Jump to content

Recommended Posts

С техните класации ме разбиват. Всеки си ги прави както му изнася. А това е класация за номинации. Ясно след това от избраните ще има друга за драма на годината.

Yawang не беше лош, но там Су Е изнесе сериала. Докато тук всеки е на мястото си и играе на макс. Не бих могла да кажа кой е по-добър. Може би Пе Су Бин е една идейка напред, но това е по-скоро заради естеството на ролята му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с Джи Соп сериала още не съм гледала, но и "Наследниците" е по-напред в тази класация, което е още по-чудновата фенска му работа. Ще ме извинят, но ги гледам паралелно и двата сериала и "Тайната" е със сигурност доста по-добър във всяко едно отношение. №1 за 2013-та!!

И за мен Пе Су Бин е в по-трудната роля и засега се справя перфектно, но пък Джи Сонг направо ми пълни сърцето с тези сълзи. Много красиво го правят началото - от капването на сълзичките и направо в заглавието. 

 

Взех и аз да си мисля, че лошата майка и лошкото-син са спретнали това с детето /наистина ми се иска да е живо/ и може би в следващата серия ще го покажат, най-вероятно да я изнудят да не го съди или нещо от рода. Всъщност ми се стори, че и баща му май знае. Този човек е единственият нормален от това семейство. И.. Вече нищо не ме учудва и всичко мога да очаквам. Ето това му е хубавото на този сериал. Че те държи под напрежение до последно.

Идеално ще се вмъкне в 16 епизода всичко, няма нужда от разтакаване и спомени, а и лично аз се надявам на хубав финал за двамата влюбени и затвор за виновника/ците, но да видим..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз като Фарфалина смятам, че 16 епизода са оптималните (макар че ще страдам без него - кратък, но буреносен емоционално сериал). Ако краят запази същото темпо, този сериал ще се извае перфектно. Пе Су Бин много добре се справя, на едно място имаше една налудна трансформация, за която му давам награда "злодей на годината" без съмнение. Су Е ми беше малко ригидна в ролята си на студена кралица, макар че, като цяло образът й даваше по-ясно да се разбере защо до такава степен се вкопчва във властта. На Пе Су Бин е дадена по сложната задача да ни обясни как аджеба мило момче се превръща в чудовище. Смятам, че добре се справя.

 

И аз смятам, че "Наследниците" не може да стъпи на малкото пръстче на тази драма. Води в класациите само заради масата фенки на Минчо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре щом така го хвалите значи бива. Аз се чудих доста за него понеже Джи Сънг е един от актьорите, които уважавам след героите му от Swallow the sun и STLD ама последните му драми бяха някакви смехории..направо срамота ама щом тая е ок начи може да я подпукам пък и той човека не беше виновен за слабите сюжети! Сравненията с Heirs са излишни, даже и без да съм изгледал и един епизод на тоя Secret, то толкова зле е там положението, че кой ли не е пред него?!? -_-

 

ПП Ае кво е това резюме с едно изречение? :896767: Я скив английското ко стаа.....

 

 

Min-Hyuk (Ji Sung) was born into a wealthy family. He has everything including good looks, intelligence, but he doesn't have kindness. He loses his girlfriend in a hit-and-run accident.

Yoo-Jung (Hwang Jung-Eum) goes to prison, because of the hit-and-run accident that killed Min-Hyuk's girlfriend. Her boyfriend is the one that actually committed the hit-and-run accident, but Yoo-Jung took the blame. She is then betrayed by her boyfriend.

 

 

то тва беше и другата причина да го подмина като гледах темата преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям мнението за уникалноста на този сериал и невероятната игра . Започнах го под давлението на мненията ,които прочетох.Благодаря на всеки ,който си е направил труда да пише.Само едно искам да подчертая,не го пропускайте защото има какво да се види и да ви развалнува.БЛАГОДАРЯ на всички работили по него и доставили ни такова удоволствие. :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен Secret е значително напред, ако не и първи в класациите ми за тази година, много емоционален, хубава и държаща в напрежение история, чудесна игра на ВСИЧКИ актьори - много истински и не на последно място  - музиката. "Наследниците" ми е малко елементарен и ако е по-напред в класациите, то е заради многото сладури в него.

И аз се надявам за хубав край за   Мин Хьок и Ю Джунг, а лошите да получат това, което заслужават.Пе Су Бин се е справил чудесно с трудната роля на злодей, а Джи Сунг - много чаровен, показа ни прехода от силна омраза към силна любов и как в името на тази силна любов човек може да се отрече дори от семейството си и да загърби власт и богатство. Главната героиня се оказа голяма мазохистка, която също в името на тази голяма любов понесе много мъки, страдания и обиди, но пък се оказа, че е много силна, устойчива и упорита личност. Затова наистина се надявам за тези двама влюбени да няма повече трагедии и сценаристите да ни зарадват с хубав край.. Надявам се и на това, в края на сериала детето все пак да е живо и майка и син да се срещнат.

