Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Let's Eat / Да Хапнем

식샤를 합시다


Страна: Южна Корея
Жанр: драма, романтичен
Тв канал: tvN, четвъртък 23:00 ч. корейско време
Период на излъчване: 28 ноември 2013 г. - 13 март 2014 г.
Епизоди: 16
Режисьор: Park Joon Hwa
Сценарист: Lim Soo Mi

Свързани драми: Let's Eat 2, Let's Eat 3


В главните роли:
Lee Soo Kyung като Lee Soo Kyung
Yoon Doo Joon (Highlight) като Koo Dae Young
Shim Hyung Tak като Kim Hak Moon
Yoon So Hee като Yoon Jin Yi
Lee Do Yeon като Oh Do Yeon
Jang Won Yeong като Choi Kyu Sik
Jung Soo Young като Park Kyung Mi

Uhm Hyun Kyung (гост)


Сюжет: Let's Eat е драма, която ще ни представи историята на няколко необвързани млади мъже и жени, които живеят в един квартал. И Су Гьонг е 33-годишна разведена служителка в адвокатска кантора, която лесно губи контрол, когато става дума за храна. Юн Ду Джун е в ролята на Ку Де Йонг - мистериозен, млад и необвързан мъж, голям чревоугодник и чаровник, който е съсед на героинята на И Су Гьонг.

 

:essub:

 

Свали с български субтитри: :click:  :click:

Боксет: :click:

Онлайн с български субтитри:  :click:
С български и английски субтитри:  :click:

С руски субтитри: :click:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Днес излезе и още един тийзър, който е с Ду. Бедна ми е фантазията какво ще измислят корейците, кой знае какъв миш-маш ще врътнат отново, но поне се надявам да има повече комични ситуации. Цели четири месеца ще се излъчва, по един епизод на седмица. И нищо да не струва този сериал, ще се гледа само заради Лидера и ястията, които ще приготвят. Нуната не я познавам на екран, като актриса. Надявам се героинята й да не е типичната до болка позната и така "любима" на мен корейска главна героиня, луда за връзване. В Ду не се съмнявам, че ще се представи отлично.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

И аз да се запиша тук..Очаквам драмата..Да видим какво са ни подготвили.

Отделно промо с  Lee Soo Kyung

 

 

Още едно промо ~

 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Много ядене днес на екран за мен - ЕХО с тяхното пилешко, на което се облизвах, а тук, в първи епизод какво ли не опита и И Су Гьонг, която буквално си облиза пръстите. Добре, че бях вечеряла, че съм от тия, които като гледат много храна/ ястия на екран и след това не си намират място.

Изгледах първи епизод, не ми и трябваха субтитри на английски, за да разбера основното, а останалото нямаше нужда от превод - викове, крясъци, луда за връзване главна героиня, напиване, звучно хранене, както се казва - пълна програма. Корейско гледах все пак, не мога да очаквам повече, имаше от всичко характерно за техните продукции издържани в комедийния/ пародиен жанр. Подозирам, че ястията, както и самото заглавие на продукцията ще е само за заблуда на врага, а всъщност кашата ще се окаже много голяма в тези 16 епизода. От всичко по-малко. Има и криминален случай, така че с течение на епизодите и коментарите ми едва ли ще са много положителни, но хванах се на хорото, заради Лидера и ще стискам зъби.

Shadow звуча в епизода. Това беше изненада за мен, Лидера дори потанцува на нея, хаха. Юн Со Хи е голяма красавица, симпатяга, а и тя вече ми направи впечатление от драма версиите на Wolf и Growl на EXO. С героят на Ду са комбина, а той със сигурност не е този, за който се представя. И Су Гьонг си е влязла отлично в образа на типичната корейска отнесена от вихъра главна героиня. Ще я търпя, а до където ми издържат нервите с нея. На моменти е и забавна, но с тези крясъци и неадекватно поведение трудно ще се примиря. Както и да е, очаквам и субтитрите утре, за да разбера всичко.

Общо взето като махна това и онова, добро начало, нищо ново на корейския фронт, нищо невиждано, просто изпълнителите са различни. Ду се справя страхотно с ролята си, всъщност всички го правят, въпроса е само дали приятно или неприятно ще ме изненада сценария до финал.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Слюнки ми потекоха още на първия епизод. Почнах да готвя нещо за ядене още като видях въвеждащите надписи. Не знам как ще се издържи без да се яде гледането.

