Jump to content

Girls' Generation | SNSD | So Nyeo Shi Dae |


toxic

Recommended Posts

Не е проблем в смяната на членове на дадена група, а по начина по който това се прави с един от членовете на една от най-известните корейски групи. Джесика не напуска "по взаимно съгласие", а е изхвърлена по начин, който би подхождал на много сериозно провинение по отношение на морал и/или бизнес. Но такова нещо няма.  Ето едно обобщение на анализи, като съм махнал крайните оценки и псувните и съм добавил тук там някоя мисъл.

От началото на годината Джесика започва да говори, че иска да се ожени, да си направи собствен бизнес и да учи в чужбина. Вероятно тук се е появила първата пукнатина в отношенията с останалите момичета. Те са приели това за сериозно намерение, въпреки, че тогава не се поменават срокове за осъществяването им. В тях се зараждат подозрения, че напускането на Джесика ще е удар върху имиджа на групата и най-вече върху парите от реклами и пр. Но всичко това е прекалено неясно като време и изпълнение, защото очевидно и SM счита, че всичко това ще се случи в някакво далечно бъдеще и затова спокойно подписва нов 3 годишен договор с Джесика и й разрешава да започне собствен бизнес. Никой не е очаква, че тя толкова бързо и успешно ще го започне, а упоритите слухове за сватба с китаеца само засилват още повече подозренията сред нейните колеги и ръководството на SM, че тя е решила да се маха. Има сведения , че тя се е консултирала с адвокат-не се знае за какво точно, но именно след това тя заявява, че не се отказва от групата, а смята да го съчетава с бизнеса си. И тук започват проблемите. Колегите й решават, че тя се взима за нещо повече от тях, а ако се омъжи и успее с бизнеса си, те ще се чувстват само като безправни роби на SM. А тя ще бъде независима и богата. Чисто и просто завист. А SM шокирани осъзнават какъв автогол са си вкарали с разрешението Джесика да върти бизнес.  Те не само няма да получат никакви пари от това, а получават и една богата и независима Джесика, която вече не може да бъде контролирана. Нещо повече и по-страшно-тя създава много опасен прецедент, който ще подкопае основите на съществуването на SM-робството. А ако и другите поискат собствен бизнес и свобода да се женят когато и за когото поискат? Тук SM осъзнават, че не могат да спазят собственото си разрешение. Появяват се "конфликтите на интереси" и искането към Джесика всъщност да се откаже от "личния си интерес". Компанията решава да не потушава зреещия конфликт в групата, а да го използва за натиск. Точно преди пътуването в Китай този натиск се преражда в съгласуван ултиматум от 8-те колеги и SM към Джесика да избира между групата и бизнеса, като вариантът "и двете" въобще не се разглежда. Джесика отговаря, че настоява за третия вариант, освен това не може сама да вземе решение, защото има бизнес -партньор. Тук на SM им избиват балансите и те решават да действат бързо и решително, докато тя не е развила бизнеса си, с надеждата да я провалят когато вече не е част от групата и тя да допълзи да се моли да я върнат. Освен това изхврълянето на Джесика като мръсен парцал ще послужи за назидание на робите да си мълчат и да си траят, ако не искат да ги сполети същото.

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това изхврълянето на Джесика като мръсен парцал ще послужи за назидание на робите да си мълчат и да си траят, ако не искат да ги сполети същото.

 

С една дума се повтаря ситуацията като с DBSK и JYJ. Триото също поиска повече независимост при решенията си, отново имаше несъвместимост на мненията и те самите видяха, че няма как да стоят там и да си кротуват. SM просто си защитават репутацията, че ако не си с тях, значи си против тях и ще нямат друг избор, освен да ти правят мръсно.

И между другото всяко официално изявление е добре обмислена стратегия - не е задължително да има нещо вярно в него. Пускат някаква история, а после всеки си развива свой собствен сюжет, в зависимост на коя страна е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм на страната на Джесика,следя историята откакто тръгна, както бях и за JYJ.Такава експлоатация им хвърлят години наред, тъпчат ги по общежития(родителите са ги отдали направо ,като роби и допълнително ги доят), че шапка им свалям на дръзналите да се отделят и да си търсят правата, каквито и да са те.

Гледам някакви серии за компанията ,където са F.T Island и C.N.Blue, защото харесвам и двете групи.Сериите са снимани от самата компания и пак, това ,което виждам си е нечовешко.Чисти роби и роботи са всичките им подопечни.Женските групи, пък сякаш са и по-зле от момчетата,защото ги държат и гладни до припадък.Няма начин, като ги изцедят до някаква степен ,да не им писне.А това ,че са ги създали, не значи ,че до смърт могат да ги експлоатират, нали.Единственият май, който не влиза в калъпа е Hong Ki, но Господ му дал толкова много, че го търпят.

