Jump to content

Recommended Posts

snowpiercer-poster-international.jpg

 

Snowpiercer

 

Страна: Южна Корея, САЩ, Франция

По френския комикс на Jacques Lob "Le Transperceneige"

Година: 2013

Времетраене: 125 мин.

Жанр: Екшън, Драма, Фантастика

Режисьор: Bong Joon Ho

                  Субтитри: Английски                 

 

             Участват:              

Крис Евънс - Curtis

Сонг Канг Хо - Namgoong Min Soo

Ед Харис - Wilford

Tilda Swinton - Mason

Джейми Бел - Edgar

Джон Хърт - Gilliam

Octavia Spence - Tanya

Ewen Bremner - Andrew

Ко А Сонг - Yo Na

Люк Паскуалино - Grey

Сlark Middleton - painter

Vlad Ivanov - French elder

Ема Леви - Claude

Tomas Lemarquis - egg-head

Adnan Haskovic - young French

Егор Джурич - Igor Juric

 

Резюме:

Действието на “Snowpiercer” се развива в далечното бъдеще,

когато Земята е полуразрушена и покрита изцяло със сняг,

а сюжетът разказва за група непознати, които са принудени да обикалят градовете с влак,

тъй като това е единственият начин не само да оцелеят,

но и да намерят своите роднини и приятели.

 

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С РУСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ + OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коментарите под торента ме карат да се съмнявам, но ще го сваля, защото ми e интересно. Освен това се сваля .rar. Явно някой е рарнал блурея. :D Както и да е, ще го видим утре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туй ще да е някакъв вид "Елизиум", ама за бедни. Поне така съдя от трейлъра, инак сред каста се открояват дедо Ед Харис и Капитан Америка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Превърна се във въпрос на чест да успея да го сваля, от миналата година (буквално) стои на 99,7 процента. Но наистина ми се гледа, по възможност корейската версия. Четох че режисьорът е бил силно разочарован от  монтажа на филма, предназначен за западната публика. 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накраяяяяяяяяяяяяяя доживях! Беше едно огромно чакане, дано да си заслужава.. ама какво говоря - това е любимият ми режисьор, това е любимият ми актьор, каквото и да са направили, просто знам, че ще си заслужава, Разбира се, огромен плюс е, че е правен по френски комикс (който като голям любител на френските и белгийски комикси и анимации, нямаше как да не подскоча от щастие още по времето, когато за първи път чух новината) + капитан Америка + прекрасните британски таланти (да не ги изборявам сега, че да не ме погнате, хахах) + музиката на Марко Белтрами, която слушах нонстоп и вече знам наизуст, май.

 

Отивам да гледам, после ще изкоментирам всичко подробно XD

 

P.S. нямам търпение да видя как са издокарали Egg-head!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красив филм с отлична режисура и прекрасни актьори. Но според мен самата идея за съществуването на този влак е абсурдна. Това постоянно обикаляне е безсмислено и опасно. Просто без поддръжка, всички съоръжения които влакът използва ще станат негодни само след няколко години, имайки в предвид критичните условия, на които са изложени. Отделно тази затворена система с ограничени ресурси е осъдена на израждане и загиване от самосебе си. Ограничаването на населението според наличието на храна и вода и разделението на "класи" пък е окончателната присъда за този "проект'-просто не може да има нормално възстановяване и нарастване на населението, което всъщност е единственото спасение. Разумното решение е да се увеличават ресурсите, а не да се ограничва броя на хората. Немислимо е това да са единствените оцелели на Земята. Човешкият вид е доста издръжлив и приспособим и има достатъчно други по-лесни и разумни решения за оцеляване. Хубава картинка, но без никакъв смисъл. А "философските послания" са прекалено плитки и очевадни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След два дни в които изгледах филма 3 и половина пъти, вече мога спокойно да си събера мислите и да напиша няколко неща. Не, няма да пиша мнение от рода на колко безсмислена, абсурдна, глупава и т.н. е цялата идея на филма! И не, няма да пиша за това, колко дупки има в съдържанието, колко лошо е CG-то на моменти, колко преигравания има в играта на актьорите, как всичко прилича едва ли не на видео-игра (с преминаването на различните му там нива, и босове и под-босове)... не, не и не - сигурна съм, че ще има достатъчно хора, които ще го направят. За мен, обаче, филмът е точно това, което се надявах, че ще е и което исках от Бонг, а именно непряко продължение на The Host. Сатиричен, пълен със скрити послания, черно-хумористичен, ексцентричен арт филм. Харесва ми как Бонг не цикли на едно място с жанровете, но в каквито и води да навлезне, винаги ползва от нещата, изписани по-горе. Негова запазена марка. Харесва ми как на екрана и зад него стават толкова много неща, че не трябва да фокусираш ума и зрението си само в едно.

