Jump to content

Какво поведение очакваме от любимия герой (мъж) във сериала или филма:


maira

Recommended Posts

Nine-tailеd Red Fox - жесток човек :lol2:. Тука заглавието е подвеждащо. Първо едно кило страници са се обсъждали женски персонажи, много време е отделено и на типажи, които са ни дразнели, минато е през литература и западно кино и какво ли още не словоблудство.

Сега какво ? - Вместо да се спи Хисаши.

Най-непростимото на "The 8-Year Engagement", че от толкова добре списани герои, направиха толкова блудкав и ужасно скучен филм.

Хисаши е далеч от на пръв поглед вдъхновяващ герой. Твърде свит, необщителен, но не темерут. Спокойно човек може да му лепне етикета на смотаняк. И от към интереси не го раздава разнообразен - автомонтьор с хоби "поправка на коли", с жените е пълна скръб, сред много хора, сред непознати се свива и губи...…….Но е човече предано, искрено, добродушно и отдаващо се докрай . Мил, нежен, добродушен, влагащ сърцето си във всичко което прави, устойчив и силен като скала. Определено не е човек на думите, но пък е от онзи тип, дето, ако го познаваш се гордееш, че си част от обкръжението му. При него няма напразни обещания, няма перчене, но има сила и отдаденост.

Не случайно - шефа и колегите му, толкова го обичаха и подкрепяха.

За девойката и останалите друг път - спи ми се -_-.

Девойчето е пълнокръвен женски образ, но пък и е създадена от мъже (имам предвид сценариста и Хисаши ). Тя си заслужава подробен пост, най-малкото, че я нацелих след като си блъсках главата отново, около жените в Япония. Та тя ми дойде много логична и нея мога да я разбера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айгуууу...:896767:  Бях забравила за тази тема. Кога успяхте да я отупате от праха е да я поставите пак на първия ред? Браво на вас!:up:

Тъмън съм набрала впечатления от последното гледано сериалче.

Няколко много добри мъжки образа - с ясна позиция , знаят какво искат и правят всичко възможно да го постигнат.  Двама герои от този идеален калъп и един от най-любимия тип характери  - от пълен ръб до мил и любящ съпруг. Да ви звучи познато? :P 

Става дума за корейският " 5 деца" , а аз благодарение на рекламата му от Еовина :kissx:,  изгледах почти на един дъх /с малко превъртане/ първият ми толкова дълъг сериал / цели 54 серии/Бррр..! 

Така , накратко за тримата призьори.   

Първият - вдовец с 2 деца , който си хареса новата колежка / разведена с 3 деца/. След много перипетии и естествено голямо недоволство от страна на семействата/ и неговото и на покойната му жена/  , успяха да се съберат. Стоически издържа на всички стандартни простотии , които могат са спретнат 2 класически  корейски аджуми / нагледали сме се достатъчно/ . После със същата мъдрост и търпение решаваше проблемите на всички и за всичко. 

Вторият - 20 годишно току-що назначено за начален учител момче, съученик и състудент на сестрата на въпросния вдовец. Хареса си младежа още от началото дружката на сестрата и беше твърд ,  последователен и непреклонен в решението и чувствата си към нея. А колко патиха и те , двамата. Първо нейните бяха против него  и успя да ги благоразположи , после персонално майчето му му заби нож в гърба / както обикновенно все се случва по дорамите / - и с това почти се справи . Просто не му достигнаха броя серии за да го видим и него като съпруг на избранницата си.  

И естествено , за десерт , Ръбчо. Та,  въпросно "ръбче" е първоначално нещо средно между Шефа на секретар Ким / + теракота  , :896767: щото го раздава професионален спортист / и любимият ни , така щателно разкостен тук преди време  мистър Дарси. По съвместителство се падаше по-големия брат на учителя, а изгората му , дето "со кроце- со благо " му извади душата с памук беше сестрата на вдовеца. И тук , след като Ръбчо се осъзна и се определи , беше упорит и последователен в постигането на заветната цел - сватбата му с мацето. 

И тримата , всеки по своя си начин , ми допаднаха и като герои и като развитие на образа , въпреки че ми се сториха твърде идеални , за да са реалистични.  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аша, добра реклама си му хвърлила - почти ме привлече . Ръбове в Азия да искаш, но първият и вторият типаж са по-голяма рядкост и определено усещам липсата им :) . От друга страна корейски сериал и то 54 серии - няма как да си го причиня .

Бях обещала на Ямашита да си кажа всичко, което ми мина през главата за героите на "The 8-Year Engagement", та пак ще си философствам.

