Jump to content

Recommended Posts

Толкова отдавна не бях гледала нищо корейско - нито филм, нито сериал. Защото знам, че ако започна (особено сериал) няма да мога да спра. 

И все пак не помня добре нито BBF, нито Goong, нито Coffee prince - примерно. Макар че заради тях будувах. Досега в личната ми класация не влизат толкова много сериали. 

Ноо тези, които ще запомня - The Snow qeen, Bichonmoo, Scent of a woman, What happened in Bali, особено La dolce vita. Мисля, че Secret си спечели правото да влезе в тази класация. Неочаквано. Без някакъв невероятен сюжет, без излишна истерия и най-приятното - с невероятното женско присъствие... Много силен женски образ.

Тази история беше от истинските, без превземки, от тези, които те хващат за гърлото. И най-хубавото - ... не успях да намразя нито един от героите. Наистина.

Потресаващо изпъление от страна на четиримата актьори. За мен това беше филм за човешкото безсилие - за безсилието да се пребориш със себе си, за безсилието да бъдеш честен пред себе си и пред другите... Потресаващо изпъление на Bae Soo Bin в ролята на прокурор Ан До Хун. Човек, който не успява да приеме, че това се случва точно на него. И въпреки положението и властта, до която успя да се добере, излъчваше болезнено безсилие. Чо Мин Хьок беше не по-малко безсилен - пред трудността да признае, че и той има вина за смъртта на Джи И. Оттам дойде и обсебващото му желание за отмъщение. Се Юн също страдаше от самота и от безсилие - невъзможността да спечели любовта на единствения си приятел от детството. Всъщност единствената силна в този филм беше - Канг Ю Джунг - за разлика от повечето женски образи в корейските сериали. Мисля, че през цялото време тя осъзнаваше какво прави - и когато реши да се жертва за Ан До Хун (дори без да попита дали той наистина не е видял жертвата), и когато реши, че иска възмездие. Как Мин Хьок да не се влюби в магнетичната сила, която излъчваше тази жена (дори, когато изгуби детето си). Дори в сълзите й имаше скрита сила и решимост да се справи, да се пребори... Този страхотен женски образ ми напомня на Су Джонг от What happened in Bali в изпълнение на Ha Ji Won. Сцените й с Ji Sung бяха страхотни, много истински. Страхотна беше и химията между Bae Soo Bin и Lee Da Hee. А и тази садомазохистична любов, точно по корейски...   Хареса ми играта с детайлите - червеното яке на бащата, белега на Канг Ю Джунг (и отношението на До Хун, съответно на Мин Хьок към този детайл; До Хун, разбира се, се уплаши и не посмя повече да я докосне...) Благодаря за този сериал, за емоциите, благодаря, Eastern spirit, че мога да ги споделя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ух... Ами чувствам се и аз емоционално изстискана от сериала. Вярно, че ако не преживееш всичко, както е описано тук, няма да си сигурен как би реагирал, но нека си го кажем честно..

Ако изгубя детето си, единствения си родител и "любовта си", щях да си тегля въжето.

 

Не обичам героини, които реват през целия сериал. Не беше лигаво или неудачно, но такава хубава актриса, не можаха ли малко да я понагримират един-два пъти, пък да се усмихне. 

През по- голямата част от епизодите се чувствах като баба пред турските сериали : 

До Хун-а само като го видя и ми се повръщаше. Седях си на леглото и си го псувах на воля, все го питах , дали е добре, да не би да е мръднал, та се държи така. За съжаление има И такива гнусни хора в този живот - ооо срещала съм един и той ти е достатъчен за цял живот. Колко противно се разсмя , когато Ю Джунг лежеше засрамена на земята на партито.

 

Аз съм пропуснала, ако са го казали, ако не намекнали, но 

Защо беше зора да остане Ю Джунг в затвора не разбрах, та собственото си дете посече така.