Главната само дето не получава оргазъм, докато яде. Паднах да се хиля как я гледат всички мъже наоколо със зяпнали усти.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Кучето е голям образ. Кръстено е на Че Гевара, на галенo Вара, с корейското произношение станало Бара и така Бараши, хаха. Малко ме озадачиха с ролята на героя на Ду и не останах доволна, но след като изгледах вчера с превод на английски втори епизод, се чудя какъв точно ще го изкарат. Той със сигурност не е този, за който се представя - господин Застраховател, а и с това, че знае всичко около малката, а и подробности около съседите си, хмм... Каша ще е, в смисъл обявиха продукцията като романтична комедия, но ще има и драма, замирисва от сега и на друго с финалните кадри, които видях във втори епизод. Малко от това, малко от онова, по корейски, а в 16 епизода все ще "сготвят" нещо. Гледаемо е до тук, търпи се. Щом няма машини на времето, фантасмагории, досадни и кресливи роднини, зли свекърви, огромна сополива мелодрама (макар че никога не е късно и тук да ме изненадат неприятно) - за мен всичко корейско мина под графата за гледане, а докъдето издържа.
История за няколко самотни млади хора, чиито съдби и живот се преплитат по интересен начин. Малко ме дразнят онези два образа от кантората, адвокатката До Йон и мениджъра, който има странен навик, но не са болка за умиране (поне до тук).
И Су Гьонг ми става симпатична. Не самата й героиня, а тя, като актриса, която отлично пресъздава образа. Играе, не мога да искам повече от нея, такава й е ролята. Не изпадам във възторг от тези образи на корейската сериална главна героиня, но кой ме пита. Дано има повече комични ситуации и така да бъде до финал. Забавни са с Ду (както и той сам призна на пресконференцията наистина с нея се разбират, а и са станали близки, личи им и на екран, а това е много добре), когато общуват, а той ще продължава да я влудява. Добра е и в сцените, моментите, в които се храни. Удоволствие е да я гледам с какъв апетит яде. Всъщност от женските образи главната героиня е за предпочитане, малката с това поведение тип "Не зная това - не зная онова", "За първи път чувам", "Израснала съм в саксия", не е за описване, прекалено наивна.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

На мен младежът ми прилича на ченге, ама чак пък си има и награда за застраховател -хахах, умрях от смях като махна рулото с тоалетната хартия от нея. Ако е ченге, значи много се е постарал с прикритието.

А кучето е много сладко, това Бараши би трябвало да е нещо като "Господин Бара" според мен.

За главната - то нейното не е дори апетит, ами някакво перверзно наслаждение от вкусната храна, леко преекспонирано, но е забавно.

 

Засега ми харесват героите, всеки си има някаква силно изразена черта. Само ми се иска адвокатчето да не с толкова навирен нос и поне да покаже, че харесва мадамата. Засега върви много повърхностно, ама продължавам да го гледам, де.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Това, че...

... героят на Ду Джун е полицай/ детектив и на мен ми мина през ума, след като го видях как я разпитва в колата, а и знае толкова много за малката (къде е учила, какво е правила), мисля, че е свързано и с баща й, но все пак е корейски сериал - никога не се знае какво са ни подготвили сценаристите. Ще гледаме. До финала, през месец март има много вода да изтече, едва в началото сме, а кой знае какво ще измислят.
Адвокатът е влюбен в нуната още от ученическите си години и това се разбра на финал, в кадрите от това, което ще видим този четвъртък.Очаквам кога нуната ще се събуди влюбена в героя на Ду. Като поведение героинята на И Су Гьонг ми напомня на И Джи А в Me Too, Flower. И там имаше представител от BEAST (ах, Кики, Кики, какъв бонбон беше в ролята си на полицай), само че не той спечели "трофея".

Oтносно името на кучето. Да, има се предвид Бара-ши, "ши/ ssi" като уважително обръщение, но го изписват слято.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Направо имах усещане за дежа-вю, когато

 

младежът започна да си прави "разказ по картинки" - нещо като в "Обичайните заподозрени". Страшна импровизацийка си спретна.

 

 

Много ми е бавно така с по един епизод на седмица, кой знае кога ще завържат нещата повече.

И наивната почва да ме дразни вече с тия нейни мечти. То бива да летиш толкова в облаците и да не знаеш нищо за живота, ама да почва да се стяга, като иска да живее самостоятелно.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Добре че е по един епизод на седмица, че нямаше да мога да издържа тази храна, а и самото хранене :) чак на мен ми се дояжда, а след последния епизод даже рових в нета за да видя как да си направя шабу - шабу :D и наистина мисля да го сготвя тия дни, защото лигите ми потекоха  докато гледам как го хапват :28558:  Иначе сериалчето ми харесва как върви за сега. Не мога да кажа, че е нещо кой знае какво, но става :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Бъдете спокойни, рагаци, развръзката в сериала (щом той приключва в средата на март) ще я чакаме в края на февруари, евентуално, хаха. И аз гледам, още не съм напуснала кораба, мисля, че ще издържа най-вече заради героят на Ду Джун и Бараши. Бараши до тук върши огромна работа в епизодите, той е като спасителен пояс за мен, за да издържа невротичната му собственичка, която мисля, че може да се кротне, да стане по-мила и дружелюбна само след порция кекс. Как го бяха облекли, хаха, а тя бясна му се караше у дома. Само Бараши си знае колко е изтърпял със стопанка като нея.