 

Сега, относно френския комикс - филмът е базиран по него very very loosley. И то, само по първата част, защото в следвашите две нещата дерайлират тотално XD. Ако някой го вълнува какво точно е заимствал Бонг, освен очевадно идеята за влака, и за разделението на класите... е как донякъде Къртис прилича на главия герой от комикса, и как се е зародила идеята, Намгунг Минсу да е затворен точно там, където е затворен XD. И последно,

депресарският край, който в комикса беше много по-добър, макар и, отново, обречен.

Всичко останало е плод на мозъка на Бонг, всеки един герой, съдържанието на всеки един вагон /макар че малка част от вагоните, най-вече тази с дърветата, я има и в комикса/, Кронол-а и т.н. и т.н. Бях чела, че Бонг ги е мъдрил тия неща с години XD.

 

Малък реверанс към французите беше Egg-head, който аз с нетърпение чаках да видя как ще изглежда наживо. Друг реверанс, този път към героинята на Го А-Сонг, е че

този път я остави жива докрая, за сметка на баща й. Тоест, размениха си ролите от Хост-а, въпреки че.. колко точно ще живее след последната глетка, която се откри пред очите й, е друг въпрос, but still.. хахах

И последният реверанс, е актьорът, който играеше Пийт (крейзи пичът, дето вареше протеиновите блокове). Хахах, за тези, които са гледали Хоста, знаят, каква беше ролята му там. Та, нямаше как да не се засмея от сърце, когато го видях, друг въпрос е, че и самата сценка и съпровождащата я музика си бяха wth?!

 

 

И като за последно, не мога да не се мина с някои неща, които ме почовъркаха. Ок, две от тях много ме почовърка - ъгейн, ще поговоря за сценката с

направата на протеин блокчетата.. когато Къртис видя точно от какво са правени и направи такава ужасна гримаса, че.. което, всъщност си беше супер нормално, докато не дадоха разговорът му с Нам към края, в който аз направих същата ужасна гримаса.. Really, Curtis, really?

отвращаваш се от някакви си хлебарки, а в същото време си ял .. хора?!

 

Другото нещо е.. пак от разговора на Къртис с Нам - когато Нам му каза, че е видял нещо важно и на следващата секунда беше, "ок, забрави, и без това ще ме помислиш за луд".. awww мр. Бонг, недей така - искам наръчник/ или отговор за всяко ниюожно скрито и покрито послание, с което бъка филма!! И да, за мен абсолютно не е от значение как върви влака без да спира, в продължение на години, и че релсите искат поддръжка и т.н. Но малки неща от рода на защо героят на Джон Хърт се казва Гилиям (с разни хора по бордовете си мислим, че е homage на Terry Gilliam), това, което искаше да каже Нам на Къртис и реши, че няма смисъл, неотговореният отговор на въпроса: "аre you clairvoyant?" и т.н. и т.н. защото знам, че също както в The Host, и тук има десетки скрити факти и послания, които просто няма как да хванем, ако мр. Бонг не реши да сподели с нас.

