Jump to content

Girls' Generation | SNSD | So Nyeo Shi Dae |


toxic

Recommended Posts

ЕХО нямат нищо общо, не разбирам дори защо ги намесваш. Нито ме е яд, че SM Ent. налага нови групи. Нещо грешно си изтълкувала думите ми.
Аз дори харесвам кексчетата. И съм фен на SM Ent. (мисля, че съм го доказала), но не мога и да си затварям очите за политиката им или пък за глупостите, които вършат.

На теб може да ти харесват вокалите им, но точно Тейон, милата, е тази, която се ползва с най-големи привилегии, като една истинска принцеса, а тя (за мен) не оправдава очакванията (и това няма нищо общо със скандала с нашият виден глупак, мнение ми за нея винаги е било такова, от години). Това се видя и на наградите зимата, когато изпълни парчетата с батко Фани и Джонг Де. Но и да ти говоря, виждам, че си й и фен (уважавам фенството) и едва ли би приела нещо различно като мнение. Разбираемо, ти си имаш твое виждане.
В случая се включих дори в тема на група, която не харесвам, защото ми се струва, че голям хейт им ударихте, а няма нито един, който да се изкаже малко по-адекватно за групата, дори парчето да не му харесва.
Не ме разбирай отново погрешно, не е конкретно срещу теб, говоря като цяло.

Има си начини да се каже нещо, пък дори и критика. Не ги харесвам, но нямам нищо против победите им, нито стила им. Щом печелят, значи това се харесва в Корея. Те са един отличен пазарен продукт на SM Ent., дори впечатляващ, макар на мен да са ми странни. SM Ent. го умеят с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рие, ш'ма прощаваш, но как точно мнението ти е по-малко хейт от това на другите? Не, че нещо, но нито слушаш групата (ти като цяло май не слушаш женски групи или поне не си давала никаква индикация за съответното, тъй като пишеш само в теми на момчешки групи), нито казваш нещо подкрепящо самата група, освен ако смяташ, че "те имат голяма фен база, нищо че не разбирам защо, но е нормално да печелят" за подкрепяща реплика. В общи линии си изписала 2 абзаца текст, в които казваш или неща, които са общоизвестни, или неща, които са "в подкрепа" на групата, защото явно ти знаеш по-меродавния начин за хейт. Аз казах същото нещо, за което ти употреби 2 мнения в едно изречение. Може и да е по-брутално, но корейците обичат тоалетен хумор. :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SNSD ще започна да ги хваля друг път (като и ако започнат да ме впечатляват), но дойдох вчера в темата, само за да напиша, че победите им не са неочаквани или пък, че не ги заслужават и обясних причините и какво мисля.

Къде ти каза същото нещо? Като употреби... как го наричаш - тоалетен хумор? Не ми се стори така, чак дори ме изненада неприятно, честно казано, не го очаквах от теб, с по-високо мнение съм за коментарите ти конкретно в музикалния жанр. Затова и ти писах, обърнах се лично към теб.

Явно трябва да се науча да те чета и между редовете. За друг път ще знам, ако се засечем в друга тема.

 

Слушам женски групи, чак фен не съм (няма и изгледи да стана), но имам представа какво излиза. Ама виж, не ми се и коментират, защото нищо добро не излиза в женският к-поп, което на мен да ми хареса (от женските групи само 4minute ме зарадваха от началото на годината и може би кексчетата). А и някои женски групи са го ударили напоследък на един друг жанр, който няма нищо общо с музикалния. SNSD поне не са стигнали още до там, а и се надявам никога да не стигнат.

 

Да им е честита и петата победа днес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie,напротив, приемам различни мнения, стига да са адекватни. Относно изпълнението, което споменаваш, ми се струва леко дребнаво да посочиш само едно нейно изпълнение, което не е на ниво и да твърдиш, че не оправдавала очакванията като цяло. Сигурна съм, че съм слушала много повече нейни изпълнения от теб и смело мога да твърдя, че е много трудно да намериш такива, които да не са на ниво и тя да не владее гласът си добре. Това със Джонг Де, голямо надпяване падна от негова страна, изобщо не хармонираха и това го отчитам и като негова грешка. Ясно е, че той е по-силен вокал от нея, но не е редно тя да не се чува на моменти. Може и да не са имали време да си напаснат гласовете, знам ли. Когато е изпълнявана от оригиналния дует със Jonghyun, е съвсем друго нещо. Поствам и двете за сравнение, gayo daejun миналата година.

https://youtu.be/48yXuYg_CQ8

 

https://youtu.be/fLTsYpvTlb0

 

 

Да, Тейон не е на нивото на Ailee и Hyolyn да речем, но това не я прави лоша певица и тя си остава най-добрата и стабилна вокалистка в SNSD. В този ред на мисли, не знам за какви неоправдани очаквания става дума?

