Jump to content

Recommended Posts

One in My Heart / Neung Nai Suang

 

98e6e8830d7ebb6d5d0cbfe695b6bdfe.jpg

 

Година: 2005г.
Държава: Тайланд
Жанр: драма, романс
Епизоди: 17


Участват:

 

Janie Tienphosuwan като Hathairat Ratchapituk (Poom)
Ken Theeradeth Wonpuapan като Anawat Patcharapojanart (Neung)
Jamie Bouher като Songsaeng Pisedkoon (Song)
Pakjira Wanasut (Oh) като Suda Duenpadub (Pan)
Yai Sira Patrat като Sattha Duenpadub (Pu)

 

Резюме:

 

Poom (Janie) и Neung (Ken) не се харесват още от деца.

Когато пораства, Poom започва работа като учителка в

едно богато семейство, докато Neung завършва обучението си

в чужбина и скоро след това се завръща в Тайланд. Когато разбира

за това, Poom се старае всячески да избегне срещата си с него, но

уви, съдбата ги събира на един бал като танцова двойка. Разбира се,

Neung и не подозира с кого танцува, той само е запленен от непознатата

красавица, докато в съзнанието на Poom все още отекват детските му

обиди в неин адрес. Такава тайна не може да се запази задълго, и ето че

братовчед й му я разкрива, показвайки му стара снимка. За да излезе отново

победител, Neung се връща към старите си "закачки", но скоро ще разбере,

че Poom му е твърде скъпа за да я загуби отново.

 

 

Сваляне:

Онлайн с английски субтитри: Тук, Тук и Тук

Онлайн с руски субтитри: Тук

OST

 

ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

 

 

5f257e678a308c59d972c15c2fbda016.jpg
feccb19fb1d37037b1064cf8e54069a5.jpg
11e4f851c3d5f5731f181e6a12d1909c.jpg
3512f621acc9c6d3da49616f7181edae.jpg
2c361a2a1e0a5078a786d6031b6b674f.jpg
c798b6160d78eb4eb417d5bd500babbd.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от любимите ми тайландски сериали :wub:

Джейни и Кен са много сладки. Кен така лапна по нея, че не намери мира, докато не я спечели :emote_kiss3:

Лошите персонажи също бяха много забавни и накрая напълно си получиха заслуженото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем случайно ми привлече вниманието и изгледах сериал от 2015г със същото име. Оказа се, че е ремейк на този. 

В главните роли са Яя/Waves of life / и Джеймс Джираю /Belfved loyal Wife/

онлайн на руски , сваляне с англ.суб.

Ама щом оригинала е с Кен , ще се наложи да го издирвам , че дадените опциите с английски вече са невалидни. За съжаление на руски го няма. 

---------

Хехе, който търси - намира. Има го в тубето стария сериал с английски буквички , но не е целия за съжаление.

Ето му я плейлистата .

 Интересно, татито на главния и в двете версии играе един и същи артист. И още един артист от първия сериал участва в ремейка.  Единият от кандидатите на главната, в новия го играе татко й.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аша, мила, открих го с английски субтитри:

 

Свали с английски субтитри

 

Онлайн с английски субтитри: Тук, Тук и Тук

 

п.п. В линка за сваляне ги има всички серии. :)

 

п.п.2 Добавих ги, за нищо, слънце!:kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-искрени благодарности , слънчице! :wub::thanks: Даже може да подмениш линкчетата в темата , че онези вече не важат. Пък аз ще помисля за тема на ремейка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В темата не видях да е сложено ОСТ-то на сериала , а то е много хубаво и като музика и като текст с английски буквички.

 

OST


Пълният комплект серии в оригинал.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За огромно съжаление няма руски превод.

Моето мнение е , че Кен даде малко повече дълбочина на образа, повече емоция и душевност. И най -важното нещо , което не знам защо спестиха в новата версия , а то мисля, че беше от съществена важност за романтичната градация на сюжета- признанието на героя му Нин  в любов към Пум.

Преди доста време бях гледала един друг филм , чиято обща поанта на кулминацията можеше да се заключи в идеята , че за да  победиш / спечелиш в любовта трябва да се признаеш за победен.

Всъщност няколкото негови спестени в новата версия реплики ми направиха директна асоциация с въпросната лента.

 Реално , той почти директно се призна за победен от собствените си чувства към нея; изрази съжалението си , че сам с поведението си е предизвикал и подхранвал омразата й към него и с горчивина заяви , че при това положение я освобождава от принудителния годеж , за да не пречи на щастието й. 

Държа да вметна , че в старата версия Пум открито му беше казала, че изпитва чувства към  брата на ученичката си, само за да го дразни,  и много бързо съжали за това след думите му , но вече гордостта , ината и самолюбието й не й позволиха да си признае.

В новата , героинята й никога не заяви дали и към кого има симпатии.

Писмото, което присъства като елемент и в двата сериала , тук се явява като второ потвърждение на думите му ; докато в новата версия аналогичния текст  трябваше да се възприема като единственото официално признание на чувствата на героя му. И да си кажа,но в такъв вид ми звучеше твърде вяло и "стерилно".  При старата версия  , със съответната сюжетна градация , то си тежеше на мястото. 

