Deninda Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 Тази рецепта ми попадна днес, споделя я актрисата Параскева Джукелова в интервю за съботната притурка на вестник "Марица"- "Менюто" /от 21.09.2013/. Казва, че й е любима, бърза и невероятно вкусна. Продукти:1/4 зелка, 1бр. тиквички, 1 бр. моркови, 2 бр. стар лук или пресен кромид, 3 парчета филе бекон, 1 ч.ч. брашно тип "500", 0.75 ч.ч. вода, 1 с.л. майонеза, олио за пържене. Начин на приготвяне:смесвате брашното, водата, настърганите зеле, морков и тиквичка в голяма купа и разбърквате хубаво. Загрявате олио в тиган, изливате сместа и отгоре поръсвате с резените бекон (или свинско филе, или скариди). Пържите до златистокафяво от двете страни, около 7-15 минути на страна. Премествате готовата палачинка в чиния и поръсвате с зелен лук и майонеза. Забележка: майонезата не е задължителна. И ето как би трябвало да изглежда готова- макар и с допълнителен сос и зелени подправки (снимката е взета от http://www.tofugu.com/ ): 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genata89 Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 хе хе благодарско,това ще се пробва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deninda Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 Чудесно, ще се радвам, ако имаш възможност, да споделиш резултата със снимка или поне да споделиш впечатленията си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_smile Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 Denida, благодаря за рецептата! Става страхотно! Малък съвет от мен - пържете на бавен огън - става по - вкусно. И върви страхотно с бира. Наздраве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deninda Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 Няма за какво и аз благодаря за съвета. Наздраве и от мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 Изпробвах рецептата и ми хареса Само че ме домързя да настъргвам продуктите и ги нарязах с чопъра, но пък станаха много ситно нарязани и външния им вид не беше както трябва...Изядоха се де но следващият път ще си ги настържа и ще сложа и снимка 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deninda Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 То и аз в повечето случаи не докарвам, както казват "фаца"-та, ама е по-важно да са вкусни... Затова и още не съм се престрашила да кача снимка, преди се оправдавах с липсата на апарат, ама сега е друго. Сега е само липса на талант. Приятни почивни дни и ще чакаме снимката... :i love this: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Направих втори опит - този път зеленчуците си ги настъргах, не стана на каша и външния вид ми хареса Докато рових в нета за други рецепти за окономияки намерих интересна информация - Okonomiyaki - Името произлиза от думата okonomi , което означава " това, което ви харесва " или " това, което искам" , и yaki - означава " скара " или " варени " . "Това което ви харесва" е защото може да се правят различни комбинации с избрани гарнитури и съставки - зеленчуци, месо, морски дарове, сирене. А ето и моята палачинка (прилича малко на оригиналните ) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deninda Posted February 1, 2014 Author Share Posted February 1, 2014 Поздравления, чудно се е получила, изглежда страшно апетитно и съм сигурна, че е и била такава. Харесва ми и как се вдига лека пара от нея. За японските хрумки често важи изразът: "Гениално прост. Просто гениално." 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonihrisi Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Много вкусно нещо, направих го и семейството го оцени подобаващо. Само дето не успях да снимам, защото излапаха всичко. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Попаднах на една интересна статия за окономияки. В нея можем да прочетем за различните стилове при приготвянето (в зависимост от регионите), малко история, представяне на някои от най-добрите ресторанти където може да се хапне, за нещата, които ще ни трябват, ако ще си ги приготвяме вкъщи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deninda Posted October 8, 2015 Author Share Posted October 8, 2015 Благодаря, наистина е много интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grendely Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Изглежда много апетитно...а стария лук и той ли се настъргва и слага вътре в сместа ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deninda Posted October 21, 2015 Author Share Posted October 21, 2015 По-скоро е въпрос на вкус, никъде не съм срещала препоръка. Някои даже и не добавят лук. Може като гарнитура/топинг (на ситни кубчета да речем), може да се прибавя и в сместа. Ето и клипче например как се приготвя в заведение за бързо хранене: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Еее, това си е оригиналният начин за приготвяне на окономияки И със спагети (нудели) и яйчице....мммммм...... Още не съм се престрашила да ги приготвям така, щот имам чувството че ще омажа цялата кухня А иначе съм гледала в някои заведения си има на масата такава плоча за печене и ти носят отделно съставките - ти сам избираш какво да сложиш и си го приготвяш ммммм... Огладнях Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grendely Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Ще се пробва...благодаря за инфото! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted April 17, 2020 Share Posted April 17, 2020 Да поосвежа темата - понеже в последните дни прекарвам повече време в кухнята - разтворила съм тефтерът с рецепти и дойде ред и на тези палачинки За първи път пробвах да ги направя с добавка полуготови спагети (Hiroshima style ) и се получи добре. Първата палачинка беше "като по учебник" направена - съставките поотделно си слагах, но бързо ми мина мерака и забърках всичко накуп Съставките (само мръвката липсва ) и забавлението над тигана 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanchela Posted April 17, 2020 Share Posted April 17, 2020 Каква уханна тема @vivivan палачиката ти изглежда много апетитно. Поздравления! Определено ме зариби и след празничните дни при първа възможност ще пробвам да забъркам окономияки. Снимковият ти материал ще ми бъде в помощ. Благодаря! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuryG Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 Много вкусно става, слагам каквото имам (гъби обичам). Отгоре се украсява с кетчуп и майонеза. Сега трябва да опитам с нудълс. *Готвя под капак и след няколко минути доливам около нея 3-4 суп. лъжици вода. По същият начин се прави японска палачинка. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.