Въпрос на предпочитание. Това, че знам, че други са по-силни вокали от нея, не ми пречи да я предпочитам като глас ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie, няма да е зле, да. Това, което имах предвид е, че каквато и разводнена мелодийка да пуснат, пак ще се харесат заради инерцията, която са насъбрали. Оттук идва и изводът, че е ясно, че ще печелят дори с тая посредствена музика, която правят в момента. За мен от "I Got a Boy" нататък (и това с малко уговорка) не са пускали нищо запомнящо се. А аз следя и женските групи.

Колкото до женските групи и музиката им в момента - определено не сме на едно мнение, но тук е въпрос на вкус, ти харесваш лайт рок и ексо от това, което съм видяла. Аз харесвам поп и то денс поп. Затова лично съм доволна, има няколко парчета, които ме грабнаха като музика. Иначе, да, рядко има група, която да ме впечатли с талант, но мелодически песните са приятни и хващат ухото за танцуване. Ако трябва да сме честни и на Ексо основния им талант са танците и визията (макар че има 2-ма, които пеят добре и двама, които попейват).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Deyja, за мен твоята любимка си пее на ниво вокал, но не и главен вокал (и тук изобщо дори не я сравнявам с големите, истински впечатляващи вокалистки в к-поп-а). Посочих две нейни изпълнения, но има много други, а където и да я чуя и видя - тя е неубедителна. Слушала съм я достатъчно.

И на изпълненията й с Хълк е така.

Сохьон дори ми е по-добра от нея, честно да си призная. Дори съм гледала откъс от мюзикъла й миналата година "Отнесени от вихъра" и бях доволна от нея.

 

Мм, Джонг Де ще го отчетем, че в случая не е бил кавалер и не е оставил да й се чува гласчето на Тейон. Дам, всъщност, той е виновен.

И не си мисли, че я мразя, само казах какво мисля за нея и певческите й възможности.

 

Не разбирам какво общо имат ЕХО с SNSD, че ги намесвате? Сиера, грешиш (сигурно това се дължи на различния вкус, който имаме за много неща), в ЕХО пеят петима, че и шестима дори, а трима от тях са ниво главни вокали. Виж, за останалите можеш и да критикуваш, че не пеят, но се учат, повярвай, учат се и има развитие.

Много фенове го повтарят това, което си отбелязала и ти, за визията им. Да, симпатични са, но нито изпъкват с физика или пък кой знае какво, че постоянно да се намеква и натъртва на това, че едва ли не печелят, само защото били симпатични.

Талантливи са (дали като вокалисти, дали като танцьори), парчетата им са много добри (това е поп, който наистина харесвам) - на мен това ми стига, а и съм ги опознала доста добре и зная какво могат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общото е, че са от една компания и че пеят поп, и че до голяма степен компанията ги прави ( и съответно нивото на песните, които са склонни да заделят). В СМ просто си има цикъл - на breadwinner-ите, които са в още "продаваема" възраст (ехо) им се дават най-добрите песни. Като имат вече 5-6 год. опит почват да лежат на стари лаври (Shinee, Suju, TVXQ, SNSD), оттам нататък ветераните или ги пращат по разни шоупрограми (BoA), или минават в забвение. SNSD просто са в цикъла си на залязване, макар че Gee явно още държи влага в к-поп пространството.

Ти пък, кога корейски момчета си изпъквали с физика? Повечето се харесват заради красивите лица и к'вото и да ми обясняваш в EXO на улзанга (или к'вото е там) се е наблегнало. Няма лошо, това едва ли не е изискване номер едно към к-група. Иначе може би 5 пеят, да, мен ми се губят може би малко от тях. Но факт е, че ако не ти харесваха като група, нямаше и да си правиш труда да следиш Кай дали вече може от 2 ноти да изпее 3 ;).