А въпросното място си беше твърде важно, защото при така разказаната история  - с признанието и последващото разтрогване на годежа , образно казано "топката" остана в полето на главната героиня. Героят на Кен вече беше "сложил козовете на масата"  и се чакаше отговора, така че дори и въпросните преструвки някак си имаха по-правдоподобно основание / въпреки че такъв циркаджалък  би докарал по моите разбирания точно обратния резултат /.

 И може би най -важното - във вилата , където се играеше целият болничен театър , бяха само трима - те , двамата и прислужника. Така всички хрумвания и номера си останаха решения на главния герой , т.е. това си беше неговата борба, без суфльори и свидетели, както го направиха в новата версия. 

За мен поне по-съвременният вариант изгуби от липсващото едностранно  признаване на чувствата . Така нещата останаха до края в недомлъвки. Още повече главният герой освен с "бебешкия си вид" /както писа в другата тема/  изглеждаше още по-безпомощен да се справи сам със ситуацията , та имаше нужда от толковато много съзаклятници , които даже се преместиха в дома му да му дават"акъл", какво да прави и пригласяха за всичко като гръцки хор.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две грешки основно имаш в твърденията Аша - първо и в новата версия във вилата бяха само те двамата и хазаите, които им дадоха подслон /не знам как да ги нарека, селяните ли или нещо такова/. Нали там той и приготви супата/манджата, а тя мислеше, че е готвила лелята. И второ и в новата версия младежа призна в болницата още като го бинтоваха за любовта си. Пак беше първи той, затова и мацката накрая като се опълчи на оная хищна интригантка /забравих и името/, заяви със сигурна категоричност - "той обича само мен, той е моят мъж". В смисъл, че той вече беше разкрил картите си. Накрая и тя призна любовта си, вече в последния епизод.

За Кен си права, и аз повече харесвам играта му и емоцията, която показва. Но пък тук/в старата версия/ главната много ме отблъскваше и като визия, и като игра и емоции. Във версията от 2015 пък ме дразнеше бебешкото лице и хлапашкото излъчване на главния актьор, сякаш 15 годишен играеше.....много бебешко лице, и с тази прическа съвсем дечко изглеждаше. Написала съм го и в темата на новия сериал точно това, видях, че си забелязала. Но пък там актрисата ми харесваше повече и като визия и като игра, и като излъчване, и емоции. И сестра и, и брат и, също ми допаднаха там. А и един Кен сам по себе си не може да направи сериала - като цяло в новата версия от 2015г. ми допаднаха почти всички, да не кажа всички актьори, за разлика от старата версия от 2005г, където само Кен се открои. Поне за мен.

Също така новата версия ми се видя по-комедийна накрая. Доста се смях.

 

ПС. щеше да е идеално ако Кен беше играл и в новата версия, вместо хлапака. :):D

 

ПС. Ама ти на кое казваш вила, аз мислех, че говориш за мястото където нощуваха по време на бурята?.... иначе, да - за вилата си права!! Моя грешка....

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, не , не за онази хижа писах , където се скриха от дъжда , когато я отвлече да я води при умиращия й обожател и негов приятел.

Имах пред вид, когато започнаха да играят  театъра с инвалидната количка.  Първоначално бяха сами , но после надойдоха и брата и сестрата да им светят. :896767:

Колкото до онова обяснение - да , имаше го , ама ...не ми фана дикиш , както се казва.  Мрън-мрън , с половин дума. И си легна на ушите на него и това е. 

Права си за това , че в тази версия Кен се открои  много над другите . Той го може - за това две мнения няма. 

В новата имаше и много положителни неща, които ми допаднаха и то най-вече в разработването на второстепенните образи и техните доста по - пълнокръвни истории.

---------------------------------------------------

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП- Само лично мнение -  да ми играят такъв театър и да ме правят на маймуна пред толкова хора , и това да е замислено и дирижирано целенасочено от най- близките ми , да ми гледат сеира  и да чакат дали и кога ще "клекна"  и ще кандисам  ... Забрави, забрави... Така излезе накрая , все едно тя беше  виновна за неговите страдания, щото , видите ли , още му се дърпа...И в края на краищата, пак така се получи, че той стана "победител" - стана на неговото.   Не ми беше хич смешно, въпреки желанието за комедиен ефект може би.   

------

"Хлапака" го "преглътнах" , като го чух как пее. Разкош. Пак лично мнение. Но ролята си беше за Кен .Само. / сигурно съм пристрастна - признавам си:blush:/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 А според мен Yaya пее жестоко и тя държеше по-добрия вокал в съвместното им изпълнение на OST, но като цяло и за двамата се замислих дали пък не са певци станали актьори, после прочетох в биографиите им /ходих да проверя специално/, че са само актьори, а тя е и модел, но не пише да са певци. И мен ме учуди певческия им талант, в смисъл че се открояват. А и като гласове са малко по-специфични. Но това е точка за новата версия, Кен не го знам как пее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз знам как пее Кен , ама , по-добре да не го прави. Никой не е съвършен. 

Само това клипче намерих , че пак са минавали с метлата тайландците в тубето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...