Jump to content

Ando Lloyd - A.I. Knows Love? (2013)


Recommended Posts

shiyu.jpg

 

Ando Lloyd - A.I. Knows Love?

 

Държава: Япония

Година: 13.10.2013

Епизоди: TBA

Телевизия: TBS

Директор: Toshio Tsuboi

Сценарий: Yumie Nishiogi

 

Каст:

Takuya Kimura - Reiji Matsushima / Lloyd Ando

Kou Shibasaki - Asahi Ando

Yuko Oshima - Nanase Matsushima (Reiji's younger sister)

Kenta Kiritani - Shinjo Hoshi

Tsubasa Honda - Sapuri

Sayaka Yamaguchi - Sakiko Komatsu

Jesse Lewis - Tomu Edogawa

Mizuki Yamamot - Kaoru Kuriyama

Yuta Hiraoka - Hajime Kadoshiro

Yojin Hino - Yoshiyuki Tomiya

Yuko Natori - Keiko Ando

Kenichi Endo - Saku Ashimoi

 

Плот: Рейджи Матсушима (Кимура Такуя) е гениален физик. Той осъзнава, че заедно с годеницата му Асахи Андо (Коу Шибасаки) ще бъдат убити според теория, която развива.

 

Един ден през 2013-та година, Рейджи загива в самолетна експлозия. Той е с приятна външност и световно известен професор, който изучава теориите за червейните дупки (б.а. това е известна теория за възможността да се свържат две точки в пространството и времето). Остава мистерия дали работата му по въпросните червейни дупки не е причина за смъртта му. Годеницата му Асахи е способна кариеристка, която работи в голяма IT компания. Тя е красива и умна и когато среща Рейджи се влюбва в него. Дните им са щастливи, но един ден той умира и някой се опитва да я убие. Асахи не знае защо някой ще иска да посегне на живота й.

 

Изведнъж при нея се появява Лойд, който изглежда точно като починалият й съпруг Рейджи. Лойд идва от далечната 2113-та година. Неговата мисия е да защити Асахи от всякакви рискови ситуации и така без знанието и Лойд поема ролята на неин пазител. Лойд не знае какво е "любов" и не може да възприеме човешки чувства като гняв и тъга.

 

Отначало Асахи не харесва Лойд, но постепенно чувствата й се променят като той също започва да развива чувства към нея.

 

 

Бележка: Не е най чаканото от мен заглавие за следващият месец, но спокойно заема второто място заради сюжета, който е точно по мой вкус понеже намирисва здраво на sci-fi! Кимутаку е гаранция за качество, но имам сериозни съмнения да не опропастят тази иначе доста добра идея, която дори напомня малко за култовият "Терминатор" на Джеймс Камерън относно часта с пътуването във времето и ролята на бодигард. Или ще стане нещо страхотно или ще го опропастят тотално и тогава ще бъда безмилостен! :D

 

Интерсно ми е как ще се представят Хонда Тсубаса, която я гледах в една доста посредствена да не кажа смехотворна продукция, но иначе е доста симпатична актриса и разбира се Шибасаки, която може и да е с нисък ръст, но списъка с ролите й е доста обширен.

 

Свали тук :click:

 

С руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я едно бързо тийзърче! :D По официални данни първият епизод ще го излъчат на 13-ти, демек след 2 седмици! Таман ми посвършиха нещата за гледане от j-драмичките хе хе!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти и постер за темата (много е играл фотошопът...), както и официалнaта страница в сайта на TBS, а и можеш да обновиш и добавиш имената на останалите герои, излязоха тези дни и ги има в Asianwiki.

538c300b3bc50cb2.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин да пропусна този сериал! Кимура е гаранция за успех! Просто с такова нетърпение я очаквам, че броя дните до старта. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее доживях!!! :D Най накрая добър sci-fi от японците и то с доста приличен бюджет бих казал, личеше си от първата сцена с перата до самият край, че не са пестили средства! То така и трябва защото иначе се получават големи резили както видяхме вече в Mirai Nikki и xxxHolic --> дето имаше един лаф "тръгнаха като аслани, а се върнаха........". В този сериал обаче поне за първият епизод, мога да сипя само суперлативи като колкото и да се напъвам не мога да се хвана за нищо дори и да искам да си сложа грях на душицата като го нахраня, но и без друго аз поне никога не съм си я кривил просто като не ми харесва нещо - не ми харесва и това е, както и обратното!

