Jump to content

Kakumeiki Valvrave (2013)


Razzormaw

Recommended Posts

49251l.jpg

 

Kakumeiki Valvrave

 

Оригинална творба: Sunrise
Озвучават: Кимура Рьохей, Томацу Харука, Сето Асами и др.
Тип: ТВ
Жанр: роботи, военно
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2013
Епизоди: 12 + 12 (два сезона)
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: Историята се развива в ера, където 70% от човешкото население живее в космоса, поради развитието на космическите градове. Между двете най-големи сили - Федерацията на военния пакт Дорусия и Съединените щати на Атлантическият кръг (ARUS) - съществува малка неутрална нация, наречена Джиору, която просперира икономически. Протагонистът Харуто, ученик, живеещ в Джиору, среща мистериозното "забранено" хуманоидно оръжие Валврейв, когато армията на Дорусия напада.

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

_____________________________________________________

Бележка: Нямаше посочени жанрове, но от постното му трейлърче се вижда, че ще е мека затова си позволих да го опиша като такова в таг полето. Както не веднъж съм казвал меката по принцип я отбягвам, но все пак тая надежди за това предвид резюмето да е нещо като Heroic Age въпреки, че много ме съмнява. Другият плюс е че мойта любимка Нана Мизуки ще участва в саундтрака и ще озвучава ето тази мадама! :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм не беше хич зле като за първи епизод и факта, че е мека. Вкараха драма хич да не е и бойните сцени биваха, а ми хареса и арта на Валвраве тоест робота. Интересно какво точно се промени в нашият човек след като се отписа от графата "човешко същество" и го инжектираха с нещо в пилотската кабина..кадрите на края определено ме изненадаха. Ще видим как ще протече в следващите епизоди надявам се на повечко екшън и по малко тренировъчни процеси понеже в последната мека дето гледах тоест Мъв Лъв Еклипса малко се пооляха в тази част.

В тази сценка се видя и как най-добре човек да гледа клипчета в интернет..мързи ме да го направя на гифче иначе щеше да е по-ефектно  031j.gif

 

sdfsg.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая мека продължава да се развива добре дано да продължат все така. Това с mind control-a определено ми хареса сега L-11 няма къде да ходи...доста интересен похват за смяна на позициите. :D Роботът показа огромен потенциал както си и мислех стана приличен космически кютек, а това с харакирито беше добър коз дано да има и други екстри, но всъщност и така както си е може да мине за достатъчно. Слагам ендинга определено песен тея Angela са голяма работа жалко, че заради името им не можах да си намеря пълната дискография..с прекалено много неща се застъпват.

 

http://www.youtube.com/watch?v=fVopptZy2Y0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре таман почнах да си мисля, че ще го обозят с power of friendship и разни училищни булшитз и то взе, че стана още по интересно! Не само, че имаше добри битки и обрати ами дори смъртни случаи и доста интересно развитие във взаимоотношенията на героите. Тая Шоко толкова да ме дразни, че няма накъде. Такива заблудени и отегчително лигави персонажи като нея ме изнервят на макс затова и ми отиват по 2-3 цигари докато гледам даден епизод и тя е особено активна с простотиите си. А можеше просто да я затрият както бяха тръгнали в началото и good riddance! Рукино е много по симпатична и истинска героиня с всичките й проблеми и начина по който се държи. Ако завъртят романса в нейна полза мисля, че ще се получи доста добре този аспект в анимето, но въпреки нещата, които се случиха в последно излезналите епизоди ме съмнява така да стане. Най интересният герой обаче си остава L-11, просто уникална фигура засенчваща всички останали включително Харуто с изключителната си интелигентност, прозорливот и мистериозната аура витаеща около неговото минало. Появиха се и още валврейв, което определено освежи атмосферата и нещата вървят добре, но дано да продължат все така, че да се похваля с една изгледана мека тази година, а хич не ми се иска да го дропвам. Готиният ендинг обаче го рязнаха помярите..срамота!! :@ 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://vbox7.com/play:ca2ec386a6

 

Тъй като наближава следващият сезон да сложа и тва трейлъче. Искаше ми се да го ъплоудна от тубата ама те олигофрените с тея авторски права взеха да се оливат, малко ли трейлър линкове ми съсипаха из други теми... Жалко, че така и никой освен мен не проследи тази мека, но това е положението кво да се прави!?!   :D  Може пък за вторият сезон да се появи някой фен, а той се очертава още по интересен от първият предвид какво се случи в последният епизод и разкриването на потенциала на архизлодея. Пилотите на Валврейвовете се събраха и би трябвало екшъна да е още по добър. От този кратичък трейлър видях доста обезпокоителен кадър засягащ един от любимите ми персонажи и дано да не я затрият, че ще им дърпам ушите! Надявам се и за друг зарибяващ оупънинг като първоначалният на Анджела. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

56573l.jpg

 

Valvrave the Liberator season 2

革命機ヴァルヴレイヴ 2

Държава: Япония

Година: 11.10.2013

Епизоди: 12

AniDB

Студио: Sunrise

 

Плот: Втори сезон на Kakumeki Valvrave

 

Бележка: За съжаление тази мека не намери почва тук, но такава е съдбата на доста други пренебрегнати и далеч по стойностни анимета. Аз обаче ще си го следя и ще си пера монолозите as usual..не ме бърка! xD А това хич не е лошо въпреки, че си има трески за дялане, но на мен ми допадна и то при положение, че меките не са точно в раздел "Razormaw's favourite genres". Начинът по който свърши първи сезон загатна за доста интересно развитие по отношение на екшъна, а романса остана непредвидим. Озвучението и детайлите при битките с роботите както и артът им ми харесаха доста, дано и сега да е така!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко дни нещо ми прищрака и ми се догледа внезапно някаква фантастика с меки. Тааа мернах това заглавие някъде и реших да го пробвам. Днес го приключих и викам да драсна един комент за него.

Като цяло много приятно аниме. 24 епизода, приятно ненатоварващо... персонажите бяха готини, историята също. Хареса ми как са смесили фантастичните меки със фентази-вампири. Историята беше приятно разсейваща и свърши добра работа в последните няколко сиви дни.

Може би можеха да вкарат една идея повече хепи-енд за главния персонаж, нооо и така важи края. ;)

Препоръчвам... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...