Jump to content

Да се завърнеш от Китай…


brambram

Recommended Posts

Привет!

Аз по  принцип  съм китаист, в момента се забавлявам с японски и съм редовен читател на раздела за японски сериали, но още не съм се престрашила  да коментирам. Искам да предложа на вниманието ви един мой роман, който не е точно за Китай, по-скоро за завръщане от Китай. По-голямата част вече е  достъпна за безплатно четене в блога ми, малко по малко качвам и станалата, така че не е нужно да купувате нищо.

Ако ви интересува, моля :)

След три месеца в Китай Николай се завръща, за да се сблъска болезнено с българската действителност.

Стефан е богат  и красив, но с отчайващи усилия се опитва да задържи изплъзващата се любов на единствената жена, която някога го е обичала.

Елена има силиконови гърди и устни, собствена фирма, няколко любовници и... съпруг. Изглежда щастлива.  Но от известно време лекарите не могат да се справят с психосоматичен проблем, който се появява при нея – ръцете и треперят.

Ирина цял живот е мечтала да бъде детска учителка и въпреки, че има интелектуалните възможности да учи, каквото си пожелае, тя кандидатства единствено и само детска педагогика и я завършва с отличие. Със заплата от обикновена детска градина не може да се издържа в София, а не желае да работи в частна, защото не е справедливо децата да се делят на бедни и богати,  и се завръща в родния си град, където  започва работа в местната детска градина.

Таня е студентка по психология, която се издържа сама като касиерка в супермаркет. Вечно недоспала и уморена е, ходи със смачкани и недобре съчетани дрехи, за да не завъжда фенове сред клиентите, но такива все пак се появяват...

Джан е китаец, който дълго е живял в Европа и с удоволствие започва работа за представителство на българска фирма в Пекин.

Бай Стоян е пенсионер със средно статистически пенсионерски доходи, но въпреки фантастичността на идеята за  човек с неговите финанси,  мечтае за  околосветско пътешествие, защото иска да опознае света.

Божо е странно момче, което пожелава „Приятен ден!” на всички, въпреки че лицето му е изкривено от някога получени побои.

Какво ще се получи, когато съдбите на тези хора се преплетат, ще научите, ако прочетете романа „Хора. Приказка за наскоро пораснали деца”.

 

Чети тук

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като резюмето силно ме заинтригува, реших да почна да чета романа ... и не съжалявам  :up: За съжаление нямам много свободно време, та се налага да го чета на части..
Надявам се някой ден да го издадеш и в книжен вариант :) Поздравления за чудесната работа!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря! :) Надявам се целият да ти хареса! :) Той всъщност е издаден вече, октомври 2012 от Изток-Запад :) Аз след това реших, че искам да го кача в блога :) Още веднъж, благодаря ти! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...