Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


G@ame

Година на излъчване: 2003
Режисьор: Satoshi Isaka


Участват:
Naohito Fujiki
Yukie Nakama
Ryudo Uzaki


Описание (не е мое, просто го взех от друг сайт, но много ми хареса) /автор: lotlorien/
Филмът започва с предсмъртните мисли на един умиращ и свършва с усмивката му. Главният герой е в немилост на работа. Предложил е на шефа гениален проект, а той го е отхвърлил, мизерника му с мизерник. Нашият се разхожда тъжен около дома му, вероятно обмислящ дали да го запали, или да пусне торба със змии вътре, когато през оградата се прехвърля момиче. Малко по-късно те се запознават и той разбира, че това е дъщеря му, която е избягала от дома си. Тя му предлага той да я отвлече и да делят парите. Пичът се съгласява. И започва една игра, в която всеки ще излъже по много пъти, а истината ще се загуби някъде между банкнотите.

Слагам настрана факта, че главният герой е симпатяга, това просто няма какво да го споменавам, нали? Героинята също е хипер готина, а обратите в историята впечатляват. Два часа не мръднах от фотьойла. Най обаче ме накефи жилището на мъжа. Беше в някакъв смахнат жилищен небостъргач в източната част на Токио. Сутрин изгревът огряваше стени на околните небостъргачи и беше сугоооооооооойско, та направо се размечтах да живея там. Изобщо, всичко беше връхтът, защото беше в Токио и беше хубаво направено – изчистено и с голямо майсторство.

Отзивите за филма са много добри и бих се радвала някой да сподели лично мнение.

:essub:

Свали с български субтитри

Свали с български субтитри 2
Свали с английски субтитри
 

Tрейлър:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма лично на мен ми беше много интересен,очакваш едно то друго се случваа,доста напрежение .... Много хубав,малко се рАзличава от това,което по принцип гледам,ма не съжалявам,че му отделих време - струваше си

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и на мен ми допадна филмчето.Уж очаквах да ме изненада/защо ли съм си го помислил? :huh: /

Първия един час,определено си беше скука.Просто защото усетих накъде вървят нещата,с това отвличане.

В момента, когато мацката натисна бутона на клавиатурата за изпращане на мейла,си викам нашто момче отиде.Тая ще го прецака,ще вземе парите,а той ще го отнесе.Да седя ли да зяпам още един час,или ходя да ям?

 

Втората част/без разтегливите и ненужни последни 15 минути/ ми хареса значително повече.Имаше няколко добри идеи,за съжаление не развиха действието,както аз исках,а преминаха към романтични небиваци.

Исках,колкото се може по гаден финал,а то...мелодрами :angry:

 

Но въпреки всичко,/както казах/филма ми хареса.От части благодарение на Yukie Nakama.

7,5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, радост за окото да видя резюмето от блога ми (Къв е тоз бъг, че линкът не се вижда? о.О)

 

Как да е, наскоро гледах филма отново и просто искам да сбарам Наохито Фуджики. Егати якия, дето е в този филм. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филма доста ми допадна.историята с отвличането беше ясна,но въпреки всичко си имаше силните моменти.Двамата имаха химия,имаше изненади..филма не е загуба на време.Ще се хареса на всички :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен адски много ми хареса!! Досега съм гледала или само романтични, или само драматични японски филми, и различния жанр е причината толкова да ми хареса G@me! Не знам обаче защо през цялото време си представях колко зрелищен би бил филма ако беше корейски или американски. Може би защото този макар и трилър не беше кой знае колко динамичен, а по скоро интересен и непредвидим. И все пак супер много ми хареса, а главния е един сладур с един готин апартамент и кола..... направо :inlove:

И не мога да не спомена яката песен в изпълнение на Zeebra, която за съжаление никъде не намирам. :(

Като цяло 8/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно ми хареса филма, не усетих двата часа, изгледах го

на един дъх.

За Fujiki Naohito какво да кажа -добре си изигра ролята, а е и

сладур отвсякъде, много си го харесвам. :wub:

Yukie Nakama също ми е голяма сладурана.

Препоръчвам го! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е човек да чете резюмето, защото иначе се изненадва като мен ( този път беше много приятно) :rofl: . Заради постера и заглавието очаквам аз да гледам трилър, който да се движи или да е подобен на Играта с Майкъл Дъглас - защо ? Ей за това логично обяснение не мога да дам, но честно отдъхнах си, когато установих, че няма да е като него :28558: , зачудих се защо на японците филмите винаги тръгват мудно ( в сериалите са толкова стегнати), пет минути по- късно и това спря да ме вълнува, обаче бях готова да протестирам - романтика. Защо по дяволите романтика :swoon: и точно тя ме увлече :) . Даже много ми хареса, филма от всякъде е романтичен. А колко много мразех романтични филми, до преди да се запозная с японските такива. Тази романтична история ми допадна най-вече заради  

недоверието, предателството, любовта и отново пак в тоя кръг, но когато не си готов да се изправиш пред собствения си страх така се получава :) И тук като никога типичния японски край се беше на място и се получи добре

. Но и без първоначалната ми заблуда пак щеше да ми хареса. Първо далеч е от "сериозното кино" ( с което прекалих напоследък), второ странна любовна история е и трето не е сладникава, героя накрая се усмихва и аз се усмихнах с него. Първоначално муден, но приятно развиващ се филм без особени претенции :yes: = на хубав филм. Със сигурност, ще седи дълго време на компютъра ми и определено ще го гледам отново, да видя дали приятното усещане ще се запази и без този елемент на изненада.Имам поне още пет филма, на който още не съм чела резюмето :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър сюжет,който предполага и добър филм,но мисля  режисурата и актьорската игра най вече на главната,бащата си бяха доста неумели и слаби като изпълнение и лишени от всякаква пълнота и внушение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...