В заключение- напоследък се убеждавам, че всичко що е азиатско е за харесване май, само на екран-  да не си там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес в Япония SNSD пуснаха албума 'The Best', в който са събрали най-големите си хитове плюс 4-ри нови песни.

"Chain Reaction"

"Indestructible"

"Divine"

"Show Girls"

 

'Divine' си има и клип, който е и последен на Джесика с групата.

 

http://vbox7.com/play:cdd971effd

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имат нов японски сингъл "Catch me if you can", чийто клип има две версии, японска и корейска. Доколкото разбрах, освен тази има и още една песен в сингъла "Girls", шок.

 

Корейска версия

 

Японска версия

http://vbox7.com/play:f7cad83f85

 

Стайлинга и танците ме радват, песента ми е ужасна поне на мен, да бяха заложили на нещо сигурно, в експериментите не ги бива. В Япония още по-малко виждам как ще се хареса това. За мен им е най-слабата японска песен до момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.jpg

SNSD се завръщат със сингъла "Party" дигитално на 7-ми Юли и с първа сцена на 10-ти Юли. Песните ще са две, "Party" и "Check". Сингъла ще бъде последван от албум, от който ще промотират две песни, "You Think" и "Lion Heart". Дата за албума още няма, но днес пуснаха общ тийзър от клиповете на трите песни.

 

https://youtu.be/0juuLFNIycM

 

"Party" ми звучи ужасно лигаво. Другите две песни се слушат, но нищо невиждано и нечувано, поне от тийзърите :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видео тийзър за "Party"

 

Песента ми е все така лигава, но поне ги извадиха от 'кутията', клипa изглежда свеж.

 

Ще стартира ново шоу на групата на 21 Юли по OnStyle “Channel Girls’Generation”

Утре ще се излъчи епизода на "Running man" със тях, от привюто изглежда забавен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Party" MV

 

Не е чак толкова зле в пълна версия, но и нищо особено. От гърл груп песните в момента ми е най - слаба. Да я промотират набързо и да пускат по - добрите песни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес в Music Bank


 


"Check"


http://vbox7.com/play:0d78efc310


 


"Party"


http://vbox7.com/play:0f23f2f44d


 


С това изпълнение, изслушах "Party" за трети път и мисля да ми е последен.. поне дрехите радват. "Check" и тя нищо и половина. Иначе добре изглеждат момичетата, но като саунд много посредствено за група от тяхното ниво. Hyoyeon милата, толкова малко са й дали да пее и пак едвам се трае. Хаха, аз май само ги 'хейтя', ами дразнят ме с тези бози, които пуснаха :nunchako:


Позитив за мен, Тейон е много сладурска с тази коса :P


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чшшш. за Хьо или добро, или нищо  :28558: . Мен "Check" ми харесва заради ретро бийта. Партито си е посредствена. Но пък момичетата, откакто се помня, са ми най-хубави тоя комбек. Не знам защо такива бози им дават да пеят, явно вече, като са по-дъртички (разбирай 25), и ги готвят за пенсиониране, 'щото на 30 ще се изпоомъжат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, нищо за нея :na2: . Чакам "Lion Heart" за ретро бийт нуждите си, ще ми стане любима ми се струва. И на мен са ми най-хубави, явно с цел да служи за отвличане на вниманието от песните хихи. Не виждам връзката обвързани - бозави песни? Не е като да си композират сами песните..

Относно гаджето на Тифани, мернах това днес :i love this:

CJZz_Z3d_VAAEu_IAp_jpg_large.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, че някога толкова много са ми харесвали песните на SNSD, та и тази не ми хареса. Някак много детски ми звучи, а изпълнението като на рожден ден на първокласник и яко танц. Тейон какво са я направили с тези пластични операции... а съм фен на пеенето и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От дебюта им 2007 разликата сега е, първо, че все пак са пораснали, няма как да изглежда еднакво на 18 и на 26 и второ, че ги гримират много повече. Струва ми се, че някои хора подценяват колко много една умела прическа и грим могат да променят нечия външност. Те са я направили корейска кукла барби в клипа към "Party", което е нормално да изглежда неестествено. Виждала съм и доста снимки през годините с по-лек грим, но фрапантна разлика не намирам в лицето й. Дори и да има корекции, са минимални.