 

Иначе 2 и там която беше Gee, аз и тогава не харесвах SNSD, но песента си беше добра независимо от вокалните им липси. Следващите им песни също бяха запомнящи се (Sowoneul marhaebwa, Run Devil Run, Hoot и прочие всичките са пивки песни). Това, което в общи линии искам да кажа е, че песните избутаха както СНСД, така и ЕХО и останлите от СМ и че тук не става въпрос до голяма степен до талант. Просто в азиатската култура еклектичността се цени повече от таланта, а що се отнася до жените - трижди повече. Стига да им изглеждат като "богини" и толкова е достатъчно. Което обаче не прави автоматично самите песни, които пеят неслушаеми - най-малкото най-известните корейски песни се разиграват на общо взето 3-4 ноти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, сега и ти ми обясняваш нещо, което знам, с което съм пределно наясно, що се отнася до ЕХО и вълната, на която са, както и за цялата политика на SM Ent. с младите и по-стари техни групи. Явно една на друга взаимно ще си обясняваме неща, които и другата знае. Ще се научим да се четем и с една дума вече. На мен дори ми е приятно да си говорим/ спорим.

И виждам, че редовно четеш (очевидно), какво пиша в темата на ЕХО. Това ме радва, дори даваш примери и помниш. Дам, следя го, защото точно при него има развитие, от което съм доволна и не е само до три ноти.

Да, и на мен ми прави впечатление, че някои от групата са ти непознати. Но сега ще имаш причина и повод да ги опознаеш по-добре.

 

Но толкова за ЕХО, това все пак не е тема за тях, но ги свързахме, защото са от една компания, а и се разговорихме.

 

Да се върна пак малко на Тейон, за да не остане съвсем с грешни впечатления Deyja.

Deyja, не ти поясних, че чисто и просто нейният глас не може да ме развълнува и чисто емоционално с пеенето си (нещо, което тя очевидно прави с теб). За мен един изпълнител (конкретно главен вокал) трябва да гори (образно казано) на сцена, да ми предава чрез думите/ изпълнението си една неповторима емоция, за да мога наистина да го харесам и да го аплодирам. Ето точно това съм открила, че на нея й липсва и от там може би идва факта, че я недолюбвам, че тя не ме впечатлява.

Като се сетя обаче за друг женски вокал от SM Ent. (конкретно от групите) - Луна, направо настръхвам. Уникална е и е толкова заразителна, предава ми такива емоции с изпълненията си, че не мога да правя нищо друго, освен да я аплодирам.

 

Та, затова говорех. Надявам се, че ще разбереш позицията ми. Както казах, уважавам фенщината, в нормални граници. Ти я харесваш, аз не, но пък добре си поговорихме, а и разбутахме темата на момичетата. Доста прах беше хванала.

 

Ще видим какво ще изкарат и с албума. Ако си струва нещо, ще кажа и ще ги похваля, макар че нямам никакви надежди, честно казано, но пък винаги има и изненади, кой знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, колкото в SNSD пеят 6, толкова и в EXO. Те нали много се мъчат да покажат какви добри танцьори са, затова редовно са на плейбек ..Няма смисъл да се правим на вокални експерти. Това, че не долавяш техническите грешки, които допускат твоите прехвалени главни вокали, не значи, че нямат такива. Има достатъчно блогове на хора с музикално образование, които правят анализи на вокалните възможности на кпоп изпълнителите. Ако си направиш труда да прочетеш, ще се убедиш, че не е само бяло или само черно. Съжалявам ако звуча грубо, но и ти да натякваш три дни колко неубедителна певица била Тейон и видиш ли как само ти имаш око и ухо за истински таланти, докато това, че някой може да харесва SNSD е необяснимо, беше излишно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, явно не разбираш и очевидно изобщо не познаваш ЕХО, щом пишеш това. Не си първата, нито ще си последната.

Казаха нещо (и обясних защо) срещу любимката ти и ти подпали, не се удържа. Явно при теб фенщината си казва тежко думата, щом се отнася до Тейон.

 

Сиера, ти ми хареса днес. До следващата тема, в която ще се засечем.

Явно обаче ще трябва да бягам от тук, за да не ядосвам повече фенката и за да не загрубее темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кой ще пее соло и кой няма, но дано в този форум почне да се прави разлика между хор и поп/рок или каквато и да е група, иначе тежко му на кей попа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не мислех да се включвам, защото знам че няма смисъл, сигурно ще съм поредният "злобар", ама карай...

Стана ми много смешно след като току що изгледах Inkigayo, само то ми беше останало от тази седмица....

