Jump to content

Rough Play (2013)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

 

Страна: Южна Корея

Година: 2013

Времетраене: 98 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Shin Youn Sik

Сценарист: Kim Ki Duk    

 

 В главните роли:

Lee Joon (MBLAQ)

 Seo Yeong Hee

 Kang Shin Hyo

Min Ji Woo

 Seo Bum Suk

 

Сюжет: Йонг (И Джун) е неизвестен актьор, който мечтае да стане голяма филмова звезда. Един ден той прави своя пробив с филм и се превръща в звезда за една нощ. Така открива нов скрит свят на славата, властта и удоволствията, но неизбежно всички неща имат и тъмна страна...

:essub:

 

С български субтитри:click: :click: 

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И най-добрия постер за филма, който можеха да направят - 

970155_583841311680083_1093105113_n.jpg

 

"An Actor is An Actor" има възрастово ограничение +19 защото ще има горещи секс сцени!

 

За Джун, знам, че той ще направи страхотна актьорска игра, а в допълнение с хората от екипа, филма гарантира, че ще е адския, аз лично, нямам търпение.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да кажа, че Ги Док не е режисьор на филма, а сценарист. Shin Youn-Sik е режисьорчето. Трейлъра е силен, мисля че наистина ще се получи един добър филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

59759_585180304879517_1609852205_n.jpg

Докато всички се радваме на снимките от предстоящият филм на И Джун"An Actor is An Actor", режисьорът Шин Йон Шик сподели защо изборът им за главен актьор се е спрял именно на Джун. 

"По-опитните актьори винаги казват, че идолите получават ролите си, защото са идоли, но аз не се интересувам от идоли актьори. Това, което видях в И Джун са неговите възможности и ентусиазмът му като начинаещ актьор." сподели режисьорът.

"Когато за първи път го срещнах, той имаше неописуема страст да играе. Измежду младите актьори в техните 20, никой друг не показа тази настойчивост и неотложна нужда да бъде актьор освен И Джун." не спира похвалите си Шин Йон Шик.

"Мисля, че е малко безсмислено да се оценява кои от младите актьори играят по-добре или по-зле. Това е като да определите кой е най-добрият ученик в началното училище. Най-важното нещо е как те се отнасят към своята игра. Независимо от това, че Джун беше много зает със заснемането на друго шоу, той работи изключително усилено на снимачната площадка на филмът."

Режисьорът ни припомня, че ролята си Джун получава малко случайно:
"Дори не мислехме за него в началото, докато не го видяхме в предаването "Strong Heart" заедно с режисьорът Ким Ки Дук. Целият снимачен екип видя колко е талантлив, за това започнахме преговаряне за неговото участие. Мисля, че небесата имат пръст във всичко това."
 
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов тийзър, още по - вълнуващ, виждам, че са използвали и кадри от реалния му живот на звезда + една или две сцени ми напомнят на негови лични преживявания, които е разказвал по предавания, търпението ми е вече равно на нула 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новият трейлър на An Actor is an Actor, забранен за лица под 19 години!
 
 

На мен лично ми дойде малко в повече видяното ............най-вече, като се има в предвид, колко години следя това момче - И Джун и да го видя в такива горещи сцени, даже не можех и да си го представя до сега .........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично ми дойде малко в повече видяното ............най-вече, като се има в предвид, колко години следя това момче - И Джун и да го видя в такива горещи сцени, даже не можех и да си го представя до сега .........

 

Ами и той е човек все пак, и на него му се случват такива неща (надявам се, за негово добро ;) )

Много му се точа на филма и аз, оооо, даааа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че е човешко същество и му се случват, какви ли не неща, но за един идол, такава роля е голяма, ако не се лъжа, четох, че той е първият идол, който снима груби секс сцени, знаем, че това е нож с две остриета, или ще е гениален ход или феновете няма да му простят, вече не се изненадвам от малоумни фенски реакции, а всички помним, колко беше депресиран от лошотията на феновете.

 

Иначе, ето нещо интересно от самия Ким Ки Дук

В интервюто пред "Section TV", което дадоха И Джун и Ким Ки Дук, режисьорът спомена какви са причините да избере к-поп идолът за главната роля в новият си филм.

"Спомних си за трудностите през, които той прeминава и си помислих, че е идеален за филмът "Rough Play". Помислих си, че ще бъде голяма възможност за него като актьор и все още мисля, че направих правилният избор. "

"Бих искал да го наричам актьорът от Земята, а не от Небесата, защото никой не може да играе толкова добре като него от самото начало."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със смесени чувства съм. Давам 50 на 50 заради играта на Lee Joon. Хареса ми как влиза в роля. В крайна сметка не ми стана ясно каква е идеята на филма, може би играта с куклата обяснява всичко??? Истинското и фалшивото. Той всеки път играеше с "кукли" и се стремеше и те да бъдат истински като него.  Да, падението винаги е лесно, за разлика от изкачването. Да си истински не е лесно и явно не върви в дадени ситуации. Да не може да различиш истина и реалност, игра или сцена от живота.....Порочността на живота, определено това ми стана ясно и беше хубаво изразено и изиграно. Обаче относно финала

очаквах нещо по-неочаквано. А в крайна сметка той се върна назад, както искаше и започна всичко от начало.

