Jump to content

Recommended Posts

 

spacer.png

 

Real

Riaru Kanzen Naru Kubinagaryu no Hi

 リアル 完全なる首長竜の日

Жанр: драма, sci-fi

Премиера: 1 юни 2013г.

Времетраене: 127 мин.

Режисьор: Кийоши Куросава

По новелата на Инуи Рокуро - Kanzen naru Kubinagaryu no Hi
Участват: Сато Такеру, Харука Аясе, Мики Накатани, Джо Одагири, Шота Сометани, Кейске Хорибе, Ютака Мацушиге, Кьоко Коизуми
Субтитри: български, английски

 

:imdb:

 

Резюме

Куросава събира реалното и нереалното, за да ни представи една съвременна приказка, съчетана с много фантастични елементи и истини за живота.

Ацуми (Харука Аясе) е в състояние на кома, след опит за самоубийство и Коичи (Сато Такеру) отчаяно се опитва да я събуди. Желанието му е да разбере причината за действията на Ацуми. Подлагайки се на новия метод в неврохирургията, наречен “sensing”, той започва да комуникира със съзнанието на приятелката си. Световете се размиват и в един момент Коичи осъзнава, че е много трудно да се върне в реалността. Докато умът му пътува отвъд, Ацуми го моли да открие картина на плезиозавър, която е рисувала преди много години. Именно тя се оказва разковничето към отговорите, които героите търсят.

Истински красив филм! Макар и създаден с помощта на специални ефекти, си личи, че те не са използвани самоцелно, а само за да подплатят солидно сюжетната линия. На критиците не се е понравил особено, оценили са само визуалните му качества, но аз съм доволна от сътрудничеството на младите актьори с режисьор като Куросава.

 

Интересно:

- Новелата Kanzen Naru Kubinagaryu no Hi е спечелила Голямата награда на "9th Kono Mystery ga Sugoi!"

- Снимките започват на 15 юни 2012г. и продължават до края на юли.

- Филмът е показан на международните фестивали в Торонто и Ню Йорк

- Премиера във Франция: 26 април 2014г.

:essub:

 

Сваляне с български субтитри:  :click:  :click:

 

Торент

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Настроих се подобаващо, гледах внимателно, реплики, малки детайли и т.н, но въпреки това не успя да ме впечатли този филм. Напомни ми "Мълхоланд Драйв" и "Изгубената магистрала" на Линч, но докато при Линч , колкото и да е разбъркан пъзелът във филмите му - човек знае, че подреждане има, дори да не може сам да го нареди...докато тук такова нещо не мисля, че има. Хаотична работа, като цяло. Цялостната идея на филма ми се позагуби по едно време. 
 

Особено към средата на филма, когато съвсем в очакванията ми, главният герой се оказа пациентът. И от тук насетне идеята на филма отиде по дяволите. За какво бе тогава тази цяла първа част - така и не проумях. Ако приемем, че героят му се бе опитал да се самоубие заради вина към удавеното момче - ОК, щях да го приема, колкото да е наивно и банално...особено за филм на Куросава. НО...както се оказа...било просто инцидент. Тц...Съвсем спокойно можеше да се отреже голяма част от това времетраене.

 
Да, ефектите бяха поднесени добре, точно където е нужно без излишни глупости. Ако бяха съкратили сцените с плезио-ра - още по-добре. Музиката бе подобаваща, актьорската игра задоволителна, визуално също ми допадна, но уви многото несъответствия из сценария и нелогични моменти ме подразниха, така че филмът бих го наредил до слабите работи на Куросава.
 
Много странна ми бе ролята на Шота. Така и не свикнах с нея. Не мисля, че бе за него. :) Актрисата в главната роля, пък ми бе изключително безлична, като цяло никой не ми направи силно впечатление, въпреки големите имена. Дори Такеру не ми изпъкна, макар че, както казах по-горе се справи задоволително, като повечето.
 Да, решил е режисьорът този път да заложи на млад каст, няма проблеми, разбирам го...не може все Коджи Якушо :) (щеше да ми е интересно обаче, ако и тук бе в главната роля.)
 
 


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мразя така да правя, но не мога да си кривя душата. Ужасно скучно и предсказуемо ми беше. То вярно, че съм попрекалила точно с този жанр, но тази очеизвадна и ненужно разтеглена развръзка хич не ми хареса. Две са причините да не го спра, а просто да му давам паузи. Първата е Такеру ( фенщина) и втората е , че много се надявах точно този филм да се сдобие с превод. Харука Аясе, прави една от добрите си роли :) , общо взето не ми се е случвало да я харесам някъде особено много, а тук бях на път. Възможно е, хора гледали далеч по малко психариики, психотрилъри, трилъри, ужаси, мистерии и все подобни да го харесат , но ....еми зле си беше.

 А за превода продължавам да бъда много, много благодарна, ако ще и сто отрицателни коментари да имаше, аз пак щях да гледам филма и да искам да го гледам. Фенщина :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха! Постерът е фантастичен! 

И аз може да съм попрекалила с фенщината, което се отразява на обективността ми, но чувствам, че ми хареса. Гледах го леко в просъница и после отново се върнах към края, понеже не успях да си го спомня. Изглежда ще трябва още веднъж да видя целия филм. Съгласна съм, че екранното време на плезиозавъра можеше да бъде съкратено.

Мисля си, че този филм е бил необходим точно сега, когато липсват подобни sci-fi истории. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път ме караш да ти завиждам най-искрено за това позитивно светоусещане, което имаш :) А постера наистина е хубав и Сато си е на ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса този филм. Нереалната сънна атмосфера и музиката, и изобщо идеята, че реалността не е това което е и "совите не са това, което са". Има нещо по-особено в сравнение с други филми от жанра психотрилър. Ако изобщо може да се причисли към тях. Без да съм от запалените фенове на Такеру не мога да отрека, че има присъствие и е невероятен за гледане. Визуалната красота на кадрите също.

Плезиозавъра също беше много сладък, как само шляпкаше с плавници!

:)Аз не бих го съкратила:)

8.8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм съгласна с доста от негативните коментари, НО... всъщност това е логичното ми мислене. А този филм го усетих всякак, но не и логично. Което определено ми хареса. Красота и фантастика, остави ме с изключително приятно усещане, така че логичните ми коментатри са безсмислени : ) Приятно гледане на тези, които не са го гледали, поне за мен беше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте . Имам проблем със субтитрите . Ако някой може да помогне . Не се отваря нищо . Дава ми грешка . Ако някой може да ги прати . Или да се качат на ново в сайтовете . Преди го бях теглила . Но ми се скапа стария Windols 7 и всичко отиде ..  Не успях да го гледам .

 

Моля и за сийдване поне в Замунда . Мерси предварително .  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Melody_89 написа:

Здравейте . Имам проблем със субтитрите . Ако някой може да помогне . Не се отваря нищо. 

 

Няма проблем със субтитрите. В първия пост линкът към тях е актуален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

13 hours ago, bealonenomore said:

 

Няма проблем със субтитрите. В първия пост линкът към тях е актуален.

Благодаря . Изтеглих ги . Линковете в Замунда и Мастърс не ми се отваряха . Но от тук стана . Сега остава и да има сийдване . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...