 

ПП: Много се смях и на ония малките преводачески машинки, супер удачно вкарани само и единствено заради това, че Сонг Канг-хо не може да шпреха инглиш. XD

 

ПП2: За хората, дето тепърва ще си кажат колко бесзмислено абсурден е филмът - само вижте сценката с пича, дето правеше сушито и, гарантирам, няма нужда да си задавате повече въпроси, ама никакви.. тя говори много за това, в какво точно сте се забъркали XD. Също, Уилфорд, изказа една сентенция към края, която, отново, описва филма като цяло.  Ако тези неща не ви говорят нищо.. So it is! (lol)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може би гледаме с правилните ОчИЛА, но просто не сме толкова......впечатлителни? Филмът е като снимка-отпред има много красива картинка, но отзад е само бяло празно място. Пак ще повторя-филмът е заснет отлично като режисура, но основата на която е поставен е много несигурна, все едно да строиш върху пясък. Трябва да вярваш в онова което гледаш, за да станеш съпричастен на действието и героите. А и вкарването на  "скрити" послания, намеци и препратки е нож с две остриета. Ако те са прекалено много просто зрителите могат да не ги разберат и да се разочароват от филма. И понеже говорим за Тери Гилиъм-"Бразилия" е отличен пример за постигнатия съвършен баланс на изброените по-горе неща.

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно, ако Бонг беше изчакал още няколко годинки, щеше да го доизкусури. Със сигурност, не е на нивото на Бразилия, примерно, но героите и действието за мен лично си бяха believable... като за филм на Бонг. XD А и може би, аз не останах разочарована от това, което видях, защото реално това и очаквах. Със сигурност половината от хората ще тръгнат да обвиняват, че не е сай-фай изобщо и т.н. и т.н. но според мен Бонг си показа точно това, което беше решил - тази slanted reality в която се намира човечествотото, всичко останало е субективно.

 

Не е мастърпийса, който разни хора трърдят, че е също. Освен това някак знаех, че няма как да е на нивото и на комикса, понеже познавам Бонг и знам, че той ще си го направи през неговата си корейска призма. Аз лично, имам и разни други минимални проблеми, като да речем, че ако филмът беше поне изцяло корейски, поне щяхме да не страдаме толкова много от понякога ужасните разговори, и разни други елементи, дето според мен са изгубени в превода, дето се вика, но като цяло за мен филмът си предаде посланието, което носеше. Вече всеки си има мението и правото да го тълкува както си иска, оттук нататък, но специално за тези, които ще го тълкуват в само и единствено в праволинеен вид (особено ако не са запознати с Бонг, като цяло), за тях го казах това с очилата, което затрих на секундата, преди някой да го изтълкува както ти точно, но...

 

А и за мен, Хоста примерно е шедьовър, другите хора го виждат единствено като монстър екшън тип, да речем, Cloverfield.  Като цяло,  Snowpiercer, е много близо до нивото на the Host, в това отношение. И външната и вътрешната (сатирична) картинка са много добре премислени, с изключение може би на самия край на филма, където мисля имаше някакво разколебание,, или поне аз така го усетих, и режисьора се е чудил как точно да го завърши, не знам..

 

Иначе, тотално разбирам защо си останал/а разочарован/а или невпечатлен/а, подозирам, че доста от хората ще останат и те..


 

ПП; За ножа с две остриета си прав/а. Това, което може да разочарова едни, се харесва на други (честно казано, това е едно от нещата, заради които аз харесвам работата на Бонг, като цяло. Фактът, че този път имаше много повече въпросителни, отколкото при Хоста, е както казах, до някаква степен разочарование и за мен, но само заради това, че ме гризе огромното любопитсво какви точно ще излезнат XD. Не знам и дали някога ще разберем..)

