Jump to content

Boku no Ita Jikan (2014)


Recommended Posts

* Boku no Ita Jikan*

The Hours of My Life

spacer.png

 

Заглавие: 僕のいた時間, Boku no Ita Jikan

Страна: Япония
Старт:  8 януари 2014 г.
Формат: рензоку
Жанр: драма

Епизоди: 11
ТВ канал: сряда
, 22:00 ч. по Fuji TV

Режисьор: Hiroki Hayama(Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta, Code Blue 2,  Bara no nai Hanaya и др.)
Сценарист: Atsuko Hashibe(Freeter, Ie wo Kau, Osozaki no Himawari, Bull Doctor и др.)
Песен: Rihwa - Harukaze (Spring wind)

Субтитри: Английски 

 

Wiki

 

Участват: 

Haruma Miura като Takuto Sawada
Mikako Tabe като Megumi Hongo
Takumi Saito като Shigeyuki Mukai
Mizuki Yamamoto като Hina Murayama
Shuhei Nomura като Rikuto Sawada

Shunsuke Kazama като Mamoru Mizushima 
Mitsuru Fukikoshi като Doctor Tanimoto
Miyoko Asada като Shoko Hongo
Mieko Harada като Sawako Sawada

Jutta Yuki (епизод 1)

и др.
 

 

55c4bc8cdc27ee02.jpg

 

 

Резюме: 

Такуто Савада е студент опитващ се да си намери работа. Като по-големият син в семейството на лекар, родителите му очакват да поеме стъпките на бащата, но по време на гимназията, виждат че е безнадеждно и се отказват, съсредоточавайки своите надежди в по-малкия си син. Въпреки че Такуто е популярен и лесно се сприятелява с жените, няма увереност, че ще бъде обичан и избягва дълбоко емоционално обвързване.

Един ден, той научава, че има АЛС (Амиотрофична латерална склероза), и не му остава много време. Знаейки този факт, вместо да се поддаде на отчаянието, той решава да изживее остатъка от живота си пълноценно.

 

 

 

:essub:

 

Свали с английски субтитри: :click:

 

Сваляне с български субтитри: :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри: :subs: :click:  :click:  :click:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължителен е за мен, няма да го пропусна. Любимият ми жанр при японците - човешка драма, а и Харума има нужда от сериозна роля, че в онази боза от лятото... не ми се говори. Шухей ще е в ролята на по-малкият му брат. Това е добре. Две Amuse-чета да играят братя, познават се отлично, ще бъдат страхотни и двамата, изобщо не се съмнявам. Сигурна съм, че въпреки болестта и всичко през, което ще премине героят на Харума, историята няма да е мелодраматична, а отново японците ще ни покажат по един удивителен за тях начин, че въпреки трудностите в този живот, въпреки всичко, трябва да се борим и да живеем живота си достойно. Отново ще придадат смисъл и на дребните, на пръв поглед незначителни неща.

Дарки, благодаря за темата. Радвам се, че точно ти я направи, за да е изпипана отлично и с нужната информация. Ще споделям какво мисля, а обещавам, че ще ти доведа и още един коментатор в темата, за да не си говоря/ пиша сама. Сега отивам да обработя дежурното ми другарче-самурайче, michaela.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е едно от нещата за които ще дебна и ще се надявам :) . Дано някоя добра душа го вземе. А иначе на японците драмата им е силата - винаги странно позитивна и жизнеутвърждаваща без капка мелодрама. Липсата на мелодрама е една от основните причини да ги обичам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм сложила дорамата като задължителна за гледане, но признавам, мислих че ще си я следя сама. Въпреки че имах малки надежди, главно заради амюзчетата.  

Иначе напълно съгласна с това, което си написала, Rie. Радвам се, че ще доведеш още един коментатор, когато започне. :)

Въпреки че сюжетът напомня на една друга дорама 1 Litre of Tears, съм сигурна че японците ще ни представят нещата различно. Кастът е добър, сценаристката има успешни проекти в този жанр, така че има нужните предпоставки да ни покажат още едно стойностно заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официалният постер на дорамата излезе днес. Още две седмици до старта на 8 януари. Радвам се и, че Харума се завръща към сериозните си роли и изпълнения.

