Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

"The Case of Itaewon Homicide" (2009)/ "Случаят с убийството в Итеуон" (2009)

Режисьор: Hong Ki Seon

Сценарист: Lee Maeng Yoo

Държава: Южна Корея

Година: 2009 г.

Жанр: криминален, мистерия

Времетраене: 100 мин.

Уебсайт

 

В ролите:

Jang Geun Suk като Пиърсън

Jeong Jin Yeong като прокурор Пак

Sin Seung Hwan като Алекс

Song Joong Ki като убития Чо Джунг Пил

 

Резюме:

Историята на този филм е базирана на истински случай.

В една тиха пролетна вечер в заведение за бързо хранене брутално е убит млад студент. Полицията незабавно започва разследване и следите стигат до американски младеж, който е обвинен като извършител на престъплението от собствения си приятел. Всички очакват осъдителна присъда за Робърт Пиърсън (Чанг Гън Сок), но се установяват нови доказателства и тук започва интригата...

Вижте сами какъв ще бъде изходът от делото...

:essub:

 

Свали филма + български субтитри

Свали филма + български субтитри

Гледай онлайн + български субтитри

Свали филма + английски субтитри

Свали филма + руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм малко ми прилича на Memories Of Murder (Salinui Chueok). Но след като е с Гън Сок ще се гледа

няма къде да се бяга. И хей! Аз си заплювам да го преведа, заедно с Туци (ако е навита), след като излезнат английския превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, в общо линии е добре направен с много стил и ми хареса, макар да разгадах развръзката в самото начало. Типичната "дилема на затворника". Иначе е интересен. Още когато съмнението и обвинението започна да се прехвърля от единия на другия нещата ми се изясниха. Края е в стил българска действителност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мии аз останах малко разочарована...незнам защо ма филма не ме грабна особено,ако питате мен само с Гън Сок блестеше...на няколко пъти го спирах,даже се чудех дали да го изгледам и в карайна сметка не разбрах кой е убиецът....

Тези,които не са го гледали,нека му отделят нужното време може и да са на друго мнение....различни вкусове,,,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа честно не си единствената която не можа да разбере какво точно става този път режисьорите са го направили доста несмислено и объркано какав беше смисъла на целия този филм че накрая не можа да се разбере в крайна сметка кой е убиеца и двамата ги пуснаха на свобода може би когато са готови Бг субовете тогава ще разберем за какво иде реч но за което малко ме съмнява иначе от всичкото това принца си блестеше спор няма и да продължава все така да блести даже и повече и да радва феновете си все така

 

sinardin - Да ти кажа честно, и аз трудно разбрах за какво става въпрос в тоя пост. Препинателните знаци не са измислени безцелно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ви е харесал филма, не сте разбрали много и въпреки това принца се есправил блестящо и сте очаровани. Признайте си, че дори да ви покажат една негова снимка и да я гледате 2 часа, пак ше ви се стори страхотно филмово участие. Филма е много прост

за тези които са се занимавали с малко социология, философия или нещо друго свързано с теорията на игрите би бил извънредно интересен, защото е нагледна версия на "дилема на затворника". Най-накратко това е ситуационно теоретична игра, при която се наблюдават моделите на вземане на решения. В случая имаме двама извършители на престъпление ( това е отговора на въпроса ви кой е убиеца, и двамата. Ничия от двете им версии не е истинната, а такава по средата, т.е. и двамата) това е по условие е прието, задържани и разпитвани поотделно, без възможност да контактуват и съгласуват версиите си, след инцидента. При създаденото условие имат три възможности пред себе си. Първа: Ако и двамата отричат, ще бъдат освободени заради липсата на конкретни доказателства. Втора: Ако единия признае, а другия отрича то призналия получава по-малка присъда или никаква. Трети вариант: и двамата си признават и двамата се осъждат. Така пред затворника изниква дилемата какво да посочи, ако отрича и се надява и съучастника да отрича ще се измъкне, но ако другият проговори то той изгаря и възниква максимализма, да минимизираш щетите като си признаеш. Абе луда работа, тук затова ми беше още по-интересно, защото края беше стил БГ действителност и вместо и двамата да са натопло се измъкнаха, но тя и самата "дилема на затворника" има много вариации така че не е неочаквано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

L_U_B_A_K_A_8_6 е прав за всичко според мен. Особено за частта в която каза, че ако ми покажат снимка на принца ще ми се стори страхотно филмово участие. Какво да се прави- фенщина!!! Наскоро ми се случи да гледам един много тъп и загубен филм, но заради актьорите си го изгледах до край и не съжалявам.