 

Като цяло съм доволна. Не пропуснаха безбройното : дърпане на ръце, преследване, взиране в стената, целувки с отворени очи и тн. 

 

Може ли само да добавя, че интрото, което не беше "интро" във всеки епизод, с капката и изписването на името на сериала, беше просто прекрасно. Много ми хареса, на места се беше получило прекрасно, както когато

гадния До Хун ревеше на рамото на Се Юн и както течаха съллзи

 , изведнъж... БУМ- Тайната

:up:  :kissy:  :28558:  :28558:  :icon_sunny:  :28558:  :28558:  :kissy:  :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Незнайно защо  в началото на темата е обозначен като мелодрама - слава Богу не е :)

 Има много силен емоционален заряд и определено ми хареса. Не се нареди сред най-вдъхновяващите ме сериали, но със сигурност го поставям сред добрите и смислени такива . Нито за миг не съжалих, че го гледам и бих го препоръчала на всеки. Което ми напомня, че дължа благодарност на Спиди и Кидо  :thanks:   Силно се изненадах от Хуанг Джонг Ъм, смятах , че знам какво да очаквам от двамата главни като възможности, а то  :D . Много, много силна роля прави тая жена. Няколко неща около героите и характерите им, вече два дена не ми дават мира. Както и да е, ако имам лирични отклонения в тая насока ще са на друго място :)

Джи Сонг - невероятен е тоя човек - не мога да не си го кажа  ;)

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен сериал! Още от началото те хваща за гърлото и така почти докрай. Силни емоции, мъка, рев, романтика. Прекрасна актьорска игра, особено на главните. Героите - нищо ново, но защо Джи Сунг придава такова очарование и яркост и на най-стандартния образ... Hwang Jung Eum - очарована съм от актрисата, а и този път героинята доста ми хареса. С едно изключение - нереалистично бяха го измислили отношението на майката към детето, така не би постъпила никоя майка, би се борила докрай. И си мисля, че всички страдания бяха призовали върху нещастната и глава, то какво ли не и се случи, направо прекалено. Но пък края си го харесвам, сладурски! Благодаря много за бгсубтитрите, без които преживяването от гледането би било половинчато.


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно се реших преди време да го гледам понеже е драма, но не съжалявам след време го и повторих... което рядко правя точно в този серилал Ji Sung ми направи силно впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С кой акъл седнах да гледам този латино сериал, направо не знам...Толкова битово - затворен и пределно ясен сюжет - голяма скука...За актьорите нямам забележки, но вече смело мога да кажа, че и ''императрицата Ки'' от 50 епизода по си заслужава....Явно заглавието ме е подвело...К"ва ''тайна'', кви пет лева егати :slap:  - всичко приключи в няколко серии и до края всеки си носеше в сакенцето плик с компромати срещу противника...и тва е! Интрижки бол, и ник"во излизане от добре позната рамка на взаимоотношения:

1.Към средата, богатия се влюбва в бедната;

2.Следват няколко серии и тя да поддаде;

3.Естествено се повява проблем с неравностойния социален статус...

4.Тате се намесва - бизнеса или парцаланата

5. Раздяла, разбира се в предпоследен, а може и последен епизод

6. И накрая щастливото събиране...

 

И фак ю на всички "дет имахте надежди" за нещо различно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста скиптично подходих към тази драма може би заради факта, че обичам по леките и не натоварващи сериали но тази драма си заслужава всяка отделена минута пред екрана. Започнах да я гледам заради  Ji Sung, защото ми е слабост но не останах разочарована и от всички останали, които участваха, защото всички се справиха чудесно с ролите си. Драмата е тежка за гледане но пък самите емоции, които предизвиква, показват, че въпреки до някъде познатият сюжет, сценаристите са си свършили добре работата. :) Финалът не ме разочарова но си го представях по малко по различен начин. :) За всички, които все още се чудях и искат да гледат по стойностен сюжет и добър актьорски състав го препоръчвам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С изненада разбрах, че и този сериал е получил своята "турска" версия! Ужас, направо не ми се мисли как са го окепазили! :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да гледам сериала, остана ми само последния епизод. Имаше доста силни и емоционални моменти и определено си струваше гледането. На места ме дразнеха някои от клишетата, но бяха поносими.  Искрено съжалявах главната,