018f79b12a20a553.JPG

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ролята, която си пожелах за Харума, но няма да прибързвам с изводите, докато дорамата не започне. Кастът е достатъчна притегателна сила за мен, въпреки очертаващата се позната история.

Още две песни ще влязат в Ост-а на сериите. Ще се изпълняват от Yuzu.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър първи епизод днес, както и очаквах. Харума отново блести с отлична игра и присъствие на екран. Страхотен е. Всичко започна като една красива романтична приказка, но драмата предстои. Шухей Номура е голям сладур, само че ми направи впечатление, че отношенията между двамата братя не са особено топли. Бащата е странен тип, твърде суров и критичен, а майката е типичната японска домакиня, безгласна буква, която винаги се съгласява с това, което казва и прави съпругът й.

Отлично начало за японски сериал в жанр - човешка драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Английските субтитри за първи епизод са вече факт. :)

 

Наистина добро начало на тази дорама, дано така да са нещата до финал. 

Действието върви бързичко. Имаме си и интересни второстепенни персонажи, а актьорският състав се справя чудесно.

Колкото до отношенията между двамата братя не ме учудва, че не са особено топли. Описанието на дорамата подсказваше за това, а и предвид как се държат родителите. Има нещо сбъркано в отношенията на това семейство, но дали е било така от самото начало или в даден момент е станало.... Любопитно ми е също дали по някое време героят на Шухей ще спре да играе ролята, която са му определили родителите. Със сигурност ще продължа да следя заглавието, за да видя, на кои въпроси ще ни отговорят. 

Юки Джута отново успя да ме изненада с появата си. Интересно дали ще е по-трайно присъствието му в S~ Saigo no Keikan....

 

Кратко превю на основната песен към сериала Rihwa - Harukaze

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, добър първи епизод. Харума почвам все повече да го уважавам като актьор, вече в доста образи съм го гледала и все се справя отлично момчето. Иначе ме съмнява тази мъжка версия на "Литъра сълзи" да ме изненада с нещо, но засега става.

 

 

А тая девойка нещо не знае кво иска - хем тръпне в очакване пичът да й звънне, хем като й предложи целувка, се дърпа и обижда :28558: Де да знаеше, че не разполага с много време за губене...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса началото, силно беше. Много ми е приятно да видя Микако и Миура отново заедно, след любимото ми Kimi ni todoke.

Колкото до братята - напълно нормално е, когато родителите пренебрегват единия, а от друга страна осигуряват всичко на втория, между двама им да има неразбирателство,  че дори и "пропаст" като гледам. До кога малкото синче ще е послушно ме човърка мен.

Допадна ми това, че на сцените с Миура вместо музика се чува тиктакането на часовник, сякаш отброява оставащите му часове.

kcekce,

мацката просто се прави на недостъпна :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори епизод изгледан. Доволна от сценариста до тук. Не знам нататък какво е написал но има шанс героите- Тя и Той да покажат емоционална зрялост, по-скоро да придобият такава. Такива са ми очакванията за тези 2 образа от дадените им черти до тук. Провокациите, "злото", тестовете ясно от къде ще дойдат. Да видим как го е развил сценариста. Всички заложби има това заглавие да завърши като добро на края. Мда.

Такива "живо" написани образи гледам с удоволствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пу, пу, ритъма на правода на английски върви добре. Изгледах 3-и епизод. Доволна до тук. От превюто към 4-и видях че историята продължава да се развива логично, така че текущ , търпелив зрител съм. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен първи епизод! Много ми допадна и чакам с нетърпение превода нататък. Благодаря за който.

Да се бориш за работно място, да ходиш на десетки интервюта с репетирани реплики, облечен еднакво с останалите като мравка! Това много ме трогна. Особено когато реши да си махне маската и да бъде откровен пред работодателите на последния си опит. Жал ми стана, че родителите му обръщаха внимание само на другия брат.