Големи благодарности на преводачите за изключително бързия превод, за да можем ние да се наслаждаваме на този  прекрасен сериал.

Хубава песничка от сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tези препратки на няколко пъти към "Брулени хълмове"на Емили Бронте и отмъщението не ще да са случайни, но все пак книгата завършва с оптимистичен финал и загърбване на враждата.

Като че ли, за пръв път се случва да няма отрицателни мнения в коментарите - сценарист, режисьор, актьори, май наистина са "нацелили ваксата".

Завиждам вече на тези, които ще започнат да гледат и то всички серии накуп. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, съгласна съм с Lawandula, всичко е на изключително високо ниво, та дори и второстепенните актьори и герои допринасят за качеството на сериала. 

Отдавна не ми се беше случвало да не изказвам критики, но тук и да искаш няма за какво да се хванеш. Определено заслужава да се види, съпреживее и интерпретира от зрителя през собствените му субективни възприятия. Според това е сериала на 2013-та година. 

Във връзка с класациите и сравненията с "Наследниците", това е просто безумно. Двата сериала нямат никакви допирни точки откъм сюжет, актьорска игра и аудитория. Според мен "Тайната" е насочена към хора с повече житейски опит, докато "Наследниците", колкото и да е симпатичен, води по рейтинг само заради фенките на момчетата. Знаем колко са вманиачени  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем да, да не чакалиш като помияр пред месарница всяка седмица да ти пуснат еп си е предимство ама от друга страна пък друго си е да отразяваш всеки епизод и да се дискутират нещата. Сега ошляпах няколко епизода и не е зле ама това с катастрофата не ми изглежда много издокусурено, определено е можело да е по добре, а и персонажа на прокурора не ми се струва много логичен и праволинеен. Тея работи дето ги прави той малко ми се струват поизсмукани колкото да върви интригата като личностните му характеристики така както го представиха отначало с това, което стана в последствие нещо не ми се струват съвместими. Трябваше да го направят така както беше героят му в 49 дни. Но засега сериалчето бива, определено става за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам търпение да следя епизод за епизод и чакам да се посъберат повече серии, та миналата седмица сякаш в унисон в есенното ми настроение, попаднах на сериала и за един ден се съсипах с всички 12 епизода. В понеделник бях като зомби и тогава оцених изчакването. 

А прокурора ще започне да се държи логично по-нататък и дори ще напомня образа му на 49 дни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останаха малко серийки, и не знам, май ще стане като в "Господарят на слънцето", ще направят една лека замаска само.

 

 

Иначе си личи, мерака да е изпипано, и музика, и това начало с капката, много ми допада...

Но... има доста места им губя нишката и страшно силни думи казани от главните герои, които са ми се запечатали,

но увисва доказателството за тях.

Например прокурора.... толкова обичаше момичето си, закле й се да стане най-добрия и справедлив прокурор,

а и Мин Хьок щеше да умре за своята любов и се закле да унищожи убийца... как толкова бързо ги разлюбиха,.не не не ми се пасва нещо тука.

А и за да станеш  прокурор, трябва да си доста хладнокръвен, умен, хитър, съобразителен и находчив, не мекушав и толкова объркан...

Вярно, той тъкмо беше станал такъв.. и действителността го разтърси.

Как един не остана верен на тази любов и не спази обещанието си...

Все ми се струва, че прокурът е надянал някаква маска...

И аз... ако се влюбя в убиеца на любимия човек, ще се самоунищожа... За каква любов става въпрос тук, обречена, разбира се. не може да е друга.

Ако сценаристите предвидят друг край, просто това ще е фантазия... нищо общо с реалността.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикалното оформление е добро да, още в първи епизод ми направи много добро впечатление като пуснаха

на Анди Уилиамс, когато прокурора даде пръстена на оная патица главната. Момента беше точен ама пак трябваше да я запазят за по силен такъв понеже тази песен е използвана по култов начин в филма Shallow grave. Корейските песни и те не са лоши.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koizora, добре, че  ме подсети за второстепенните, все се каня да напиша и все забравям- трите грации, просто са неотразими, на общо взето мрачния фон, направо са като пролетен букет, особено каката,толкова първосигнално и естествено подкрепят главната, а в комбина с оня юноша бледен -секретарчето , е няма такова хилене.