Много неблагодарна ми се видя нуната, в трети епизод, затова че съседа може би й спаси живота. Тепърва ще започнат да я плетат сценаристите.

Кварталните нападения, извършителя, а и героят на Ду Джун, който се чудя какъв точно ще го изкарат. Гледаме и това е. Има манджа, ще опознаем корейската кухня, има животинче, което за радост има и доста екранно време, което не е характерно за корейските сериали (или поне за мен е ново и не съм виждала подобна продукция), симпатичния и добър съсед, така че търпя кресливата наемателка от апартамент 805, а и по епизод на седмица е идеално за мен.

Комшийката от 804 си е отнесена, приемам я като събирателен образ изобщо на младата корейка, на нейните години. Добра душа е, нужен образ за историята.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Аз доста се забавлявам. Главната според мен добре се справя, отношенията й с храната са много страстни. Чакам малко романс в цялата работа, чудя се с адвокатчето ли ще е, с Ду Джун ли - нямам претенции.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Много развлекателно сериалче, не се взима насериозно и същевременно е вкарало толкова дребни детайли от корейското ежедневие, че направо ти става мило  :). Забелязах, че в заглавието е специално посочено one person household като целева публика, явно тенденцията ще донесе още подобни продукции, защото подобни хора се множат повече от семейните...
Главната е голям образ - на пръв поглед незабележима и дръпната, но се разтапя при първата вкусна миризма и пред кучето си. Актрисата изключително сполучливо се справя с всички емоции и като гледам не й пука как ще изглежда като прави каквато и да е физиономия. 
Този застраховател да не е някое ченге под прикритие? На мен ми е леко антипатичен, очите му хич не се усмихват, което го прави зловещ. 
 
Трети епизод - задължително да се яде преди гледането му. Цяла минута сърбане, облизване, смучене, гълтане - по нашите стандарти е пълно с неприлични навици, но така си ядат те рамьона и куксу-то. Само да не си на една маса с тях... А после това Шабу-шабу отново възроди желанието ми да посетя подобно ресторантче. Наистина е вкусно ястие, още повече когато е с рефил на месото. 
В хранителната си част сериалчето е почти като документален филм за корейската кухня с тези топли меки тонове и златисто-слънчеви светлини.
 
А песничката на Kjun е повече от подходяща " Да ядем, да ядем, хайде заедно да ядем, докато полудеем"

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Много ми харесва песничката и интрото, но е задължително да си ял преди изобщо да го пуснеш. Последната серия направих грешката да започна да я гледам преди вечеря... потекоха ми слюнки, застърга ми стомаха,... въобще не е лесно на празен стомах.

 

Аз доста се забавлявам. Главната според мен добре се справя, отношенията й с храната са много страстни. Чакам малко романс в цялата работа, чудя се с адвокатчето ли ще е, с Ду Джун ли - нямам претенции.

 

и аз нямам претенции, само да вкарат и малко любовна интрига, че с тая храна в сериала ще качим килограми.

:28558: 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Нуната в такъв филм се е вкарала, че няма излизане от него. Романтиката в този сериал ще е през крив макарон. На инат изгледах до финал новия шести епизод, а от два-три седмици - мъка. Бедна ми е фантазията какво ще дъвчат до финал, до тук нищо съществено.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Тази храна ще ме побърка :D Добре че 4 епизод го гледах късно вечерта, защотооо.... тази пицаааа............ този кашкавал, който се теглеше на конци...... само заради късния час не позвъних за поръчка на пица :28558: :28558: :28558:  Мислех да превъртя сцената, ама толкова ме кефят като се хранят :) А пък за песничката да не говорим :lol:   След малко ще изгледам и 5 епизод, но първо ще хапна :D

Стига с храната - малко за героите:

Тази малката ме нервира. Вярно съвсем др живот води, ама... да вземе да се поосвести малко.

За другите двама - кога ще спре да ги втриса един от друг и да вкарат малко любовен трепет, който малко да замени храната :) Макар че ми се иска да ги видя как хапват като влюбени - сигурно ще е голям смях :28558:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Песента от шести епизод, който се излъчи тази седмица е на певицата Чонг Ю Йон и се казва Single Days. Направи ми впечатлние, когато започна да звучи в сцената, в която нуната осъзна, че е сгазила прекалено много вече лука. Добро парче, а има английска версия (тя звуча в епизода), но има и корейска.

Jeong Yoo Yeon - Single Days (Английската версия)

Jeong Yoo Yeon - Single Days (Корейската версия)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

И тука ли само за ядене дават , че с този "панда и таралеж" изядох света , да не казвам за захарната болест която развих ... ако дават само как плюскат вкусотиики , отново ще има нападение на хладилника 2 ....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Всяка серия си има мощно ядене. Озвучено и онагледено от съответните физиономии и звуци от героите (на моменти все едно правят секс с тази храна, не само ядат :28558: )

Препоръчително е да не се гледа на гладен стомах.

 

Малко бавно ми развиват действието, да не говорим че романтиката никаква я няма още...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...