Jump to content

Recommended Posts

Как изобщо съм забравил, че съм гледал този филм, не мога да си обясня! Добре, че видях темата.

А филма наистина е много добър! Веднага ще си поправя грешката и ще го включа в колекцията ми от филми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разочароващо слаб филм,и отдавам това на недобрите режисьорски решения като цяло.

Изключително слаб и неубедителен образ на ГГ без всякакво развитие,не е ясно кой успя да се върже ,че е мъж и успешен генерал?!Слаби бойни сцени с дузина статисти.Образите на варварите толкова нереалистични,че чак смехотворни.

Хубаво искал да наблегне на "чуствата и преживяванията" на ГГ режисьора ,ами да беше понаблегнал и на отношенията и с принца,а не да ми въртят некаква смехотворна ,идеалистична,отживяла романтика смешна.

Като цяло действието вървеше необосновано логически,хаотично и така слаб беше и финала ,като че ли изпуснати в нищото фрази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има очаровани, има и разочаровани от филма. На разочарованите препоръчвам тази годишната приказка на Дисни. Добре направен, емоционален, но според мен не може да се сравнява с този. Аз оставам тук при групата на очарованите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да кажа, че филмът на Дисни е лош. Но си е приказка. Възпитателна и по-подходяща сякаш за деца. Иначе американците знаят да правят бляскави филми, макар че напоследък не се справят и те много добре. Но моето мнение е, че за екранизация на руска легенда или литературно произведение, си трябват руснаци, а за екранизация на китайски легенди пак си трябват китайци. Трудно се разбира източния дух. Например хората от изток имат същите чувства и емоции като нас, но не ги показват по нашия начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна, Мулан на Дисни си е приказка и имам същото отношение към него като към азиатските "исторически" продукции на Netflix., толкова са далеч като усещане че....

Обаче конкретно тази приказка си я обичам и затова ще си гледам находката:D Снощи без да искам го нацелих в авистаз(в същия ден с премиерата:panda-145:), свалих го и днес файла вече не е наличен там, но пък си го имам при това с качество 1080 и субтитри по избор:lol2: Така че ще си го изгледам и ако ми хареса(както очаквам) ще притичам и до киното после:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Замунда го има хубаво качество, малък и голям файл с български субтитри. Аз от там го свалих снощи и го изгледах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, първо...Едно грамаданско :thanks:на @debil4e за Дисниевата Муланка, версия 2020!!!:bow:

Не съм гледала анимацията, но пък китайския филм /2009/ , в чиято тема пишем, определено ми спечели сърцето. Вярно, че го гледах доста отдавна, но още помня сцени от него. Реална историческа личност или герой от легенда, самият факт , че на онова време жена постига това, което е направила тя,  хич не е малко и си заслужава и величието и възхищението. Друг е въпросът, как тази история ще се извърти и чии интереси и пристрастия / политически, идеологически или чисто емоционално- драматични /ще обслужва.

Още помня актрисата - една мъничка , крехка, а така отдадено играеше, че във важните батални сцени сякаш куражът й я правеше по- голяма. Много човешки образ изгради. 

 

И версия 2009 и Дисниевата 2020 разказват една и съща история, но по различен начин и имат различни цели. Но и двете ми харесаха. 
Стискам палци на Кристъл Лиу да достигне славата, която заслужава. Стартът не беше добър с отлагането на премиерата в началото на годината - пожелавам краят да го компенсира. Дони Йен ...си е Дони Йен.  Липсваше ми не влезлия в каста Шон Доу. Ослепителната му усмивка щеше да грейне на екрана. Жалко.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...