Саундтрака и актьорите са също на отлично ниво, за Кимутаку просто няма смисъл да се набирам на клавиатурата..тоя човек е универсална машинка! :D Хонда Тсубаса със страхотен персонаж, определено тук ще измие срама от вампирският бълвоч

много ми хареса сцената дето се появи от чекмеджето като медсестра, доста ефектно и креативно появяване хич да не е!!

, а героинята на Шибасаки определено ми допадна като замисъл и визия. А какви екшън сцени, вай мале и то точно след като изгледах новият филм за Супермен..хехе Кимутаку яко конкуренция както и на баце Арни в Терминатор!! xD

Общо взето след корейските разочарования покрай Мастъра и Хеърс, които ги отлюспих на първите епизоди отново скачам на спасителната лодка към страната на изгряващото слънце и ще се возя до самият край!!! Go Japan!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори епизод продължиха доброто темпо от началото като отново ефектите ме изненадаха повече от приятно. Ако продължат така до края и не пестят средства този сериал определено ще положи нови стандарти в дорамите както това направиха Матрицата и вторият Терминатор в американската киноиндустрия. Наистина е изключително приятно след толкова чакане и недоволства човек да види, че има хора с амбиции, възможности и правилни виждания в Япония. Жалко, че това не стана при примерите за провали по горе, които посочих. Най ме радва телепортацията на андроидите, наистина добре реализирана концепция, чак ми се насълзиха почти очите от кеф докато гледах как героят на Кимутаку и подобните нему се изпаряват във въздуха, да не говорим за другите им способности, които хич не са малко! Самият сюжет предвещава доста интересни и изпълнени със съспенс и битки събития като дори си мисля, че накрая ще има доста сериозна драма предвид какво си говориха Лойд и Сапури (секси мед сестрата на Хонда) като това не само дава по голям заряд на действието ами и прави нещата непредвидими поне засега. Въпросният Терминатор 2 на Джеймс Камерън, който повече от явно е бил вдъхновение на тези мушмуроци завърши тъжно, но епично, надявам се и тук да е нещо запомнящо се, но дори и само с тези два епизода тази тв поредица трябва да е за пример.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ме оставихте сам ей...миши истории! xD Както и да е..засега нещата си вървят прилично, не случайно и самата драма поддържа доста сносен рейтинг, мисля че беше на 4-то или 5-то място, но имайки предвид, че заглавията преди нея драма са някви пустинни може да го избутаме съвсем спокойно още напред. За да съм обективен бих казал, че този микс на андроиди с човешки емоции някак си не ми се струва логически коректен. Да дадоха обяснение с въпросната програма емулираща тези чувства, но някак си все още ми изглежда съмнително. В Терминатора, героят на бат Арни си беше машина от начало до самият край като просто успя да разбере логиката или ако щете смисъла на човешките емоции и действията породени от тях. Така трябваше да е и тук според мен понеже едно е да осъзнаеш нещо съвсем друго да го изживееш и да го изпиташ на свой гръб така да се каже. Тук не само Лойд беше показан по този начин ами и други от роботизираните персонажи. Все пак това са си бели кахъри, а и идеята на този сериал е точно тази като е похвално, че поне са се опитали да си обосноват решенията създателите на тази история.

В последно излезналият преведен епизод тоест 8-ми станаха доста интересни неща като най забележителното поне за мен е това с моята любимка от сериите изиграна от Хонда Тсубаса. За малко

 

ми изкараха акъла като я затриха по този нелеп начин и добре, че ми я върнаха в този епизод понеже Съпли наистина ме радваше.

 

Сега пак ще си изкача от чекмеджетата и ще дразни героят на Киму..as usual! :D Хм всъщност споменавайки го това е друга от загадките защо този сериал не го следи никой освен мен. Кимура си е един от най забележителните японски актьори откъдето и да го погледнеш. Такава уникална негова роля на андроид-убиец е просто срамота да бъде пропусната каквато и да е реализацията на сюжета. Просто човека така или иначе си се справя. Според мен обаче трябваше да му махнат тая хипарска прическа, така щеше да се засили контраста м/у професора и робота и щеше да се получи по добре като ефект!