 

Razzoramaw, съвместими са ,съвместими, при тая майка,дето му е насаждала цял живот едно и също,  а и факта, че тя е издържала семейството му, него, купила колата ,че и дълговете им плащала, направо си е логично  да  е отпадък, просто настъпи момент да  прояви малодушието си и мамините амбиции.

 

Лукрециана,

Никой не знае животът какво ще му поднесе.Прокурорът май бъркаше любов ,с признателност и благодарност, иначе кой силен мъж,наистина обичащ, би жертвал любимата жена, заради кариерата си и то да беше само това, от страх за себе си и причини лавина от нещастия .Мин Хьок, обезумял от скръб и яд, най-вече на себе си, защото не е защитил подобаващо любимата си, изливаше гнева си на чуждия човек, защото нямаше как да го излее върху себе си. Неговата вина е по-голяма и от на убиеца и, за това и каза пред останките и, да не му прощава никога.Видя истинската същност на чуждата жена, наблюдава я доста дълго, тормози я доста дълго и разбирайки я, неусетно се влюби, още повече, че е почти убеден в невинността и.Тя пък, обичала безумно и само давала, давала, без да получи нищо в замяна, получи разбиране и обич от там , където не беше очаквала, разбра какво е някой да се грижи и мисли за нея.Може да не е лесно за разума, но логично за сърцето.И в заключение, нямат ли право нещастните да станат щастливи, всичко зависи от тях- какво ще следват, разума и изкривените, понякога догми на обществото или сърцата си.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен прокурора може би в началото е обичал Ю Джунг, но след време чувствата му са изчезнали и тя се е превърнала в задължение за него. 

Задължение, което обаче

плащаше сметките му, слугуваше на семейството му, спаси живота му, а в замяна беше пренебрегвано и скривано от погледите на околните, сякаш го засрамваше.

През цялото време си мислих, че докато беше прокурор

изживяваше мечтата на баща си. Амбицията му беше да се превърне в човек с положение без да се спира пред нищо и без да има нещо, което да го дърпа назад. В случая това беше Ю Джунг.

Никой не успя да изпълни дадените обещания, защото живота се случи и надеждите и мечтите им умряха.

Ако До Хун претендираше да бъде справедлив и добър прокурор, 

щеше да се предаде и нямаше да остави годеницата му да поеме вината му.

Ако Мин Хьок толкова искаше да е с приятелката си 

щеше още тогава да изостави баща си.

Според мен сериала е реалистичен дотолкова, че разказва за изборите, продиктувани от самата личност или направени в резултат на някакви външни фактори и влияния. Показва как добротата на човек и наивното му сърце се стоварват върху му и го съсипват, правят го без вина виновен, след като всичко се обърква единствено заради добрите намерения и опитите да направиш добро.

Харесва ми това, че всеки герой преживява свой личен катарзис - Ю Джунг заради починалата приятелка на Мин Хьок, затвора, детето, баща си, прокурора. До Хун от своя страна също изпитваше известна доза вина може би в самото начало, но после се почувства освободен и облекчен, че няма товар, който да наблюдава. Всичките му действия се превърнаха в камък и тежест, затова си мисля, че накрая сам ще се погуби. Се Юн се луташе между себе си и Мин Хьок и някъде в този промеждутък, когато мислеше, че ще има любовта на живота си, съвсем се изгуби в комплексите си, естествено подтиквана от прокурора, който и удари едно рамо в самосъжалението и колебанието. Мин Хьок страдаше за майка си, за приятелката си, за живота си. Изгубил надежда и живеещ в омраза, срещата му с Ю Джунг и разкриването на истината, го измуми и му вдъхна надежда, даде му допълнително сили, за да продължи напред в тяхното вече съвместно възмездие. Не мога да определя точният момент, в който той се влюби в нея.

Започна спонтанно и безобидно в резултат на добротата, която откри в нея, силата и. Изненадваше се от това, което вижда в нея, след наблюдението и тормоза, които извърши. Отмъщението, което го разяждаше се провали и личната вендета, която беше предприел срещу нея, намери друг враг, срещу когото искаше да се изправи - прокурора, а след като и тя разбра за постъпките му по отношение на баща и и детето, също искаше отговори и някакво облекчение.