 

Първо за това, да си кажа мнението

Те нали много се мъчат да покажат какви добри танцьори са, затова редовно са на плейбек ..

Не че е за ЕХО, ами изобщо се отнася за всеки изпълнител на SM. Пее се на плейбек в много случаи, особено през 1 седмица на промоциите им. Някаква странна политика е това на компанията, щом и Shinee ги карат, смятайте.... Покажeте ми една сцена на Check, която беше на живо.......

Да вмъкна, че мен тази песен ме кефи много, напомня ми малко на Automatic на Велветките....

 

Та за сцената на Инкито, е тя от всички до сега е най- на живо. Демек понамалили са бектрака и се чуват гласовете им. Е не съм специалист ама пеенето им бяга малко в тъча.  :28558:  Доста лавират в тоналностите хахахаха 

Честно не го казвам да ги хейтвам, мен не ме притеснява и нито една от тях да не пее, но заради всичко написано по-горе реших, че истината си проличава в изпълненията, а не в нашите думи хахахаха (пък който иска да мисли че съм хейтър аз с тази група проблеми нямам, кака Фани ми е любимка както и Хьо тъй че...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, злобеене, същинска невинност строи от намеренията зад твоят пост :)
Да, слабо вокалто представяне тук, особенно Тифани, а Тейон не взимаше височините добре, е случва се. Преумора, стрес, настинка, всичко може да влияе на гласовете им, няма как да знам какъв е случаят тук, но ти явно можеш да генерализираш за тях от това изпълнение. Инетерсно как това с Jonghyun, остана удобно игнорирано, защо не генерализира по него? Както и да е. Аз за Тейон не съм твърдяла, че е отлична певица, напълно съзнавам нивото й. Технически, е малко над средното ниво и все пак е считана за една от добрите певици в кпоп-а, където реално такива много и няма. За мен има хубав, запонящ се и емоционално наситен глас, най-вече при изпълнения на балади. От чии глас на певец или певица ще настръхва някой, си е субективно. За един, едно изпълнение може да е посредствено, за друг да е прекрасно.
Иначе е ясно защо има толкова негативно отношение към SNSD, от хората които не ги харесват, защото цялостното им ниво като таланти е посредствено и все пак са станали толкова успешни. За тези, които не харесват подобна комбинация, това е дразнещо и без още дори да знаят много за групата, вече са ги демонизирали. Също както Rie се дразни, че Луна от чиито глас настръхва, реално е по-добра певица от Тейон, но втората има много повече признание и слава за същото. Това остава усещането, че първата е подценявана, а втората надценявана като изпълнителки. Това е положението, в тази индустрия не търсете логика и справедливост. Въпреки че, аз и до ден днешен се чудя, защо Бритни имаше по-успешна кариера от Кристина!? :28558: Точно, както Sierra спомена, вокалните данни не винаги са определящи за това колко да е успешна една група или изпълнител, има много примери за това. Дори за изпълнението в инкито, корейците не изглежда да се вълнуват изобщо от вокалното им представяне, а вместо това набедиха Тейон за лошо поведение, защото 'твърде малко се усмихва'  и си закрива лицето на финала на песента.. alive да не бях. Тя милата сигурно просто е била засрамена от пеенето им хаха. Не знам кое провокира тази неадекватно насочена критика. Дали, защото корейците са по-особенни или просто защото групата е дъвкана толкова много пъти, че се чудят за каква глупост да се хванат? 

Странно ми е все пак, защо са го излъчили в този вид, не са ли винаги на запис тези предавания?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо хич не съм се обръщала към теб, а се изказах за цялостният разговор. Ти щом смяташ че на теб ти се говори лично и трябва да отговаряш, си е твое мнение хахаха


 


Коментирах интересна политика на SM към всичките и изпълнители не съм игнорирала нищо, просто според мен това е интерсна практика в която има хляб за дискусия....


SNSD не мисля че имат нужда някой да ги защитава, всички знаят какво им е вокалното ниво, това не пречи да са харесвани. Защо е толкова трудно обективно да се дискутира нещо тук, без да се изпада в крайности, не знам. Не генерализирам въобще, толкова години вече следя к-поп, че ги знам от-до повечето групи и за SNSD се отнася това.