Не знам колко епизода са планирали, така и не излезе инфо поне там дето гледах, но 10 не ми се струват достатъчни...поне 11 или 12 трябват! Все пак се усеща, че вече иде развръзката като тук е момента да спомена загадъчният персонаж на Мирей Киритани. Мацето се справя доста убедително като андорид като потенциалът й е наистина плашещ особено след това, което загатна при срещата й с Лойд. Явно и тя ползва системата Асура, което заедно с технологичните превъзходства я прави доста силна карта, ще видим обаче как ще я изиграе сценариста!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, не си сам! Следи се още от 1 еп. : ) Сериала е супер, учудващо е, че няма много коментиращи...тематиката като цяло на мен ми е сурова, но щом им вярвам в някаква степен на сюжетно и игрално ниво, следователно си заслужава ^^ " Рехабилитаторката" много ме радва, супер шемет... а Кимура няма какво да го коментирам 8-) И аз не мисля, че с 10 еп. ще се приключи... надявам се края да е що-годе смислен, а не някакво петно в стил " а? "

Но така или иначе на "Ando" трябва да му се метно по едно очо ^^ !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами... аз се разочаровах и го спрях на ето тези моменти:

 

 

Първо - какво прави тъпата уфтсъ след ясно предупреждение от АНДРОИД, че всеки, който разбере за съществуването му, ще бъде убит? Ама разбира се, тича да каже на сестрата на професора "Това е андроид, мааа!" :28558: Много хитро, нямам думи.

 

Второ - сестрата изведнъж се тръшва и вика "Що ми разби надеждите? Хлип, не искам да те виждам повече!". К`во й е виновна вестоноската?! Разбирам да знаеше, че ще й светят маслото, след като узнае истината, та да има за какво да се сърди. Ама така - пълна глупост.

 

И трето - андроидът със зададена програма в един момент бива РАЗУБЕДЕН да я убива с условието, че "тя на никого няма да каже"... WTF?!?!

 

Без малко да забравя и сцените с бавния му "процесинг" на разни решения - това на фона на светкавични реакции, телепортации и у-а. Андроидският свръхразум на места се държи като Правец 8:)

 

 

Нататък става ли нещо по-умно, което да си заслужава да се види? И двамата главни актьори много ме кефят, но тази липса на елементарна логика просто ме побърква:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахах, права си тези моменти са... силата на драматургическата линия, но все пак се ядва. Аз не съм й очаквала кой знае какво в това отношение, свиканала съм с пълни кръпки и недомислици, ноо за да има някаква форма на " конфликт " и промяна в поведението Андроид или не знам... са измисли това xD .. в този ред на мисли не мисля, че щом си се отказала след тези дупки, едва ли нещо би те върнало в сюжета  и по нататъшното развитие, предполагам  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксе тва ли било..преди да цъкна на спойла си помислих, че нещо по така е станало? :D Тва са тривиални неща, които не пречат на механизма на самата история до толкова, че да не може сюжета да е хомороден без тях.

Сестрата се афектира понеже все пак онее-сан я е лъгала. Представете си ако загубите близък човек, изведнъж той се върне от смъртта и така внезапно както се е появил ви го отнемат. Кой ще го отнесе? Този, който ви го е отнел разбира се – елементарно като гъбена чорбица! Като под отнел нямам предвид самото деяние, за него естествено са отговорни други, а по скоро радостта от това, че брат й се е върнал. Дефакто се оказа, че тя го изгуби на 2 пъти.

Колкото до издаването на тайната под смъртна заплаха пак е оправдано понеже тя все още не знаеше всичко за андроида и сериозността на думите му както и потенциалът на възможностите му. Зад престъпването на забраните, криминалните деяния и прочие дейности, които знаете, че не трябва, но въпреки това ги правите седи нещо съвсем просто - мислите си, че ще ви се размине и никой няма да разбере! Да ама батко можел да се телепортира и да слухти навсякъде...честит сбор сваке!

Колкото до зададената му програма тя е единствено и само да пази живота на Андо Асахи, другото са протоколи на ОС-то му и при положение, че говорим за андроид, който в голяма степен е независим във вземането на решения можем да си затворим ако не двете то поне едното око, когато каже нещо и в крайна сметка реши да направи друго. Ако следваше протокола си до край Асахи можеше да се самоубие както заплаши в последствие при една случка по нататък в действието.

