Jump to content

Antique Bakery (2008)


Recommended Posts

spacer.png

 

Държава: Южна Корея
Година: 2008
Жанр: Комедия

Режисьор: Min Kyu Dong

 

Участват:

Joo Ji Hoon

Kim Jae Wook

Yoo Ah In

Choi Ji Ho

Yeo Jin Goo

Jeon Hye Jin

Сюжет: Филмът е правен по манга, японците са направили сериал, който се радва на голям успех. Като цяло проследява взаимоотношенията и комичните случки помежду четирима мъже, работещи в сладкарница.

:essub:

 

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наслада за всички сетива, само така мога да нарека този филм. Всеки кадър беше изпипан безкрайно красиво като декори, костюми, постановка. През цялото време си умирах от яд, че не мога да го гледам като нормален човек на кино. Особено на коледните сцени. Господата герои няма да ги коментирам. Да са ми пред очите да им се радвам, пък те нека си се харесват един друг. Иначе с изключение на една-две по-така сцени едва ли би имало нещо, което да отблъсне господата-зрители, ма знам ли... На мен лично цялата гейска нишка ми се видя много забавна. Пастичките бяха толкова хубави, че и само с гледане успях да се наям. Иначе нито едно от префърцунените им имена не го схванах.

 

Обща оценка - много доволна. Заслужаваше си чакането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах си го филма преди няколко часа... и си мисля че може би трябваше да обърна по голямо внимание на коментарите за филма хахаха. Да си призная, хабер си нямах че има толкова гей-история. Не че съм против това, не ме разбирайте погрешно, обаче се постреснах Особено с този русия европеиден индивид дето се пръкна от немай-къде Та така де, спрях го, за да си поема малко въздух и взех че не си го пуснах пак Но ще го догледам де, предполагам че ще е забавен. Обаче ще да е като съм в малко по-... гей настроение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем честно - и мен гейските сцени ме шашнаха. Не бях запозната с мангата и не ги знаех тези "подробности", а и че ще са толкова открито показани във филма. Мижах и се криех зад възглавницата на по-откровените. :green:

Иначе филмът е голяма забава филма. Детайлите са изпипани, цялата тази красота от цветове и неустоими вкусотии, умело пресъздаденото комикс-усещане, истинско наслаждение си е... а актьорският състав заслужава отделна тема. :green:

 

A gay of demonich charm. :lol!:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като каза за открито показване и ми хрумна, че всъщност толкова натискане в азиатски филм още не бях виждала. :lol:

А как само гледаха ония тримата като се появи в сладкарничката русия и награби сладкаря... :lol:

 

За отношенията между младежите се бях оспойлила още преди месеци с анимето, та може и затова да не са ме шашнали. Там след средата на епизодите наблягат повече на историята с похитителя, пък си имаше и други моменти, които да отвличат вниманието от гейщината. Очилатият например има

 

бивша жена и дъщеря.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го гледала все още, но бях "подготвена" за тези откровени момент от един трейлър. И на мен ми дойдоха малко неочаквано . Просто защото не предполагах, че точно сладката и тортите да са свързани в един филм и с това ... Иначе филми на подобна тематика има... Дори наскоро четох някъде, че там любовта между мъже е нещо, което се приема, за разлика от тази между жени, която се счита за нещо супер ненормално

 

 

 

Гледах го . Буквално - сладко филмче. Малко, ...не, много на шега ми изглеждаше цялата история, дори и случката с малкия... От целия филм ще запомня само играта на Joo Ji Hoon - страхотно се изкефих на образа му - много естествен и непосредствен - за разлика от Goong, където просто не успях да го харесам, защото ми изглеждаше прекалено дървен, и като образ, и като игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз седнах да го гледам без тортички, за което ужасно съжалих, теглих една пауза и дълго рових посреднощ в мазето, та да изкарам поне конфитюра от праскови, за да си го направя на шейк .

