба на време. В добавка към това винаги съм намирал концепцията за "гилдия" в игри, като тези за глупава и без особеннно голям смисъл. В това аниме обаче специално се обръща сериозно внимание на това и се представя по доста интерсен и интригуващ начин. Честно казано ако имаше подобна игра с толкова много възможности и елементи, то с голямо удоволствие бих я цъкал... ;)

Като цяло 10/10 му давам на анимето и с нетърпение чакам следващите епизоди. (и силно се надявам, да не разбозят към края, както стана със SAO)

Препоръчвам да се гледа,... ноооо лично аз щях да се зарадвам далеч повече ако бях изгледал целия сезон на един дъх, а не само първите 10 епизода. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе! :D Sorry! :P

 

Честно казано след SAO ми се гледаше накякво подобно приятно фентъзи с "затворени в игра", но за жалост са прекалено малко тези заглавия. Тааа радвам се, че това се появи и че е добро!... (::

Хич не бих отказал и един филм или сериал... би било чудесно! :P

Като го написах мнението се опитах да се сетя за една манга, която пак беше за едни хлапета цъкащи подобно mmorpg (без да са затворени), но историята там беше една идея по-различна. Във всеки случай ОЩЕ ме мъчииии, че не мога да се сетя за името! Името на мангата май беше като женския перснож, който беше AI създаден от хакер, което се оказа, че мисли самостоятелно и т.н....

Иначе света (арта, различните класове и подкласове, левълите, чудовищата) на Log Horizont много ми напомня на тази манга... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постовете ми в Анимес:

 

"В началото много ме грабна, но все повече ми доскучава. Надявам се да се подобри, защото един як опенинг и едно лоли не могат да ме задържат на фронта."

 

"Та, стигнах до 10 еп и мога да кажа, че се развива доста добре. thumb.gif В началото някои го сравняваха със САО, но вече място за прилика няма.
И мен ме кефи това, че наблягат на политиката, защото не съм гледал много такива заглавия, а на това му отива. И все пак си мисля, че няма да съберат всичките идеи, които са си наумили в 25 епизода... Дано да не го осерат!
"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...