Jump to content
Sign in to follow this  
bayana

The Accidental Gangster and the Mistaken Courtesan (2008)

Recommended Posts

75a2cbfd58da850f.jpg

The Accidental Gangster and the Mistaken Courtesan

 

 

Жанр: Комедия / Екшън / Исторически

Година: 2008

Страна: Южна Корея

Времетраене: 103 минути

Режисьор: Yeo Gyoon-dong

В ролите: Lee Jeong-jae, Kim Seok-hoon, Kim Ok-bin, Baek Do-bin, Yeo Gyoon-dong, Lee Weon-jong

 

Резюме: Действието се развива в Корея през 1724 г. Младият нехранимайко Чун Донг се влюбва в красивата компаньонка Сул Джи, но на пътя на любовта им застава нейния нов началник, който е важна клечка в местната мафия. Един ден, Чун Донг по случайност праща в кома главатаря на банда гангстери и преди да се усети, е принуден да заеме мястото му. Той решава да се възползва от новото положение, за да си върне любимата жена.

 

Коментар: Филма е направен адски шантаво. От една страна си е исторически, но от друга... Героите се държат като гангстери от Харлем. Части от филма са анимирани, включая всичката кръв и други течности, хвърчащи насам - натам при боевете. Лицето на главния герой ми напомня за Юрий Никулин.

 

Свали филма

Английски субтитри

Български субтитри - Eastern spirit

ОТТУК с БГ суб

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е един от любимите ми филми!

Може би постера и клипа не са много предразполагащи и не казват много за уникалността на този филм по отношение на подхода на заснемане.

Това е филм, който в края си те оставя с много светло и жизнеутвърждаващо чувство и те кара да искаш да го споделиш с някой.

 

Много изпипан, много добре направен. Много свеж хумор и ирония, без излишно преиграване или преекспониране, любовния момент се промъква балансирано и ненатрапчиво, сюжета е динамичен, гледала съм го няколко пъти и не омръзва.

Тук има бой между бандите, но в смисъла на честните юмручни схватки :

"- Без оръжия. Без хапане. Без плюене. Без бъркане в очите. Без псуване.

- Оо, хайде де.

- Как може без псуване?

- Хайде да псуваме."

 

Този филм ще го свързвам с куртизанката, която докато танцува рисува дракон с краката си, както и подутото, обезобразено и разплакано лице на главния герой.

 

Няма да видите бойни изкуства или въртене на меч - има остриета, но те са за лошите. Няма да видите жертване на любов по каквито и било причини, има драматични моменти както си подобава на Корейското кино, но филма просто те оставя цял. Единствено ме подразни в някакъв момент лошия герой - леко го клоунизираха.

 

Ето едно ревю, което може да ви е интересно -:click:

 

IMDB филмът e с оригиналното си заглавие - ето линк:

My link

 

Други варианти на заглавие срещащи се за този филм - "1724 Hero", "1724 Geisha House Riot", "Gibang riot in 1724", “Riot in a Gibang in 1724”.

 

И аз току що го открих под заглавие "1724 Hero" в Замунда

Share this post


Link to post
Share on other sites

Филма е върхът....толкова забавен филм не бях гледала скоро. Много ми хареса подбора на актьорите, с невероятни физиономии. Музиката е върха. Общо взето голям смях пада.

А това с

'-Без Псуване'- "Ооо, хайде де" -"Как може без псуване"

Как да не го гледаш филма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наиста е страхотен! Смях, смях! Особено ме радваше в началото и с онзи главатаря, дето ще се събуди след 10 години - ква муцуна беше направил! :lol:

И ето пак моята любимка - Ким Ок Бин - отново прекрасна! ;)

Наистиан си заслужава гледането! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Филма е уникален по начина на заснемане.Имаше невероятни сцени.И сюжета беше адски забавен,такива сцени имаше,че главата ме въртеше :lol: Хареса ми и момента с пародията на "Летящи кинжали"..тъй като ми е любим филм,всичко свързано с него предизвиква усмивки....иначе филма ми хареса,но може би защото постоянно се разсейвах докато го гледам,не можах да му се насладя докрай. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

този филм ми напомни защо обожавам корейското кино. Толкова забавен и лек беше, че не спрях да се хиля през цялото време, че и докато пиша пак съм се ухилила до уши. Дори и когато трябваше да е сериозно ( имаше един - два такива момента), пак си умирах от смях. OST-a беше толкова сполучлив, че само музиката като чуеш и прихваш. И актьорите бяха страхотни, този дето изигра лошия ще го запомня като перфектния злодей, няма такъв луд тип просто. Изобщо - никой не се взимаше на сериозно и направиха страхотна комедия, определено бих го гледала пак след време :D

ПП: бойните сцени ми напълниха душата

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Случайният сценарист и оплесканата комедия" трябва да се казва филмчето. B) Не мога да се отърва от чувството, че това е една от най-тъпите и несполучливи азиатски комедии, които изобщо съм гледал. Признавам, че имаше две-три глупости, на които се посмях от сърце, но въпреки големия комедиен потенциал, много малка част от него беше реализирана. Ако търсите брутална щоротия, от която да ви заболи стомаха, гледайте Скот Пилгрим срещу Света. Луди канадци...

Share this post


Link to post
Share on other sites

голяма простотия надминава по тъпотия дори класики в жанра като страшен филм или смешно отделение един от малкото корейски филми който ме разочароваха

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хареса ми почти всичко, като изключим финалната бойна сцена.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×