 

А относно гей сцените - ми честно да си кажа, след коментарите ви очаквах нещо доста по-брутално, та въобще не ме впечатлиха. Дори когато нашето момче се целуваше с французина се видя, че всъщност актьорите се целуват по бузите , а не наистина, като в Краля и клоуна. Май взех да свиквам с мисълта, че такива отношения са се считали за нормални и въобще да не ме бъркат подобни сцени (Рагнос да не ме утрепе на следващото биропиене).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа и аз все пак с едно скромно (или не толкова) мнение:

Сладко, сладко, та на моменти чак накъртва... Оня, гофретата, с неговата "сила" направо ме скъса от хил! Другите двама бяха иди-дойди, но Joo Ji Hoon къртеше мивки, вани, плочки и панели. Тооолкова добре изглежда на всеки кадър, че забравях и за тортичките даже (а те хич не бяха за изпускане!). На няколко места превъртах напред заради вече обсъдените по-леви сцени, че ми се пообърнаха червата, но на други места връщах назад, за да се порадвам пак на Негово величество . Вярно, мустакат азиатец си е чист оксиморон, но в тоя случай гледката е зашеметяваща! Но потвърждавам, филмът е предимно за дамите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа честно, не беше толкова зле, малко лигавко, малко глупавко на моменти, но определено забавничко.Поне по начина, по който е снимано, филмчето (умалителните са задължителни!) е раздвиженко и има хилеж.Според мен, точно това е търсено, да се представи нещо по- забранено и странно, в случая темата за гейовете, с нещо по-леко и забавно, а нали знаете, че ЗАБРАНЕНОТО Е ВИНАГИ СЛАДКО, малко пресиленно казано, но ...определено интерсно.

Е, филмът има и хубава страна, корейците се "отварят” малко, по малко, опитват се да прихванат от облика на европейското кино, но дано не прекалят, щото пък ще им се загуби чарът...!

 

P.S.Определено филма не е за всеки, особенно за гладен, но ако реши, някой да го гледа-да му е сладко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма го чаках с голямо нетърпение и може би затова не оправда очакванията ми.

 

Яои-моментите бяха твърде малко, според мен. От трейлъра се надъхах за повече.

JJH ми се стори дървен, всъщност всички без Ким ми бяха дървени.

 

Но Ким беше прекрасен - такава лъчезарна усмивка не беше пускал никъде в "Кофи принс".

 

А аз съм в клуба на тези, дето бяха гладни по време на филма - почнах го в 12 преди един петък, първа смяна в училище, после цял ден бях веселку и лигавку, благодарение на филма. =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладко филмче...това е определението за него - СЛАДКО....

добре замислено, интересни идеи, но... май нещо се губи в цялата шарения...сякаш, авторите са изпуснали нишката в един момент и изглеждаше на места малко хаотичен...приятна актьорска игра, след като, успяха да ме разсмеят...

лека комедия и закачлива / това е нещо, което Рагнос не би трябвало да гледа... /

основна забележка от мен...действа зле на стомаха.../ да се оплача, ама, покрай него, почти изядох един буркан със сладко..., лошо, много лошо... /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз ще съм една от малкото недоволни от филма явно.

Прекалеееено много сюжетни линии се опитаха да вкарат в този филм, следователно нито една не беше разгърната както трябва.

Сцените на интимности между сладкаря и французина дори не бих ги нарекла гей сцени, ама бяха малко неприятни.

По мое мненеие жалко за актьорите, добре си се представиха ама изобщоооо не ме грабна филма. Даже снощи го спрях защото ми "писна" и днес го доизгледах.

За сладките истории аз кат всеки друг път си нагъвах пуканки и бестини и дори не ми се дояде сладко.

Общо взето става за губене на време, ама май ще е по добре да се гледа без субтитри .. излишни са

нали има 4 хубави азиатеца и сладкарницата е яко направена .. та по-добре само да му се гледа видеото, без да се следи сюжета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Antique Bakery не е нищо особено, но става за гледане - просто си представете флирт между Kim Jae Wook и Ju Ji Hun и не ви трябва повече за да се навиете да изгледате филмчето.