И все пак този филм съдържа живота на обикновените хора, колкото и жесток да е понякога.

Историята му е по действителен случай и мисля, че за това може и да не се възприеме като забавен и интересен.

Все пак чрез филмите и музиката хората целят да избягат от страданието и болката и най-вече от несправедливостта,

която ни заобикаля.

Много ми хареса, че нищо не беше преувеличено, измислено или пък пресъздадено некадърно.

И Гън Сок се справи добре както с ролята си, така и с английския език- е второто не беше блестящо,

но всикчи знаем колко е трудно за азиатец да говори английски

И не мисля, че ще изгубите времето си ако го гледате 2 часа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно това имах предвид, тая дума фенщина ше я запомня. Попадение е. Не съм казал, че е нещо лошо. А филма за мен е много стилно и добре направен, на мен много ми се понрави всичко. Английския на Гън Сок е повече от задоволителен. Явно младежта по-добре се справя, само като си спомня английския на Хьон Бин от Ким Сам Сун и ми прилошава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

L_U_B_A_K_A_8_6 за английския си напълно прав.. хаххаа

Гън Сок е един от малкото,които се справят по-прилично с езика.А колкото до филма,на мен лично ми хареса и то не само заради актьорската игра на принца..

 

Наистина е отчайващо,че в реалния живот(и не само в България..) убийци остават не разкритии..Но този филм показва колко е трудно да се разгаде мистерията на едно убийство.А не като по другите филми , където само следователя като погледне заподозрения и знае,че той е извършителя..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

английския му наистина беше доста добър, личи си че доста се е постарал.Но друго ми направи по голямо впечатление разминаването между английски и корейски, питат го на кореийски а той отговаря на английски, а уж не знае кореийски малко странно ми беше.Иначе филма беше на ниво, хубавото беше, че не знаеш какво ще се случи и точно когато си разбрал кой е убиеца нещата се обращат на 180 градуса и се оказва, че е другия и така през 10 минути.Краят беше добре изпипан - двамата се измъкнаха и загатнаха, че всеки от тях го е направил, но наистина не става ясно - кой.Нали и до днес убиецът не е разкрит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко спойл, ама не се сдържах.

 

Понеже филма го гледах над десет пъти със сигурност мога да кажа,

че двамата обвиняеми са съучастници в убийството на младежа. Уликите са прекалено много.

Прави впечатление, че още в началото на филма Робърт влиза в тоалетната първи, нещо

което доста се различава от показанията му, а на постановката на престъплението дори демонстрира как точно е станало наръгването(ако беше невинен свидетел това няамше да му се запечата с такива подробности).

Второ Алекс се издаде в сцената със свиждането с баща си,

когато беше толкова подвластен на яда си, че каза, че е трябвало наистина да им покаже.

Има още няколко детайла от филма, които на пръв поглед са незабележими,

но след десетия път човек си дава сметка за тях :hehe: :hehe: :hehe:

Прокурор Парк беше този, който трябваше да отправи обвиненията за съучастие, за да се стигне

до обвинителна присъда и за двамата, но човека беше прекалено съвестен и донякъде заблуден

от искреността на Робърт. Пък и при положение, че има издадена оневинителна присъда е изключено наново да се търси наказателна отговорност. Всичко това е един дяволски омагьосан кръг, в който семейството на жертвата

са единствените потърпевши за мое огромно съжаление.

 

На всички които тепърва ще го гелдат им препоръчвам

да гледат в детайли, за да успеят да вникнат по-добре в сюжета.

Филма не е за Оскар, но честно да си кажа е доста реалистичен и кара мозъка да се пораздвижи-

нещо което в другите филми е за сметка на огромния бюджет и специалните ефекти.

:hehe:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дамс,хареса ми филма.Получил се е филм тип Memories Of Murder,но за мен това е добре.

Слаба работа бе Гък Сок за съжаление/не ме бийте моля Ви се/.

Може би и самата му роля е виновна до някаква степен.

