Jump to content

Diamond no Ace (2013-2020)


GFotaku

Recommended Posts

spacer.png

 

 

Ace of the Diamond 

 

Dia no Ace

 

## Жанр: спорт
## Епизоди: 75+
## Времетраене: 25 минути на епизод
## Държава: Япония
## Година: 2013
## Линк към AniDB

## Резюме: Савамура Ейджун е млад питчър, който по една случайност е поканен в елитно училище за бейзбол, защото се твърди, че има огромен талант в играта. В новото училище той среща гениалният кетчър Миюки Казуя и още много нови талантливи играчи. Новият отбор ще се опита да спечели националните първенства на Япония.

 

 

## Свали от: тук

 

Впечатления:

Аз... обичам бейзбол!

След огромната серия Major-и, как да не го заобича човек този спорт, хах... То японците нали го смятат за национален спорт, дори да не са го измислили те... на живо не би ми бил толкова интересен, защото изобщо не се вижда къде отива топката и прочие, но пък по телевизията и в аниметата е забавен. Савамура в това аниме е голяма скица, свежарско го дава. Има нещо от Горо (Major) в него, все едно са използвали Горо като някакъв шаблон, само дето са премахнали тъжното минало. Малко ме дразнеше прекалената преданост към бака приятелите... малко с това реване на гарата, стъргаха ми по нервичките, но като изключим този момент, вероятно ще ми стане любимото спортно аниме на сезона.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

e8e5b1249f361727.jpg

заглавие: Ace of Diamond: Second Season, Daiya no Ace: Second Season, Ace of the Diamond: 2nd Season, ダイヤのA[エース]~Second Season

година: 06.04.2015

тип: ТВ 

жанр: спорт,шонен, комедия

продукция: Production I.G, Madhouse

 

инфо: :click: :click: :click:

 

сваляне: :click:

 

:essub:

 

резюме:  Битката на Савамура, Миюки, Фуруя и отбора на Сейдо продължава. С оттеглянето на дванайсетокласниците те са изправени пред нови предизвикателства, а най-голямото от тях е да сформират нов отбор. Но новият отбор има още една тежка задача - на всяка цена трябва да победят на есенния турнир. От класирането им там зависи дали треньорът им ще остане в Сейдо или ще бъде заменен.

 

лично мнение: Време беше да му направя тема, все пак е почти на нивото на  Major поне за мен  :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от недооценените спортни заглавия. Анимацията е добра, историята също, но така и не успя да привлече прожекторите към себе си. Вероятно не уцелиха момента, знам ли? Просто в това отношение прилича на главния си герой, Савамура Ейджун-има и талант и амбиция, но никога не успява да излезе от сянката на своя съотборник и съперник Фуруя.

Иначе, както и в Major става дума за бейзбол. И докато там фокусът е върху развитието на главния герой като бейзболист, проследявайки пътя му от дете до зрял човек ( барабар със всичките му семейни драми и тнмного си го обичам ама си е сапунка в аниме вариант :D ),тук  се спират върху конкретен отрязък от време-гимназията, което отчасти прави нещата по-комплексни. Фокуса се измества върху отбора като цяло, а не върху един индивид.  

В първата част, действието се развива от гледната точка на новодошлите и битката им да се докажат и намерят своето място във вече изграден отбор. Целите на отбора все още не са съвсем техни. А  турнирите няма да спрат само заради неуспелите да се подготвят, печелиш ли- продължаваш, но дори един път да загубиш си аут.

Във втората, дванайсетокласниците вече са се оттеглили, за следващите попълнения още е рано и от тези, които са останали зависи изграждането на новото ядро. Променя се стартовия състав, всеки трябва да преглътне част от егото си и да напасне мечтите си с целите на отбора, по един или друг начин. За капак им предстои и вероятна смяна на треньор. Стария все още е там, но бъдещия също и разбира се, се опитва да прокарва своето виждане и методи.  И въпросите там са кое е по-добре за отбора в момента-ментор или треньор целящ победа на всяка цена и въобще има ли и къде е баланса между двете. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, обявено е продължение при това за догодина. Ся остана и за Високата топка да обяват и всичко ще е идеалноB)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде му времето и на продължението:) Савамура и компания ще продължат напред заедно с новите попълнения, кое от кое по-чешитести:D Изненади в анимацията няма да има-студиото си е същото и засега са обявени 52 еп. като официално тръгва днес. Така или иначе си го следя, а и ме устройва докато си чакам и  Високата топка:D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Линкове към Telegram
Диамантеният ас
Диамантеният ас 2
Диамантеният ас: Второ действие (трети сезон)

 

Гледай в Telegram Опция 2

Редактирано от Miss Interpol
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...