 

Приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Хм, не останах много впечатлен и аз. Да, момчето в главната роля се представи страхотно, но останалият каст бе страшно безличен.

  Останах с убеждението, че Rough Cut и  Rough Play са писани по едно и също време от Ги  Док. Сходни са, като сюжет и идея. Ала в единия има Канг Джи Хуан и Со Джи Соп, а в другия само един И Джун. 

 

Не ми се понрави режисурата, като цяло. Много хаотична ми се видя. Личат си ударните сцени и диалози в сценария, типични за Ги Док, но в филмът те не бяха представени по най-удачния начин.

 

И аз очаквах нещо по-силно, като за финал, ала уви нищо. Не, че не разбрах, както се опитваше режисьорът да покаже с последния кадър, ала нещо не му се получи, както трябва.

 

 

Аз мисля, че падението на героя не е водещата идея тук. По-скоро Ги Док се е опитал да покаже "тъмната" страна на корейския шоубизнес и как всичко не е толкова захаросано, както се опитват да ни го представят. В един момент е бил жегнат от цялата тази индустрия и това му е повлияло. Четох няколко интервюта в периода му на оттегляне, гледах и Ариранг и определено останах с впечатлението, че е огорчен от целия този фалш и начин на политика в този бранш.

 

 

]Не смятам, че героят на И Джун с нещо е бил по-специален от хилядите опитващи се да пробият актьори в Корея с това, че играеше реалистично. Сигурен съм, че всички показани герои-актьори в филмът са тръгнали по-същият наивен начин, като него, мислейки, че само добрата игра и талантът са достатъчни за да се пробие. Докато в един момент не са осъзнали, че никой не се интересува от това. Едни са се пригодили (като онзи герой с еднотипните роли), а други все още не могат (нашия герой). Последната сцена е красноречива.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, с много-много прекъсвания. Много слаб, чиста загуба на време. Давам му една звездичка, само защото zlaty_pet се е потрудил/а да го преведе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, явно всички сме очаквали голямото завръщане на Ким Ки Дук, но засега ще почакаме. И според мен идеята е за представяне на действителната същност на корейската филмова индустрия, но къде е истината. Всяко едно нещо си има две страни. Вярвам, че показаното донякъде е реалистично, но все пак... Както се казва монетата винаги има две страни. За едни едно е добро, за други друго. Същото е и с красотата, и с играта и прочие. Филмът не провокира, не шокира, просто не е.

Преводът е един път. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е просто по-различен. За мен красотата бе представена и от пагубната й страна. Тя дава блясък, отнема достойнство и дори те принизява в нечий слуга. Не пренебрегвайте филма, макар и да е доста тъжен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го с много резерви само заради Lee Joon (заради който и Mblaq ми стана любима група), но честно да си кажа ме загубиха още в началото 

 

още със сцената с манекена на стъбището

 

малко неясен остана и момента с "големия пробив", който го изстреля при големите звезди (не беше доизмислено). Като цяло идеята заложена във филма е добра, а именно, да покаже мръсният път към славата и цената, която плащаш със себе си, за да я задържиш, но не ми хареса начина по който е представена - вяло и безинтересно.

Като цяло, ако имате време гледайте, но без големи очаквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май Alfons е казал всичко по темата и аз се присъединявам към неговото мнение, наистина аналогията с Rough Cut веднага се набива на очи. 

На приливи и отливи беше филмът и докато чаках да кажат и да покажат каква е идеята на сценариста и той взе че свърши.

Нещо недоизказано остана и май това ми е  основното впечатление като цяло, защо са ги намятали така нещата не ми стана ясно, много идеи и никаква последователност и градация помежду им...

Толкова много чаках да се случи нещо и май този момент настъпи, когато направиха финалното отиграването на пиесата пред магазина, много впечатлителен И Джун, но за съжаление последва "изненадващия" финал, който съвсем ме срази и беше излишен според мен, нямаше нужда от толкова предвидима сцена за край.

 

Любим момент, която показа част от заряда на филма ми е

първата секс сцена на И Джун и кадрите с позите от червения килим беше много добро попадение.....Нищо особено не е, ха ха.

 

 

Браво на Zlaty_pet!!! Благодаря ти за превода!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OMG Филма е ужасен . . .  много странен и просто не успя да ме впечатли нито да се отличи

Всъщност само ужасните и много странни сцени бяха достатъчни за да ме накарат да не го гледам 2-ри път, дори мисълта за филма нямаше смисъл за  мен

нищо не разбрах само това как да прави различни неловки пози....ужас как е могъл иЗзобщо да се съгласи да го снима не разбирам . . .омг  :dunno:

Края също много странен и просто ако давам звезди то ще е половин и то само заради това че плачеше много хубаво . . .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...