Със сигурност е близо до реалността и има общо с живота на много хора. Тук са и Такуми Сайто и Харума Миура - цели двама любими повода за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От интервютата поуката май беше да не си заучаваш много-много репликите, че иначе друг ще ги обади преди теб същите :28558: След трети епизод очаквам с нетърпение

 

 

Такуто да спре да се прави, на какъвто не е, щото и без това му е писнало... Разбирам защо мълчи за болестта пред гаджето - начални любовни тръпки, желание да си изживееш малко безгрижна любов и т.н. - ама на техните просто ТРЯБВА да каже. Току виж го погледнали най-сетне, че иначе се държат с него като с някакъв несполучлив опит от сношенията си...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да ви развеселя малко, понеже дорамата очевидно няма да става по-ведра нататък, ви предлагам линк към шоуто VS Arashi, в което актьорите са гостували миналата седмица. Харума, Микако Табе (тя и Шо Сакурай имат рожден ден на една дата и водещите не пропуснаха да изтъкнат това), Номура Шухей, Мизуки Ямамото, Сайто Такуми и актьорът, който играе бащата в дорамата. Липсваше им само Казама, но той присъстваше виртуално, чрез образа си, изпринтен върху значки, закачени върху тениските на артистите. Хаха! Арашитата добре се посмяха за негова сметка.

Сайто прояви футболните си способности като успя да събори най-много движещи се фигури. Харума и Шухей доказаха "братската" си връзка като изкачиха стената за отрицателно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С удоволствие ще го видя. Може да не става по-весела, но това не значи, че ще е само плоска трагедия, която разчита да трогне зрителя единствено с това. Надявам се на смислена продукция и съм в оптимистично очакване на превод на 2-ри епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно. Сега изгледах 4-и епизод и се изненадах че всичко на всичко съм гледала само 4 епизода а имам чувство че поне 2 пъти повече. Толкова плътно и методично в тези серии ни се представиха и се развиват главните герои. Браво. Продължавам да гледам текущо с интерес, търпение и без грам забележка. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък се издразних и идвам да си споделя мъката.

Какво означава "тя ще е по-щастлива с теб"? Какъв си ти, че да решаваш кой кога с кого ще е щастлив? Да, знам, че го прави, за да я отдалечи от себе си и да не страда после Тя, опитвам се да разбера алтруизма вложен в подобно действие, обаче не мога. Логиката нарани един човек първи път, като го отблъснеш, а после и втори като умреш, си остава непонятна за мен. Когато мой близък умира искам да съм до него и съм благодарна, че мога да "заема" част от времето, което му остава, а не да го проклинам какъв тъпак е бил, че ме е отблъснал. Виждам, че е често срещан мотив в японските драми, но просто не мога да го приема.

Така.

Като си излях мъката сериала все още ми харесва и не е станал прекалено тегав засега, но аз вече започнах да вадя носните кърпички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф, това малко братче Рику-чан все повече ме дразни. Ега ти разглезеното капризно и нагло мамино детенце! Брат му изживява адските мъки, а малкият дришльо решил точно сега да се прави на хикикомори... И майката пак за него се разциврила... Не знам Такуто как ги търпи. Изглежда болестта му е калила нервите. Цялото семейство е пълна трагедия - начело с бащичкото, който не може да събере смелост да се види със сина си.

 

 

Най-сетне и Мегу да разбере великата обществена тайна. Чудя се дали ще си зареже годеника сега?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен и на 4-ти епизод все така продължава да ми харесва. Рие в началния пост добре го е описала.

Опасявам се да не ревна по-нататък, но ще се успокоявам, че човека си е жив и здрав.

Мъката ти, Казешини си има обяснение. Той си представя с ужас как тя е до него дълги години до респиратора, съсипвайки се от мъка и затова скъсва, докато е още рано, за да може да не се влюби много, да си намери друг и да е щастлива. Дори няма и да разбере. В тоя план на него му е дори по-трудно.

А малкият вярно е доста гадничък, но май усети, че нещо не е в ред с брат му и започна да се тревожи. Затова си поръча пианото. По-нататък и хикомори явно ще става. 

Най-гадно ми къса сърцето безразличието на майката. Обаждаше се по телефона само за да се осведоми за другия си син. Ето това е... непоносимото. Отличник, добър в спорта, в нищо не беше прегрешил и пак държат на другия брат повече, а горкия Харума рони сълзи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...