Преди известно време, скоро беше питах Майра или може би себе си, какво мотивира жените в Япония ? Думите ми приблизително звучаха така : "Не ги разбирам жените в Япония, защо хвърлят толкова сили и енергия в учене, после се опитват да станат професионалисти в дадена професия, като знаят, че когато се оженят всичко това приключва ? Защо ще се съсипваш от учене, при положение, че след време трябва да оставиш всичко, което си постигнал. Аз не бих могла, нямаше да имам мотивация да уча и да се развивам" .Освен всичко  не разбирам, защо трябва да оставиш работата си - нещо в което си вложил страст, усилие, хъс...…..защо трябва да се лишаваш, обезличаваш и така нататък след брака ? Вярно , тия ми съждения са породени от културното различие и средата, която в крайна сметка е спомогнала да се оформи мирогледа ми, и вероятно никога няма да разбера какво ги мотивира японките.

Виж, Маи я разбрах,  дойде ми твърде логична. Момичето е започнало работа като сервитьорка, когато е завършила и е дошъл момента да избира какво ще прави за в бъдеще е предпочела да си остане сервитьорка. Така де, вече познава професията, приятно и е да го прави и не вижда смисъл да започва отначало с нещо друго. На запад това би охарактеризирало някоя посредствена повлекана, но Япония наистина няма смисъл, при положение, че след 10-15 години трябва да се откажеш от професията си. Харесва й да работи, познава занаята и това й стига - напълно я разбирам, в подобно положение и на мен щеше да ми е достатъчно.

Но не заради това харесах Маи. Имаше много позитивен заряд девойката. Жизнерадостна, задвижваща се към света и хората, пълна с енергия, дори малко наперена, искрена и чистосърдечна, а такива жени в японските филмови и телевизионни среди са кът.

Милият смотан Хисаши, благодарение на нея, като че ли откриваше света на ново - радваше се като малко дете, на всичко, което са видели заедно, защото тя успяваше да го оцвети не само с присъствието си, а с начина по който го приема.

Щеше ми се да бяха отделили повече време на шева на Хисаши - страхотен тип ( и това не го казвам заради актьора), просто човечето беше много добродушно.

Сигурно дълго ще ме яд, че от толкова добре списани герои , не направиха читав филм.

 П.П. Майра, в тоя филм два пъти видях телевизор в декорите и то без да има значение за сюжета :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Кева, и мен ме изненадаха първите двама типажи. Още повече , че съвсем открито се противопоставиха на родните си мами!   Е,  при по- възрастния, бунта беше тих /с въздишки и сълзи/ и с кротки вмятания , при младежа с открита стачка, но и двамата в прав текст гласно изрекаха невероятната фраза, че много са разочаровани от майките си. Просто не беше за вярване... Колкото до бройката серии...мдааа, и за мен си бяха множко, така че от един момент нататък се съсредоточвах върху актуалната за момента сюжетна линия и другите ги прескачах, въпреки че съм убедена в качествата на цялото съдържание. И на мен ми е свръхмного - нямам толкова налично свободно време, та по диагонал. Но поне си заслужаваше да видя корейски синове с гръбнак и "топки" да си отстояват позицията пред маминките си. Наистина радко се случва, но май е все в продукции от последните години. 

--------

Не съм в позиция да взема отношение по коментирания от теб "The 8-Year Engagement", но разсъжденията ми припомниха отдавна четена статия

Off Topic

относно изследване в Щатите на жените в поведението им преди  след брака от последните десетилетия на миналия век. И се оказало, че огромен процент от тях след сватбата изведнъж " забравят" да карат кола, в следствие на което държат съпругът им да е като личен шофьор на постоянно разположение. Разсъжденията бяха , че поставяйки се сами в такава зависимост, всъщност дискретно го държат под постоянен контрол.  Нещо такова... Имаше и други подобни съпоставки , но това ми направи впечатление.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще рискувам да се изкажа "принципно" относно промените в жените след брака. Всъщност според мен те сменят една кариера и работно време, с други. Обгрижване на семейното благополучие на 24 часов работен ден, с оглед успешното реализиране на поколението. И както каза @asha по горе намират начини това да сработи, но си мисля че това в никакъв случай не уронва достойнството им. Да, в нашата реалност жените се справят и с двете предизвикателства, но на каква цена и доколко успешно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за да не съм съвсем офтопик, аз харесвам шантавите персонажи, лудите гении, като този от сериала, който гледам в момента God's Quiz 1. Но  най-интересно за момента ми е как ще се развие героя в следващите сезони. Предстои да видя това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак в реалността в която съм отраснала е напълно нормално, че даже се подразбира, че жените трябва да работят и да се развиват, без това да влияе на семейството им. На неработеща жена - домакиня - не се гледа с добро око, на неженена и бездетна също - все едно нещо им липсва. В единият случай им се приписва леност, мързел, безотговорност, егоизъм, а в другият все едно са дефектни <_<.