За тортите и пастите няма да коментирам, защото слюноотделянето пречи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо се чудя как съм отлагала да го гледам този филм. В момента не мога да спра де се хиля глупаво, то просто толкова готини мъже на куп...Иначе филмът си имаше смисъл, хареса ми ( меко казано). Обаче ми беше странно да гледам Joo Ji Hoon с тези мустачки, изглеждаше наистина доста по-стар, отколкото е всъщност, но пак си беше сладур~

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам го този филм!

Не само невероятните герои,сладкишите,хубавците,смисленото послание !По принцип съм фен на нео ноар филми,а тук даже самия начин на заснемане ме впечатли.A Wafle guy е размазващо добър ~.~

 

И четиримата са страхотни,и като гледам,филма си заслужава хубавото посрещане на ''Берлинале''

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След доста време отлагане и аз най-накря го гледах :rolleyes: Хареса ми беше много забавен. Joo Ji Hoon едвам го познах гледала съм го в Goong но тук наистина показа много силна игра и изглеждаше много по зрял от сериала. Любимата ми Гофретка както винаги е супер няма такъв образ като него :D

 

Яд ме е само че не хванаха дъртака, но все пак живота на шефчето се оправи, а това беше най-важното :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След дълго отлагане,най-накрая го изгледах.Бях предубедена най-вече заради гей мотивите,но гледайки го те не ми направиха голямо впечатление..всъщност флирта между waffle boy и Джи Хун си беше доста забавен..моментите на интимност с французина ми бяха в повече..

Нещо,което ми направи огромно вречатление в този филм е страхотния режисьор и оператор.Не знам на кой е дело този филм,но определено е майстор на камерата.Самите цветове също ми направиха впечатление.МММ определено мога да кажа ,че не е обикновен филм!Бих казала даже,че е страхотен!

Освен това в него има една доста приятна европейска нотка.Очевидно симбиозата между азиатско и европейско кино е доста сполучлива :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен този филм си остава един от най-добрите които съм гледала до сега... Гей-сцените не ме притесниха особено ... Ноо тортитее... Ахх .. тее доста ме притеснихааа .. така да се каже.. Сюжета ми хареса горе-долу (повече горе) , но пкк актьорите са толкова главозамайващии, че човек забравя всички кусури на филма :) ... Първият път като го гледах толкова се зарибих по него че чак започнах да търся дали няма и такъв корейски сериал ... Оказа се че няма и бях малко разочарована... но нищо ....

Филмчето го препоръчвам, но не го гледайте освен ако нямате нещо за ядене до себе си ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го вчера с една приятелка. Беше доста неочаквано..с тези обратни връзки :D досега май не бях виждала такова нещо в корейските филмчета, но разбира се беше много добър премествам го на челните места в класацията :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айй тъкмо го изгледах и нз какво да кажа честно :lol: Много ми хареса и аз нз защо , това е най-сранното :lol: Дали заради невероятните актьори, дали заради тортите, дали заради самата сладкарничка :rolleyes: И аз нз... Но мога да кажа само, че не очаквах нщ кой знае какво от филма, свалих си го, защото гофретката участва в него ( още от както изгледах Кафе "Принц" ми се искаше да го видя в друг образ. Ама явно му отива да е сладкар :lol: , въпреки че според мен той е по-сладък от тортите си <_< ... както и да е ) , но след края на филмчето ме обзе едно такова приятно чувство .... :lol: Мн разпускащ и добър филм, дори и сцената с похищението не ми повлия мн дълбоко (ах това не прозвуча добре :lol: ) не за друго, ами защото като се замислим в живото винаги се случват лоши и несправедливи неща , но ние трябва да се стремим да продължим напред, дори и да е трудно ...

 

затова и края ми хареса, радвам се че нещата за шефчето се оправиха, дори и да не хванаха стария, той вече... както и да е важното е шефа да е щастлив, вс да е наред и да има Happy End

 

 

А колкото до гейските истории на мен не ми се сториха противни, нито нещо кой знае какво. Напротив смятам, че е хубаво че толкова свободно го показват. Филмчето си заслужава гледането според мен, нещо повече ако направят сериал и него бих гледала :lol:

 

P.S. Мн добра актьорска игра показаха JJH и Kim. Кими направо ме разби като гей, не съм очаквала да го изиграе толкова добре след ролята му в Кафе "Принц" :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...