 

ПП2: Сега също разбирам и защо са щяли да го кръцнат и да го направят (предимно) екшън филм, честно казано... пък кой знае, тогава можеше и да се получи нещо по-нормално и балансирано за гледане XD

 

ПП3: Anyway, mr. Bong you had some fun in America, now get back to Korea, pls XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казвал, че съм разочарован, защото нямах никакви очаквания. Освен това, когато наистина съм разочарован пиша други коментари. А сега просто споделям нещо, което ми е направило впечатление, без някаква задълбочена оценка. То няма и нужда. Пак казвам, като режисура и изпълнение е много над средния американски филм. Чудя се дали филмът има "американски щастлив край" по тяхно желание? Харесвам The Host.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера вечерта го изгледах - много приятен филм бих казал - атмосферата му беше изпипана, клаустрофобия ме хвана по едно време от тия тезни пространства, Капитан Америка можел и да играе свястно, историята ми напомни малко на Елизиум (с разделението на класите), но всичко друго ми беше далеч по-интересно представено и изпълнено, отколкото във филма на Блокамп. Тилда Суиндън беше бахти лелката - като някакъв Цербер се блещеше насреща и после взе да хлъзгавее, като опря ножа до кокала  :28558:  Добро попадение и в баталните сцени, хареса ми подхода.

Бих му поставил една лична 8/10 :28558:

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста време избягвах заглавието, без да влизам в торента. Снощи някакси се оказах вътре, забелязах корейския режисьор и първоначално реших да си плюя на петите, но разгледах каста и видях на първо място любимеца ми Джон Хърт. Е, главните роли се оказаха поверени на Крис Евънс и Сонг Канг Хо (вторият го харесвам), но филма в крайна сметка ми допадна, въпреки крещящия почерк на корейската режисура. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попадна ми това и споделям.  :)

Тази събота (28-ми февруари) от 19:00 в Социален център "Аделанте", ще има прожекция на филма Snowpiercer. За повече информация цък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключим, че действието се развива във влак - останалото си е чиста истина - всеки е нечия марионетка. И без глобален катаклизъм, всеки се стреми да скочи в ''следващия вагон". А относно почерка на филма, баш американския такъв ми дойде доста изкуствен. Имаше накрая един диалог между янкито и корееца - янкито говореше за драмата си, корееца само го гледаше. Еми все едно, оня си рецитираше...а па като тръгна и да реве - съвсем окепази драматичния момент. Не знам, вече дори и да попадна на интересен американски филм, актьорите са ми много престорени и неестествени. Станали са още по -  некадърни :mad:  Затова  ще си гледам Сонг Канг Хо и компания :28558: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълен абсурд! Дидо е казал почти всичко по-горе.

Този филм, подобно на Окджа, е поредната лента на режисьора, превърнала се в много шум за нищо, направена в абсолютен американски стил. Дори наличието на големи артисти като Тилда и Ед Харис не успяват да спасят тази лента от превръщането й в типичен американски блокбастър, пълен с външна визия, но без душа, каквато именно носят източните заглавия. Нещо повече. Намирам ролите на Тилда в двете продукции на Бонг за почти еднотипни, сложени за цвят и нищо друго. Това е много жалко, знаейки на какво е способна актрисата. Всъщност, всички персонажи тук ми се сториха празни, лишени от съдържание. Нямах никакви симпатии към тях, въпреки че образите на Канг и дъщеря му бяха интересни, но недоразвити.

Да, любопитни идеи се прокрадват (особено тази за неравенството в света), има заемки от Матрицата дори и е хубаво, че се сещат за френските комикси, но именно тези идеи не са разработени достойно.

Слаба работа. Забърква се нещо с претенцията да е оригинален, креативен експеримент, но всъщност е поредната американско клише, само че с корейски режисьор.

За да не съм съвсем негативна, ще допълня. Краят ми хареса, понеже природата показа, че човекът всъщност не е по-силен от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си, че бях много разочарована, но ще си го пусна пак, да си припомня, защо точно съм съгласна с Дидо. Принципно нямах големи очаквания, харесвам дистопии, но тук, с лигавия сантиментален момент в края, категорично ме изгубиха.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано започнах го веднъж, започнах го втори път...превъртях го на бързи обороти и това беше. След това освободих място за нещо по-интригуващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То, предвид самата му идея и сет-ъп, ясно, че положението е свирено. Ама едно такова, хем ти е ясно, хем си викаш 'бе, така ли точно трябваше да става?'. Бетер Sunshine (2007).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...