Jump to content

Sofia Dance Week : Korean Gala


lovevirus

Recommended Posts

Here I am  || Accompany || Transformed Senses 
09.10 || 19:00 часа || Държавен музикален и балетен център
Билети: 10/15 лв.

Here I am
Хореограф // Ryu, Seok Hun
Танцьор // Lee Jung In 
Продължителност: 20 мин.

Представлението изследва копнежа по естественото човешко съществуване, жаждата и радостта от живота. Взаимоотношенията между танцьорите, медиирани от движенията на историята, получават сценичен израз през иновативния хореографски език на Ryu Seok Hun. 
 
Accompany 
Хореограф // Geon, Hyuk Jin
Танцьор // Lee Jung In
Продължителност: 20 мин.
 
 
Лирично представление, изградено на основата на взаимодейстието между танц, светлина и музикална среда. Изключително техничните корейски изпълнители успяват да изградят интимен и чувствен свят, посредством нежната хармония между отделните изразни средства, които взаимно си акомпанират. 

С финансовавата подкрепа на Seoul Arts Council.
 
Transformed Senses 
Хореографи // Lee, Yun Kyung & Ryu, Seok Hun
Продължителност: 15 мин.

Стабилната структура на представлението не носи усещането за режисиран дует, по-скоро оставя впечатлението за инцидентно възникнал контакт между изпълнителите. Хореографите се заиграват с идеята за естественото движение, което, въпреки че е поставено, запазва енергията на автентичното си пораждане. 
 
 
 

 

 

 

Wansoon Yook, Ph.D, Корея

Лекция: Хореографското образование и артистични практики в Корея

Нов Български Университет

 

11 октомври // 11.00 - 12.30, Заседателна зала на Библиотеката на НБУ - II корпус

Wansoon Yook е хореограф, автор и преподавател, почетен председател на борда на Korea Contemporary Dance Company и артистичен директор на Modern Dance Promotion of Korea. Тя завършва танц в най-престижния университет за жени Ewha Womans University, Корея. Продължава танцовото си образование в Америка в Университета в Илинойс, училището за съвременен танц на Марта Греъм и лятното училище към Университета в Кънектикът с Марта Греъм и Хосе Лимон.

Wansoon Yook за първи път въвежда в Корея техниките на американския модерен танц. Тя смесва западното влияние с особеностите на корейската култура и емоционалност, което ражда уникалния корейски модерен танц. Преподавателската й работа в Ewha Womans University повече от 30 години маркира пътя на модерния и съвременния танц в Корея и съдейства за появата на цели поколения танцьори и хореографи. 

За приноса си към корейския танц и образование Wansoon Yook е носител на множество национални награди. Хореографирала е повече от 180 сценични творби. Автор е на девет книги за танц и преводач на още толкова.

 

 

 

 

Източник: http://edno.bg/sofia-dance-week-2013/uchastnitsi/1094

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква е разликата между билет от 10 или 15 лева? Който вземе от 10 го карат да танцува? :D Само в евентим ли ги има, ики и в германос? Някой ще ходи ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доволна от видяното! :) Корейците се раздадоха и се радвам, че успях да ги гледам, че в последно време все изпускам разни азиатски събития. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм във възторг. Никога не бях гледала подобно нещо. Хареса ми. 

П.П. Билетите от 10 лв. бяха за балкона, но понеже имаше незаети места на партера, всички слязоха долу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор забавил се с 6 дена.. Можехте да кажете, че ще ходите. И аз исках да отида, но исках малко повечко инфо и дали някой ще ходи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е едно видео поне ако не постнете вече ставате нахални ..

 

Драги, ти си този, който става нахален, ако си мислиш, че някой е длъжен да ти качва видео или да пише подробни впечатления за събитието. А и с оглед на обичайното ти поведение във форума, не се изненадвам, че никой не ти е отговорил. Ако толкова ти се е ходело, можел си да се разровиш за повече информация. От доста време си тук и тези неща би следвало да са ти ясни. Каквото даваш на другите, това и получаваш. В случая - нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...