 

ПП Иначе се радвам, че се включихте макар и с противоположни впечатления! Наистина е срамота да коментирам тая драма сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, сега...

 

 

Мен ако първо ми убият мъжа "по списък" от вече загинали, аз съм следващата в списъка и изведнъж ми цъфне и АНДОРИД, който да се маризи наляво и надясно с разни хайтек-убийци, едва ли ще гледам през пръсти на предупреждение за убийство. Най-малкото от чиста предпазливост бих избегнала да бъда отговорна за чужда смърт. Или най-малкото бих обсъдила надълго и нашироко с андроида няма ли някаква "вратичка" в правилата, която да позволи да кажа на някого... Имам предвид, че както животът й е под заплаха вече от дни, а мъжът й е вече убит, едва ли би си позволила подобна небрежност, освен ако не е на тежки наркотици:) Трябва да й е съвсем изключило мозъчето, пък по сценарий уж е умна мадама. А и в човешката природа е именно да отбягваш опасностите, дори ако не им вярваш особено. Милиони уж несуеверни хора избягват да чупят огледала и да минават под стълби например:) Не че вярват, че нещо ще им се случи, ама защо им е да пробват? ;) Или пък милиони не ядат риба с млечни продукти, въпреки че никой не е умрял от това. Та освен да заключа, че мацката си е казала "Защо не?", просто защото не нейният гъз е бил на мушката, а нечий друг...

 

 

Както и да е, ако тези елементи са неделима част от сюжетния фон, мисля че няма да се мъча да го доглеждам:) Но на вас - приятно гледане;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксексе , най ме кефи как се зарежда

по цяла нощ като стар модел телефон със скапана батерия,

оставен на нощното шкафче. :28558:

 Язък, и след сто години ще берем ядове с изтощени джаджи... :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да забравя взрива от смях на десетгодишната ми дъщеря при появата на Андройдо с опулени очи вдървена поза и ръце заметнати назад :) в поредната "екшън сцена". Детето много се забавляваше. Останалите герои изчакваха. :)

Въпросът "има ли машината душа?" вдъхновяваше приятелите ми програмисти преди 10 години, докато пишеха сложен софтуер та не знам колко анимета ми набутаха да гледам и пак не намирах нищо по-ново от Айзък Азимов, освен, разбира се, косата... С времето въпросът избледня и се разми. Сега тук борят момента "има ли машината чувства?" и им  ги инсталират за всеки случай.

Мне, това не бива да се гледа като филм, сериал, произведение на изкуството или нещо подобно - по скоро като експеримент на абсурда, с много смях. Не, не, не, не говорим за сюжет и логика, изобщо, това е обида към поколения зрители и читатели, като построение. От друга страна ако не се гледа, човек може да пропусне идеята за елементарната частица - чувство, която има бликове енергия в себе си почти като мисъл на Тери Пратчет. 

Все още

Смотрю, с отвращением :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как ми е убегнал. Ще се поправя.

Исках да видя броя серии, ма не видях в темата или аз нещо... Не че не мога от друго място да ги видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Maira - Учени вече работят по построяването на мозъчно-подобна структура от въглеродни нанотръби... Но си признават, че ако постигнат изобщо богатата и сложна структура на човешкия мозък, новороденото мозъче ще е абсолютно "чист лист" и ще има да се учи тепърва.

 

А за фантастиката - не е само Азимов, Хайнлайн също е пуснал доста добра идея в "Луната е наставница сурова";)

 

Razzormaw И нещо, което забравих да кажа:

 

Ти казваш "Представете си да изгубите близък човек". Аз съм губила :) И не само "нормалните" загуби тип дядо-баба и родители, но и най-близки млади хора, с които СЕГА смяташ да си градиш бъдещето. И това съсипва психиката ЗВЕРСКИ, но не те кара по никакъв начин да мислиш като идиот :) Тоест може да те накара да се самоубиеш, но не и да действаш необмислено. Точно обратното е - голямата загуба ти отваря очите за последиците от действията. Можеш просто да се самоубиеш на момента - това е "афектната реакция". Ако си минал отвъд нея, ясно ти е за какво и за кого живееш. Та затова си мисля, че поведението на главната е най-малкото нелогично. Ако не е с акъла си, би се метнала под метрото много по-рано. А тя продължава да е НЕ с акъла си адски дълго, и то на чужд гръб...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...