Повече ми хареса момчето,което играеше Алекс.Май съм го виждал в "Времето на кучето и вълка",ако не се бъркам.

Баща му пък май в "4те Бога",ама и тук не съм много сигорен.Лица не помня изобщо.

 

Добре,че не разкриха убиеца,че щеше да бъде просто един посредствен филм.Пък то и как ще го разкрият,като и полицията не знае Така,че финала ми беше ясен още преди да го гледам.Но това не попречи да ми хареса.

Не ми се влиза в догадки,кой е убиеца,щом и досега не се знае.За това приемам,че и двамата са съучасници.Но все пак Гънчо като по опитен с ножа...абе все тая.Филма по скоро бе филм за калпавата корейска законодателност,така че честно да си кажа не ми пука кой е убиеца.

Единственото минусче в филма/освен калпания английски на самите американци :hehe: /,беше една копната сцена от "Обичайните заподозрени",може би просто са искали да изкарат Гънчо готин пич,ама ме подразни.Мразя да се краде.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах филма и съм с доста смесени чувства, нещо не ми хареса и то много, но не мога да определя какво. Все пак и аз ще ударя един спойлер да си изкажа впечатленията.

 

Виновника...И двамта са виновни, факт, но за мен Алекс се убиеца, Пиърсън е инициатора. Той е бил напълно и сто процента наясно с действията и последиците свързани с инцидента. Уви, поне това което показаха във филма, той е бил достатъчно хладнокръвен и интелигентен, за да прикрие действията си и да накара друг да му свърши мръсната работа.Алекс пък е богаташко, глезено и отегчено хлапе, което е лесно манипулируемо. Детектора също го показа...Да, лесно е да се издъниш, но е много трудно да го минеш. Спор за вината и на двамата аз не виждам. Без значение кой е физическият убиец другият е бил хладнокръвен свидетел на действията на приятеля си и не е направил нищо, за да предотврати убийството. Мотивът няма да коментирам, отвратителен е.

 

За Гънчо...Мамин сладък, беше толкова гнусен и чаровен, да му мачкаш бузките...Ама някак не ми се вписа, не толкова заради играта си (да е нагло пишлеме му тича до немай къде), а заради самата роля, която някак не бе толкова завършена. Аз видях едно непрекъснато ъпкано момче, което си избива агресията в първия срещнат кореец, но е достатъчно съзнателен и способен за оцеляване, за да не се прецака сам.

 

Алекс беше много по-силната роля за мен, макар актьорът да е безбожно гнусенxD Наистина едно разглезено хлапе, готово на всичко, за да се измъкне, но все пак гордо със себе си.

 

Бащата на Алекс за мен е може би най-силната роля в целия филм.

 

Иначе не беше зле, реализъм, драма, но малко непоследователност и недоизпипаност.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е супер,ама така и не разбрах кой е убиеца.От всичко това останах с впечатлението,че и двамата имат вина.Ах този Гън Сок много е готин. .Срашно много ме кефи.Супер е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не успях да го изгледам. Стигнах горе-долу до средата и го спрях. Много мудно се развива действието, според мен. На Гън Сок само прическата му харесах. Благодарности на tuci8710 за превода и на desjer за редакцията. Ще отдам дължимото на вашия труд, но като мине малко време, за да забравя първото си впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, интересен филм. Ама Туци....не е честно така. :lol: Толкова ми набиваше 130 в главата. :lol: Шегувам се. :P Благодаря за превода. :)

 

Предполагам, че убиеца е..

всъщност и двамата са ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем да признавам си че Защото е Гън Сок заради това го пуснах... но филма е наистина хубав... и някак това че не разбрах кой е виновен беше ще по яко.Английсия му наистина ме уби... предвид английския на корейците това тук си беше върха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от малкото филми, които са ми повлияли толкова емоционално. Поне от тези, които гледах напоследък. Филма е невероятно добре направен. Цялата тази мрачност на филма, тягостното чувство, че сякаш нищо не се случва, а уж всички се стараят ми въздейства страшно много. Много точно предава чувствата на семейството на жертвата. Прекрасна режисура. Ужасно жесток...и реален. Въпреки, че го гледах преди няколко дни, не исках да пиша коментар веднага, за да имам време да отлежи в съзнанието ми. И колкото повече време минава, толкова по-дълбок смисъл придобива за мен. Колкото до актьорската игра - ами, тя беше най-въздействаща. Гън Сок беше толкова студен и жесток, че ми беше странно да го гледам, но се справи чудесно. Английския му беше задоволително добър, почти нямаше акцент. Но всъщост за мен образа, който най-много заслужава коментар е образа на прокурора. Не зам защо никой не му е обърнал внимание. Той беше ключовия персонаж, който ме накара наистина да съчувствам на желанието му за справедливост, както и на страховете му. Този човек беше толкова отдаден на случая, че в един момент започна да се съмнява и в собствената си обективност. Много сериозно се беше заел със случая, с желанието да достигне до истината. Завидно желание, де да можеха всички прокурори да са такива. Невероятен човек. И въпреки, че даде всичко от себе си, накрая беше принуден да се примири. Много силно въздействащ филм, наистина.

