Jump to content

Ден на Японската култура - Шумен


Recommended Posts

 На 8 ноември 2013 г. (петък) от 17:30 часа г-жа Норико Ишимару организира "Ден на Японската култура" в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски". Събитието ще се проведе в Корпус 1  - 1 етаж, зала 118.

 Началото ще бъде поставено с чаена церемония. След това ще продължи с презентация на легендата за сенбадзуру (1000 хартиени жерава), презентация на оригами и сгъване на оригами. Следва демонстрация по обличане на кимоно, а за финал - икебана.

Заповядайте да се включите в малкото събитие, организирано от учителката в курса по Японски език и култура на ШУ - г-жа Норико Ишимару, със скромната помощ на студентите от групата. Възможни са размествания в програмата.

 

6726992w.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13 декември 2013 г. (петък) от 17:30 часа г-жа Норико Ишимару организира поредното си (и не последно) събитие за представяне на Японската култура в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". То ще се проведе в Корпус 1  - 1 етаж, зала 118. Този път акцентът ще бъде поставен върху приготвянето на удон и земетресението от 11 март 2011г.


Заповядайте.


 


6813540l.jpg


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Центърът за международно сътрудничество и проекти към ШУ "Епископ Константин Преславски" и Международната Асоциация за културен обмен (ICEA)- Япония с лектор г-жа Норико Ишимару сърдечно Ви канят на мини фестивал на японската култура,който ще включва:
-калиграфия
-оригами
-икебана
-японска кухня
Място:Корпус 1 на Шуменския Университет, стая 118
Дата:14 март 2014 г. /петък/ от 17.30 часа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заповядайте на последното от поредицата културни събития на г-жа Норико Ишимару. Филмът, който ще бъде прожектиран, е много популярен и само ще спомена, че става въпрос за едно от творенията на Хаяо Миядзаки и студио Гибли.

cqs1396813363b.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...