 

Днес в Music core изненадващо изпълниха, освен "Party" и "Catch me if you can", която е предишният им сингъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че съм очаквал нещо кой знае какво от тях, но все пак съм разочарован. Check е добра, подхожда им, а и стила й ми допада. Party ..... нищо съществено, много еднообразна, стандартна и да, може би леко детска. Ама то в к-поп-а ги има много такива. В смисъл детски. И повечето от тях ми допадат, стига да са интересни. Ако преди пет години някой ми беше казал, че ще се радвам супер много да речем на Orange Caramel или A Pink или всички други сладки групи, щях да го пратя на майната му. :D

 

Единственото нещо, което ми харесва е визията им или по-точно косите им. Цветни и яки! :)

 

Дано когато излезе албума да има по-добри песни и главните им да са добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SNSD днес спечелиха Music Bank, което е четвърта победа за "Party" и победа №100 в кариерата на групата, честито да им е.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QvjmMey6IMA

 

Малко е спорно, колко тези победи са заслужени за някои от песните, като "Party" да речем, но това е. Твърде посветените фенове помагат, но и пречат на развитието на групата. Със поведение тип, ще ви подкрепяме и купуваме каквато и боза да ни сервирате, не е изненада, че имат и доста блудкави сингли в архива си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Deyja, за какво развитие на групата говориш, след като договорите, които преподписаха миналата година са за три години? Една изтече, остават две, а след това едва ли и осемте ще предпопишат отново, ако не са се и изпоомъжили дотогава. Нищо няма да променят в стила си. Ще ги изцоцат, колкото още могат от SM Ent. и след това ще се сбогуват с тях, защото си създадоха "кексчетата", а след тях ще си създадат и още други, от които отново ще доят.

Те са група на SM Ent., естествено, че ще печелят в музикалните предавания, независимо дали парчето ни харесва или не. Това е най-голямата компания в Корея. И да ги плюят - пак те са на върха и продават най-много.

Изобщо не съм фен на SNSD, не харесвам и парчетата им, дори смятам, че точно в тяхната група (от всички групи на SM Ent.) главните им вокали не блестят с абсолютно нищо, нито са впечатляващи, но имам все пак познания за групата и се интересувам, дори и не толкова задълбочено от тях.

Този сингъл, който пуснаха сега беше с цел точно първите места в класациите на музикалните предавания. Година и половина не се бяха появявали заедно, като група, а и това е първото им завръщане без Джесика. Естествено, че СОНЕ ще купуват, ще гледат и ще гласуват за тях. Кой фен не би го правил? Особено пък техен и при тази огромна фен-маса, която имат.

Нищо изненадващо не се случва в музикалните предавания. Печелят, напълно очаквано, независимо дали парчето е добро или не. Нито са първата група, която печели с парчета тип пълна бозa, които не струват нищо, нито ще са последните. Правят го и много други корейски групи, точно защото имат големите фен-бази зад гърба си и продават много. В този бизнес е така, нищо изненадващо не виждам.

 

Сиера, покъртителен коментар. Напекло те е май слънцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie, може би не на 'развитието' им пречат точно феновете, а на това да вадят по-качествена музика. От години вече ми харесват много повече японските им песни. Това изключва TaeTiSeo, чиято музика ми харесва доста, и триото като цяло. Във Корея явно е по-сигурна работата и не се стараят толкова, което е жалко, поне за мен. Всъщност, реално погледнато, SNSD са на върха на женските кпоп групи от години, реално, те са достигнали върхът, който са можели да достигнат. Донякъде имат и късмет, че групите, които им бяха някаква реална конкуренция на времето, 2ne1, T-ara и Kara, 'позалязоха, вследствие скандали, напускане на членове и т.н. Даже и в Япония са изключително силна група, само Кара ако не се лъжа, са продали с една идея повече от тях, но скоро и там ще са №1. Относно цоцането, е, не е и като на SNSD да им е зле, все пак голяма част от идолите на SM са сред най-богатите идоли в кпоп-а, включително, голяма част от SNSD. Това все пак е група на 8 години. Първите години са ги цоцали повече, логично, все пак момичетата са инвестиция, всяка една тренирана по няколко години, но сега вярвам печалят по-добре. Звучиш малко все едно е нагло от страна на SM да продуцира нови групи и да иска да изкарва пари от тях? Явно им имаш яд заради EXO и вероятно с основание.. Относто Red Velvet, за мен лично са доста успешна група с изненадващо добри песни. Повече от нормално е SM да налагат нова женска група, която да поеме щафетата след SNSD и f(x). Също както EXO поема след TVXQ и Super Junior.

Аз пък си ги харесвам SNSD и точно вокалите са душата на групата за мен, най-вече Тейон. Да, 'Party' е слаба песен, но да не забравяме, че след този сингъл, вадят и албум, в който ми се струва има по-добри песни. В края на краищата, кпоп групи има за всички, на кой каквото му харесва. Дали печелят по тези предавания или не, не е толкова важно, стига да ни харесва музиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...