Off Topic

че се в влюбила в такъв боклук като пишман прокурора и не стига, че му е плащала образованието, обгрижваше го е и се отнасяше наистина чудесно с родителите му, а и на всичкото отгоре пое вината вместо него и изтърпя какво ли не.  Радвам се, че успя да се отърве от "любим" като него.

 

Още утре ще гледам 16-ти епизод, че нямам търпение да видя прословутият хепи енд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Secret Love"  е от драмите, които те правят нарко зависими, не спираш, докато не свърши и последният епизод. Филм за ситуациите в живота и как хората реагират на тях. Филм за последствията от всяко действие. Горещо препоръчвам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах само две серии. Много ми е трудно да гледам сериали за тъпи патки. А нея е трудно да я наречеш другояче.  Сама забърка кашата, сама се вкара в затвора. Това ако не е тъпотия аз не знам какво друго е. 

Off Topic

Прокурора я дърпаше за ръката да отидат да разкажат всичко , но патката го спря?????  И така го превърна в убиец и мизерно същество. С това ,че влезе в затвора явно беше и лъжесвидетелка. Никой не я молеше или биеше по главата да влиза в затвора, нали? Така се лиши от баща си и от детето си. Всичко тръгна от нейната грешка да се жертва за любимия.  Поне това разбрах от коментарите тука. И след това е логично да сърбаш супата която си надробил.  Тя изобщо на някого каза ли че прокурора кара колата тогава? Това лесно можеше да се докаже от ходенето в ресторанта за пръстена и другите видео камери.  Ясно е ,че като са двамата той е карал. А алтернативата беше прокурора си влиза в затвора за 3-4 години и  тя го посреща с детето навън когато излезе. Но поне той нямаше да е убиец. Да не забравяме ,че Мин Хюк за малко не я уби и нея на стълбите в полицията. То убиец не се раждаш, ставаш такъв от обстоятелствата. 

В сериалите тъпите патки като почнат да мислят и винаги влошават нещата. Тя разби живота на всички около себе си. Ненапразно тоя сериал толкова дълго не можех да се накарам да го започна. Не мога да лея сълзи за тъпи патки. Сигурно пропускам нещо от фактологията, но си спестявам 14 часа. Не можеха ли толкова да и скалъпят едно обвинение и невинна/насила да я вкарат в затвора?  Поне да не е тъпа патка. Къде са сценаристите когато ти трябват? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго време подминавах сериала, може би защото беше  "стар" , но не съжалавям че се реших да го гледам................ не можах да го оставя докато не свърши.

 Драмата е доста силна, всеки може да извади своите си изводи за живота и хората, дори и измислен сюжета беше на ниво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 2/15/2022 at 10:08 AM, tania_pt said:

Дълго време подминавах сериала, може би защото беше  "стар" , но не съжалавям че се реших да го гледам................ не можах да го оставя докато не свърши.

 Драмата е доста силна, всеки може да извади своите си изводи за живота и хората, дори и измислен сюжета беше на ниво

Здравейте! Бихте ли ми казали къде гледахте сериала? Търся го от известно време и не мога да го намеря :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Martina.P написа:

Здравейте! Бихте ли ми казали къде гледахте сериала?

 

В първия пост на първа страница на темата има линкове и за сваляне, и за гледане онлайн – с български, английски и/или руски субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, bealonenomore said:

 

В първия пост на първа страница на темата има линкове и за сваляне, и за гледане онлайн – с български, английски и/или руски субтитри.

Намерих го. Много благодаря! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...