Jump to content

Han Ji Hye (Хан Джи Хье)


Razzormaw

Recommended Posts

spacer.png

 

Han Ji Hye

한지혜

 

Профил

Професия: актриса

Рождена дата: 29.06.1984

Рожденно име: Lee Ji Hye (이지혜)

Роден град: Kwangju, Южна Корея

Университет: Sejong University

Височина: 171 см

Кръвна група: А

 

Сериали

Golden Garden (MBC, 2019)

Marry Me Now? (KBS2, 2018)

The Legendary Witch (MBC, 2014)

The Full Sun (2014)

Pots of Gold (2013)

May Queen (2012)

The Great Gift (2011)

The Duo (2010)

Drama special "Pianist" (2010)

Heavenly Embroidery (天堂绣, 2010)

East of Eden (2008-2009)

Likeable or not (2007-2008)

Cloud stairs (2006)

Secret lovers (2005)

Banjun drama (2004-2005)

 

"Meet Princess Good-For-Nothing"

"Since That Day"

"I Will Love You"

"Love Thief"

"My Beloved Bodyguard"

"Second Love"

"Rival"

"His Double Life"

"Bad Cop"

"For Her Sake"

"Something to Tell You"

"Cute Hostage"

"종손 길들이기"

Island Village Teacher (2004)

Sweet 18 (2004)

The Bean Chaff of My Life (2003)

Open Drama Man and Woman "One More Step Than Love" (2003)

Summer scent (2003)

Great Luck Family (2002)

 

Филми

Blades of Blood (2010)

Humming (2008)

My Boyfriend is Type B (2005)

Singles (2003)

Saving my Hubby (2002)

 

Инфо

Родена като Lee Ji Hye, тя започва да използва сценичното Han Ji Hye, за да не породи объркване сред феновете, след като по-възрастната актриса Lena Lee има същото корейско име.

Хан дебютира като модел и в последствие започва да участва в поддържащи роли в тв драми като Summer Scent. Първата й водеща роля е по време на Sweet 18. През следващите години Хан участва в нискорейтингови драми, но през 2007 Likeable or Not достига голяма популярност сред зрителите по време на излъчването си и дори записва най-висок рейтинг от 2000-та година до тогава. Хан показва новооткрита зрялост и значително подобрение в актьорските си умения по време на драмата от 2008-а East of Eden.

През тази година заедно с Леон Джей Уилиямс изпяват корейската и китайската версия на песента от Олимпийските игри „Friends”. Тя е извикана за този проект от китайския олимпийски комитет, за да изпее „Friends” като химн на Beijing National Aquatics Centre по време на тогавашните олимпийски игри в Бейджинг. По-късно записва дигитален сингъл, ъпбийт електро-поп песен, наречена “Luv Luv”.

След като изучава дизайн и създаване на обувки в Флоренция, Италия, Хан създава собствена марка, наречена „H by Jinny Kim”под опеката на вече съществуващата такава Jinny Kim. Това е документирано в Han ji-Hye: Shoes! My Dream!”, което бива излъчено по кабелната телевизия O’live TV.

Филмовият директор Lee Joon-ik взема Хан в екшъна Blades of Blood, без дори да мине през кастинг – не толкова заради таланта й, а заради характерните за азиатците очи. Оставяйки настрана това, че намира очната й линия за уникална и трудна за откриване в последните години, на Lee му допада и факта, че тя се обръща към него по естествен начин. Хан заявява, че той й се е карал доста в началото на снимките за това, че не е играла добре, но използвайки тези емоции, тя в последствие успява да пресъздаде персонажа си отлично към средата на снимките и като цяло научава доста неща от него.

Хан играе протагонистката в May Queen през 2012 и двойна роля в Pots of Gold (I Summon You Gold!), семейна комедия, която разисква парите, любовта и брака.

В персонален аспект Хан има четиригодишна връзка с водещия актьор от Sweet 18 и My Boyfriend is Type B Lee Dong Gun. Двойката обявява раздялата си в началото на 2008-а. На 21 септември Хан се жени за своя приятел прокурор на частна церемония в Хавай.

 

Бележка: Направи ми впечатление в I summon you gold с наистина доброто си въплъщение и двойната роля на близначките Юна и Монгхе, а аз като зрител наистина ценя такива актьори. В началото дори се чудех дали правилно съм видял, че тези две героини се играят от една и съща актриса, че отварях темата на драмата тук да проверявам. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сладка актриса, говоря в по-младите и години(2004-2005). По нови неща не съм и гледал. В Sweet 18 беше голяма сладурана, в Island Village Teacher също.  Последния го гледах без субтитри 16 епизода с превъртане за няколко часа, доколкото успях да хвана смисъла.  Изглежда добър сериал, само дето няма никакви субтитри, ни руски , ни английски.  Обикновено когато има остров и островни жители нещата се нареждат.  Тя е свидетелка на убийство и  полицията се стреми да я защити от убийците. Един полицай основно я пази , а тя се опитва да му бяга няколко пъти , май не искаше да свидетелства.  И по тая причина полицая/главния герой винаги беше насинен и пребит. Накрая се озоваха на един остров където ги объркаха за учители(които те очакваха).  Имаше триъгълник с  доктора който я харесаше и заради нея дойде на лекува на острова.  Та общо взето края беше добър, сериала е от тия в които главните герои се целуват за първи път 2 минути преди края на сериала. Макар ,че имаха доста съвместни преживявания заедно докато бягаха и се криеха. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...