Ю Джунг и Мин Хьок бяха от персонажите с най-плавна и логически настъпила промяна. При прокурора нещата все още са малко неясни

обичаше ли я, доколко поведението му беше преструвка, съжалява ли, докъде още може да стигне в преследване на по-добро състояние.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех  Коizora то едно нещо като е направено добре всякак е беля , и да чакаш от  серия до серия не е работа  , ами пък като са накуп- като ти хареса и го подпукаш та забравяш да спиш поне при мен е така  :D а  Sekret определено засега е много добър сериал.И аз се нареждам сред фенките на този сериал харесвам всичко дотук  сценарий , музика, второстепенни актьори , актьорска игра . Хареса ми да гледам как една голяма любов се превръща в омраза и обратното , границата между двете е много тънка и често не осещаш как я преминаваш -  така и тук не разбрахме как и кога сред омразата разцъфна любовта .Ще ми бъде интересно да видя дали ще може да прости на този който я измами , излъга и причини толкова болка .Защото да забравиш не е изход,след толкова болка не може да си даваш вид че нищо не се е случило,за прошка трябва време ,твърде бързата прошка е юлизорна и може да се обърне против нас ,това  вътрешно чувство тази борба да забравиш и простиш не е лесно ,но в края на краищата прошката ни освобождава и ни дава сили да живеем по нататък ,та да видим какво ни са приготвили сценаристите за финал , очакването ми е голямо дано не го оплескат накрая.От второстепенните герой любимци са ми секретарчето и каката    иначе целия каст е страхотен .   Очарована съм от играта на Хуанг  Джонг Ъм справя се страхотно навсякаде където съм я гледала- в;; Пълна къща 2'' ,,На изток от рая'' но в ;; Скандалните млади майки'' и  ;;Тайна'' ми харесва най много .

Джи Сонг за него мога да кажа че очите му говорят повече от играта му погледа е това което ме накара да го харесам още в ,,Да погълнеш слънцето''

 Пе Су Бин за мен той е от странните персонажи - лицето не е от най красивите но определено е запомнящо ,  когато го гледах в ,, Наследството'''  си блъсках главата къде съм го гледала още , и като се разрових то в любимия  ,,49 Дни'',тук той  прави страхотни образи и  не мога да си избера кой образ ми е любим дали когато обича или като си отмъщава ,  та така нямам фаворит засега всички са ми любими и на всеки симпатизирам не знам дали е нормално но при мен е така сите ми харесват :28558:  и искам за всеки накрая нещо хубаво да им се случи -стига толкоз сълзи.Лавандула много добре го е казала ,,нямат ли право нещастните да станат щастливи''. За финал в унисон с размислите на Коizora се сетих за един цитат -

''Да обичаш някого , не е само силно чувство-това е решение , преценка, обещание. Ако любовта бе само чувство , обещанието за вечна любов би било безпочвено . Едно чувство идва и може да си отиде .Как да отсъдя,че то ще остане завинаги ,след като моя акт не съдържа преценка и решения'' .

Само мога да кажа че завиждам на тези който тепърва ще го гледат .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От тази "Тайна", не остана нищо неразгадано. :28558:  :28558:  :28558:  :28558:  "Размисли и страсти", ряпа да яде -_-,

който иска оттук може да си напише и есе :slap: ...На тема...теми колко щеш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се увличам по драмата в момента. Сюжетът е добре измислен, актьорите са великолепни, няма много провлачени действия и запълване на времето. Дразнят се само обикновените недомислици като перфектно издуханата коса на главната героиня в затвора, както и "случайните" срещи на героите пред домовете им, но е простимо. 

Интересното за драмата е, че сценаристите са двама и това им е първата съвместна работа за телевизията. Спечелили са конкурса на КБС и са им дали шанс.

Засягат от много ъгли отговорността, която хората носят за своите постъпки и спрямо останалите. Много ми хареса и връзката с "Брулени хълмове" и как никой не може да каже кога точно героят на Джи Сонг се влюби в нея, но и никой не може да отрече, че въпреки че такъв момент липсва, тази любов е реално следствие и не е нужно да се обяснява. Не ни спестяват страданията на отрицателните персонажи, което е голям плюс за развитието им пред очите ни като такива. Както Koizora каза, темата за промяната и трансформацията и как човек се справя със собствените си демони също е доста добре застъпена. Като цяло, въпреки че не е нещо необикновено, драмата е добре направена, със силни герои и без много съшити бели конци, което я превръща в една от качествените продукции за сезона.

 

Колкото за края, вероятно е имало развитие на нещата с детето, но поради орязването на епизодите може би ще ни бъде спестено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последният ост  "Wuthering Heights"-Брулени хълмове" е записан от Джи Сонг, въпреки другите ангажименти

 

1460187_456655511119235_133491631_n.jpg

 

 

Малко остана, че след това кво ни чака-"бой" и Aйуууууууууууу  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се намествам сред феновете на сериала. Много се надявам да му сложат и финалната точка на място. Намерих случайно

участие на актьорите в шоуто »Happy Together«. Действа доста разведряващо да ги видиш в друга светлина.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...