Една тъжно реална история за това

 

как двама младежи, с обременена психика разбират "забавлението". Без значение, кой е физическия извършител - те и двамата са убийци.

 

Филма отразява жестока действителност. А още по-тъжното е, че това не е единичен случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът беше интересен и не само заради участието на Гън Сок, но си признавам, че заради него реших да го изгледам. Хареса ми че ме накара да се замисля кой е извършителя.

 

 

Хареса ми това че не показаха кой всъщност го е извършил, така всеки за себе си решава. За мен са и двамата, и не само като извършител, инициатор и участник, а и двамата са го извършили.

1 - Отначалото дадоха черни обувки и след тях бели маратонки, които по-натам като показаха дрехите се видяха че са на Пиърсън, което показва че Алекс е влезнал първи,а Пиърсън втори. А и на пресъздаването на престъплението версията на Алекс не се потвърди, защото Пиърсън не е могъл да мине зад него.

2 – На теста на истината, когато го попитаха дали е наръгъл или убил не си спомням точно въприса той каза не, но детектора показа силно вълнение, което показва, че лъже.

3 – Съдебния лекар каза че след първите 3 наръгвания, извършителя трябва да има капки като от струя по дрехите си, които съвпадаха с показанията на другите, че Алекс е имал такива.

4 – Когато ядеше с баща си Алекс се изказа”Трябваше да им покажа” .

5 – На края на филма изражението на защитника на Алекс, не беше никак щасливо, като човек който се радва, че е освободил невинен, а и като чу думите на Алекс “Ела, ще ти покажа нещо готино”, които през цялото време се казваха. И в двете истории тези думи се казваха от извършителя.

=>Следователно той е извършителя.

Но някои неща ме объркаха.

1 – Пиърсън през цялото време беше прекалено спокоен. Защо не отговори отначалото на въпроса дали той го е убил. Защо тогава не отрече, а чак когато видя че Алекс отрича и го натопява него. Не ми се вярва само да прикрива приятеля си.

2 - Дадоха, че когато Алекс излезна и седна на масата да пие бира е калаз, че “Ние го направихме” следователно и двамата са участвали.

3 – На пресъздаването на престъплението Пиърсън си спомни много добре къде, колко пъти и дори как е държал ножа Алекс, а не можа да си спомни как и накъде(в кой ъгъл) е бутнал жертвата за да падне.

4 – Кръвта в мивката. Ако само жертвата се е облегнала на него и той я е бутнал, нама как да остави талкова кръв на мивката.

5 – И на края когато пред прокурора проговори корейски, той се учуди, и като излезна навън по коридора се усмихваше, а прокурора гледаше вцепенен. Щом може да излъже при такива обстоятелства, значи пре спокойно може да излъже и Детектора на лъжата. А и все пак той е бил достатачно хладнокръвен да изхвърли дрехите и ножа.

 

Според мен това е станало:

Пиърсън: “Преди намушках един”

Алекс; “Бъзикаш ме, Дори не знаеш как да го използваш.”

Пиърсън-“Сякаш ти знаеш /ще можеш!”

Алекс:“Ела ще ти покажа нещо готино”

И Пиърсън го последва, тогава Алекс намушква във врата жертвата 3 пъти (от там идват и струята капки кръв по дрехите му), тогава жертвата се объща и Пиърсън взима ножа от Алекс и го донамушква(така се озовава и кръвта по мивката). Алекс излиза пие бира и казва “Ние го направихме. Намушкахме едни във врата”

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...