 Тейон къде точно я споменах, не знам, ама карай? Сложих официално изпълнение, което има отношение към предходният разговор. На мен никога не ми е пречело вокалното им ниво, защото когато имаш добра песен и танц при айдол групите не ти трябва много повече.....А те имат доста добри песни през годините и за това са и популярни, но няма нужда и да изпадам в заблуди. Ако ги хейтвах толкова нямаше да си играем с bealonenomore да им оправяме темата (за което я поздравявам, че почти сме готови хахаха). Така че прочети пак всичко и виж, кой се злоби най-много на всяко чуждо мнение тук...


 


На запис са някои изпълнения в предаванията, особено ако изпълнител трябва да направи две сцени. И да е на запис, като са ги накарали да пеят на живо, няма как да сменят аудиото хахаха И с това приключвам, че знам че иначе няма да му се види края...


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си позволя да се включа и аз в темата.

 

Като цяло концепцията на кпоп-а е такава, че се обръща еднакво внимание на пеенето, визията на изпълнители и на хореографията им. Става дума за групи и то най-вече за такива, които са с по-голяма бройка изпълнители. GG са типичен пример за това. Имат си кукли, имат си вокалистки, имат си забавни момичета и ето така са стигнали върха. Може би 95% от групите (мъжки или женски) са точно така конструирани. Може би повечето кпоп фенове, било то корейски или не гледат на тези групи по същия начин. Гледат на всичко по равно. Това, че не могат всички да пеят се конпенсира от танца на песента, да речем.

 

За мен най-важното винаги е било аудиото. Аудиото като цяло. Ако една песен ми харесва, за мен няма значение кой я пее и колко човека от групата могат да пеят или не. Конктретно за Girls' Generation мнението ми е че преди година им правеха наистина добри песни, които те грабват и които бяха приятни за слушане. Сега за жалост вече не правят такива. А това дали в тази група е любимата ми вокалистка или любимката ми на външен вид, не може да промени факта, че бозата си е боза.

 

Ето например Хьо Рин ми любимата вокалистка. Shake It ми е средна работа, може би е така просто защото предните им песни бяха прекрасни. И това не мога да го отрека, въпреки, че обожавам Хьо Рин.

 

T-ara ми е абсолютен фаворит, но мога ли да кажа, че всички там са прекрасни певици? Не. Но това бърка ли ме, след като ги слушам на mp3-ка, където гласовете им са преминали през обработка и всички звучи добре? Не мисля, че е въжмоно в една група от 5-10 момичета или момчета всички да са вокалистки/вокалисти от световна класа. То просто няма да е логично да са в група тези хора. Ако искате да слушате вокалистки си пускате Davichi или Хо Гак (Huh Gak) и т.н.

 

SM ..... ооу май! :D Е тук вече мога да храня до утре. Компания, станала номер едно по някакъв начин сега успява да направи всяка своя група топ, само защото има голяма фен маса. Не мисля, че причината е друга. Преди харесвах и GG и SHINee и f(x) и SuJu и т.н., но в момента чисто музикално всичките им групи бълват едни доста слаби песни. Да не говорим, че почти няма група, в която да няма напуснали или добавени членове. Като отношение към айдълите си явно са много зле. Правят добра конкуренция на MBK (CCM), които също си нямат и на идея какво правят.

 

little_angel много добре си го е казала и съм съгласен с всяка една нейна дума. Особенно с последния ред. Въпреки, че Red Velvet са ми пълна трагедия, не мога да отрека, че Automatic е пракрасна песен. И като казвам трагедия, имат предвид аудиото, песните им! От там нататък вече не ме бърка дори и да са най-добрите вокалистки, танцьорки и да са като богини.

 

"Не че е за ЕХО, ами изобщо се отнася за всеки изпълнител на SM. Пее се на плейбек в много случаи, особено през 1 седмица на промоциите им. Някаква странна политика е това на компанията, щом и Shinee ги карат, смятайте.... Покажeте ми една сцена на Check, която беше на живо.......

Да вмъкна, че мен тази песен ме кефи много, напомня ми малко на Automatic на Велветките...."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесах ги. Изненадаха ме с визията си. Ако изкарат и едно страхотно главно парче, което отново да е ретро стил (както и останалото, което излиза тази година от SM Ent., a и визията им намеква за това), ще ги поздравя.
Видях и самостоятелните им снимки - хубави са.

Парчето Lion Heart, разбрах, че излиза на 18-ти август, а целия албум на 19-ти.

eda8e8a33bdde786.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...