Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Azooma (2013)

 

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Just Society

Премиера: 18 април 2013

Времетраене: 74 мин.

Жанр: Драма, Криминален, Трилър

Режисьор: Lee Ji Seung

IMDB

 

 Участват:

Jang Yeong Nam

Ma Dong Seok

Hwang Tae Gwang

Bae Sung Woo

Kim Seung Gi

 

Резюме: Като бивш зъботехник, в момента работеща като застрахователен продавач, героинята на Чанг Йонг Нам живее спокойно с 10-годишната си дъщеря. Един ден тя открива, че дъщеря ѝ е била изнасилена на път за вкъщи от училище и докладва в полицията. След последователни провали на полицаите да намерят изнасилвача заради безразличието и пасивната им нагласа, майката решава сама да го намери. Взимайки решението да отмъсти не само на изнасилвача, а и на тези, които я саботират и спират (включително мъжа ѝ), по начин, по който тя знае най-добре...

 

ВНИМАНИЕ: Съдържа сексуални сцени

 

Награди:

2012 (17th) Busan International Film Festival - DGK Award - Actress (Jang Yeong Nam)

:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, това е един изключително тежък филм. И изключително добро изпълнение на главната актриса Jang Yeong-Nam. Въпреки че събитията се представят малко хаотично и разхвърляно, в крайна сметка пъзелчето се сглобява и на преден план лъсва истинският проблем. Проблем, пред който не бива да затваряме очи и не бива да оставаме равнодушни.

Опитвам се с думи да изразя всички чувства, които ме връхлетяха, гледайки филма и не мога да съставя дори едно просто изречение.

Противник съм на насилието, но в края на филма изпитах истинско задоволство. Гледайте го и ще прецените сами.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде (не помня къде) прочетох, че филмът бил по истински случай. А реалната "аджума" всъщност била китайка.

 

Иначе не беше лош филмът, малко сякаш се бяха чудили с какво да запълнят времето и постоянно "преговаряха" сцени, ама ставаше. А на майката - евала, раздаде правосъдие :nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за превода, изгледах филма и още ме побиват тръпки. Главната актриса беше уникална. Толкова объркана, ужасена, страдаща, майка, решителна, мислеща, хладнокръвна, отмъстителна и дори жестока. Но за всяко изпитано чувство, бях с нея. Само зъболекарската част не исках да гледам. По-голям кошмар не мога да си представя. Май скоро няма да отида на зъболекар и дано не сънувам кошмари. Трябваше да има "Внимание: Съдържа сцени с мъчение със зъболекарски инструменти".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потресаващ, психически изтощителен, грозен, тежък филм. Бих могла единствено да го сравня със Silenced, който е дори по-покъртителен и страшен, защото е по действителен случай. 

Няма думи, които да опишат зверствата, които видях и в двата филма. Колко жестоки и коравосърдечни същества са хората. Отново станах свидетел на безумията и абсурдите в корейското правораздаване, които филма дословно описа - мудността, безразличието, глупостта, мързела, бездействието и ограничеността на разследващите. За пореден път жертвата беше обвинена, а престъпникът оневинен. Жената и детето и минаха през ада, като половината път до там можеше и трябваше да бъде съкратен в случай на адекватно проведено разследване. Отношението, което "аджумата" срещаше беше отвратително и не искам да повярвам, че някой би се отнесъл по подобен пренебрежителен начин. Вместо да впрегнат сили и да разкрият престъплението, с поведението и бездействието си тези хора се превърнаха в съучастници на престъпника. 

Не посмях да погледна финалните сцени със зъболекарския стол, защото се погнусих, но като си помисля, другите сцени бяха по-ужасяващи, дори давайки само откъсчлени моменти от тях. 

Филма трябва да се види. Не го препоръчвам обаче, защото е от тези, които след като си изгледал и си видял какво се крие в някой болен мозък, те карат да намразиш това, че си човешко същество. 

Невероятна актьорска игра и изключително силна роля на Чанг Йонг Нам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и ми хареса. Не е толкова добър и затрогващ като "Не плачи мамо", но финалът

ме изпълни със задоволство.

Прави ми впечатление, че все по - често взеха да се правят филми,

свързани с ниските присъди или липсата на такива, когато става дума за сексуално престъпление.

Реално трябва да се обърне внимание на този въпрос; изнасилвачи, педофили и др. извратеняци, трябва да бъдат третирани като серийни убийци. Защото те са разбивачи на живота и няма да спрат, докато не бъдат заставени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...