Докато растяхме от нас се искаше "да учим, хора да станем" - чувала съм го десетки пъти. Насочено към мен, насочено към приятелките или приятелите ми. Имаше едно лято в което пожелахме да работим, но родителските тела бяха твърдо против : защото цял живот това ни чакало и това са били последните ни свободни години :D. Тогава се искаше бележка от родителите, че са съгласни иначе не те взимаха на работа...…..Е намерих си работа в която не ме питаха , дали в къщи ми разрешават, но се оказа, че вместо да изкарам пари по-скоро бях назад и се отказах след месец. Като теглих чертата приход-разход се оказах на минус :) .

На запад е нормално жената да е домакиня , сещам се за редица филми за жени с кариера, който или са самотни родители или скапани родители. Един вид студени, отсъстващи...……...А в Япония, след брака, дори да нямаш деца - напускаш работа, за да не се завърнеш никога вече.

Може и да не разбирам, че и никога да не влезна в положението на майката на Какеру от Orange, но донякъде драмата й е обяснима - на средна възраст , разведена и с дете. То си е жива безизходица . Все пак си мисля, че никой няма правото да натоварва детето си по - подобен начин и по-скоро е длъжен да намери сили в себе си, заради отрочето, а не така да съсипва живота му.

В България ролята и функцията на жената е , да е второто добиче впрегнато в ралото, което тегли семейството напред. Белчо без Сивушка не може и Сивушка без Белчо не може. Може би затова ми е толкова странно - доста непознат и чужд модел е, знам ли. Всъщност по-лесно ми е да разбера онази част с домакинята , но не мога да схвана как и защо започваш да учиш медицина примерно, като си наясно, че в един прекрасен момент трябва да се откажеш от професията си. А и защо да се отказваш ? Колко лекарки, който са майки и съпруги има ? Или адвокати, доктори на някакви науки, музиканти, журналисти, инженери, учителки...…..щом ние го можем, значи всеки би трябвало да може.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, затова трябва да питаш някой в тяхната реалност:D. Аз тук мога само да си нищя предположения и предпоставки, а дори и там (поне във филмите) съм наблюдавала работещи жени със семейство и деца. Най-пресен пример ми е една от сестрите в д-р Щъркел, която даже три деца имаше, доколкото помня.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеалната жена става сутрин рано. Тя е усмихната и всичко ѝ спорѝ. Прави закуска на близките си, спортува и накрая медитира над чаша зелен чай. (По мои сметки става около 4:00 иначе просто не може.) Има лек грим и отива на работа облечена с вкус. Ако има деца и мъж - и те са така облечени... Тя е добър професионалист. Непрекъснато се развива и знае новите неща  работата си - не зависимо дали е печене на хляб или белодробна трансплантация. Чете още много и на кафето в 10:00 може да обсъди последните текстове с мисли на Георги Господинов или преводи на Аристотел. И политическата обстановка. И премиерата на последните "Отмъстители", гледана качествено на 3Д. Тя е душата на офиса, разбира се добре с всички колеги и познава семейните им състояния. Не взима на заем, но може да почерпи за обяд. Шефа ѝ и я ползва за допълнителна памет, както и за лицето на фирмата, пред който е важно. Клиентите са потресени от красотата ѝ и винаги ѝ го напомнят. И от професионализма ѝ. И от това, че помни името на домашната им рибка и кафето изпито предния път. Вечер тя пазарува винаги качествено. Яде изящно, домашно приготвена храна. Посещава концерти, изложби и срещи с приятели. Изслушва и всички близки и помага на проблемите им. Подрежда дома преди да си легне. Полива цветята. Подготвя си задачите за следващия ден... Не знам как заспива, аз обикновено много преди сутрешното кафе съм я заместила със себе си и денят ми (както и на околните) никога не протича в подобен ритъм...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, seal_reinforce написа:

Аз съм родена за японка :896767:

Ай ся, ти едни яйца не можеш да напазаруваш благополучно, пък к'во остава да ги приготвиш изящно:28558: с двете леви Ленчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таман ще има кой да отговаря от първо лице :ilovethis:. Дори и за задоволяване на пустото ми любопитство не бих прецакала някой така...………..

Off Topic

Жалко, колко щурави въпроса няма да си намерят отговора

Само да питам : работещата жена с трите деца в корейски сериал ли е ? В Япония за таквоз чудо не се сещам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То в паралелните реалности и ние сме други, ама тук е важното как ще се справиш:896767:

преди 4 минути, Кева написа:

Само да питам : работещата жена с трите деца в корейски сериал ли е ? В Япония за таквоз чудо не се сещам :)

Японски, японски с Го Аяно като акушер-гинеколог:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа има и полицайка с две деца, мъстяща за убитият си съпруг. 

Но има и сериал за женитем които не могат да работят след като са родили - слагат ги на кофти позиция, карат им се ако си идват вкъщи като детето е болно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...